Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

http://img224.imageshack.us/img224/1931/tnp1230216ck2cg9.jpg
- cóż za piękne białę wąsy :crazyeye:

Ja również przyłączam się do wszystkich wystawowych gratulacji, strasznie się cieszę, że shitki coraz częściej pojawiają się na podium! :multi:

Jutro rano wyjeżdżamy, obym trafiła na w miarę pusty przedział...
I trzymajcie kciuki za moje kolano - popsuło się parę dni temu, miejmy nadzieję, że zdąży się "naprawić" do wystawy :lol:

Do zobaczenia w Warszawie!
:Dog_run:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A moze wiecie o ktorej wychodza shih tzu w Warszawie, bo bardzo chetnie bym sobie cala stawke poogladala. :)

Posted

anii napisał(a):
A moze wiecie o ktorej wychodza shih tzu w Warszawie, bo bardzo chetnie bym sobie cala stawke poogladala. :)

Shih tzu wchodzą o 11.50

Posted

Kolano działa, Emuś już cały wyczesany, tylko jutro z rana do kąpieli :diabloti:.
Chociaż nie wiem czy ta kąpiel w ogóle ma sens...
Byłam dzisiaj na wystawie, do ringu 7 prowadzi ok 200metrowa ubłocona dróżka. Mokre ringi też nie wyglądają ciekawie :shake:

Dużo ludzi ma swoje własne "altanki", które chyba niezbyt się sprawdzają, bo za bardzo wieje :placz:

Prognoza na jutro to 19 km/h (czyli o 17 km/h mniej niż w tej chwili, a teraz głowę urywa), 15*C i brak opadów.
(pogoda.onet.pl)
Oby się sprawdziła... :shake:
Chociaż w polsatowych wydarzeniach mówili, że cały weekend wieje i leje...

Posted

Z informacji telefonicznych, które przed chwilą otrzymałem Najlepszym Dorosłym Psem Rasie oraz CACIB, ZWYCIĘSTWO RASY (w wieku 15 miesięcy i 9 dni) uzyskał LUKIER Wark-Ot czyli syn mojego Karmela :diabloti:. Szczegółowych wyników nie znam, ale myślę że jak już wrócą wszyscy do domu to będzie szczegółowa relacja.

Posted

:siara: GRATULACJE !!:klacz::klacz::klacz:Brawo ...
mam nadzieje ze fotorelacja z shihtzakow bedzie obfita :Cool!:
... chyba spotkamy sie w Sopocie :eviltong:

Posted

renia13 napisał(a):
:siara: GRATULACJE !!:klacz::klacz::klacz:Brawo ...
mam nadzieje ze fotorelacja z shihtzakow bedzie obfita :Cool!:
... chyba spotkamy sie w Sopocie :eviltong:

My na bank będziemy w Sopocie

Posted

renia13 napisał(a):
to sie bardzo ciesze :evil_lol: kolejne wyzwanie dla nas .:razz: bo my rowniez bedziemy na pewno , zgłoszone , opłacone ;)

hmmm, tylko nie napisałem kto będzie ale niech to pozostanie tajemnicą :razz: Również mamy zgłoszone i opłacone i na bank będziemy:cool3:

Posted

Właśnie się przed chwileczką dowiedziałem że Najlepszą Suką w Rasie oraz CACIB otrzymała TASHA Astarte Gold, Res. CACIB otrzymała ARMA Sun Of Tybet. GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obie suczki są własnością Krzysztofa Piątka.

Posted

Fotorelacja ode mnie będzie opóźniona ze względów technicznych - szwankuje serwer, na który ładuję zdjęcia :p

Chciałabym pogratulować WSZYSTKIM, którzy brali udział w warszawskiej wystawie, zapłacili, poświęcili czas i pieniądze żeby na nią dojechać. Wasze psy dały z siebie wszystko i możecie być z nich dumni.
Bynajmniej nie jest to z mojej strony przytyk do zwycięzców, ale wyraz oburzenia w stosunku do kryteriów przyznawania nie lokat, lecz ocen - szczególnie w przypadku suk.

Posted

Wydaje mi się, że nie ma się co oburzać. Nigdzie nie jest napisane, że każdemu, kto przyjedzie i zapłaci sędzia ma obowiązek dać oc. doskonałą.
Niektórzy(re) nie dali z siebie wszystkiego, np. Taszka co najwyżej dawała ciała :razz: (trawka lali przeszkadzała).

Posted

Pumilko, ale ja osobiście mam dosyć tego, iż sędziowie zagraniczni przyjeżdżając do nas nawet nie pofatygują się, by przeczytać regulamin wystaw ZKwP. Nagminnie widzę próby przyznania "res CWC" i obniżania ocen psom zgodnym ze wzorcem FCI, ale nie w typie preferowanym w kraju pochodzenia sędziego. Aby obniżyć ocenę nie można sobie napisać "pies powinien być dluższy, o krótszej szyi", bo zdaje się mamy dwa typy Shih Tzu (zresztą to samo jest w jamnikach). Odnośnie lokat - nikt pani sędzinie nie zarzuci, że stawia wyżej psy w cięższym typie, o grubszej kości. Odnośnie samych ocen - zdania nie zmienię. Ocenę "bdb" przyznawaną automatycznie w przypadku suk stających na II lokacie uważam za kompletną pomylkę (podobnie jak to, iż pani sędzia w innej rasie umotywowala swój wybór Zw. Mlodzieży tym, iż 2-gi pies jest mlody i ma jeszcze czas :p

Oczywiście cieszę się, że dziewczynom pana Krzysia i chlopakowi po Carmello wczoraj poszlo świetnie.

Ale uważam również, że kilka naprawdę dobrych suk zostalo po prostu skrzywdzonych.

A oto zdjęcia (partiami, bo wciąż mam problemy z serwerem) - najpierw spoza ringu:

Cdn.

Posted

Ale co ta kobieta zrobiła niezgodnego z regulaminem wystaw ZKwP??
Typów możemy mieć 100, wzorzec dla shih jest póki co JEDEN obowiązujący i wcale przyznawanie ocen bdb nie było automatyczne dla psów z drugą lokatą, bo były psy z lokatą 2 i oc. dosk.
I chyba trudno się sędzinie dziwić, że preferuje tzu z grubszą kością, bo to w sumie nie yorki.
Sędzina nie krzywdziła nikogo, tylko powiedziała co widzi i było do przewidzenia jak najbardziej, że raczej ta sędzina nie będzie preferowała lekkich piesków.
Raz się przegrywa, raz się wygrywa i tak jest w każdym sporcie. Jeszcze się nie urodził taki pies, który by się podobał każdemu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...