Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

:) napisał(a):
Ma ranki na ciele, zk ktorych saczy mi sie ropka :( Masakra! A ile przy tym pracy, zeby sie nie draopal i zeby sie siersc nie zapaskudziła...

Cd ma dokładnie to samo :roll: okropieństwo, naszczęście on jest przecież obstrzyzony :P więc się tak nie męczy

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ma ranki na ciele, zk ktorych saczy mi sie ropka :( Masakra! A ile przy tym pracy, zeby sie nie draopal i zeby sie siersc nie zapaskudziła...

o faq...to musi być paskudne :o a do tego jeszcze właśnie długie włosy..maskara..i po czym mu się tak dzieje>>??po karmie???szamponie??..... :roll:

Posted

Ania-k napisał(a):

o faq...to musi być paskudne :o a do tego jeszcze właśnie długie włosy..maskara..i po czym mu się tak dzieje>>??po karmie???szamponie??..... :roll:

mój ma zawsze w momencie, gdy trawa zaczyna pylić :evil: i jeszcze kiedyś od karmy :-?

Posted

Zyzio najprawdopodobniej uczulony jest na białko znajdujące się w ślinie owadów. Jeśli go jakaś pchła, czy kleszcze ugryzie(albo komar), to wlasnie sie to dzieje :(

Posted

Carotina ma łatwiej w razie czego znaleźć to paskudztwo ale Agnieszka u Zyzia już troszkę trudniej :o pewnie nieźle się męczy z tym jeszcze jak mu to ropieje....co za paskudztwo... :cry:

Posted

[quote name='Ania-k']Carotina ma łatwiej w razie czego znaleźć to paskudztwo ale Agnieszka u Zyzia już troszkę trudniej :o pewnie nieźle się męczy z tym jeszcze jak mu to ropieje....co za paskudztwo... :cry:

dokłądnie :roll: , pamietam co było zanim cdiego obstrzygliśmy :-?

Posted

[quote name='Ania-k']Carotina ma łatwiej w razie czego znaleźć to paskudztwo ale Agnieszka u Zyzia już troszkę trudniej :o pewnie nieźle się męczy z tym jeszcze jak mu to ropieje....co za paskudztwo... :cry:

Oj męczę... To jest i tak delikatne słowo... :wallbash: Z chęcią bym to wszystko powybijała :chainsaw: Figa jest krótkowłosa, biega :Dog_run: bo łąkach, trawach i nic nie ma, a Zyzio wejdzie na jeden, malutki trawniczek i zaraz ma kleszcza,albo inne paskudztwoo ;( MASAKRA, MÓWIĘ WAM!!!!!!!!!!! :shake: :wallbash: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Posted

mój młody odkąd jest obcięty nie miał nic :o ani jednego kleszcza ani pchełki żadnej...tfu tfu nie zapeszam :x wcześniej to po jednym weekendzie wyjęliśmy mu 10 kleszczy co byliśmy nad jeziorem w lesie,potem w domu mu odpadły chyba ze 3 sztuki-takie których nie udało się zlokalizować :evil: i odpadły same już najedzone masakry!!ale teraz nie a problemu,nic "obcego" 0X nie przyniósł do domu,mimo iż chodzimy na spacery i na działkę,na pchły narazie też nic nie stosujemy,tfu tfu znowu nie zapeszam!!! :evilbat:

Posted

Aga ja cie niechce straszyć ale moj mały jest alergikiem i ma AZS ,z tego co wiem jest to nieuleczalne ,mozna co najwyżej zminimalizowac objawy ale to pojawia sie i znika nasila i słabnie,niewiem jak to jest u psów , i podobno przekazywane to jest genetycznie ,pozatym amam spora wiedze na ten teamat jak cos to na pw , aha i zwykle pojawia sie to od alergi pokarmowej ,w pryzpadku Zyzia mogło to byc np .przedawkowanie białka ( ja mam do czynienia z ludzkim AZS ale atopia to atopia)

Posted

Juz nie mamy sie co martwic! :) Dzieki Bogu okazalo sie, ze to wylacznie od kleszczy:) W tych miejscach,gdzie mial kleszcze ma ranki, wiec jest spoko :) madzia_11, ale mnie nastraszyłas! ;) Ale juz wiem,ze jest ok :) JEszcze dzis wizyta u weterynarza i napiszemy Wam, co i jak :)

Posted

WSZYSTKO DOBRZE!!!! Ranki były od drapania, teraz Zyzio ma je przewiązane husteczką i już się goi!! :) ALE SIĘ CIESZĘ, ŻE DOBRZE SIĘ SKOŃCZYLO!!! :B-fly: :multi: :multi: :multi: :klacz: :klacz: :laola: Teraz Zyziek jest już wesoły, biega sobie po domu, jak szalony! JEST SUPER :) :)

Posted

Fajnie, ze mam chociaż jedną czytelniczkę. Dzięki Carotino!! :) Trzymaj kicuki,zeby to sie szybko skonczylo.. To, co teraz jest, to juz naprawde "male piwo".... ;)

Posted

Fajnie, ze mam chociaż jedną czytelniczkę. Dzięki Carotino!! :) Trzymaj kicuki,zeby to sie szybko skonczylo.. To, co teraz jest, to juz naprawde "male piwo".... ;)

oczywiście trzymam kciuki :kciuki: napewno bedzie dobrze :D
a reszta czytelniczek, to pewnie korzysta z pogody (bo nie wiem, jak gdzie indziej, ale w Gdańsku słonecznie :wink: ), albo szykuje się na jakieś jutrzejsze podboje ringów :P

Posted

jasne ja szczególnie szykuje się na ring... :o dymam w kuchni :evilbat: przecież mam remont :lol: dlatego mnie tutuaj nie ma,dzisiaj przywieźli już meble,ale jeszcze mamy trochę roboty,a,że TZ poszedł na chwilkę do sąsiada(lub sąsiadki tego niewiem :wink: ) ja korzystam z chwilki :lol: ,pozdrawiam cieplutko,u mnie słoneczko grzeje aż miło,Jerrek leży na środku pokoju w słońcu się wygrzewa,ja nie lubił pieszczot kiedyś wogóle 8) tak teraz sam przychodzi i się tuli jak kotek :o albo się tak położy żeby całym ciałem leżeć na stopach szczególnie moich :o tak to się maharadża mi zmienił :lol:

Posted

Aga życze powrotu do zdrowia Zyzikowi.Ciesze się że jest jusz lepiej.Carotina nie wiem kto korzysta z pogody :roll: ale napewno nie ja :x U nas tez piękna pogoda a ja niestety mam dużo roboty w domu. :evil:

Posted

Pumilo moje gratulacje ,jaki duzy miot nie wyobrazam sobie opieki nad takim duzym stadem,chyba bardzo ciezko?Maluchy sliczne ,a jakiej plci sa te z duza iloscia bialych znaczen?

Posted

Dzięki kobiety :D Kurcze dzisiaj dopiero troszkę pospałam sobie. Nie wiem, jak to Dixi zrobiła,że jest ich tyle :-? Opieki duuuużo jest, poszłam właściwie na macierzyński :D
Yaki, te z dużą ilością bieli to chłopy i jedna sunia.
Jedna sunia jest znacznie mniejsza i słabsza od reszty gromadki, trzymajcie za nią kciuki. Mam nadzieję, że jej się uda...
Pozdrawiam, teraz to już z całą zgrają shih tzu :wink:

Posted

pumilo napisał(a):
Dzięki kobiety :D Kurcze dzisiaj dopiero troszkę pospałam sobie. Nie wiem, jak to Dixi zrobiła,że jest ich tyle :-? Opieki duuuużo jest, poszłam właściwie na macierzyński :D
Yaki, te z dużą ilością bieli to chłopy i jedna sunia.
Jedna sunia jest znacznie mniejsza i słabsza od reszty gromadki, trzymajcie za nią kciuki. Mam nadzieję, że jej się uda...
Pozdrawiam, teraz to już z całą zgrają shih tzu :wink:

trzymam kciuki za malutką :thumbs: napewno wszystko bedzie dobrze :lilangel:

Posted

Hej hej

A ja juz wrocilam z Bialegostoku i dochodze do siebie.

Lump jedyny w klasie, dostal zloto i ocene doskonala i to by bylo na tyle :wink:

Reszta fot nieciekawa :evil: , za to foty innych ras TŻ narobil, wkleje do watku ozdobki na wystawach.

Na ocene czekalam ponad dwie godziny i przez ten czas bylam non stop zagadywana przez ludzi. Oczywiscie wszyscy chcieli dotknac psa, wiec klatka zdala egzamin w 100 % zwlaszcza, ze Lumpidlo swietnie sie w niej czulo.
Takze mam nadzieje, ze w przyszlym roku przyjedziecie do Bialegostoku, bo duzo ludzi interesuje sie ta rasa, niestety jesli spotkalam wlascicieli shih tzu, to pieski nie mialy rodowodow.

Lump, ja i Tż strasznie zesmy sie umeczyli. Lump nawet nie chce jesc, obecnie TŻ wsuwa kabanosy, a Lump lezy wywalony brzuchem do gory i nie reaguje na jedzenie.

Takze nasza trójka jeszcze nie przywykla (a moze odwykla) od urokow wystawowych.
:x :wink:

Pumilo
Gratuluje pieknej gromadki.

Agnieszka
Ciesze sie, ze Zyziek juz ma sie lepiej!

Posted

Anii gratulacje :D ucałuj Lumpa :angel: :D

Takze nasza trójka jeszcze nie przywykla (a moze odwykla) od urokow wystawowych.

pierwsze koty za płoty :wink: :P
mam nadzieje, że się zgłosiliście na krajówke do warszawy :P (bo my tak :D :P :lol: )

Reszta fot nieciekawa :evil: , za to foty innych ras TŻ narobil, wkleje do watku ozdobki na wystawach.

z kąd ja to znam 8) :lol: :wink:

Takze mam nadzieje, ze w przyszlym roku przyjedziecie do Bialegostoku, bo duzo ludzi interesuje sie ta rasa

ja byłam 2 lata temu i faktycznie bdb wspominam :D
w tym roku tez chciałam się wybrać, ale nie miałam transportu :roll: , nikt znajomy nie jechał :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...