carotina Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Ania-k napisał(a):odp. do fotki :thumbs: no niewiem pies czy suka zapytałam tylko ogólnie "pies"-bo właśnie nie byłam pewna,ale ten drgui piesek też był wystawiany :wink: i czy cos wygrał niewiem,była masa ludzi,aha i jeszcze jakaś kobietka wołała męża "chodź zobacz,pekińczyki " tu wystawiają :bigcry: :placz: dobrze,że szybko ode mnie odeszła... :evilbat: ten drugi piesek to pewnie była suczka bodajże w młodzieży, która pochodzi z ich hodowli, ale nie wiem czy jest w ich rekach, czy tylko ją wystawiali :wink: a co do tej krzyczącej pani to.... :evilbat: :evilbat: :evilbat: :wink: Aga odebrałam i odpisałam :wink:
carotina Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 Właśnie przeczytałam, że BISa wział shih-tzu :D :D :laola: KING FOR ACRO di Casa Corsini :D :D :D
:) Posted March 20, 2005 Posted March 20, 2005 SHIH TZU górą!!!!!! Brawwo dla naszej rasy!!!! :smilecol: :laola: :laola: :laola: Carotiina, wyslesz na PW swoj adres osobisty?Wolelibysmy korespondowac z Toba mailami.
carotina Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 wpis został zaczerpnięty z forum o shih-tzu (umarłym powiedziałabym, ale ten akurat wpis jest "świerzy".... ) Jest to odp. na temat "shih-tzu, z rodowodem, czy bez?" """"""No nie wiem.... Może to i racja, ale ja bym swojego nie zamieniał na żadne rodowodowe psisko Mój Fuks nie jest pieskiem z rodowodem, ale nie można mu nic zarzucić, ba jest chyba nawet ładniejszy od wielu shih-tzaków z rodowodem jakie widziałam. On nie ma rodowodu tylko dlatego, że jego rodzice nie byli wystawiani. Teraz mój piesek został tatą (związek oparty był na miości a nie chęci zysku) i szczenieta też nie są bez rodowodu, co nie znaczy jednak, ze nie wiadomo co z nich wyrośnie Są malutkie i tak samo ładne jak ich rodzice. Jest jednak trochę racji w tym, że lepiej kupić psa rodowodowego... bo nie zarabiali by na tym podli handlarze, którzy krzyżują shih-tzu z innymi rasami i produkuja małe psiaki tylko dla zysku... Tak być nie powinno... """""""""" :o :evil: :o :evil: :o :evil: :o ----tyle....
anushka Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 [quote name='"carotina']Teraz mój piesek został tatą (związek oparty był na miości a nie chęci zysku) i szczenieta też nie są bez rodowodu ale znaczy jednak, ze nie wiadomo co z nich wyrośnie :o :evil: :o :evil: :o :evil: :o ----tyle.... bardzo jasno i konkretnie jest napisane to co "wytłuściłam na czaarno" :evilbat: Carotina ty to zawsze znajdziesz jakieś fajne posty...podaj linka :evilbat: poczytamy co jeszcze pisze :roll:
carotina Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 tak, ta miłość, też mi się najbardziej rzuciła w oczy :evil: , nie ma co, Cdiemu podoba się jamniczka spod czwórki, idziemy się rozmnażać :evil: , w końcu się zakochał :evilbat: , nie bede mu zabraniać :evilbat: :wink: :wink: :wink: :chainsaw: :eek2: :wallbash: :stupid: :shake:
Amelia23 Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 carotina napisał(a):tak, ta miłość, też mi się najbardziej rzuciła w oczy :evil: , nie ma co, Cdiemu podoba się jamniczka spod czwórki, idziemy się rozmnażać :evil: , w końcu się zakochał :evilbat: , nie bede mu zabraniać :evilbat: :wink: :wink: :wink: :chainsaw: :eek2: :wallbash: :stupid: :shake: No wiesz Carotina, jak mogłabyś MU zabronić!!!!-"przecież tu nie chodzi o chęć zysku, tylko o MIŁOŚĆ" :loveu: :wallbash: :stupid: :flaming: Dalszych komentarzy brak, bo nie chcę się wyrażać...(jak nas zamkną, to co ja bez WAS zrobię????) :snipersm: :scared:
anushka Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Carotina nie śmiej się moja droga,właśnie kilka dni temu straciłam nową koleżankę,ona też ma mieszankę shih-poznałam ją dopiero jak Jądro zjawił się u nas w domu-bo widziała nas gdzieś na dworze i przywlokła się z nami :oops: najlepsze jest to,że od razu jak go zobaczyła to stwierdziła,że go dopuści do swojej suczki-bo będzie chciała dla siebie jeszcze jednego psa-bo za wszelką cenę chce mieć shih--więc ja jej powiedziałam co miałam do powiedzenia,wkurzyła się,kilka dni później znowu przyszła tym razem ze swoim psem-suńka słodka,ale do shih było jej baaaaardzo daleko,cała była pokryta włosem(biało czarna) tylko na głowie ani jednego włosa-wydaje mi się,że była ze skojarzenia z pekińczykiem :evilbat: no i zaczęłam rozmawiać z laską,że kolejne psy (o ile kiedykowliek ją pokryje :evil: ) nie będą wogóle przypomniać shih--bo mogą coraz bardziej wdawać się w geny matki-powiedziałam,że następny potomek może być poprostu pekińczykiem :wink: (mieszanka)więc się obraziła na mnie,że NIE CHCE JEJ DAĆ PSA :evilbat: stara a głupia dooopa,nic dziewczynie nie szło przetł€maczyć,ona chce mieć i powiedzała,że i tak znajdzie :cry: zapomniałam o tym napisać i teraz mi się przypomniało,a pytałam wogóle o pozbycie Jąderka "jąderek" :evilbat: i narazie nic z tego,jednak jak na nasze zarobki i zbyt duża kwota :cry: niestety,będzie za to platonicznie kochał Bezę :evilbat: :megagrin:
carotina Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 no cóż, mam nadzieje, że jednak jej sie nie uda :evilbat: :evil: :evilbat: :evil: a tu jest fotorelacja z katowic :D http://www.bohemia-acro.com/20_3_2005Katowice.htm
madzia_11 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 ja tez miałam już klka propozycji krycia :wink: raz shih a raz pon odpowiedziałam bez zastanowienia - chyba pani żartuje :evil: ale powiem Wam szczerze że mnie to nie rusza, niech sobie rozmnażaja do woli ,z innej strony nikt nie wykupił sobie prawa do rozmnażania psów kotów itp.... więc jest to sprawa indywidualna. Jednak co mnie bardziej razi to sprzedawania psów w marketach , raz widziałam w katowicach pdel + szpic niemiecki cena chyba 300 zł(ale co to za pies?, poco wypisane były te rasy bezsęs).Byłam tam pare weekendów bo pracowałam jako hostessa i były shih oczywiście bezrodowodów z czech za 1000 zł :o gały mi wyszły.Ale powiem szczerze że walka z rozmnażaczami to jak walka z wiatrakami :evil: A ja sobie myśle że tam gdzie psiakom nie dzieje sie krzywda ( tak naprawde ) niech sobie robią co chcą.
carotina Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 no tak, tylko że krzywda może sie nie dziać tym rozmnażanym, ale tym które się urodzą, zresztą to jest temat rzeka :wink: :evil: ..... -----> powiem tyle, jestem kategorycznie przeciw :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: tak nie można!!!!
Amelia23 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 Popieram, dziewczynki, zdecydowanie popieram!!!! :2gunfire: :buzi:
anushka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='madzia_11']ja tez miałam już klka propozycji krycia :wink: raz shih a raz pon odpowiedziałam bez zastanowienia - chyba pani żartuje :evil: Madzia PON??? :-? SHIH I pon???nie mogę.... :cry:
anushka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 fotki z wystawy nawet fajne,ale powiem,że mogły być lepsze,bo jakieś takie "niezdarne",facet który je robił miał "jakiś tam aparacik"-ale myslałam,że on profesjonalne fotki robi...no nie czarujmy się ale... :cry: Ja byłam koło Indiany-zastanawiałam się jak ten pies się nazywa-nie miałam zamiaru pytać tych ludzi-bo oni bardzo poważnie wyglądali i nawet ze sobą nie rozmawiali,więc nie chciałam "zaogniać atmosfery" :evilbat: za to od Magnata pani(i pan) bardzo fajna i miała kobietka :wink: szkoda,że żadna z was nie była :sadCyber: :sadCyber: :megagrin:
carotina Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Ania, za rok się stawie 8) :lol: bo bedziemy mł. championa robić :P
anushka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='carotina']Ania, za rok się stawie 8) :lol: bo bedziemy mł. championa robić :P :hmmmm: to znaczy TY się będziesz wystawiać :evilbat: bo na championa to ja sie może i załapię,ale raczej nie na młodego :evilbat: ,a tak naprawdę to masz na myśli twoje "maleństwo"???chyba nie długo odbieracie suńkę ooo i Demi chyba na dniach już :wink: :angel:
carotina Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 tak, tak mała bedzie wtedy robić :D :angel: ze mną na drugim końcu smyczy :wink: :angel: :evilbat: no a Demi, to by się mogła pośpieszyć troche :evilbat: , bo my to już jak na szpilkach :P 8)
anushka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 być może zrobi wam "kinder niespodziankę"-w niedzielę :evilbat: albo w Śmigus Dyngus...no już by przesadziła jakby jej wypadło na Prima Aprilis :evilbat: :angel: :angel:
carotina Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 :lol: :lol: :lol: :lol: no mam nadzieje, że jednak do pierwszego nie każe nam czekać :evilbat:
anushka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 a na jaką literkę będziecie wymyslać imiona???i czy to od czegoś zależy czy sami hodowcy tak ustalAją,że np. ten miot ma imiona na lit. M???
carotina Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 a wiesz, że to dobre pytanie 8) musze od spytać się mamy :wink: :P .... tzn. jest tak przyjęte, że szczeniaczki z kolejnych miotów dostają imiona na litery w kolejności alfabetycznej.... tyle, że u nas w pierwszym miocie było na C :P (nie na A...) i drugi też na C 8) .... wydaje mi sie, że teraz bedziemy dawać na D :lol:
lonka Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Agnieszko glowa do gory obejrzyj suki z Leszna. Masz ladnego psa itrzeba w niego wierzyc. ------------Co miałaś na myśli Yaki pisząc o suczkach z Leszna?
Recommended Posts