Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

lonka napisał(a):
Mam świeża wiadomość Magnat na Słowacji dostal CAC i ResCACIBA. :D :D :D :smilecol: Gratulacji dla Małgosi i Roberta!!!!! :P :P

Super ! Brawa dla Magnata i gratulacje dla włascicieli :laola:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hej, hej, hej :D
witam :P , niedawno wróciłam :D (było superrrrrr :angel: ), tylko w domciu pusto bo psiaki sie jeszcze wakacjują :wink: 8) :lol:

mam dużo fot z sopotu, ale wstawie je jutro (mam nadzieje, że wybaczycie :P :P :P )
za to dziś wstawie coś specjalnego 8)
i pyt. za 100 pkt. :wink: :evilbat: Co to za shihtziak? i jak Wam sie podoba? 8)

Posted

[quote name='Ania-k']ta suczka w klasie weteranów toż to sama Demi :angel: poznaję po oczach :o :lol: Yaki i Orasek miło Was widzieć :wink: ja już Wam gratuluję a wy piszcie jak Wam poszło dziewczyny :popcorn:

a no Demi :P , została najlepszym weteranem w rasie :D (na finały nie czekaliśmy)...... Julka w.o. i druga, biedactwo - pierwszy raz tak bardzo przestraszyła się sędziego i praktycznie nie chciała dać się dotknąc :roll:

Ogólnie wydaje mi się, że wystawa udana. Organizacja jak zawsze bdb :D (w końcu mój oddz. 8) :lol: )..... Jedynie co, to niektóre werdykty sędziego delikatnie mówiąc zaskakujące :wink: 8) :P

Posted

[quote name='aneta21']witam i pytam czy to mozliwe bo sie troche przestraszyłam: :-?

p://www.forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=20930
niestety nie da się otworzyć tego linku :cry:
Carotina nareszcie jesteś :wink: ,gratuluję "damom" :o :multi:
byliśmy dzisiaj na targu w Będzinie,poszliśmy obejrzeć psy oczywiście,były "najróżniste" :x od bokserów,yorków,shih tzu do briardów włącznie :evil: natknęłam się na faceta który miał owczarka niem. i bernardyna cudownego,wielkiego i pięknego.... :lol: miał koło siebie też tabliczkę z napisem "profesjonalna hodowla i szkolenie psów" :o więc myślę sobie spytam go o cenę małego bernardynka który sobie leżał obok :angel: a gość mi mówi 450zł :o jak na profesjonalną hodowlę to bardzo się koleś ceni :evil: :evil: tylko na co mu ta wielka i ogromna tabliczka.... :evil: masakra...potem słyszałam jak umawiał się z jakimiś chłopakami,którzy mają mu przywiźć psa który "przypomina owczarka"--powiedział im,że nie ma sprawy opchnie go za "niemałą kasę" i tutaj wyrwało mi się jedno słowo i mój TZ musiał mnie stamtąd zabrać bo koleś miał już pioruny w oczach jak to usłyszał... :evilbat: ale beznadzieja...i nikt tego nie zmieni..zawsze będą osoby które połaszczą się na mniejszą kasę i dadzą się nabić w butelkę :evilbat:

Posted

niestety tak to już jest że ludzie są naiwni a inni to wykożystują,Yokus jedzie od poniedziałku w góry a luzyką AST Luneczką.Był u mnie w piątek w odwiedzinach .Mama zamówiła dla niego jakąś francuzką odżywke do włosów w salonie dle psów sprawdziła no i ponoć super efekty, a zapach bardzo przyjd\emny ,tak że bombel daje si psikać co mu sie wcześniej nie zdażało. Anii a teraz specjalmnie dla Ciebie Yoko jak jest u mnie to wychodzimy z nim na balkon ueaga na smyczy ewentualnie przywiązujemy go do stołka na balkonie :evilbat: bo on ma taka zalete że sie żuca na autobusy :evilbat: a pod moim balkonem czasem jeżdzą.O rany która godzina ! ide spac bo za pare godzin pobudka
:wink:

Posted

witam i pytam czy to mozliwe bo sie troche przestraszyłam:(nznalazłam to na www.forum.dogs.pl

Mam zmartwienie. Mianowicie dowiedzialam sie w salonie pieknosci dla psow, ze Shih Tzu... moga wypasc oczy!!!!!! Kolezanka weterynarz to potwierdzila. Teraz az sie boje zwiazywac czy spinac mu wlosy nad oczkami (a przeciez powinien sie przyzwyczajac do kucyka - ma juz 4 mies), bo zawsze sie wierci i obawiam sie, ze moge zrobic mu krzywde. Oczywiscie zwracam uwage, zeby moj jamnik (psy sa b. zaprzyjaznione, ale jak to szczenieta ciagle sie bawia w podgryzanie siebie nawzajem) nie ciagnal go za wlosy na lebku, ale przeciez nie sposob tego pilnowac 24h/dobe. Czy te oczy faktycznie moga wypasc? Jak mocno trzeba by bylo szarpnac, zeby tak sie stalo? Dodam, ze moj piesek bardzo pieknie zapowiada sie wystawowo, wiec obciecie go na krotko raczej odpada.
Naprawde zmartwiona

Posted

Też słyszałam takie cuda, ale oko nie jest wsadzone jak piłka w dziure, przecież trzyma je napewno jakaś żyła i to nie jedna,nie jestem wetem i sie nie znam ale hmmm... nie wiem co o tym myśleć :roll:

Posted

Możliwe Aguś, możliwe. Wśrod ras podatnych na tę przypadlość jest min. shih tzu, pekin, mops i inne takie :wink: Najczęściej gałka oczna wypada u takich najbardziej wyłupiastych osobników. Tylko, żeby ktoś nie zrozumiał, że to oko tak bęc na podłogę... :-?
Aneta rób dalej kitkę swojemu pieskowi, bo żeby od tego oczka wypadły, to nap rawdę trzeba się moooocno starać :wink: A może ta pani w salonie dla piesków chciała jakoś delikatnie powiedzieć, że ta kitka za mocno związana :fadein:

Posted

O kurcze, nie wiedziałam :oops: Mojemu Zyziowi to chyba nie grozi, bo bardzo wyłupiastych oczu, to on chyba nie ma :)

Posted

[quote name='carotina']
za to dziś wstawie coś specjalnego 8)
i pyt. za 100 pkt. :wink: :evilbat: Co to za shihtziak? i jak Wam sie podoba? 8)

jak nikt nie chce zgadywać :evilbat: 8) , to Wam powiem :evilbat: :lol:
Ta psinka na fotce, to nikt inny, tylko Sisi córcia naszej Demci 8) Ładniutka, no nie? 8) :lol: :D :angel: :angel:

Posted

Carotino widze po tle ,ze zdjecia tej suni robilas w Sopocie ,ale chyba nie byla wystawiana.A szkoda.

Lonka zdjecia Codika ogladalam ,piekny.

Posted

W koncu cos zaczelo ruszac na dogomanii. Juz myslalam,ze nikt nie bedzie pisal. Jak juz mowilam, sunia sliczna :)

Posted

Mam kilka fajnych fotek z wystawy w Toruniu . Jak mi się uda to wstawię, a jest co obejrzeć bo shih tzu znowu wypadły wspaniale :) I staneły na podium :multi:

Posted

lonka napisał(a):
A ja myślalam że to Demi :wink:

Ja cos tak czulam, ze to rodzinka. Sunka sliczna:)!

Marynia
Gratuluje. A czy pokazesz nam swoja brukselke?! :wink:

Posted

Dzięki za gratulacje Aniu :) Gryfonię tez pokażę - tez "wystawiała sie" w Toruniu i to ze świetnym rezultatem :thumbs:
Anii a kiedy Ty zaprezentujesz Lumpa na wystawie?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...