Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aneta21']witam
Moja FIGA kończy we wtorek juz 7 miessiecy( jak ten czas leci)
chciałam wkleic fotke figi ale mam problem z kablem irda :(
ale cos do końca roku wykombinuje: :wink:
mam pytanko do doswiadczonych hodowców shih tzaków czym przemywac włoski wokół oczu zeby znowbyły białe bo troche jej sciemniały - zrobiły sie brazowe a ona jest biała!!!
czy znacie moze karme i kosmetyki z tej stronki http://www.meradog.pl/index.php?cat_id=3
pozdrawiam
moja figa uwielbia snieg
szkoda tylko ze musze ja pozniej odtajac ::-DAneta21 karmy nie znam ale ring 5 są dobrymi kosmetykami ale to indywidulanie trzeba dobierac kosmetyki(wszystko zalezy jaki wlos ma twój piesek.
Anii wszystkiego najlepszego dla Lumpika.Dawno nie bylo fotek na dogo:)

Posted

Własnie wróciłam od weta okazało sie ze Oliver miał cos z uszkiem dostał maść mam nadzieje ze mu przejdzie.
I mam jeszcze pytanie czy macie jakies godne polecenia szampony dla skory wrażliwej. Robią mu sie malutkie wypryski prawie nie zauważalne ale można je wyczuć pod palcami, weterynarz powiedział że to dlatego ze ma suchą skóre- może zbyt często go kąpie (raz w tygodniu) albo to od szamponu. Co o tym myslicie?? :help1::roll:

Posted

carotina napisał(a):
witam wszystkich :) nowych i starych :P... ale się tu pozmieniało

Witaj Carotinko :-D ,tak dawno Cie nie bylo.

Posted

No to ja dzis postaram sie porobic Zyziowi kilka otek na spacerze. Co Wy ta to? :) Zobaczymy,jak bedzie mu sie biegalo po sniegu w tym roku :) U nas zasypalo i jest duzo sniegu :)

Carotinko, jak próbna matura z polskiego i języka u Ciebie?? :) JA juz po :) Teraz czeka mnie trzeci przedmiot ;/

Posted

u mnie też zasypało no i do domku wróciły 4 bałwany;-) najbardziej zachwycona była Julka:-D
co do próbnej to polski wydaje mi się, że całkiem nieźle... francuski- trudno powiedzieć;-) ..... a największa masakra i tak bedzie jutro na historii:robot:

A Ty Aga jak się czujesz, po?

Posted

Polski loozik,nie byl trudny,moglby taki byc w maju. A angielski... podstawowy to bajka,a rozszerzony? 2. arkusz masakra,a trzeci znowu bajka :) Ja jutro chyba nie ide ;)

Posted

Dziewczyny, trzymam kciukasy za jutro a dzisiaj czekam na foty Zyzia ;-)
Anii, najśliczniejsze są zdjęcia Twoich chłopaczków razem. Lumpik na zdjęciach wygląda zawsze tak dostojnie i poważnie 8-)

Posted

karolayna napisał(a):
I mam jeszcze pytanie czy macie jakies godne polecenia szampony dla skory wrażliwej. Robią mu sie malutkie wypryski prawie nie zauważalne ale można je wyczuć pod palcami, weterynarz powiedział że to dlatego ze ma suchą skóre- może zbyt często go kąpie (raz w tygodniu) albo to od szamponu. Co o tym myslicie?? :help1::roll:

A w jakim szamponie go pierzesz? Nie wydaje mi się że kąpiel co tydzień to zbyt często. Nie wyobrażam sobie, jakby pies z długim włosem miał być kąpany rzadziej. Ale po tak częstych kąpielach na pewno ważne jest aby na włos odżywkę nakładać (najlepiej z tej samej fimy). Nie wiem czy u shih-tzu też sie naoliwia włos, ale na skórę pewnie by to pomogło. Może inni tutaj coś jeszcze poradzą :sg168:
Pozdrawiam!

Posted

Szampon:EHASO Spezial-Hundeshampoo mit Nerzol (z olejkiem norkowym)
Odżywka:
EHASO Spezial-Balsam mit Nerzol (też z olejkiem norkowym)
Szampon i odżywke kupiłam u hodowczyni.

Po kąpieli zawsze ma nakładaną odżywke.

Posted

a może powinnaś na jakiś czas odstawić ten szmpon i spróbować czegoś delikatniejszego, dla szczeniąt, lub dla skóry wrażliwej, skłonnej do podrażnień..... np. z Bio-groomu, lub IvSanBernard.... oczywiście, nie zaszkodzi też, jeżeli do szmponu dodasz kilka kropel jakiegoś olejku, lub oliwki:flasings:

Posted

Jak tylko mam nelę to zawsze kąpię ją w Bio-Groomie proteinowym. Nigdy nic się nie działo. Nie szczypie gdy w razie co do oczek naleci, ani się nie drapie. Akurat to moge polecić ;)

Posted

pumilo napisał(a):

Anii, najśliczniejsze są zdjęcia Twoich chłopaczków razem. Lumpik na zdjęciach wygląda zawsze tak dostojnie i poważnie 8-)

Niestety, ale to tylko poza ;)
Lumpik jest malym lobuzem w dodatku despota i ma swoje humory, oj ma... :cool2:

Carotina i Agnieszka
Trzymam kciuki, bedzie dobrze :bigok:

Posted

karolayna napisał(a):
Macie racje, chyba wyprobuje czegoś delikatniejszego... Co możecie polecic??
Narazie czekam na odpowiedź od hodowczyni.

Moze sprobuj rozcienczac szampon z wieksza iloscia wody. A oddzywke splukujesz czy zostawiasz?!
Jesli piesek juz teraz tak reaguje (moze to byc szampon, albo czestotliwosc kapieli, albo np. woda z kranu) trzeba wybrac naprawde delikatny szampon.
I moe jednak na probe sprobuj nie kapac psa przez tydzien, obserwuj skore, wlos przez dwa tygodnie u takiego malucha na pewno sie wybitnie nie zbrudzi.
Jak maly dorosnie podawaj mu cos co wzmocni siersc i poprawi stan skory.

Posted

Anii spuer fotki ;-)),Lumpik faktycznie Łaskawy hehe,dziewczyny jak po maturze próbnej??naszczęscie już po stresie,możecie troszkę wyluzowac;-)i częściej zaglądać na DOGO;-)

Posted

Ach matura to było coś okropnego pamiętam :nonono2: Najgorsze że tyle dni w stresie się żyło. Ale magisterka, to dopiero był koszmar. Ja miałam wrażenie że promotorka i ta cała resztą tylko czyhają na potknięcie. Oj, nieprzyjemnie się to wspomina. Dziewczyny, trzymam za was mozno kciuki :)

Posted

Dzięki Dziewcczczyny,jestescie kochane! To dopiero jest probna matura, a co to bedzie w maju... Strach pomyslec:puppydog: :puppydog: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...