carotina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Baha napisał(a):Emilka jest po suczce OSCHIN Mały Budda i po psie z mojej hod. Shaman Shuntag Mały Budda - jednak juz widac, ze wlos ma po mamie (i po dziadku - HOSHI HAN`EI), a zeby i kosc po tacie. Podesle Anii tez Oschin fotke, bo ja wklejac nie umiem:) Baha, może teraz walne głupote :wink: , ale czy Twoje pieski nie były kiedyś w gazecie? w artykule o shih-tzu w przyjacielu psie? :P
anii Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Mamusia jest cudowna OSCHIN Mały Budda (Hoshi Han`Ei Bohemia Acro -CH.PL Frezja Resovia) CUDO!! Ja Twoja suczke pamietam jak ja jeszcze wystawialas w mlodziezy. Juz wtedy wygladala uroczo!
orasek Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 anii jak ci sie podobała moja sunia pokazana na str wczesniej? Bo nie widziałam u innych dogomaniaczek żadnego entuzjazmu... ciekawe dlaczego
Baha Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Dziękuje bardzo:-) Tak, Oschin jest śliczna i wesolutka - tyle, że jak na pewno pamiętasz - malutka:-) I zawsze to sędziowie jej piszą. Ma 24 cm wzrostu i 4,5 kg wagi:-) A co artykułu- nie, tam były raczej psiaki Bogusi Lenart (SolarisAvis)
Yaki Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Bardzo, bardzo piekna suczka ,dlaczego jej nie widac na ringach.
carotina Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Baha napisał(a):Dziękuje bardzo:-) Tak, Oschin jest śliczna i wesolutka - tyle, że jak na pewno pamiętasz - malutka:-) I zawsze to sędziowie jej piszą. Ma 24 cm wzrostu i 4,5 kg wagi:-) A co artykułu- nie, tam były raczej psiaki Bogusi Lenart (SolarisAvis) 4,5 kg. to faktycznie maleństwo :angel: , ja zawsze myślałam, że mój Chakie jest wyjątkowo mały (niecałe 7 kg), no ale widze, że nie tak bardzo :wink: nie, nie ja nie mówie o tych nowych artykułach, to na 100% nie były pieski z Solarisa... ten artykuł o którym mówie wyszedł ok. 5 lat temu :wink: :wink: I wydawało mi się, że obiła mi się tam nazwa hodowli Mały Budda :wink: , dlatego pytam :wink: :D (pewnie coś pomieszałam 8) )
Yaki Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 No tak sedziowie wola te silniej zbudowane.Moja NANAY tez jest taka malutka.
anii Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Baha napisał(a):Dziękuje bardzo:-) Tak, Oschin jest śliczna i wesolutka - tyle, że jak na pewno pamiętasz - malutka:-) I zawsze to sędziowie jej piszą. Ma 24 cm wzrostu i 4,5 kg wagi:-) Pamietam bardzo dobrze :wink: Chcialabym ja znow zobaczyc :D A w standardzie rozpietosc wagowa od 4,5 do 8,1 :wink: Suczka w sam raz do ponoszenia. Myslisz, ze Emilka tez pojdzie w slady mamy i bedzie filigranowa?! :wink:
Baha Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Mam nadzieje, ze nie, ze bedzie troche wieksza - shih tzu ma byc masywniejszy. Juz wazy 2 kg, wiec raczej bedzie ciezsza i mam nadzieje wyzsza od Oschin. Nie pokazuje sie Oschin, bo maiala Emilke (Oschin jest na współwlasnosc z moją kolezanką, ja juz mam w domu troche psiakow, a jak sie urodzila Oschin, mialam jeszcze jej mame, moją Franie - FREZJA Resovia)). Do tej pory wystawialam ją, zglaszalam... Teraz bedzie juz psem w calosci mojej kolezanki - tak wiec nie bede miala zbytnio az takiego wplywu na jej wystawy. Ale obiecuje, postaram się ją namawiac. Co do artykułu - jest to możliwe, to bylo juz dawno, wiec nie trzyma mi sie glowy. Myslalam, ze chodzi Ci o artykul z tego czasu.
anii Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Baha napisał(a):Mam nadzieje, ze nie, ze bedzie troche wieksza - shih tzu ma byc masywniejszy. Zgadzam sie :D ale Oschin choc mala, to jest bardzo proporcjonalna :wink:
lonka Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Anii a gdzie fotki Lumpika :o zapomniałaś? :evil: Czekam :wink:
aneta21 Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 :D Witam wszystkich fanów shi tzu:) sama jestem od niedawna fanką tych psiaków:)
aneta21 Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 mam do was malutkie pytanko:) mój piesek od dwóch dni ma na włoskach koło noska kropelki wody czasami. czy ta katar?? a czy pogoda wpływa tak na te pieski bo maja takie małe noski??? wczoraj zaszczepiłam po raz pierwszy moja 6,5 tyg Figunie. jest strasznie figlarna:) a zarazem bardzo mądra i szybko sie uczy a co słuchac u Waszych psiaczkóe??? :D
Karka Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Ania-k napisał(a):Karka czy ty widziałaś fotki Jędrka na poprzedniej stronie co zdziałała anielica??? :angel: Ania obejrzałam :) Elegancik z Jędruli -bardzo fajnie wygląda 8)
anushka Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Karka napisał(a):Ania obejrzałam :) Elegancik z Jędruli -bardzo fajnie wygląda 8) fenkjooo :lol: :lol:
Yaki Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Anii na dwoch pierwszych fotkach jest dostojne shihtzu,a trzecia fotka bombowa,jak Ty go uchwycilas?Prawdziwy mis .
anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Yaki napisał(a):Aa trzecia fotka bombowa,jak Ty go uchwycilas?Prawdziwy mis . Trzymalam w reku krowę :wink: Kupilam mu taka gumowa zabawke i Lumpik jest o nia bardzo zaborczy. Ogolnie to Lump czesto tak tancuje na dwoch lapkach. Wystarczy kawalek chlebka. :roll: :evilbat:
Yaki Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Moje nie potrafia tak prosic,ale ojciec Gucia tez tak prosi na dwoch lapkach. Baha zapomnialam ,pogratuluj kolezance wypielegnowania suni.Wlos cudowny,moje najwyzsze wyrazy uznania.
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Moja mała Fuji też tańczy w kółko ale pewnie nikogo to nie zdziwi :p
anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 orasek napisał(a):Moja mała Fuji też tańczy w kółko ale pewnie nikogo to nie zdziwi :p Orasek Wklejaj foty, ale mnie to nie zdziwi, ja myslalam, ze kazde shih tzu tak ma :wink: :lol: A jak Wasze psinki reaguja na burze z piorunami i gromami, oraz sylwestrowe wybuchy?! Lump zupelnie sie nie boi i nic na nim te grzmoty nie robia.
anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='Karka']aniitańczący Lumpik super :D :klacz: Dzieki Mam nadzieje, ze i z mordki sie podobal :roll: :wink:
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Moja Imi sie bardzo boi burzy,zaraz wskakuje mi na kolana,niestety nie mam jej fotek a zrobie je dopiero po strzyżeniu,Imi ma 7 lat i jest w mojej hodowli pierwszym shih.
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 anii miałam foty wklejone małej Fuji kilka kart wstecz i pytałam jak ci sie podoba ale nie widziałam odp. :roll:
Recommended Posts