anii Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Poniewaz jeden Symarun's to stanowczo za malo, obejrzyjmy reszte psiakow z tej hodowli. Wiem, ze na pewno na niej bylyscie, ale coz szkodzi, zajrzec jeszcze raz http://www.symarunshihtzu.com :wink:
bognik Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Witam !!!! Moi sąsiedzi z przeciwka kupili sobie bardzo tanio pieska shih-tzu z rodowodem. Kupili go jakieś 4 tygodnie temu, coś koło tego. Piesek ma z 3 miesiące. Teraz pojawiła mu się jakaś BIAŁA plamka na jednym oczku. Dzisiaj to zobaczyłam. Biedny psiaczek. Czy wiecie co to może być ??? Czy to może prowadzić do ślepoty, czy poprostu przejdzie ??? Może Wasze shih--tzu miały coś takiego ??? Pozdrawiam
carotina Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 trudno powiedzieć co to może być....... shih-tzu z racji na duże, czasem wyłupiaste oczy jest narażone na różne choroby :roll: jednakże z czymś takim się nie spotkałam, może napisz na weterynarii :roll: w sumie to troszke dziwne, a co powiedział weterynarz?? z jakiej hodowli kupiła tego pieska?
bognik Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Mieszkamy w małej miejscowości. Nie ma u nas kliniki weterynaryjnej, są tylko ,,wiejscy" weterynarze. Hodowli nie znam. Niby matka szczeniąt miała ostatni raz szczeniaczki. Widziałam, że piesek ma na uhu tatuaż. Popytam się, o nazwę hodowli.
anushka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 też sobie tak pomyślałam,że to Zyzio :o a co nie możecie wejść na stary login??? :lol:
lonka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Onaion co się dzieje? :cry: Dawaj nam znać jak masz problem.Sprobuj się zalogować na nowo.Poznamy ciebie :wink: Zyzio widzę zadowolony :wink:
:) Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Hej, to wlasnie my-Aga i Janusz. Teraz bedziemy pisaali pod tym nickiem:) Jak sie Wa, Zyzio podoba?
anushka Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 :) napisał(a):Hej, to wlasnie my-Aga i Janusz. Teraz bedziemy pisaali pod tym nickiem:) Jak sie Wa, Zyzio podoba? w każdym poście o to pytasz :lol: Anii napisał(a):Pikny kawaler każdy pisał,że jest ładny,tylko poczytaj uważnie :o :lol:
:) Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 No tak, racja. Widocznie lubie, jak sie mnie chwali:) he he NAwet nie zauwazylam, jak to napislam.Ale ze mnie gapa. :oops: :oops: :oops: A co tu tak cicho?? Moze zrobimy plebiscyt na ulubioną zabawkę naszych pupili????
carotina Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 :lol: :lol: :lol: jak byście zobaczyły zabawki Chakiego :evilbat: ..... no masakra normalnie :lol: wkażdym razie najbardziej lubi okropnie piszczącego (i to chyba dlatego to ta ulubiona, ze względu na dźwięki 8) ) banana..... zresztą można nas czasem z tym stworem na wystawach zobaczyć 8) Lubi też takiego dziwnego misia materiałowego, który wygląda jak ułomny miś jasia fasoli 8) :lol: Demi lubi wyszyyystkie piłki :wink: , Cd gumową miniaturke shih-tzu 8) , a Jula jest w takim momencie, że wszystkie zabawki są "ulubione" ach......... normalnie sie zmachałam, ile można pisać o zabawkach :o :lol: :wink:
:) Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Zyzio ostatnio biegał ze swoją miską po domu:) Ogólnie lubi taki supełek i piłeczki. Jak się nimi bawi, to skacze, jak taki mały kangurek:)
anushka Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 [quote name='carotina'] wygląda jak ułomny miś jasia fasoli 8) porównanie the best... :megagrin: uśmiałam się nieźle!!!!! Mój to wynosi od małej z pokoju wszystko co możliwe,lalki,misie,kredki,mazaki...no nie będe wymieniać ale on sobie wszystko tak po domu w pysku nosi,po to żeby w najmniej oczekiwanym momencie wyżyć się na tym czymś i zniszczyć doszczętnie :evilbat: ,jedyne czego nie zniszczył to jest biały miś piszczący w środku :evil: którego jak nosi to gryzie tylko tam gdzie jest ten cały "aparat piszczący" :wallbash: melodyjkę znam na pamięć :oops: :oops: :lol:
anii Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Ania-k napisał(a):jedyne czego nie zniszczył to jest biały miś piszczący w środku :evil: którego jak nosi to gryzie tylko tam gdzie jest ten cały "aparat piszczący" :wallbash: melodyjkę znam na pamięć Moj tez mial taka zabawke i tez zabkami przyciskal, zeby tylko dzwieku posluchac. Lump uwielbia miśki, a najlpiej to welniane owce z Zakopanego. Wybredny skubaniec, ale je uwielbia. Najpierw uwielbia je rozszarpywac, ale juz sie zmadrzylam i robie za chirurga zakopianskich owieczek. Aktualnie dzis odpadl dzwoneczek, owieczka nie ma oczek i posiada duza blizne po szyciu wzdluz brzucha ;) Ma tez duzo maskotek z macdonalda :oops: te sa nad wyraz trwale :evilbat: Z rzeczy zakazanych, to uwielbia kapcie :wink: Zwlaszcza moje, takie duze. przypominajace psy. TZ przywiozl z Niemiec i byl naprawde wsciekly, jak Lump oderwal uszka, oczy i w ogole wybrudzil mi te kapcie. Oczywiscie to moja wina, bo mu na to pozwalilam. :oops: Teraz w nich nie chodze, bo wystarczy, ze je zdejme, to Lump mi je zabiera :D :D
:) Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 Co tu tak cicho?Kto kiedy jedzie na wystawe w najblizszym czasie?
carotina Posted June 11, 2005 Posted June 11, 2005 w najbliższym czasie miał być Olsztyn i być może bedzie, nie wiem :roll: , bo mam problem z transportem i na dobrą sprawe tylko Demi zgłoszona, bede próbować do nich pisać, czy mi Jule przyjmą, bo jak już pojade to chciałąbym, żeby się pokazała :wink: jeżeli jednak nic nie wyjdzie, to najbliższa wystawa w Gdynii :) :)
anushka Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Carotina w końcu będę miała okazję zobaczyć cię na wystawie :lol: i Demi jak się będzie prezentować 8) dawno jej fotek nie było :evilbat: :o
:) Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 No to sie wszyscy pewnie w Olsztynie zobaczymy!:) Ja tez tam bede z Zyziem.Juz jest zgloszony!:)
lonka Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Jesteśmy :wink: W Wałbrzychu Lonka dostała NSwR :P Wygralismy z suczką z Bohemii.Codus był trzeci z oceną doskonałą a mógł być wyżej(nie chcial w ruchu sie pokazać)Stał jak uparty osioł :evil: :evilbat: ma swoje humorki a miał szanse bo się podobał.Magnaś wygral rase,9 grupę i na bisie był 3 :P :P Gratylacji Małgosia i Robert :D :D
Yaki Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Gratulacje z wygranej suni.No coz pieski tez maja lepsze i gorsze dni nie tylko my.Nastepnym razem bedzie lepiej
anushka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Lonka tradycyjnie gratulacje :lol: :megagrin: Anii a kiedy Wy się pokażecie??? :o :angel:
anii Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 [quote name='Ania-k'] Anii a kiedy Wy się pokażecie??? :o :angel: Mialam sie pokazac wczoraj w Lublinie i nie dojechalam. :cry: :cry: Strata nerwow i pieniedzy, nie chce mi sie o tym pisac :cry: Jednak w tym roku nie odpuszcze i pojade na jakas wystawe!! Moze lipiec, albo sierpien, ale co by nie zapeszac, to nic nie pisze. :wink: :-? :roll:
lonka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Yaki napisał(a):Gratulacje z wygranej suni.No coz pieski tez maja lepsze i gorsze dni nie tylko my.Nastepnym razem bedzie lepiejJaki i Ania-K dziekuję bardzo.Wiem ze pieski maja swoje humorki wiec pewnie że następnym razem bedzie lepiej. :wink:
Recommended Posts