Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

lonka napisał(a):
onaion gdzie jedziesz teraz na wystawe?

Teraz jedziemy 16.04 do Grudziądza.Czy Ty też tam będziesz?I kto w ogóle tam zamierza pojechac?? :)

Posted

onaion23 napisał(a):
Tak, ale w tym miesiącu kupiłam właśnie te. Używam z olejkiem norkowym.
Laser Lites... Nie mam zdania o tych kosmetykach... Każdy je chwali, a ja taka zachwycona nimi nie jestem.. Nie wiem.. Używałam zwykły szampon za30 zł i Zyzio miał piękną sierść. A po tych?? Sama nie wiem, czy mogę je chwalić.

To znaczy po ktorych, bo sie troche pogubilam :icon_roc: ?!

Posted

witam wszystkich troszke mnie tutaj nie było :lol: Jutro kąpie psiaka i musze na szybko jakąś odżywke dorwać tylko nie wiem zabardzo jaką :-? no bo zamówic to sie raczej juz nie da

Posted

Witam! Mam problem z Bezy sierścią. Podobno, jak shih tzu wymieniają sierść ze "szczenięcej" na "dorosłą", to się kołtuni, staje się sucha. Tak jest w naszym przypadku... Prawda to? A jak tak to jak sobie z tym radzić? Przeczekać czy co.... :lol:

Posted

carotina napisał(a):
czesać, czesać i jeszcze raz czesać :wink: pamiętaj, aby nigdy nie robić tego na sucho :wink:

Dokładnie, to właśnie robię.... :) Jest jakaś reguła , jak długo to trwa??? Bo u mnie to już około 2-3 tygodni...,a jak tak dalej pójdzie, to Beza stanie się: Chińskim Grzywaczem (oczywiście nagim) :evilbat:

Posted

Amelia23 napisał(a):
carotina napisał(a):
czesać, czesać i jeszcze raz czesać :wink: pamiętaj, aby nigdy nie robić tego na sucho :wink:

Dokładnie, to właśnie robię.... :) Jest jakaś reguła , jak długo to trwa??? Bo u mnie to już około 2-3 tygodni...,a jak tak dalej pójdzie, to Beza stanie się: Chińskim Grzywaczem (oczywiście nagim) :evilbat:

oj nie chce Cie martwić, ale to może jeszcze troche potrwać :roll: :evilbat: Jeżeli nie bedziesz czesać jej na sucho, to napewno jakoś z tego wyjdzie :wink: :evilbat: :wink: :lol: Możesz używać do czesania np. olejku norkowego, albo czegoś podobnego :wink: można też użyć do tego rozcieńczoną odżywke do włosów np. z Ziaji (tyle, że naprawde baardzo rozcieńczoną :wink: , wręcz powiedziałabym wode z np. łyżką odżywki :P ----> najlepiej w jakimś opakowaniu z atomizerem)

Posted

onaion23 napisał(a):
lonka napisał(a):

Teraz jedziemy 16.04 do Grudziądza.Czy Ty też tam będziesz?I kto w ogóle tam zamierza pojechac?? :)
Nie ja tam nie jade :roll: Myslałam ze do łodzi sie wybierasz i tam sie zobaczymy :wink: a moze jedziesz? :D

Posted

Dzięki Carotina! :calus: Rozczesuję ją właśnie wodą z odżywką z Avonu (też słyszałam że dobra :niewiem: ) ,ale kupię Ziaje. :thinkerg:
Kurcze, nie wiem ile Beza ma wspólnego z shih tzu, ale jak ktoś ma 4-5 czy 6 piesków tej rasy.... to DZIĘKI!!! :smhair2: :wallbash: ( no ja napewno kiedyś będę miała, może nie 6 ale ze 3... :megagrin: , to się przekonam :evilbat: :loveu: )
A jak tam Demi, doszła już troszkę do siebie? :thumbs:

Posted

Opwiem wam historyjke podobna co pisała Carotina.jestem w sklepie zoologicznym i widze ogloszenie o sprzedaży szczeniaków shi-tzu.Fotki szczeniaków,kontakt i...fotka Fiony z hodowli Merliot.Zatkalo mnie bo wiem ze ona szczeniakow nie ma.Zadzwoniłam odrazu do hodowli merliot(bo akurat sie znamy) i opowiedzialam o tym.fotka byla sciagnieta z internetu.Dzisiaj sie udalam do tego sklepu w imieniu tej hodowli(bo mieszkamy w roznych miastach).a pan ze sklepu powiedzial ze to przecież to nic takiego ze umieszczona fotka Fiony bo ta pani chciala tylko pokazac jak pieski wygladają. :evil: nasuwa sie pytanie dlaczego ta pani nie umieścila fotki swojej suni?To kazdy z nzs jezdzi na wystawy,pielegnuje szatę a ktoś robi sobie reklame? :evilbat: Beszczelność.Jak wam ta historyjka?

Posted

dokładnie :evil: denerwuje mnie coś takiego :evil: Ci wszyscy pseudohodwcy, którzy za wszelką chcą sprzedać swoje szczeniaki :evil: :stupid: :chainsaw: :2gunfire: :snipersm:

Posted

Ale pseudohodowcy uwazaja że nic takiego nie robia jak reklamuja szczeniaki zdjeciami z internetu. :evil: :evil: :evil: My musimy reagowac w jakis sposób na coś takiego.A jeszcze mam wiadomość ze ta pseudohodowczyni powiedziala że ta suczka na fotce jest mamą tych szczeniaków :lol: smiechu warte.i okazało sie że to szczeniaki bez rodowodu.Uważam że dla takich ludzi powinna byc kara.bo to jest kradzież. :evilbat: :evilbat:[/quote]

Posted

lonka napisał(a):
onaion23 napisał(a):
lonka napisał(a):

Nie ja tam nie jade :roll: Myslałam ze do łodzi sie wybierasz i tam sie zobaczymy :wink: a moze jedziesz? :D

Tak do Łodzi też jedziemy:)

Posted

W jakim wieku ta shihtzakowa siersc wraca do normy(jezeli tak naprawde jest, ze shih zmieniaja siersc)?

Posted

łłłłłoooooo matko....Demiśka kochana :lol: :lol: :lol: :angel: :angel: super ... :P wycałuj ją normlanie...
muszę też pożyczyć aparat i pocykać bo mam debet jesli chodzi o fotki Jędrka :evilbat: jaka to jest odżywka z Ziaji??proszę podać mi nazwę;-)Jędrek już ma o niebo lepsze kudły po tym Yorkowym szamponie :wink: a co do tego co napisała Lonka to na miejscu właścicielki suńki z fotki skontaktowałabym się z kobietą i żądała żeby fotka znikła-powiedziałabym co mam do powiedzenia,zresztą według mnie takie oszustwo mogłoby nawet trafić do sądu,dla mnie to "kradzież" :lol: widziałam nieraz na allegro fotki psów ze stronek hodowli i pomyślałam sobie,że ktoś ma hodowlę a sprzedaje bez rodowodu..ale teraz to już wiem na czym ten wic polega...tak samo było z bokserkami na tym forum też przeczytałam...dla mnie to najzwyklejsza podła KRADZIEŻ

Posted

Zadzwoniła właścicielka Fiony ti ta pseudochodowczyni powiedziała że beszczelnie że ta sunia ze zdjecia to mamusia i ze nie ma papierów bo z papierami szczeniak kosztuje 2000zł. a ona chce tylko600zl.Nu i wtedy wLascicielka Fiony powiedziala jej ze ta sunie na fotce to jej sunia i kazala sciagnąć to ogłoszenie.Zgadzam się z tobą Ania-k to jest kradzież i oszustwo :evil: I to powinno być karane.Czasami ludzie kupujace nie maja pojecia że są oszukiwani.

Posted

lonka napisał(a):
Zadzwoniła właścicielka Fiony ti ta pseudochodowczyni powiedziała że beszczelnie że ta sunia ze zdjecia to mamusia i ze nie ma papierów bo z papierami szczeniak kosztuje 2000zł. a ona chce tylko600zl.Nu i wtedy wLascicielka Fiony powiedziala jej ze ta sunie na fotce to jej sunia i kazala sciagnąć to ogłoszenie.Zgadzam się z tobą Ania-k to jest kradzież i oszustwo :evil: I to powinno być karane.Czasami ludzie kupujace nie maja pojecia że są oszukiwani.

niech zażąda ściągnięcia swoich fotek-niech powie,że zgłosi sprawę na policję :lol: i powiem że ja bym tak zrobiła 8) nie byłabym zbyt łagodna dla tamtej paniusi :evilbat: odechciałoby jej się kraść jakbym jej wstydu narobiła przy panach policjantach,ukłon w ich stronę :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...