Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

orasek napisał(a):
carotina co to za suczka co będzie w szczeniakach z Twoją Julką na ringu w Sopocie i skąd, wiesz może?

wiem tyle, że siostra miotowa pieska, który startował w Koszlinie w szczeniakach

Posted

carotina napisał(a):
orasek napisał(a):
carotina co to za suczka co będzie w szczeniakach z Twoją Julką na ringu w Sopocie i skąd, wiesz może?

wiem tyle, że siostra miotowa pieska, który startował w Koszlinie w szczeniakach

ale którego ? :roll:

Posted

orasek napisał(a):
carotina napisał(a):
orasek napisał(a):

ale którego ? :roll:

no Bezana

Posted

carotina napisał(a):
lonka napisał(a):
Czasami się nie da :x

to fakt, no cóż wtedy przynajmiej ocene mamy błyskawiczną :evil: 0X :evilbat:

Tak, ale jaka ocena jest wtedy niesprawiedliwa. Juz cos o tym wiem ;/

Posted

HEJ dziewczyny chyba ktoś niepotrzebnie sieje ziarno... :evilbat: troche sobie pojeździłam po wystawach i nie zauważyłam żeby sędziowie nie dotykali przy ocenie psów moja suka była oceniana przez 12 róznych sedziów i polskich i zagranicznych i wszyscy dotykali ,oglądali a że sędziowie patrzą na włos no ba kochane posiadacie ,hodujecie i wystawiacie rase psów z grupy 9 czyli ozdobnych a w przypadku takich ras jak Shih-tzu,Lhasa apso bądź maltańczyk wystawowy pies ma mieć wygląd to już nie jest tylko pies do kochania i pieszczenia co należy bezwzględnie robić :lol: ale również na pokazy i wygląd jest bardzo ważny i nie róbcie z naszych sędziów takich niewiedzących i nie znających się spotykałam sie z róznymi i większość nie sprawiała wrażenia jagby znalazła się pierwszy raz na ringu oczywiscie są różne przypadki i o różnych słyszałam ale chyba tak źle nie jest po prostu nasza ukochana rasa jest bardzo wymagająca pod wzgledem pielęgnacji i różnice w umiejętości i jej czestotliwości widać potem na ringach no i dochodzą do tego jeszcze geny jezeli chodzi o gatunek włosa ale ogólnie im lepsza budowa lepszy i piękniej zadbany pies tym lepiej chyba wiekszośc sie ze mną zgodz :D i Orasku masz bardzo ładnego psa z bardzo dobra budową , jeszce musisz go porządnie podpielęgnować a będzie odnosiła duże sukcesy czego ci życzę ,Yaki (przepraszam że tak bezpośrednio ale nie wiem jak ma pani na imię)Bols to piękny pies z super prezencją gratukuję sukcesów i życzę dalszych Pozdrawiam :angel:

Posted

Hmmm staram sie jak moge, Conan ma bardzo dużo włosa, no i jest jeszcze młody,ma krótką sierść. A co do sędziów to może nie za często ale bywa czasem że nie dotykają psów, jak np w tym roku na wystawie, każdy chyba wie jakiej. Basiu masz dla mnie jakieś specjalnie rady co do pielęgnacji włosa? Może jeszcze o czymś nie wiem?

Posted

Basia niewiem o co ci chodzi?Pojawiasz sie i znikasz.Kazdy na tym forum wie o co chodzi i była to prawda.Ja też pierwszy raz sie z tym spotkałam na ringu(i wcale żle dla mnie nie była posedziowana).Ale fakt jest faktem że sędziowie patrzą nie tylko na włos ale na budowe,ruch i katowanie i na gatunek włosa.Moja suczka też była sedziowana przez sędziów nie tylko krajowych i zagranicznych,wiec coś na ten temat wiem.

Posted

carotina napisał(a):
no właśnie, budowa jest bardzo ważna..... dlatego denerwuje mnie gdy sędzia na ringu psów nie dotyka :-? , przecież pod włosami można naprawde wiele ukryć :evilbat:

carotina !
zgadzam sie z twoja opinia na temt wlosa , ale jak wystawiam psy tej rasy prawie 10 lat jeszcze niegdy nie mialem sytuacji zeby sedzia nie dotknal i nie pomacal psa . Dobry włos to niewatpliwie wielki plus ale to co jest pod nim o wiele wazniejsze

Posted

lonka napisał(a):
Gandzista niestety był taki przypadek.W moim przypadku tylko jeden ale był. :roll:

Nie przecze ze tak nie bylo , ale stwierdzenie carotiny "nie dotykaja" wydaje mi sie smieszne ... moglo sie taz zdazyc , ale nie sadze , zeby nasi sedziowie byli az tak "olewajscy " wierz mi przez te kilka lat wystawialem psa na prawde dziesiatki razy , jedyne do czego moznabylo sie doczepic (odnosnie nie dotykania) to nie zagladanie psu wystawianemu w klasie championow w zeby , ale to akurat jest logiczne i nigdy mi to nie przeszkadzalo ...

Posted

Ja nie mówie tu o wszystkich sedziach,bo na wystawach moje psy sa dokładnie ogładane ale o jednym przypadku moge powiedziec że tak dokladnie było.Tak że to nie było akurat wyssane z palca.

Posted

lonka napisał(a):
Ja nie mówie tu o wszystkich sedziach,bo na wystawach moje psy sa dokładnie ogładane ale o jednym przypadku moge powiedziec że tak dokladnie było.Tak że to nie było akurat wyssane z palca.

a nie bylo na tej wystawie asystenta?
sorry za te najazdy i obrone sedziow ale na prawde nie spotkalem sie nidgy z czyms takim mam 25 lat hoduje shih-tzu od 10 rasa interesuje sie od minimum 15 lat a na wystawach bywam od urodzenia wiec jakies tam porownanie mam a jesli chodzi o sedziego ktory ocenial psy jedynie na podstawie szaty to wydaje mi sie to karygodne

Posted

To ja mam pytanie.

Gdzie najczeciej dotykaja sedziowie Wasze pieski?!
Od czego zaczynaja, a na czy koncza ;) ?!

Przewazajaca wieszkosc...

Posted

anii napisał(a):
To ja mam pytanie.

Gdzie najczeciej dotykaja sedziowie Wasze pieski?!
Od czego zaczynaja, a na czy moncza ;) ?!

Przewazajaca wieszkosc...

a czy to istotne od czego zaczynaja i na czym koncza ?
z regoly zaczynaja od zebow , glowy pozniej grzbiet ...
ale wiadomo ze kazdy sedzia robi to na swoj sposob
i nie ma chyba jakiego schematu , jak powinno sie
to robic , od czego zaczynac i na czym konczyc...

Posted

Basia78, gandzista.... możecie mi wierzyć lub nie.... ale mi się to zdarzyło i tyle, jeżdże na wystawy od 7 lat, moje psy były oceniane przez dziesiątki sędziów, w tej chwili nie zlicze :wink: i właśnie taka sytucja mi się zdarzyła 3 razy :-? u dwóch sedziów polskich i jednego zagranicznego :roll: .... W tym jeden z tych polskich nie dotykał żadnego psa z rasy, dwóch pozostałych raz dotykało raz nie... tyle :-?
i nie denrwujcie się tu na mnie, bo nie ma powodu :-?

HEJ dziewczyny chyba ktoś niepotrzebnie sieje ziarno... :evilbat:

i żadnego ziarna nie sieje :x , każdy ma swoje doświadczenia.... ja nie neguje waszych i wy nie negujcie moich

Posted

Carotinka wiem ze masz racje i swoje doswiadczenie więc nie denerwuj się :wink: Koniec tego tematu.A gdzie moje obiecane ubranka :wink: ? :wink: Czekamy z Codikiem i Lonia.

Posted

[quote name='carotina']Basia78, gandzista.... możecie mi wierzyć lub nie.... ale mi się to zdarzyło i tyle, jeżdże na wystawy od 7 lat, moje psy były oceniane przez dziesiątki sędziów, w tej chwili nie zlicze :wink: i właśnie taka sytucja mi się zdarzyła 3 razy :-? u dwóch sedziów polskich i jednego zagranicznego :roll: .... W tym jeden z tych polskich nie dotykał żadnego psa z rasy, dwóch pozostałych raz dotykało raz nie... tyle :-?

i żadnego ziarna nie sieje :x , każdy ma swoje doświadczenia.... ja nie neguje waszych i wy nie negujcie moich
Bez nerwów
Skoro masz takie doswiadczenie to poprostu mialas niebywaly niefart
ja odpukac nie mialem takiej sytuacji jeden jedyny raz mialem sytuacje tego typu ( na bydgoskiej wystawie) kiedy to pani sedzina nie dotykala w ogole psow , ale byl tam (jeszcze wtedy) asystent A . ostrowski , ktory dokladnie ogladal i dotykal psy

Posted

tez jestem za tym zeby temat niedotykania psow na wystawach zakonczyc bo takie dyskusje do niczego nie prowadza a kazdy swoje zdanie ma , taka jak ja i swojego zdania nie zmienie bo sedzowie na wystawach gdzie je wystawialem psy zawsze oceniali uprzednio dotykajac je :lol:

Posted

A ja dzisiaj dostalam mila wiadomosc ,moj mopsik KAJTUS COCA Bast zostal w nocy tatusiem czterech dziewczynek i jednego chlopczyka.

Posted

Yaki napisał(a):
A ja dzisiaj dostalam mila wiadomosc ,moj mopsik KAJTUS COCA Bast zostal w nocy tatusiem czterech dziewczynek i jednego chlopczyka.

Witam
Wielkie gratulacje dla szczesliwego tatusia i jego pani

Posted

[quote name='gandżista'][quote name='carotina']Basia78, gandzista.... możecie mi wierzyć lub nie.... ale mi się to zdarzyło i tyle, jeżdże na wystawy od 7 lat, moje psy były oceniane przez dziesiątki sędziów, w tej chwili nie zlicze :wink: i właśnie taka sytucja mi się zdarzyła 3 razy :-? u dwóch sedziów polskich i jednego zagranicznego :roll: .... W tym jeden z tych polskich nie dotykał żadnego psa z rasy, dwóch pozostałych raz dotykało raz nie... tyle :-?

Bez nerwów
Skoro masz takie doswiadczenie to poprostu mialas niebywaly niefart
ja odpukac nie mialem takiej sytuacji jeden jedyny raz mialem sytuacje tego typu ( na bydgoskiej wystawie) kiedy to pani sedzina nie dotykala w ogole psow , ale byl tam (jeszcze wtedy) asystent A . ostrowski , ktory dokladnie ogladal i dotykal psy

spoko ja się denerwuje :wink:

czyżbyś pisał o Bydgoszczy 2002?? :) też byłam :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...