pumilo Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Goja, u mnie mieszkają razem yorki i shih i nie ma problemów. 3 mies. temu byłam zmuszona zaopiekować się po śmierci właścicelki 1.5 roczną yorką . Yoreczka tak się do nas przykleiła, że odkupiłam ją od rodziny wlaścicelki i jest z nami do dziś. Wprowadzenie do stada było bezbolesne :wink: To był dorosły pies i moje też dorosłe. 2 młodziutkie dogadają się bez problemu. Ja radzę wyjaśnić do końca sytuację, przemyśleć wszystko, żeby tej yoreczki nie przenosić 10 razy. Ona jest i tak pewnie bidulka zestresowana sytuacją w obecnym domu. Pies czuje taką atmosferę niepewności :( A pielęgnacja yorka, to pestka przy shih 8) Orasek, ja Tobie normalnie zazdroszczę tego małego berniaka :D
bognik Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Goja napisał(a):ogladaliscie dzisiaejsza "szanse na sukces" byla tam doda z vergyn czy jak tam to sie pisze ale nie to chcialam wam przekazac miala ze soba taka mala ok 2,5-3 m-cy bialo brazowa kulke wabi sie bąbel jest to przesliczne shih tzu normalnie cudo Ja widziałam - PIĘKNY szczeniaczek !!! :D
orasek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Goja napisał(a):ogladaliscie dzisiaejsza "szanse na sukces" byla tam doda z vergyn czy jak tam to sie pisze ale nie to chcialam wam przekazac miala ze soba taka mala ok 2,5-3 m-cy bialo brazowa kulke wabi sie bąbel jest to przesliczne shih tzu normalnie cudo ja niestety nie widziałam, ciekawe skąd kupiła tego szczeniaka, z jakiej hodowli, a co do jego uroku to chyba wszystkie szczeniaki są śliczne, ciekawe co z niego wyrośnie :)
anushka Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 ja też widziałam to shih,ale kiedyś już wcześniej widziałam ją gdzieś na fotach z tym psiakiem,malenki jest jeszcze i strasznie słooodki :angel:
orasek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Szukam właśnie w necie jakieś info na temat co to za pies i skąd ale słabo mi to idzie :-?
orasek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=18678&page=1 to jest link na którym rozmawiają o psie Dody, ale to nie jest shih-tzu, może ona też ma kilka psów?
Amelia23 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 NooOrasek, cuuuudoooo dziewczynka :angel: . Milusi misiaczek!!! :talker: A żeby maleńka nie czuła się osamotniona swoją "innością" na tym forum, wkleję tu zdjątka ulubionych zwierzątek moich dzieci... :lol:
pumilo Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Amelia, dobrze, że dziewczynki nie chcą trzymać taaakich zwierzaczków w swoich pokojach :lol:
orasek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 hehe a moje dzieci jak sie dowiedziały że kupimy dom to sie ucieszyły że krowe sobie kupią hehe, oczywiście chciały ją trzymać w swoim pokoju :lol: Amelia widze że masz gospodarstwo, to było moje marzenie od dziecka a teraz jak mam warunki to rodzinka nie chce sie zgodzić, mój mówi że nie będzie gospodarzem w gumaczach :-?
:) Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 orasek napisał(a):hehe a moje dzieci jak sie dowiedziały że kupimy dom to sie ucieszyły że krowe sobie kupią hehe, oczywiście chciały ją trzymać w swoim pokoju :lol: Amelia widze że masz gospodarstwo, to było moje marzenie od dziecka a teraz jak mam warunki to rodzinka nie chce sie zgodzić, mój mówi że nie będzie gospodarzem w gumaczach :-? Ja tam bym namawiała :) Żeby spełnić marzenie mojego życia :)
orasek Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 ech nie da rady, jedyne na co moge sie uprzeć to brojlery no i może jakieś 5 kurek na swojskie jajka, chciałabym świnki ze dwie i krówke jedną ale świnki jak już urosną to sie do rzeźnika zawozi i przywozi mięsko, ja jednak jak pokocham prosiaka to nie dam zabić :wink:
aneta21 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 http://gwiazdy.wp.pl/kat,16093,wid,7883524,wiadomosc.html?ticaid=14c0
:) Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 BEZ JAJ!!! Jak juz pisza rase psa, to mogliby sie dowiedziec, jak to sie pisze!! Wirtualna Polska,a takie byki robi??!! No przegiecie!! Jestem zbulwersowana!! Patrzcie, co napisali: "Dodzie na sopockim festiwalu towarzyszył nie tylko Radek Majdan, ale i dwa psiaki: Bianka i Bąbel. Ten pierwszy należy do jej męża. Drugi - rasy szitsu - to "dziecko" Dody. Maluch przed wyjazdem poważnie się rozchorował. Jednak szybko uzdrowiło go morskie powietrze i... wygrana jego pani."
pumilo Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Już widzę ogłoszenia hodofli w stylu "pieski Dody, śliczne miniaturki z kokardkami" :lol:
anushka Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 orasek napisał(a): Amelia widze że masz gospodarstwo :o :o ee to chyba nie jej "gospodarka" :lol: ale córki masz śliczne,a gdzie są takie barany z takimi błyszczącymi gałami :o :o hihih ufo normlanie!!!cóż za rzadka odmiana :lol:
Amelia23 Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Oj, to nie moje gospodarstwo :D , a szkoda..., też bym tak chciała "pogospodarzyć'. A ile bym miała psów.... :roll: , chyba bym nie policzyla... :lol: .Zdjątka zrobione w górach, u naszych dobroczyńców :D . Owieczki to rasa" Świecą mi" z hodoffli "Błysk Flesz o Zmroku"... :megagrin:
Goja Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 ania-k to nie barany byly tylko zmutowane pudelki :D cala chodowla ty sie poprostu nie poznalas a ten zekomy byczek to rodezjan mial taka piekna prege na grzbiecie :D
Goja Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 ja poprosze z 5 sztuk szitsu z "chodowli Dody" moga byc chorowite bo mieszkam nad morzem to wyzdrowieja :lol: jod im pomoze to pewnie dlatego w 3miescie weterynarze bankrotuja
Goja Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 a co do yoreczki to oddali ja w zupelnie obce rece ze wzgledu na natarczywosc cureczki bo zapowiedziala mi wizyty w celu przywitania sie z mala a po co psina miala sie stresowac i tesknic a tak to curka nawet nie wie gdzie ona jest moze to i lepiej a ja sobie (tzn mojej suni) znajde inna "zabawke" a szkoda miala by mniejsza starsza siostrzyczke
:) Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 HEj, jak tam Wasze pociechy??!! Zyziek lata cały szczęśliwy z miską Figusi po domu i bawi się nią :) :) :)
Goja Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ ostrzegam kto chce spac spokojnie niech tam nawet nie zaglada kto ma slabe serce niech nawet o tym nie mysli znalazlam to na dogomanii na generalnym byl tam jeszcze jeden film ale nie odwazylam sie go odpalic obejzalam tylko z 30 sekund i wywalilam
orasek Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Już to kiedyś widziałam, sama tych ludzi bym tak obdzierała ze skóry i sie śmiała :evil:
anushka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 orasek napisał(a):Już to kiedyś widziałam, sama tych ludzi bym tak obdzierała ze skóry i sie śmiała :evil: Orasek jak jesteś "normalna" to nie dałabyś rady nikogo obedrzeć ze skóry..zapewniam cię...no i jeszcze śmiać się do tego...niewiem co jest w filmiku bo nie zaglądałam,ale mogę się już wspaniale domyślać :evil: jak dla mnie to podstawa żeby takiego(-taką) delikwenta oskarżyć...a nie jeszcze rozpowszechniać takie świństwa po necie :evil: przecież to sprawa dla prokuratury...po mojemu przynajmniej,wydawało mi się,że jestem "raczej normalną" osobą... :-?
Recommended Posts