Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

pumilo napisał(a):
Gratulacje Lonka!
Dziewczyny, superowo trzymacie kciuki. Moja mała laleczka coraz lepiej się miewa :sweetCyb:

świetna widomość :angel: :D :angel: :D :angel:

PS
fotki wstawione :P

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie wszyscy ,my wczoraj wrocilismy z wesela ,z Gdanska.
Po drodze wstapilismy obejrzec BOLSOWE dzieci ,sa swietne takie grubasy.Porobilismy im zdjecia ,postaram sie przeslac je z prosba o wstawienie do Carotiny.Jedna sunia niestety nie zyje ,ale reszta jest przesliczna.

Lonka moje wielkie gratulacje z uzyskania duzego championatu.
We Wloclawku rase wygral MONTE CARMELLO z Tangulskiej Gory gratuluje Marcinowi Maslowskiemu.

Posted

gdzieś w necie natknęłam się na ogłoszenie "matrymonialne",facet podał imię swojego psa,podał z jakiej hodowli pochodzi 8) i ogłaszał się wszem i obec,że pokryje "wszystkie chętne suczki"..nie ma co,dał nie złą reklamę pewnej hodowli!!! :-? ci co mają hodowle to pewnie wiedza u kogo w danej chwili jest miot prawda??a podobno związek nie pozwala na takie mahloje :o i powinni taką osobę wywalić,poza tym też obiłam się o ogłoszenie "pies z rod. 750 bez rodowodu 550"-niewiem ale uśmiałam się i wkurzyłam zarazem..jeszcze też sobie podali nazwę hodoli,pomyślałam,że ktoś może żarty sobie robi :o bez komentarza...
Gartuluję Lonka świetnie Wam poszło!!! :angel: :angel: :lol:

Posted

Gośka napisał(a):
Dawaj namiary na to ogłoszenie chętnie zobaczę co to za CHodowla
Gosia zaraz ci poszukam,bo ja nie zapisywałam tej stronki,ale postaram się,w sumie pamiętam nazwę,ale wolę poszukać :lol:

Posted

No, no, na shih tzu to to mi nie wygląda, ale może ja się nie znam, już bardziej na sitzu, to takie shih tzu, jakich na allegro pełno ciułalek. I te szczeniaki są po ojcu z hodowli?

Posted

Dziękuje bardzo jeszcze raz za gratulacji. :D
Fajna reklama dla hodowli.Ten facet chyba nie zdaje sobie sprawy co on napisał w ogłoszeniu.

Posted

Gośka napisał(a):
No, no, na shih tzu to to mi nie wygląda, ale może ja się nie znam, już bardziej na sitzu, to takie shih tzu, jakich na allegro pełno ciułalek. I te szczeniaki są po ojcu z hodowli?

Gosia pierwsze ogłoszenie masz psa z hodowli ewidentnie bez rodowodu,przynajmniej już wiadomo która hodowla sprzedaje mioty bez rodowodu,drugie to niewiedziałam,że hodują psy masowo i szukają odbiorców szczeniaków--przez takie ogłoszenie powinni tą osobę ukarać,bo co dalej ???bezmyslny handel "żywym towarem" :x :x a trzeci link to i ja na shih za dobrze się nie znam,ale jak dla mnie to ten szczeniak ma "duzo za długi pysk"

Posted

Na jednej z wystaw w tym roku wlascicielka pewnej hodowli tez oferowala ludziom szczenieta shih tzu z papierami po 1200 bez papierow po 600 .Na zwrocona przeze mnie uwage skad te bez papierow stwierdzila ,ze to takie co rodza sie z wadami.A o tym ze kazdy z nich ma prawo do metryczki tylko moze byc nie hodowlany powiedziala ,ze nie slyszala.Teraz proponuje ludziom Yorki bez papierow.

Posted

Yaki no i jak to jest,przecież związek zabrania takiego czegoś :x czyli ona czuje się "bezkarna" i to za przyzwoleniem reszty,bo np. czemu o takich rzeczach nie zgłasza się w związku?? :x może i jestem teraz bezszczelna,ale sama bym poszła żeby sobie sprawdzili jak ładnie "interes" w hodowlach" się kręci!! :evil:

Posted

Sadze ze macierzysty zwiazek tej pani wie o tym jezeli ten proceder uprawia od lat ,a sa juz "chodowle" ktore sprzedaja szczenieta po sukach zakupionych u tej pani..

Posted

[quote name='Yaki']Sadze ze macierzysty zwiazek tej pani wie o tym jezeli ten proceder uprawia od lat ,a sa juz "chodowle" ktore sprzedaja szczenieta po sukach zakupionych u tej pani..
Yaki powiedz sama,przecież to jest kompletnie bez sensu..niezła zabawa i wyliczanka ten z rod. ,a ten może bez rod.,zawsze jeszcze może ta pani odkupić od kogoś np. za 300 i sprzeda sobie jak z "rodowodem tylko bez rodowodu",pokaże ładnie rodziców pieska"rzekomych" i tyle...zarobi na tym...a przeciez tylko o to jej w tym wszystkim chodzi :evil: :evil: szkoda moich nerwów,ludzie bez honoru!!!

Posted

[quote name='Ania-k'][quote name='Yaki']Sadze ze macierzysty zwiazek tej pani wie o tym jezeli ten proceder uprawia od lat ,a sa juz "chodowle" ktore sprzedaja szczenieta po sukach zakupionych u tej pani..
Yaki powiedz sama,przecież to jest kompletnie bez sensu..niezła zabawa i wyliczanka ten z rod. ,a ten może bez rod.,zawsze jeszcze może ta pani odkupić od kogoś np. za 300 i sprzeda sobie jak z "rodowodem tylko bez rodowodu",pokaże ładnie rodziców pieska"rzekomych" i tyle...zarobi na tym...a przeciez tylko o to jej w tym wszystkim chodzi :evil: :evil: szkoda moich nerwów,ludzie bez honoru!!!

I na pewno tak sie dzieje bo oni to robia tylko dla pieniedzy ,a robic beda tak dlugo jak dlugo beda mieli chetnych na szczeniaki.

Posted

Ania-K nie ma co sie denerwować :wink: Nic na to nie poradzisz.Ludzie kombinuja jak moga i sa beszczelni. :evil: jusz kiedys pisałam o przypadku.Pancia umieściła ogloszenie o sprzedazy szczeniakow bez rodowodu i beszczelnie wmawiała ludziom że na fotce jest ich mama(a na fotce byla suczka mojej kolezanki,suczki rodowodowej).I przez telefon opowiadała że to jest mamusia tych szczeniakow i że bez papierow lepiej kupować bo sa tanie szczeniaki :evilbat: A w sklepie zoologicznym na moja reakcje że to jest oszustwo wlascicil sklepu powiedzial że ta pani nic nie zrobila i co ja od niego chce na ogloszeniu pokazana tylko fotka aby ludzie wiedzieli jak wygladaja pieski.Szok :evil: I co na to poradzisz?Mysle że hodowca nawet pojecia nie ma że ktos robi taka reklame jego hodowli(przeciesz to tez nie jego wina że ktos nie zareestrował pieska w zwiazku)

Posted

Ania-k szkoda nerwów. Tak będzie dopóki będą nabywcy szczeniąt z takich rozmnażalni. Ludzie jakoś bardzo niefrasobliwie podchodzą do sprawy zakupu psa. Wolą kupić 200 zl taniej często brudne, zapchlone szczenię ze świerzbowcem w uszach (takie widziałam). Za leczenie da kilkaset złotych i jeszcze z psa wyrośnie coś troche podobnego do shih tzu. Ludzie nie odrożniają co znaczy "szczenię rodowodowe" i "po rodowodowych rodzicach". Dla większości jest to to samo, tylko te rodowodowe droższe :D I najlepiej jakby szczeniaczek był miniaturką :roll: i jako dorosły ważył tak ze 3 kilo :-?
Nie tak dawno na allegro widziałam aukcję, na której facet reklamował 4 tyg. szczeniaczki i pisał, że za 2 tyg. do odbioru będą :evil: , na innej, tak na oko szczenięta ok. 3 mies. reklamowal ktoś jako....7 tyg.
I wcale mi nie szkoda ludzi, ktorzy się nabierają na to. Naprawdę jest gdzie się poradzić, poczytać.

Posted

Witajcie moi kochani! :D
Przede wszystkim,gratuluję wszystkim psiakom sukcesów :BIG: :tort: !!! Nadrobiłam zaległości i widzę, że dużo się tu działo :sweetCyb: .
Natomiast, jeśli chodzi o moje nagłe zniknięcie...., to było to mniej więcej tak... :hmmmm:
Zaczęło się od tego, że modernizowali u mnie w bloku kablówkę.Miało to potrwać około tygodnia kilka godzin dziennie. Tak też trwało, lecz po tym czasie przestał działać internet. Zgłosiłam to do biura, przyszedł "fachman" i stwierdził, że faktycznie coś tam pokręcili, "naprawił" i poszedł.Ja tego nie sprawdziłam, musiałam wyjść (oj dostało mi się od TŻ, dostalo), po czym okazało się, że jak nie działał, tak nie działa. A że był weekend, wyjechaliśmy, myślę sobie , załatwię to w poniedziałek. Tak..., w poniedziałek, bardzo miły pan, przez telefon, poinformował mnie, że wszystko jest w pożądku, to u mnie w komputerze jakiś wirus czy coś, on tu nic nie poradzi. Ok , na wirusa najlepszy mój brat, ale on "mógł tak gdzieś za tydzień" :chainsaw: :onfire: . No dobra se myślę, wakacje są, jedziemy na działkę. Braciszek przyjeżdża za tydzień i okazuje się, że wszystko w pożądku... :roll: . No cóż, dawaj abarot do kablówki. Z wielkim niesmakiem przyjęto moje wykrzyczane pretensje i już po dwóch dniach przyszedł pan i tu zaczął na mnie krzyczeć :motz: . No koniec świata se myślę, będzie mi tu wpierał, że ktoś majstrował przy skrzynce (znaczy ja) i że "sobie" odłączyłam internet. Idiota$%#@&!!! Oj padły ostre słowa, padły. Tak.. włączam kompa... wchodzę na DOGO i... nic.Matko święta!!! Myślałam, że padnę trupem!!! (potem się dowiedziałam, że Dogo nie chodziło chyba 3 dni), a że jak napomknęłam są wakacje, no to działka. No i właśnie wtedy były te burze w Wa-wie... no i zerwało mi kawałek dachu, zalewając mieszkanie... i komputer. Rrrranyyy!!! No i teraz czekaj ok. 2-3 tygodni aż komp wyschnie. Na szczęście nic się nie stało, póżniej wyjechaliśmy, co wiecie, no i jestem...
To było oczywiście w wielkim skrócie nie uwidaczniając moich nerw :2gunfire: :robot: :morning:
A tak na marginesie, to bardzo miło spędziliśmy wakacje... :wink: :lol:
Cieszę się że znó jestem z Wami :multi: :multi: :multi: [/url]

Posted

:o :o a któż to się pojawił??? :o :o matko booska kobieto dach ci zerwalo???dobrze,że wam nic się nie stało,ja myślałam,że ty tak nagle i na stałe sobie poszłaś :cry: :cry: a tu mam cudowny powrót i do tego jaki pościk wielki!!!Amelia wstawiaj wasze fotki jak masz,całej rodzinki,napewno masz jakieś z wakacji :wink: ,ja czekam 8) :beerchug:

Posted

Yaki napisał(a):
Witajcie wszyscy ,my wczoraj wrocilismy z wesela ,z Gdanska.
Po drodze wstapilismy obejrzec BOLSOWE dzieci ,sa swietne takie grubasy.Porobilismy im zdjecia ,postaram sie przeslac je z prosba o wstawienie do Carotiny.

.

czekam na fotki :wink: :P :D

Posted

Ja też chcę powstawiać fotki. Coprawda jestemzapracowana i do końca maja będę, ale na pewno wkleję, jak mi ktoś coś wyśle :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...