lonka Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 onaion23 napisał(a):Jedziemy!:) Zyzio jest jeden swojej klasie:)onaion gdzie jedziesz teraz na wystawe?
:) Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 lonka napisał(a):onaion gdzie jedziesz teraz na wystawe? Teraz jedziemy 16.04 do Grudziądza.Czy Ty też tam będziesz?I kto w ogóle tam zamierza pojechac?? :)
anii Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 onaion23 napisał(a):Tak, ale w tym miesiącu kupiłam właśnie te. Używam z olejkiem norkowym. Laser Lites... Nie mam zdania o tych kosmetykach... Każdy je chwali, a ja taka zachwycona nimi nie jestem.. Nie wiem.. Używałam zwykły szampon za30 zł i Zyzio miał piękną sierść. A po tych?? Sama nie wiem, czy mogę je chwalić. To znaczy po ktorych, bo sie troche pogubilam :icon_roc: ?!
madzia_11 Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 witam wszystkich troszke mnie tutaj nie było :lol: Jutro kąpie psiaka i musze na szybko jakąś odżywke dorwać tylko nie wiem zabardzo jaką :-? no bo zamówic to sie raczej juz nie da
Amelia23 Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Witam! Mam problem z Bezy sierścią. Podobno, jak shih tzu wymieniają sierść ze "szczenięcej" na "dorosłą", to się kołtuni, staje się sucha. Tak jest w naszym przypadku... Prawda to? A jak tak to jak sobie z tym radzić? Przeczekać czy co.... :lol:
carotina Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 czesać, czesać i jeszcze raz czesać :wink: pamiętaj, aby nigdy nie robić tego na sucho :wink:
Amelia23 Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 carotina napisał(a):czesać, czesać i jeszcze raz czesać :wink: pamiętaj, aby nigdy nie robić tego na sucho :wink: Dokładnie, to właśnie robię.... :) Jest jakaś reguła , jak długo to trwa??? Bo u mnie to już około 2-3 tygodni...,a jak tak dalej pójdzie, to Beza stanie się: Chińskim Grzywaczem (oczywiście nagim) :evilbat:
carotina Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Amelia23 napisał(a):carotina napisał(a):czesać, czesać i jeszcze raz czesać :wink: pamiętaj, aby nigdy nie robić tego na sucho :wink: Dokładnie, to właśnie robię.... :) Jest jakaś reguła , jak długo to trwa??? Bo u mnie to już około 2-3 tygodni...,a jak tak dalej pójdzie, to Beza stanie się: Chińskim Grzywaczem (oczywiście nagim) :evilbat: oj nie chce Cie martwić, ale to może jeszcze troche potrwać :roll: :evilbat: Jeżeli nie bedziesz czesać jej na sucho, to napewno jakoś z tego wyjdzie :wink: :evilbat: :wink: :lol: Możesz używać do czesania np. olejku norkowego, albo czegoś podobnego :wink: można też użyć do tego rozcieńczoną odżywke do włosów np. z Ziaji (tyle, że naprawde baardzo rozcieńczoną :wink: , wręcz powiedziałabym wode z np. łyżką odżywki :P ----> najlepiej w jakimś opakowaniu z atomizerem)
lonka Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 onaion23 napisał(a):lonka napisał(a):onaion gdzie jedziesz teraz na wystawe? Teraz jedziemy 16.04 do Grudziądza.Czy Ty też tam będziesz?I kto w ogóle tam zamierza pojechac?? :)Nie ja tam nie jade :roll: Myslałam ze do łodzi sie wybierasz i tam sie zobaczymy :wink: a moze jedziesz? :D
Amelia23 Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Dzięki Carotina! :calus: Rozczesuję ją właśnie wodą z odżywką z Avonu (też słyszałam że dobra :niewiem: ) ,ale kupię Ziaje. :thinkerg: Kurcze, nie wiem ile Beza ma wspólnego z shih tzu, ale jak ktoś ma 4-5 czy 6 piesków tej rasy.... to DZIĘKI!!! :smhair2: :wallbash: ( no ja napewno kiedyś będę miała, może nie 6 ale ze 3... :megagrin: , to się przekonam :evilbat: :loveu: ) A jak tam Demi, doszła już troszkę do siebie? :thumbs:
carotina Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Demi 8) już lepiej, musi co prawda jeszcze troche ciałka zrzucić :wink: , ale bedzie ok :P zresztą same zobaczcie, to zdjęcia z wczoraj 8) :lol:
lonka Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Opwiem wam historyjke podobna co pisała Carotina.jestem w sklepie zoologicznym i widze ogloszenie o sprzedaży szczeniaków shi-tzu.Fotki szczeniaków,kontakt i...fotka Fiony z hodowli Merliot.Zatkalo mnie bo wiem ze ona szczeniakow nie ma.Zadzwoniłam odrazu do hodowli merliot(bo akurat sie znamy) i opowiedzialam o tym.fotka byla sciagnieta z internetu.Dzisiaj sie udalam do tego sklepu w imieniu tej hodowli(bo mieszkamy w roznych miastach).a pan ze sklepu powiedzial ze to przecież to nic takiego ze umieszczona fotka Fiony bo ta pani chciala tylko pokazac jak pieski wygladają. :evil: nasuwa sie pytanie dlaczego ta pani nie umieścila fotki swojej suni?To kazdy z nzs jezdzi na wystawy,pielegnuje szatę a ktoś robi sobie reklame? :evilbat: Beszczelność.Jak wam ta historyjka?
carotina Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 dokładnie :evil: denerwuje mnie coś takiego :evil: Ci wszyscy pseudohodwcy, którzy za wszelką chcą sprzedać swoje szczeniaki :evil: :stupid: :chainsaw: :2gunfire: :snipersm:
madzia_11 Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Demi wygląda słodziutko , jak pluszowy psiak :kciuki: widać ,że wraca do formy
lonka Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Ale pseudohodowcy uwazaja że nic takiego nie robia jak reklamuja szczeniaki zdjeciami z internetu. :evil: :evil: :evil: My musimy reagowac w jakis sposób na coś takiego.A jeszcze mam wiadomość ze ta pseudohodowczyni powiedziala że ta suczka na fotce jest mamą tych szczeniaków :lol: smiechu warte.i okazało sie że to szczeniaki bez rodowodu.Uważam że dla takich ludzi powinna byc kara.bo to jest kradzież. :evilbat: :evilbat:[/quote]
lonka Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 Dorotka Demi jest sł :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: odka!
:) Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 lonka napisał(a):onaion23 napisał(a):lonka napisał(a):onaion gdzie jedziesz teraz na wystawe? Teraz jedziemy 16.04 do Grudziądza.Czy Ty też tam będziesz?I kto w ogóle tam zamierza pojechac?? :)Nie ja tam nie jade :roll: Myslałam ze do łodzi sie wybierasz i tam sie zobaczymy :wink: a moze jedziesz? :D Tak do Łodzi też jedziemy:)
:) Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 W jakim wieku ta shihtzakowa siersc wraca do normy(jezeli tak naprawde jest, ze shih zmieniaja siersc)?
anushka Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 łłłłłoooooo matko....Demiśka kochana :lol: :lol: :lol: :angel: :angel: super ... :P wycałuj ją normlanie... muszę też pożyczyć aparat i pocykać bo mam debet jesli chodzi o fotki Jędrka :evilbat: jaka to jest odżywka z Ziaji??proszę podać mi nazwę;-)Jędrek już ma o niebo lepsze kudły po tym Yorkowym szamponie :wink: a co do tego co napisała Lonka to na miejscu właścicielki suńki z fotki skontaktowałabym się z kobietą i żądała żeby fotka znikła-powiedziałabym co mam do powiedzenia,zresztą według mnie takie oszustwo mogłoby nawet trafić do sądu,dla mnie to "kradzież" :lol: widziałam nieraz na allegro fotki psów ze stronek hodowli i pomyślałam sobie,że ktoś ma hodowlę a sprzedaje bez rodowodu..ale teraz to już wiem na czym ten wic polega...tak samo było z bokserkami na tym forum też przeczytałam...dla mnie to najzwyklejsza podła KRADZIEŻ
lonka Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 Zadzwoniła właścicielka Fiony ti ta pseudochodowczyni powiedziała że beszczelnie że ta sunia ze zdjecia to mamusia i ze nie ma papierów bo z papierami szczeniak kosztuje 2000zł. a ona chce tylko600zl.Nu i wtedy wLascicielka Fiony powiedziala jej ze ta sunie na fotce to jej sunia i kazala sciagnąć to ogłoszenie.Zgadzam się z tobą Ania-k to jest kradzież i oszustwo :evil: I to powinno być karane.Czasami ludzie kupujace nie maja pojecia że są oszukiwani.
lonka Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 onaion a bedziesz w mlodzieży czy w posredniej?to zobaczymy sie na wystawie co? :lol:
anushka Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 lonka napisał(a):Zadzwoniła właścicielka Fiony ti ta pseudochodowczyni powiedziała że beszczelnie że ta sunia ze zdjecia to mamusia i ze nie ma papierów bo z papierami szczeniak kosztuje 2000zł. a ona chce tylko600zl.Nu i wtedy wLascicielka Fiony powiedziala jej ze ta sunie na fotce to jej sunia i kazala sciagnąć to ogłoszenie.Zgadzam się z tobą Ania-k to jest kradzież i oszustwo :evil: I to powinno być karane.Czasami ludzie kupujace nie maja pojecia że są oszukiwani. niech zażąda ściągnięcia swoich fotek-niech powie,że zgłosi sprawę na policję :lol: i powiem że ja bym tak zrobiła 8) nie byłabym zbyt łagodna dla tamtej paniusi :evilbat: odechciałoby jej się kraść jakbym jej wstydu narobiła przy panach policjantach,ukłon w ich stronę :wink:
Recommended Posts