Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Yaki napisał(a):
Dziękuję Aniu ,staramy się i cieszymy. :D

na szczęście wasz wysiłek jest owocny :lol: i zbieracie niezłe plony :o Yaki a masz może fotki jakieś "domowe" swoich psiaków?? i jak tam dzieci Bolsika???

Posted

Aniu moje shitzaki w domu chodza w papilotach ,albo natluszczone ,a to raczej nie jest fotogeniczne.
Bolsowe maluszki rosna swietnie,ale nastepne zdjecia beda przyrejestracji miotu.

Posted

Yaki czemu nie?? :wink: napewno wyglądają wtedy inaczej,a wy mieszkacie w bloku czy w domku?? i ile masz mopsików??bo fotek twoich mopsów to wogóle chyba tutaj nie było :hmmmm: ,fajnie,że wkrótce powitają u nas fotki szczeniaków...dawno żadnego maluszka takiego nie było!!! :angel:

Posted

Mieszkamy w domu z ogrodem i troche tych mopsow jest:trzy mopsice i jeden mops.Jest jeszcze jeden mops mlodzieniec , ale na wyjezdzie juz.

Posted

Yaki napisał(a):
Aniu moje shitzaki w domu chodza w papilotach ,albo natluszczone ,a to raczej nie jest fotogeniczne.

Czasem, kiedy ktoś do nas przychodzi, jest wyraźnie rozczarowany widokiem natłuszczonych czupidraków z dziwnymi konstrukcjami na głowach. Większości ludzi wydaje się, że shih takie eleganckie na codzień chodzą sobie i powiewają wąsami :D A one nawet zjeśc nie mogą normalnie, jak im się wąsów nie pospina :diabloti:
Jaki, wkładaj te nowe foteczki jak najszybciej :)

Posted

Yaki napisał(a):
Mieszkamy w domu z ogrodem i troche tych mopsow jest:trzy mopsice i jeden mops.Jest jeszcze jeden mops mlodzieniec , ale na wyjezdzie juz.

:o :o oo Yaki aleee masz gromadkę :lol: i jak się zgadzają ze sobą??a może masz fotkę ich wszystkich np. podczas zabaw??? i szaleństw???

Posted

Ania-k napisał(a):
Yaki napisał(a):

:o :o oo Yaki aleee masz gromadkę :lol: i jak się zgadzają ze sobą??a może masz fotkę ich wszystkich np. podczas zabaw??? i szaleństw???

Mopsy i shitzaki tworza dwa oddzielne stada,tylko szczenieta mopsie sa skore do zabaw z innymi psami.Doroslemu mopsowi do szczescia potrzebny jest drugi mops.Dla siebie sa bardzo czule ,opiekuncze .Kazdy dzien zaczyna sie wzajemnym myciem uszu ,oczek i to z wielka dokladnoscia.Dla siebie sa tak czule ,ze na pisk jednego leci do obrony cale stado.
Shitzaki za to moga ze soba szalec caly dzien.Gonitwom po ogrodzie nie ma konca.Jak przyjezdzaja w odwiedziny inne shitzaki tez bawia sie razem.One sie po prostu poznaja , ze to jedna rasa,a ze mopsy i shitzaki nie sa agresywne to nie mamy z tym problemow.

Pumilo fotki beda w puzniejszym okresie bo maluchy mieszkaja w Koszalinie.Z przyjemnoscia sledze rozwoj Twoich malentasow.Cudowne.

Posted

Yaki super masz,że masz możliwości obserwować i uczestniczyć w zyciu takiej gromadki :o :o ich wspólne zabawy(między sobą),konflikty i matkowanie--to musi być niezły widok :o :o ,ja z racjii tego,że mieszkam w bloku i narazie długo nas nie ma nie ma mowy o innym psie :cry: :cry: ,Jerrek i tak szaleje za 5 :lol: ,marzy mi się dom i dwa molosiki(różnej rasy)...no ale od czego mamy marzenia??? :fadein: :lol:

Posted

Ania-k, marzenia się spełniają, czasem szybciej niż myślisz :B-fly:

Nie wiem jak to jest, ale u mnie też jest podział, jakby psiule wiedziały, że jedne są yorkami a drugie szitzami :-? Mopsa kupię sobie jak będę stara, koślawa i nie bedę mogła trzymać szczotki do czesania psów :P Już zresztą zapowiedziałam hodowcy coby do tej pory jeszcze mopsy hodował :D W mopsikach zakochałam się, jak odbierałam moje szitzowe sunie. I to trwa :D

Posted

Pumilo nie ma żadnej perspektywy :cry: :cry: ale przynajmniej w necie mogę nacieszyć oko i poczytać od was wrażenia!!!widze,że ty też masz miłość do "płaskomordzia" :wink: a u ciebie też sa podzielone ??shih i yorki??ile ty masz w sumie swoich psiaków?

Posted

Ania-k, mówię Ci, życie czasem zaskakuje i to nieźle 8) Pogadamy za jakiś czas :wink:
Ja też zaczynałam od jednego pieska :roll: Jak wyprowadzilam się "na swoje", to miałam warunki jedynie na żółwia i był sobie Ramzes. Później w tajemnicy przed mężem kupiłam yorkę (on twierdzi, że oczywiście o wszystkim wiedział :wink: ). I zawsze największy przeskok jest między pierwszym a drugim psem, później idzie już gładko :lol: U mnie w tej chwili biegają 3 yorki, 2 półsiostry Bolsika :lol:- Koka i Dixi + córeczka Koki i jeszcze jest berneńczyk, i jeszcze yoreczka "z odzysku", którą miała być na chwilkę, ale już została, bo się przywiązała :wink: I ja ciągle chodzę i kąpię i czeszę. Ale ja to lubię. A kiedyś nigdy bym nie pomyślala, że tyle psów będzie ze mną w łóżku sypiać :roll:

Posted

Pumilo niewiem czy dobrze liczę ale mnie wychodzi 8 psów??? :o :o :o :o
--pierwsza yorczka
--2 półsiostry Bolsika
--córka Koki(czyli shih...)
--berneńczyk
--yorczka z odzysku
--dalej coś pisze,że 3 yorki--to niewiem czy ta z odzysku jest już uwzględniona???
co nie zmienia faktu,że jestem pod wrażeniem!!!!!!!takie stadko!!!!!!a czy ty Pumilo pracujesz zawodowo,że masz czas ogarnąć takie stdo???aha no i żółwik jeszcze...niech mi kiedyś ktoś powie,że ja dużo zwierząt mam w domu... :-?

Posted

Njo, pracuję, bo muszę dać zwierzaczkom jeść i jeszcze wszystkie we włosie trzymam (kosmetyki!). Jakoś sobie radzę :lol: taka zdolna bestia jestem 8)
Tak na serio mówiąc, daje sie to pogodzić, bo mam pracę w domu albo jak mi sie czasem wydaje mieszkam w pracy :evil:
Psy w stadku chowają się super. Nie nudzą się, nic w domu nie niszczą, wszystkie mają apetyt. Jednocześnie każde ma swoj charakter, swoje sympatie i upodobania. Np. berneńczyk najbardziej ze wszystkich psów lubi najstarszą szitzaczkę. Każdy z maluchów uwielbia położyć sie na puchatym ogonie berneńczyka, ale on pozwala na to tylko i wyłącznie Koce. Taki mają swój mały światek moje gadziny :)

Posted

pumilo napisał(a):
Ania-k, marzenia się spełniają, czasem szybciej niż myślisz :B-fly:

Nie wiem jak to jest, ale u mnie też jest podział, jakby psiule wiedziały, że jedne są yorkami a drugie szitzami :-? Mopsa kupię sobie jak będę stara, koślawa i nie bedę mogła trzymać szczotki do czesania psów :P Już zresztą zapowiedziałam hodowcy coby do tej pory jeszcze mopsy hodował :D W mopsikach zakochałam się, jak odbierałam moje szitzowe sunie. I to trwa :D

Tak z pielegnacja jest pracy niemalo i trzeba sie szczotki natrzymac ,ale przy mopsach za to naodkurzac ze ho ,ho. :lol:

Posted

zgadza się Yaki,przy tych rasach gładkowłosych też jest nie lada roboty bo te włoski sypią się wszędzie,a potem się tak troszkę wbijają i trudno je usunąć :lol: ale wszystko ma swoje zalety i wady,nie kocha się za coś tylko pomimo wszystko 8)

Posted

A ja myślałam, że siądę sobie w fotelu bujanym z mopsem na kolanach i tak będziemy się bujać i bujać :D
Zaraz się naumiam wstawiać zdjęcia i pokaże berneńczyka z maluchami

Posted

pumilo napisał(a):
A ja myślałam, że siądę sobie w fotelu bujanym z mopsem na kolanach i tak będziemy się bujać i bujać :D
Zaraz się naumiam wstawiać zdjęcia i pokaże berneńczyka z maluchami

no przecież bujać się można bez problemu :wink: ja już czekam na foty, :o taka gromada to miód dla oczu :lol: a z drugiej strony też fajnie "pracować w domu"--tak jak pisałam wyżej--wszystko ma swoje zalety i wady 8) ,ale jakby taka leśniczówka,kawałeczek jakiegoś rancha to też bym w domu rabotała :lol:

Posted

bożesz ty mój jakie szczeniorki!!!! :o :o tylko od tyłu :cry: ale i tak dooopki słodkie :lol: mniam! :lol: Pumilo więcej!!!domyslam się ,że masz tam sporo!! :lol:

Posted

Witam,
Matko jakie PIEKNE maluszki - sama slodycz, a bernenczyk wyglada jak by wogole nie zwracal na nie uwagi...
Shitzu to przepiękna rasa... :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...