Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj moje eseczki kończą 9 miesięcy, ale święto mamy w domu podwójne. Czekamy na przyjazd świneczki morskiej, malutkiego chłopczyka Anavero ARTEMON. Bedzie u nas już wieczorem :angel: a ja nie mogę się doczekać :D

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

pumilo napisał(a):
A u mnie potwierdzenie przyjęcia mojej Klusi dostała właścicielka Ludwiczka i ona też będzie figurowała w katalogu jako wlaścicielka, bo katalog wydrukowany i już nic nie można poprawić :evil: Rozumiem, żeby literówkę w nazwisku zrobić ale wpisać inne :-? Kwitka na katalog nie mam, bo Kluska została potraktowana jako 3 pies Danusi, chociaż wpłata byla jak najbardziej oddziela za 1 psa :roll:

To i tak dobrze ,ze nie wyslano calkiem obcym ludziom ,dopiero mialabys klopot. :roll: Do zobaczenia w Poznaniu.

Posted

Pewnie, że dostałam :oops: Tylko taka zalatana jestem, że nie mam chwilki, żeby się odezwać i jeszcze komp był popsiuty :cry: Dziewczynka jest świetna. Napiszę zresztą na pw.
Moje szczeniory poszły wlaśnie spać. Jaki spokój błogi........
Dzieciaki Koki nie były takie szalone. Z bachorkami Dixi, to przyszli właścicele raczej nudzić się nie będą :P
Artemon już jest :sweetCyb:

Posted

Stawka ilosciowa na Poznan
psychampiony2
mlodziez7
otwarta2
posrednia3
szczenieta1
sukichampiony2
mlodziez12
otwarta3
posrednia5
szczenieta1

Posted

My tam jedziemy sobie raczej z ludźmi się spotkać, poplotkować :wink: pooglądać. Kluska wczoraj 9 mies. skończyła, to z czym do ludzi 8)
Fajnie będzie :multi: to do zobaczenia :D

Posted

Rety, ale macie fajnie :lol: . Kiedy ja pojadę, no kiedy :roflt: ! Czekam z niecierpliwością na Wasze relacje i foto , oczywiście! :D

Jedzie ktoś z Was do Nowego Dworu w grudniu? Ja jadę popatrzeć... :o

Posted

pumilo napisał(a):
Kluska wczoraj 9 mies. skończyła, to z czym do ludzi 8)
:D

No co Ty gadasz! Z taką "twarzą", to podbije każde serce, nawet najbardziej zatwardziałego sędziego :wink: :sweetCyb: :calus: !!

Posted

No jasne, że dla mnie najpiekniejsza w calej stawce będzie moja Kluselda :B-fly: a jak ktoś tego nie zauważy, to cóż jego problem :megagrin:
A tak (pół)poważnie, to głupio wlec się na wystawę taki kawał bez psa. Tak więc oprócz ploteczek, to se psa powystawiam chociaż :P

A Magda sie cieszy, że będzie miała co fotografować

Posted

Yaki napisał(a):
Stawka ilosciowa na Poznan

mlodziez 12

:eek2:
:lol:
nieźle (to więcej nawet niż na europejskiej w Poznaniu, wtedy było 7 8) )

no a ja, nie wiem, czy wogule dojade :( bo pojawił się troszke niespodziewany problem z transportem.... i nie wiadomo, czy uda się to przeskoczyć :(

Posted

Carotinko byloby szkoda ,to jeszcze troche czasu ,moze sie uda.
A stawka to jak okreslila Pumilo prawie jak w yorkach na niektorych wystawach.

Posted

A jeszce do Poznania, to dzisiaj szok przeżyłam. Wczoraj wyszla sprawa z zamianą właściciela, adresu i brakiem potwierdzenia Klusi a dzisiaj zaraz po 12 :o dostałam z Poznania liścik i jak panie określiły w ramach rekompensaty zaproszenie dla jeszcze jednej osoby i bilecik na wjazd samochodem na teren wystawy. Szybkość i sposób załatwienia sprawy normalnie mnie powaliły. Zaproszenie na Poznań wezmę sobie w ramki :P W przyszłym roku też mogą mi zamienić dane :lol:

Posted

hmm, lhasa rzeczywiscie sa ładne, shih tzu maja swój urok, ale dopiero lhasa to jest psiak:-)

a tak na serio - kocham obie te rasy, no i oczywiście niufy:-)

Posted

pumilo napisał(a):
A jeszce do Poznania, to dzisiaj szok przeżyłam. Wczoraj wyszla sprawa z zamianą właściciela, adresu i brakiem potwierdzenia Klusi a dzisiaj zaraz po 12 :o dostałam z Poznania liścik i jak panie określiły w ramach rekompensaty zaproszenie dla jeszcze jednej osoby i bilecik na wjazd samochodem na teren wystawy. Szybkość i sposób załatwienia sprawy normalnie mnie powaliły. Zaproszenie na Poznań wezmę sobie w ramki :P W przyszłym roku też mogą mi zamienić dane :lol:

Ja tez sobie bardzo chwale prace oddzialu poznanskiego.
W ubieglym roku moj pies zdobyl tytul ML.ZW. PL..
tak bylam tym przejeta ,ze nie zwrocilam uwagi ,ze dokumenty mam wypisane na innego psa i po dwoch dniach jak sie zorientowalam panie z oddzialu pomogly mi to odplatac.

Posted

A mnie sie jeszcze podobają bearded collie. I jeszcze jakby mi dali ze dwie pary rąk do czesania, nie kazali pracować i doba miala ze 3 dni, to bym tego miała i miała. A tak moje kochane musimy sie ograniczać 8)

Posted

no a ja wiem, że kieyś, kiedyś sprawie sobie pudla :D :D :D pięknego czarnego średniaka :angel: :angel: :angel: a poza tym, to jeszcze baaardzo podobają mi się charty afgańskie :angel: , ale jeszcze nie znam tej rasy pod względem charakteru

Posted

Ja miałam charta afgańskiego ta sunia była panią siebie, chodziła własnymi ścieżkami i robiła co chciała,charakter mają trudny,żeby utrzymać takiego psa potrzebna najlepiej jest duża przestrzeń ogrodzona i w dodatku wyłożona w kaflach chodnikowych żeby w razie zanieczyszczenia zlać wężem z wodą, w takim wypadku może mieć super włos.Trzeba mieć anielską cierpliwość do afganów.Moje koleżanki które mają afgany nie mają aż takich problemów jakie ja miałam z moją sunią.Okazało sie po czasie że nie powinnam kupować z tej hodowli z jakiej kupiłam :roll: suka miała tak zrąbaną psychike że szkoda słów,ale to wina hodowcy,nie będe podawała szczegułów.Poprostu szkoda słów, a suni to zostanie w główce już do końca życia.Afgany wbrew pozorom są agresywne.Może nie wszystkie ale jak poszłam z nią na szkolenie to treser zapytał mnie dlaczego ja wybieram rasy "dynamity" Kiedyś i tak kupie sobie afgana może za jakieś dwa lata i wiem już skad :)Mam nadzieje że moja Gracja jest szczęśliwa tam gdzie jest...

Posted

orasek napisał(a):
Afgany wbrew pozorom są agresywne.Może nie wszystkie ale jak poszłam z nią na szkolenie to treser zapytał mnie dlaczego ja wybieram rasy "dynamity"

Co to znaczy "są agresywne"? Z moich obserwacji wynika, że afgan agresywny to afgan lękliwy i nad tym trzeba pracować od szczeniaka. Ale jeśli ktoś nie ma czasu/ochoty na taką pracę, powinien wybrać inną rasę. :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...