:) Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Już dziś wieczorem zapraszam na strone! Dojdą fotki do galerii i 2 wystawy:) Coprawda fotki z wystaw już widziałyście, ale i tak zapraszam! No i oczywiście wpisujcie się do księgi!!:)
anushka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Anii narazie on jeszcze nie wyje,ale daje czadu...kocyk jego jest biedny,ale jak tylko zwrócę mu uwagę to oczywiście "tto nie on"...lata potem jak świrnięty po całym mieszkaniu :evilbat: ,lubie jak tak goni,dzisiaj go wymęczyłam ping-pongiem :evilbat: ,pogoda na dwór ochydna to go w domu pomęczyłam,ale leżał potem z jęzorem do ziemi :lol:
anii Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Ania-k']Anii narazie on jeszcze nie wyje,ale daje czadu...kocyk jego jest biedny,ale jak tylko zwrócę mu uwagę to oczywiście "tto nie on"...lata potem jak świrnięty po całym mieszkaniu :evilbat: Ania o wyciu napisalam, bo mnie tak straszono, nie sadze by Jedrula wyl. :o Czesto w zabawie, Lump wpada w podniecenie, wiec jak tylko zacznie trzasc tylkiem, nie karce go, ani nie robie gwaltownych ruchow. Ot koncze zabawe, glaszcze malucha i zwracam jego uwage np. na cos do zabawy, albo cos smacznego. Szybko potrafi zmienic temat. :lol: :lol: Poza tym kota łapie wtedy jak tylko wchodzimy do mieszkania. Byc moze chce mu pokazac, kto tu rzadzi. :roll: Co do kastracji. Ja bym jeszcze chetnie powystawiala Lumpa, wiec jajeczka musi miec :oops: 8) . Tobie Aniu z racji tego, ze Jedruli klejnoty do niczego sie nie przydadza (nie powinny :P ) radze szybsza kastracje. Pies uniknie pewnych nawykow, no i bedzie spokojniejszy.
Amelia23 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Ha! Pies, to rozumiem! :evilbat: Ale sunia? Beza gwałci zapamiętale nogi moich dzieci... :oops: ,i ma jeszcze jednego upatrzonego osobnika, mianowicie: brata mojego TZ :evilbat: , no jak on się pokaże... to normalnie w bieguuuu... Ja to ją karcę, tzn. "krzyczę"-Beza!- to odchodzi obrażona :tard: Słyszałam że jast to oznaka dominacji. :niewiem:
anushka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Amelia23'] ma jeszcze jednego upatrzonego osobnika, mianowicie: brata mojego TZ :evilbat: , no jak on się pokaże... to normalnie w bieguuuu... Amelia moze on taki przystojny??? :evilbat: dawaj fotkę :evilbat:
Amelia23 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Dobry pomysł Ania!! Zrobię mu...z Bezą :evilbat: Chyba by mnie zabił :oops:
anii Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Amelia23']Ha! Pies, to rozumiem! :evilbat: Ale sunia? Beza gwałci zapamiętale nogi moich dzieci... :oops: ,i ma jeszcze jednego upatrzonego osobnika, mianowicie: brata mojego TZ :evilbat: , no jak on się pokaże... to normalnie w bieguuuu... Ja to ją karcę, tzn. "krzyczę"-Beza!- to odchodzi obrażona :tard: Słyszałam że jast to oznaka dominacji. :niewiem: Amelia cos mi przypomnialas. Lump tez na dzieciach dominuje, tylko, ze on ma z nimi minimalny i krotkotrwaly kontakt. Moim zdaniem to oznaka dominacji, bo gdyby mial az taki poped, to by na kazde nasze kolano ruszal :wink: Amelia Lepsze od karcenia, jest totalna ignorancja, badz odwracanie uwagi. Faktycznie, Twoja suczka ma zapedy dominanckie, pewnie ustawia dzieci, bo chce im dac do zrozumienia, ze ona wyzej stoi w stadzie. A brat Twojego TŻ-ta ile ma lat? I czesto Was odwiedza?! Z ciekawostek, to kiedy Lumpa byl jeszcze szczeniaczkiem, przyszedl zobaczyc go moj szwagier. Lump na jego widok po prostu sie zlal...na moja stope. Nadstawilam, co by na perkiet nie lal. Na szczescie mialam skarpetke :D :D Nigdy wiecej juz takiego numeru nie zrobil. Odtad Lump traktuje szwagra jak jakiegos bożka. Rzadko go widuje, ale zawsze sie przed nim rozklada na plecach, co jest przeciez oznaka uleglosci.
anushka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Anii twój szwagier też musi być booski :o :o :lol: skąd wy tych szwagrów macie??o moim szwagrze lepiej nie gadać... :stupid: :megagrin:
anii Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Ania-k']Anii twój szwagier też musi być booski :o :o :lol: skąd wy tych szwagrów macie?? Wiesz... Nasze psy moga miec zupelnie inny punkt widzenia, niz my :wink: :lol: :lol: 8)
anushka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='anii'][quote name='Ania-k']Anii twój szwagier też musi być booski :o :o :lol: skąd wy tych szwagrów macie??Wiesz... Nasze psy moga miec zupelnie inny punkt widzenia, niz my :wink: :lol: :lol: 8) no właśnie...ale u mnie przynajmniej "przyszły szwagier" zapowiada się ciekawe... :kciuki: musze za niego trzymać kciuki żeby facet się nie "zepsuł" :evilbat:
Amelia23 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 A brat Twojego TŻ-ta ile ma lat? I czesto Was odwiedza?! Nooo, on ma 26 lat i jest u nas tak raz na 2 tygodnie, to nie wiem :hmmmm: Cosik chiba ma w sobie :evilbat: A powiedzcie mi moje miłe, lubią się Wasze psiaki przytulać i dają się całować? Bo Bezik w takich momentach warczy i wyrywa się :chainsaw:
anushka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Amelia23 napisał(a): A powiedzcie mi moje miłe, lubią się Wasze psiaki przytulać i dają się całować? Bo Bezik w takich momentach warczy i wyrywa się :chainsaw: prędzej chyba rybki bym sobie oswoiła niż Jąderko wytuliła,ale nie mówię,że tego nie robię :evilbat: :megagrin:
anii Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Amelia23 napisał(a): A powiedzcie mi moje miłe, lubią się Wasze psiaki przytulać i dają się całować? Bo Bezik w takich momentach warczy i wyrywa się :chainsaw: Oj Amelia, utemperuj pannice! :evilbat: Lump daje sie przytulac, czesto i gesto go przytulam. To nie jest to, co Lumpik lubi najbardziej, ale cos za cos. Zawsze moge go zlapac i mocno przytulic, albo poprosic o calusa. Najczesciej kucam, Lump podbiega i opiera sie o moje kolana. I tak stoi, a ja go wtedy mocno przytulam, a on mnie lize po nosie, lub szyi. Zabawne jest to jak reaguje. Mowie do niego:"Chcesz kosteczke?", a Lump macha ogonkiem i lize, a jak mowie:"Nabroiles, jestes niegrzeczny", to Lumpik nieruchomieje i nie chce lizac :lol: Takze z przytulankami nie mam zadnego problemu, Lump uwielbia byc w centrum uwagi, od szczeniaka lizaniem wyraza swoja milosc do wszystkich. A jak mowie do niego to non stop macha ogonkiem. Czasami wystarczy spojrzenie. Oczywiscie, nie myslcie, ze Lump to aniol w nim walczy dusza shih tzu i dusza dominanta. Czasami jest na mnie obrazony, jak dostanie kosc to lepiej do niego nie podchodzic.
Amelia23 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Ha, może ja CIUT za mocno ją przytulam... :evilbat: ? Buziaki też sama pięknie daje, i zaraz łapkę, i ogonek chodzi na wszystkie strony :angel: Jeśli chodzi o jedzenie, to nie ma najmniejszego problemu, mogę jej z żołądka niemal wyjąć i nic. A tak w ogóle to czasami mam wrażenie ,że ona mnie rozumie, jak do niej gadam, bo ja nawijam jak do człowieka... :D
lonka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Anii wysłalam ci fotki z Łodzi jak możeszto wstaw tu :wink:
anii Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 lonka napisał(a):Anii wysłalam ci fotki z Łodzi jak możeszto wstaw tu :wink: Lonka Zaraz wstawie
anii Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Zdjecia z odlegosci wkleje w miniaturkach, zmniejszone nie za wiele pokaza. Magnat zwyciezca grupy IX BIS WYSTAWY Magnat i jego puchary Co do Magnata, to jeszcze nie widzialam, tak jasnego shih tzu?! To chyba kolor plowy, moze mnie Lonka oswiecisz, tudziesz rozjasnisz moje watpliwosci?! :wink: :lol: A to Codus :D Nastepne zdjecie w oddali Codus w grupie
anii Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 [quote name='anii']Nastepne zdjecie w oddali Codus w grupie Lonka mogalbys mi napisac, jak sie ustawila ta stawka?! I ktora to byla klasa?! Oraz wymienic pieski. Interesuja mnie tylko te dwa ostatnie. Dzieki
anushka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Lonka jaka ty elegancka jesteś :o :o :o :lol: :lol: ślicznie razem wyglądacie,a Codus wygląda super :angel: :angel: :wink:
lonka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Dwa ostatnie pieski to Don Filippe Vena(nie jestem pewna bo jednego pieska nie było)był piąty a następny to Lasharlimar top Gun At Acte był drugi.Co do Magnasia to on złoto-biały.Stawkę w młodzieży jusz poprzednio podawałam :wink: Dziękuję za wstawienie. :lol:
lonka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 [quote name='Ania-k']Lonka jaka ty elegancka jesteś :o :o :o :lol: :lol: ślicznie razem wyglądacie,a Codus wygląda super :angel: :angel: :wink:A dziękuję :oops: W imieniu Codusia Slicznie dziękujemy. :oops: :lol:
Yaki Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Super Lonka,swietne psy izdjecia. Czy doszla moja odpowiedz?
lonka Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Yaki napisał(a):Super Lonka,swietne psy izdjecia. Czy doszla moja odpowiedz?Dziekuję :lol: Jeżeli Ai pozwoli wyszle fotki z Opola,tylko niektórych piesków nie znam bo fotki robiła moja 9letnia córa.Jaki odpowiedż jeszcze nie doszła :cry: ale czekam :wink:
anii Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 lonka napisał(a):Dwa ostatnie pieski to Don Filippe Vena(nie jestem pewna bo jednego pieska nie było)był piąty a następny to Lasharlimar top Gun At Acte był drugi.Co do Magnasia to on złoto-biały.Stawkę w młodzieży jusz poprzednio podawałam :wink: Dziękuję za wstawienie. :lol: Fakt, juz odnalazlam Twoj post. Wyslalas mi maila, ale z tymi samymi zdjeciami, co poprzednio :-? A tego Don Filipe mozna sprawdzic w katalogu nr 3190, czy to na pewno on. Moim zdaniem wyglada bardzo ladnie. Moze cos z ruchem!?
Recommended Posts