Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Anii, wszyscy tu jesteśmy jedną, wielką "rodziną" więc jesteśmy z Tobą i Lumpikiem!! Trzymajcie się KOCHANI!!!!!

Posted

[quote name='carotina']Sopot

Alez to jest slicznosc, taka mala slodycz! Jak dla mnie to numer jeden!!
Mam nadzieje, ze bedzie przekazywal dzieciaczkom, taki cudowny wyraz pyszczka i te duze oczy.
Carotina
super foteczki

Czyli wszyscy juz wiedza. 8) :lol:

Jutro wyjezdzam z wawy, ale jeszcze sie odezwe 8)

Posted

Yaki napisał(a):
Carotino super przeglad pieskow wystawianych w Sopocie ,aczyzby twoim dziewczynkom nie mial kto zrobic zdjec?

a no nie miał 8) :roll: , byłam sama z mamą, która w momencie gdy byłam z Julką na ringu szykowała Demi :P , a gdy byłam z Demką na ringu, to hmmmm... :hmmmm: no właśnie :PROXY5: :evilbat: :evilbat: :wink:

Posted

No, pieski sliczne, tylko szkoda, ze zdjec tak malo. Moze ktos jeszcze ma jakies foteczki?? :evilbat: :)

Posted

:) napisał(a):
No, pieski sliczne, tylko szkoda, ze zdjec tak malo. Moze ktos jeszcze ma jakies foteczki?? :evilbat: :)

mało :evilbat: no nie :nono: :wink: :lol: :lol: ...

Posted

a gdzie fotki psów w ubrankach??? :evilbat: :evilbat: miałyscie z Lonką zrobić pokaz mody...może i stara jestem ale pamięć mam dobrą :evilbat: :evilbat:

Posted

[quote name='Ania-k']a gdzie fotki psów w ubrankach??? :evilbat: :evilbat: miałyscie z Lonką zrobić pokaz mody...może i stara jestem ale pamięć mam dobrą :evilbat: :evilbat:

Chyba nie taka stara, co? Nie przesadzaj! Laska z Ciebie :wink: 8) :D

Posted

Witam!!! Moja koleżanka ma 5 letniego Schi-tzu z hodowli (nie znam nazwy) ale bez rodowodu. Piesek zaczął mieć problemy skórne... Znaczy zaczął się drapać tylnimy łapkami po bokach, (tylko w tych miejscach) w pewnym momencie doszło do tego, że stracił tam sierść. Czy coś takiego spotyka tą rase czy raczej jest to spodowane jakąś chorobą?

Posted

[quote name=':)'] Laska z Ciebie :wink: 8) :D
:kciuki: to ci się Agnieszko udało :lol: uśmiałam się teraz do łez,ze mnie taka laska jak z tombaku złoto :evilbat: :evilbat:

Posted

[quote name='Ania-k'][quote name=':)'] Laska z Ciebie :wink: 8) :D
:kciuki: to ci się Agnieszko udało :lol: uśmiałam się teraz do łez,ze mnie taka laska jak z tombaku złoto :evilbat: :evilbat:

Laska, laska, nie ściemniaj!! :) 8)

Posted

LovesGrzywaczy:D napisał(a):
Witam!!! Moja koleżanka ma 5 letniego Schi-tzu z hodowli (nie znam nazwy) ale bez rodowodu. Piesek zaczął mieć problemy skórne... Znaczy zaczął się drapać tylnimy łapkami po bokach, (tylko w tych miejscach) w pewnym momencie doszło do tego, że stracił tam sierść. Czy coś takiego spotyka tą rase czy raczej jest to spodowane jakąś chorobą?

Moim skromnym zdaniem to zwykla alergia spowodowana pchłami, bądź kleszczami. Trzeba się przejsc do weterynarza, da serię zastrzykóww odczulających i po kłopocie:) Z tym, że taki zastrzyk (jeden) kosztuje około 25 zł. Jeśli moja diagnoza jest oczywiście trafna :) Powodzenia!

Posted

Mnie też do głowy przyszły pchły. Strzygłam ostatnio właśnie szicaka, który miał całe boki wydrapane do gołej skóry, ale pchły jak "ruskie czołgi" po nim spacerowały. Po miesiącu jak ponownie przyjechał już po odpchleniu, kudły zaczęły ładnie odrastać.

Posted

może pchły, ale nie koniecznie :wink:
może to też być uczulenie pokarmowe, może warto zmienić na jakiś czas karme na inną i zobaczyć co się bedzie działo...

Posted

carotina napisał(a):
może to też być uczulenie pokarmowe, może warto zmienić na jakiś czas karme na inną i zobaczyć co się bedzie działo...

może też być niedokładnie spłukany szampon lub wogóle uczulenie na środki "piorąco-szorujące" :roll:

Posted

Ania-k napisał(a):
carotina napisał(a):

może też być niedokładnie spłukany szampon lub wogóle uczulenie na środki "piorąco-szorujące" :roll:

to racja piesek może być alergikiem i może go wogule uczulać kilka rzeczy... wiem coś o tym bo mam takiego w domu :roll:

Posted

Zyzio też jest alergikiem :/ Wlasnie ma atopowe zapalenie skóry czy jakos tak ;/ (oczywiściw to wszystko przez alergię) Dostaje zastrzyki odczulające i wszystko wraca do normy... Wrodził się w swoją panią.. :) JA też jestem fatalną alergiczką.

Posted

Ma ranki na ciele, zk ktorych saczy mi sie ropka :( Masakra! A ile przy tym pracy, zeby sie nie draopal i zeby sie siersc nie zapaskudziła...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...