Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

Baha napisał(a):
Emilka jest po suczce OSCHIN Mały Budda i po psie z mojej hod. Shaman Shuntag Mały Budda - jednak juz widac, ze wlos ma po mamie (i po dziadku - HOSHI HAN`EI), a zeby i kosc po tacie.
Podesle Anii tez Oschin fotke, bo ja wklejac nie umiem:)

Baha, może teraz walne głupote :wink: , ale czy Twoje pieski nie były kiedyś w gazecie? w artykule o shih-tzu w przyjacielu psie? :P

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mamusia jest cudowna
OSCHIN Mały Budda (Hoshi Han`Ei Bohemia Acro -CH.PL Frezja Resovia)

CUDO!!

Ja Twoja suczke pamietam jak ja jeszcze wystawialas w mlodziezy. Juz wtedy wygladala uroczo!

Posted

anii jak ci sie podobała moja sunia pokazana na str wczesniej? Bo nie widziałam u innych dogomaniaczek żadnego entuzjazmu... ciekawe dlaczego

Posted

Dziękuje bardzo:-)
Tak, Oschin jest śliczna i wesolutka - tyle, że jak na pewno pamiętasz - malutka:-)
I zawsze to sędziowie jej piszą.
Ma 24 cm wzrostu i 4,5 kg wagi:-)

A co artykułu- nie, tam były raczej psiaki Bogusi Lenart (SolarisAvis)

Posted

Baha napisał(a):
Tak, Oschin jest śliczna i wesolutka - tyle, że jak na pewno pamiętasz - malutka:-)

A co artykułu- nie, tam były raczej psiaki Bogusi Lenart (SolarisAvis)

4,5 kg. to faktycznie maleństwo :angel: , ja zawsze myślałam, że mój Chakie jest wyjątkowo mały (niecałe 7 kg), no ale widze, że nie tak bardzo :wink:

nie, nie ja nie mówie o tych nowych artykułach, to na 100% nie były pieski z Solarisa... ten artykuł o którym mówie wyszedł ok. 5 lat temu :wink: :wink: I wydawało mi się, że obiła mi się tam nazwa hodowli Mały Budda :wink: , dlatego pytam :wink: :D (pewnie coś pomieszałam 8) )

Posted

Baha napisał(a):

Pamietam bardzo dobrze :wink: Chcialabym ja znow zobaczyc :D

A w standardzie rozpietosc wagowa od 4,5 do 8,1 :wink:

Suczka w sam raz do ponoszenia. Myslisz, ze Emilka tez pojdzie w slady mamy i bedzie filigranowa?! :wink:

Posted

Mam nadzieje, ze nie, ze bedzie troche wieksza - shih tzu ma byc masywniejszy.
Juz wazy 2 kg, wiec raczej bedzie ciezsza i mam nadzieje wyzsza od Oschin.
Nie pokazuje sie Oschin, bo maiala Emilke (Oschin jest na współwlasnosc z moją kolezanką, ja juz mam w domu troche psiakow, a jak sie urodzila Oschin, mialam jeszcze jej mame, moją Franie - FREZJA Resovia)). Do tej pory wystawialam ją, zglaszalam...
Teraz bedzie juz psem w calosci mojej kolezanki - tak wiec nie bede miala zbytnio az takiego wplywu na jej wystawy. Ale obiecuje, postaram się ją namawiac.

Co do artykułu - jest to możliwe, to bylo juz dawno, wiec nie trzyma mi sie glowy. Myslalam, ze chodzi Ci o artykul z tego czasu.

Posted

Baha napisał(a):
Mam nadzieje, ze nie, ze bedzie troche wieksza - shih tzu ma byc masywniejszy.

Zgadzam sie :D ale Oschin choc mala, to jest bardzo proporcjonalna :wink:

Posted

mam do was malutkie pytanko:)
mój piesek od dwóch dni ma na włoskach koło noska kropelki wody czasami. czy ta katar?? a czy pogoda wpływa tak na te pieski bo maja takie małe noski???
wczoraj zaszczepiłam po raz pierwszy moja 6,5 tyg Figunie.
jest strasznie figlarna:) a zarazem bardzo mądra i szybko sie uczy
a co słuchac u Waszych psiaczkóe??? :D

Posted

Ania-k napisał(a):
Karka czy ty widziałaś fotki Jędrka na poprzedniej stronie co zdziałała anielica??? :angel:

Ania obejrzałam :) Elegancik z Jędruli -bardzo fajnie wygląda 8)

Posted

Anii na dwoch pierwszych fotkach jest dostojne shihtzu,a trzecia fotka bombowa,jak Ty go uchwycilas?Prawdziwy mis .

Posted

Yaki napisał(a):
Aa trzecia fotka bombowa,jak Ty go uchwycilas?Prawdziwy mis .

Trzymalam w reku krowę :wink:
Kupilam mu taka gumowa zabawke i Lumpik jest o nia bardzo zaborczy.
Ogolnie to Lump czesto tak tancuje na dwoch lapkach. Wystarczy kawalek chlebka. :roll: :evilbat:

Posted

Moje nie potrafia tak prosic,ale ojciec Gucia tez tak prosi na dwoch lapkach.
Baha zapomnialam ,pogratuluj kolezance wypielegnowania suni.Wlos cudowny,moje najwyzsze wyrazy uznania.

Posted

orasek napisał(a):
Moja mała Fuji też tańczy w kółko ale pewnie nikogo to nie zdziwi :p

Orasek
Wklejaj foty, ale mnie to nie zdziwi, ja myslalam, ze kazde shih tzu tak ma :wink: :lol:

A jak Wasze psinki reaguja na burze z piorunami i gromami, oraz sylwestrowe wybuchy?!
Lump zupelnie sie nie boi i nic na nim te grzmoty nie robia.

Posted

[quote name='Karka']aniitańczący Lumpik super :D :klacz:

Dzieki
Mam nadzieje, ze i z mordki sie podobal :roll: :wink:

Posted

Moja Imi sie bardzo boi burzy,zaraz wskakuje mi na kolana,niestety nie mam jej fotek a zrobie je dopiero po strzyżeniu,Imi ma 7 lat i jest w mojej hodowli pierwszym shih.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...