Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zyzio tez zjada rozne rzeczy. Oststnio zjadl kilka workow filiowych(nie wiem jakim cudem i kiedy) i dzieki Bogu zwrocil je. Zjadl juz sznurowadlo, ktorego pozniej dzieki malej pomocy się pozbyl:) Chyba jkazdy shih tzu jest taki lakomy!!:)

Posted

ja żeby nie zapeszać :oops: nie miałam jeszcze przy Jąderku żadnych rewelacji żołądkowych-w postaci biegunki ani wymiotów :angel: za to jestem mu wdzięczna na maksa :wink: mam nadzieję,że mnie nie zaskoczy niczym :evilbat:

Posted

U mnie okropna pogoda. :cry:

Z ciekawostek to kupilam ksiazke o shih tzu i prace zbiorowa o bichonkach. Dzis TŻ mial urlop, podwiozl mnie do wydawnictwa, ktore te ksiazki wydalo i kupilam u zrodla. :lol: :lol:

Ksiazeczki fajniutkie, moim zdaniem zdjecia shih tzu moglyby byc lepsze :wink:

Posted

Anii co to za książeczki>>>???u mnie też okropnie na dworze,byłam z Jędrkiem dzisaj pół godzinki na dworze a on jak tylko przyszedł do domu to się ZLAŁ świntuch :evil: :evil: pod tym względem jest okropny,dobrze,że jest małogabarytowy ,ale jak tylko się zlał to przyszedł do kuchni i dawał łapę wtedy się zorientowałam że coś zrobił...słabi mnie tym laniem no ale co zrobić...uczymy się dalej...mieliśmy kiedyś sunię bernardynopodobną-ona jak miała 8 mieisęcy to jeszcze się zsikała czasem-mam porównanie co do ilości moczu :evilbat: Jędrek w swoim całym życiu chyba tyle nie wylał co ona za jednym razem :evilbat: :evilbat:

Posted

Jąderko już ma 5 miesięcy, z czego przecież więcej czasu już jest u nas :o myślę,że jak będzie miał z pół roku to może mu to minie???
Zyzio widzę,że też jest niezły :lol: no że Shih lubią zaskakiwać to wiem,ale żeby w ten sposób???o feee nie ładnie....jak jestem w domu to sama pilnuje kiedy mam wyjść z nim na dwór,on nawet nie myśli żeby dać jakiś sygnał,chociaż wczoraj skakał po drzwiach to poszliśmy oczywiście znowu pół godziny na darmo bo po powrocie zrobił KOMPLET :evil: ,ale na dworze przynajmniej śniegu sobie pojadł-tak jakby nigdy nic nie jadł ani nie pił :evilbat:

Posted

Zyziek po spacerze idzie do pokoju i czesto zalatwia swoje potrzeby :/ A jezeli chodzi o jedzenie sniegu, to tez ot uwielbia. Zawsze wracamy ze spaceru z Zyziem, ktory ma sniegowy pyszczek od jedzenia sniegu:)

Posted

Jędrkowi napewno przejdzie, to jeszcze dzieciak :wink: , nauczy sie :wink: .... ale coś wam powiem, Demi ojciec podobno jest taki złośliwy i wyrachowany :evilbat: że jak coś mu nie pasuje, to potrafi zlać sie w domu, na łóżko!!! 8) trafił sie nam kiedyś też taki szczeniaczek, który miał taką jakąś dziwną przypadłość, że mianowicie po tym jak załatwił się w domu (i nie mówie tu bynajmiej o siusiu :wink: ), to bardzo radosny przybiegał z tym co zrobił w mordce :o 8) , świntuch mały :lol: .... (mamy to nawet na taśmie, bo maluchy były z moją mamą w telewizji, w jakimś programie o psach.... no i moja mama rozmawaia sobie z panią prezenterką, a dzieciaki biegają po całym studiu 8) , i tak: jedne sie bawią, któryś tam gryzie kabelki od kamery :lol: , a Candy niesie w ząbkach o zgrozo "złoto" :evilbat: ................................................. :lol: 8) :lol: )... ----> naszczęście wyrosła z tego :P

Posted

moj na szczęście szybko zaskoczył co i jak :D tylko póżniej kłamam że siku a chciał na spacerek, ale doszliśmy do wprawy.
Ja już tej pogody nienawidze poprostu ,może utopimy Mażanne ??

Posted

onaion23 napisał(a):
Zyziek po spacerze idzie do pokoju i czesto zalatwia swoje potrzeby :/ A jezeli chodzi o jedzenie sniegu, to tez ot uwielbia. Zawsze wracamy ze spaceru z Zyziem, ktory ma sniegowy pyszczek od jedzenia sniegu:)

:eek2: nie martwi cię to trochę??? że on tak dalej się załatwia???teraz to się zasmuciłam poważnie,że one tak potrafią uparcie sr... :evilbat: ale będe bardziej uparta niż on i dalej będę z tym walczyć,mam nadzieję,że z dobrym wynikiem :evilbat:

Posted

carotina napisał(a):
Jędrkowi napewno przejdzie, to jeszcze dzieciak :wink: , nauczy sie :wink: .... ale coś wam powiem, Demi ojciec podobno jest taki złośliwy i wyrachowany :evilbat: że jak coś mu nie pasuje, to potrafi zlać sie w domu, na łóżko!!! 8) trafił sie nam kiedyś też taki szczeniaczek, który miał taką jakąś dziwną przypadłość, że mianowicie po tym jak załatwił się w domu (i nie mówie tu bynajmiej o siusiu :wink: ), to bardzo radosny przybiegał z tym co zrobił w mordce :o 8) , świntuch mały :lol: .... (mamy to nawet na taśmie, bo maluchy były z moją mamą w telewizji, w jakimś programie o psach.... no i moja mama rozmawaia sobie z panią prezenterką, a dzieciaki biegają po całym studiu 8) , i tak: jedne sie bawią, któryś tam gryzie kabelki od kamery :lol: , a Candy niesie w ząbkach o zgrozo "złoto" :evilbat: ................................................. :lol: 8) :lol: )... ----> naszczęście wyrosła z tego :P

rozwaliłaś mi serce....ale siostra mi mówiła,że jakaś znajoma z pracy wzięła piecha ze schroniska,ale on był "qwnojadem" :evilbat: zawsze jak tylko się załatwił-to tarzał się w tym a potem co zostało to zjadał,albo też przynosił do domu pod drzwi(domek mają),walczyli z tym strasznie,bo od psa śmierdziało na kilometr,po załątwieniu ciągneli go do domu,a on jak tylko się wymknął do ogrodu to od razu w qpsko :o ,potem sprzątali odchody jego z podwórka,a on już z determinacji odwiedział wc :-? potrafiłmorde do muszli wsadzić żeby chociaż się napić...no nie mogę pisać nawet..to musi być straszne.... :-?

Posted

onaion23 napisał(a):
Zyzio zauważył, ze robi zle i probuje sprzatac. Zjada kupki:( Juz nie wiem, co mam robic.

kiedyś słyszałam,że pies jak tak robi to mu czegoś brakuje,ale czego to już nie pamiętam...zresztą niewiem czy to nie kolejny mit o psach bo jak wiemy mitów o tych pupilach jest sporo,niewiem jak dalej potoczyła się sprawa z tamtym psem,ale może koleżnaki tutaj coś podpowiedzą,chociaż Carotina napisała że jej szczeniaczek wyrósł z tego,to bardzo dobrze,bo to jest uciążliwe... :-?

Posted

tak, szczeniak ten (dokładnie sunia :) ) z tego wyrósł :D , na szczęście... tyle, że problem nie polegał w jego przypadku tyle na zjadaniu, co poprostu na zabawie z "tym", tak jak pisałam, nosiła to w mordce :-? .... oczywiście, na pewno jednak przy tym zdarzało sie choć troche tego zjeść :x ....

Posted

onaion23 napisał(a):
Zyzio zauważył, ze robi zle i probuje sprzatac. Zjada kupki:( Juz nie wiem, co mam robic.

To zjadanie trzeba przeczekac. Lump dosc szybko zajarzyl, ze najlepiej lac na spacerach, ale kupki to zjadal do dwoch lat. Jak bylam z nim w Warszawie, to jak sie nauczyl lac na spacerach, w mieszkaniu kupek nie robil, no i nie jadl. Ale jak pojechalismy do mojej mamy, a mieszkamy w domu, to lubil sie wymknac i wtrazolic co nieco.

Poza tym lubil zagladac do kociej kuwety i czasami skrasc kupke.

Jakis czas temu zdarzylo mu sie raz, czy dwa zrobic w domu. Pewnie sie przejadl i musial szybko zalatwic sprawe. No i na szczescie nie ruszal kupek, tak samo z kocia kuweta, nie rusza kup. Czyli nawet dobrze, ze sie zalatwil, bo tylko mnie to upewnilo, ze z tego wyrosl.

Ja duzo myslalam na temat zjadania kup. I mysle, ze w przypadku mojego psa chodzilo o niezwykly apetyt. Nawet cytryne jadl ze smakiem. Tabletki na odrobaczenie traktowal jak cukierek. Teraz dojrzal i cytryna juz mu niewsmak, tabletke trzeba przemycac i nie zawsze ma apetycik.

To, ze Zyzio leje w tym wieku, to faktycznie moze wnerwiac, ale mysle, ze wyrosnie i z tego. Lump traktuje spacer jako swieto i trzyma swoj mocz na specjalna okazje :D :D
Takze nawet gdybym chciala, to mi sie w domu nie zleje.

Posted

Tylko, że Zyzio wie, że na spacerze ma zrobić kupkę i siusiu, a po powrocie i tak załatwia się na środku pokoju. Myślę, że chce po sobie posprzątać..:( Ale jak nie zje tej kupki, ot go nie karce(może skuma, że dobrze robi nie jedząc kupek??). Nie wiem, co mam zrobić na te sikanie i kupki. Zyźko sika na jednym dywanie, a kupkę robi wszędzie, gdzie może :/ :evilbat: DUPEK JEDEN!!!! :evil:

Posted

onaion23 napisał(a):
Tylko, że Zyzio wie, że na spacerze ma zrobić kupkę i siusiu, a po powrocie i tak załatwia się na środku pokoju. Myślę, że chce po sobie posprzątać..:(

Zawsze jak bylam na spacerze i Lump zrobil kupke i siusiu, to go niezwykle chwalilam. Glaskalam, czule przemawialam, po kupie zawsze byl dluzszy spacer, a nie fru i do domu.

Takze Zyziek musi sobie uswiadomic, ze na spacerze jest o wiele lepiej zrobic kupe niz w domu. 14 miesiecy to juz duzy chlopak, ale mysle, ze potrzeba wiekszej ilosci spacerow. Ile wychodzisz razy z Zyziem na spacer?!

Posted

ja do mojego jak nawijam rano szczególnie w łazience to on też potrafi tak zawodzić :evilbat: tylko teraz za dużo do niego już nie mówię bo lokatorzy by się pobudzili,ale dobre to jest :lol:

Posted

Tylko, że ja Zyzia zawsze chwalę na dworzu... Chrrupeczki dostaje.. Wychodzę z nim 3 razy dziennie, ale zdarza sie nawet 5 i dalej nic:( :evilbat:

Posted

My dzisiaj byliśmy u weta , Yoko dostał 5 zastrzyków :( :roll: :roll: bolesne oleiste i aż piszczał dotąd tego nierobił , znowu choroba sie nawróciła , okazało sie że ma zabużoną mikroflore jelit i początek robaczycy chociaż odrobaczam go co 4 miesiące :roll: :roll: , dostał zastrzyk który usuwa wszystko z jelt , może jeść tylko ryż a głodny jest strasznie i tylko mnie prosi :( mieliśmy dzisiaj zły dzięń za dużo wrażeń .Po zastrzykach nie umiał nawet dość z samochodu do domu tak go dupcia bolała :cry: :cry: . A jeden zastrzyk wbjał mu na dwa razy aż mi sie ryczeć chcało . Teraz mam nadzeje będzie już ok.

Posted

Madzia głowa do góry,będzie dobrze,oleiste zastrzyki strasznie bolą wiem coś o tym,powoli je sie wstrzykuje bo ból niesamowity,ale bądźcie dobrej myśli,leki pewnie wygonią z niego o badziewie,sama wiesz,że te pieski mają cały pysk na ziemi i nie sposób czasem uchwycić czy on coś tam je czy tylko sobie wącha,ja przynajmniej nawet niewiem czy on już sikał czy nie,bo czasem unosi nogę do góry a czasem zachowuje się jak "panienka" :evilbat: ,myślę że dieta jest konieczna,pewnie ci go okropnie szkoda,utul go od nas i trzymamy kciuki :kciuki: za szybki powrót Yoko do zdrowia :laola:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...