Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='carotina'][quote name='Ania-k'][quote name='carotina']jedzie na spacer na plaże z moją mamą,
o boshe ja też chce na plaże....nawet w taką pogodę ale chce... :bigcry: ,aleś mi dziewczyno ochoty narobiła :sweetCyb:

Ania :D , no to Jędrka pod pache, w pociąg i do Gdańska :megagrin: :evilbat: :sweetCyb:
a dobrze zrozumiałam, że być może będą dziś jego fotki? :P :Dog_run:
Carotina nie powtarzaj mi tego dwa razy :wallbash: :lol: bo ja już spakowana jestem :evilbat: z małą teraz posiedzę w domu może nawet ze dwa tygodnie przez ospę-nawet u siebie wyjść nie możemy :cry: ,ale za to nadrobimy zaległości na dogo :) ,a foteczki będą tylko najpierw muszę ogarnąć home :wink: pozdrawiam cieplutko :wink:

Posted

Dziewczyny nie poganiac :P , zdjecia beda na pewno w ten weekend. Jeszcze go nie kapalam, ale pewnie dzis, albo jutro to zrobie.

A musze jeszcze akumulator do cyfry kupic, bo zbankrutuje przez te baterie. :evilbat:

Carotina
Kupilam dzis obroze na zatrzask. Wszystko super, ale ona chyba troszke za duza, o dwa centymetry. Czy myslisz, ze powinnam wymienic na inna, czy ta luzna jest lepsza?! Przez glowe nie przechodzi, ale troche mu sie majta wokol szyi.

Jak Ty zapinasz swoim?! Luznie, czy raczej, zeby sie obroza nie ruszala?!

Posted

[quote name='anii']Dziewczyny nie poganiac :P , zdjecia beda na pewno w ten weekend. Jeszcze go nie kapalam, ale pewnie dzis, albo jutro to zrobie.

A musze jeszcze akumulator do cyfry kupic, bo zbankrutuje przez te baterie. :evilbat:

Carotina
Kupilam dzis obroze na zatrzask. Wszystko super, ale ona chyba troszke za duza, o dwa centymetry. Czy myslisz, ze powinnam wymienic na inna, czy ta luzna jest lepsza?! Przez glowe nie przechodzi, ale troche mu sie majta wokol szyi.

Jak Ty zapinasz swoim?! Luznie, czy raczej, zeby sie obroza nie ruszala?!

a ona nie jest regulowana? :hmmmm: jezeli nie przechodzi przez głowe to niby ok, ale u mnie jest tak ze Demi musi miec taką zeby sie nie ruszala, bo jak czasem sie zaparła i bylo niby tylko troche luzu to obroza mimo wszystko jakos zeszla :-? , Chakie ma lużniejszą też gdzieś prawie 2 cm i jest ok :D

Posted

carotina napisał(a):
[a ona nie jest regulowana? :hmmmm:

Jest, ale nie da sie jej juz bardziej zmniejszyc. :-?
I troche majta sie wokol szyi :-?

Ja kupilam z dosc gruba tasiemka, bo sa mniejsze, ale z ciensza tasiemka. Moze kupic ciensza tasiemke?!

Posted

Hej, przepraszam, ze pytam. Wiem, ze moge popatrzec wczesniej, ale nie chce mi sie:/ :evilbat: Ale o czym Wy dokladnie rozmawiacie? O ringowkach? Jesli tak, to o jakich dokladnie? Bo prawde powiedziawszu, to nie wiem dokladnie o jakie Wam chodzi;/

Posted

Ja sie zastanawiałam nad taka obrożą ale , Yoko czasem niespodziewanie sie zrywa i chce gonić jakiś samochód albo dużego psa :evil: :evil: , i zastanawia mnie czy aby taki zatrzask by przypadkem nie pścł albo nie strzelił :-? , obecnie chodzi w skórzanej z dzirkami no ale same wiecie ile z tym zapinaniem zachodu :roll: . Moje wzyty na forum są nestety coraz krótsze gdyż kręgosłupik odmawia mi posłuszeństwa a TŻ szaleje jak mne widzi przy monitorze więcej niż 30 min ( twerdzi ,że to szkodliwe :wink: )oj ja biedna :errrr: :roll: ale od maja sobe odbije :wink: :evilbat: (powiedzmy)

Posted

[quote name='madzia_11']Ja sie zastanawiałam nad taka obrożą ale , Yoko czasem niespodziewanie sie zrywa i chce gonić jakiś samochód albo dużego psa :evil: :evil: , i zastanawia mnie czy aby taki zatrzask by przypadkem nie pścł albo nie strzelił :-?

Madziu, ta obroza ktora kupilam ma hamukec :wink: , mozna zablokowac zatrzaskiem. Takze nic nie trzasnie. Jade ja dzis wymienic, na mniejszy rozmiar, ale mniejszy rozmiar ma swoje minusy. Ma ciensza tasiemke.

Znalazlam w necie obroze tej firmy. W sklepie jest tylko do wyboru czerwona i czarna, i tylko dwa rozmiary, ale wyglada wlasnie tak.
https://www.tierfachmarkt.de/e-trolley/page_11002/index.html

A co do kręgosłupa, to znam ten bol i zdrówka życzę!!

Posted

madzia_11 napisał(a):
aha to co innego :D :D dziękuje za zdjęcie ,a ile kosztują te większe??

Mniejsze 13, wieksze 16, a i jeszcze sa jakies naprawde duze, ale to chyba po 20 zlotych, cen nie sprawdzalam.

Ja w rezultacie kupilam z ciensza tasma za siedem zlotych, bo najmniejszy rozmiar bylby chyba za duzy dla L. Obroza za siedem zlotych nie ma hamulca, ale mam nadzieje, ze nie trzasnie. 8)

Posted

anii napisał(a):
madzia_11 napisał(a):
aha to co innego :D :D dziękuje za zdjęcie ,a ile kosztują te większe??

Mniejsze 13, wieksze 16, a i jeszcze sa jakies naprawde duze, ale to chyba po 20 zlotych, cen nie sprawdzalam.

Ja w rezultacie kupilam z ciensza tasma za siedem zlotych, bo najmniejszy rozmiar bylby chyba za duzy dla L. Obroza za siedem zlotych nie ma hamulca, ale mam nadzieje, ze nie trzasnie. 8)

ta od koguta tez nie ma hamulca i jest ok, mimo ze diabeł ciągnie :evilbat: , zresztą ma ją dosyć długo...

Posted

carotina napisał(a):
ta od koguta tez nie ma hamulca i jest ok, mimo ze diabeł ciągnie :evilbat: , zresztą ma ją dosyć długo...

Carotina thx :wink: :)

Bardzo chcialam kupic te niemiecka, ale ona tez byla na styk jesli chodzi o najmniejszy rozmiar i nadal byla o ten centymetr za duza dla Lumpa. Obroza polskiej produkcji, jest okej 9pasuje tez do nowej smyczy :wink: , mozna jeszcze scisnac i poluzowac.

Moze w innym sklepie beda mieli wiekszy wybor tych niemieckich, to kupie.

Poniewaz w sklepie mozna bylo placic karta tylko od 10 zlotych, wiec kupilam Lumpowi rurke czekoladowa :wink: . Heh i mialam z glowy psa. Nadal mam, bo tak sie bidul zmeczyl jej jedzeniem, ze spi jak zabity:evilbat:

Posted

My z TŻ zrobiliśmy dzisiaj Yokowi kulke snegową ze trzy razy większą od psiaka, ale miał zabawe świetnie ją gonił ,tylko musieliśmy ją potem rozwalić bo ją powoli zaczoł jeść :lol: .Taka obroża była by naprawde super bo te kołtunki przy uszach robią sie nonstop. Ja tu mam spory problem gdyż nieiwem jak przyzwyczaić psa do suszarki, a wiecie że niewysuszone shih to tragedia, moj poprostu warczy i piszczy kiedy go susze ,tak że mi go żal :evil: :evil: Daje mu ciasteczka to je łyka tak szybko i stresuje se na maksa

Posted

Madzia, to może spróbuj zamiast suszarki urzywać tzw. farelki (mniej hałasuje), czyli poprostu takiej małej dmuchawki-grzejnika :P stawiaj ją troche oddaloną od Yoka, pewnie sie w końcu przyzwyczaji :wink: . Moje nie mają nic przeciwko suszarce, ale i tak zazwyczaj używam farelki, bo wygodniej :P :lol: (oczywiście ustawiam na najmniejszy stopień...)

Posted

hehe wiem co to farelka i mam nawet w domku ale świetny pomysł :D no ale by było jak bys tak załączyła na najwyższy stopień :evilbat: :evilbat: :evilbat: miałabyś trzy pieczenie na jednym ogniu

Posted

madzia_11 napisał(a):
hehe wiem co to farelka i mam nawet w domku ale świetny pomysł :D

U mnie to sie nazywa dmuchawa :lol:

Ja proponuje wlaczac co jakis czas przy psie suszarke, a jak sie przyzwyczai do odglosow, sprobowac skierowac strumien powietrza w strone psa.

Posted

dmuchawa? :hmmmm: no właśnie ja napisałam farelka, bo to wydaje mi się, że różni się on od dmuchawy (np. wielkością i mocą), ale to może tylko takie moje skojarzenie :P :P :P :P ja lubie urzywać farelki, bo mam wtedy dwie ręce wolne do czesania itp. :wink: (niestety nie mam stojaka do suszarki :roll: )

Posted

He, he, my na to też mówimy dmuchawa:) A Wy suszycie psiaki ludzkimi suszarkami? Co zrobić, żeby się sierść nie falowała??HELP!!!!

Posted

na falowanie tak naprawde nic nie poradzisz :( znam ten ból 8) :-? ... tzn. zależy w jakim stopniu się faluje, jeżeli tylko miejscowo i lekko to moża to tuszować na wystawe, poprzez różne środki. W USA dość powszechnie stosują dla shih-tzu prostownicą (taką jak dla ludzi), też przed niektórymi wystawami to robie, ale żeby był efekt trzeba do tego zastosować jakiś płyn (my mamy taki specjalny fryzjerski, nie pamiętam teraz nazwy), no i wtedy ma się już ten cały "efekt", tylko teraz pozostaje pytanie jak długo :wink: , a to zależy do pogody (mimo, że płyny te niby zapobiegają przed skrętem z powodu wilgoci), od tego jak daleko jedziemy itp. (chyba, że będziemy to robić na terenie wystawy, ale raczej nigdy nie ma takiej możliwości).
-Lekkie fale są dopuszczalne, więc tak naprawde nie ma co szaleć z tym prostowaniem :wink:

Posted

onaion23 napisał(a):
He, he, my na to też mówimy dmuchawa:) A Wy suszycie psiaki ludzkimi suszarkami? Co zrobić, żeby się sierść nie falowała??HELP!!!!

Ja susze ludzka, ma 1750 i trzy rodzaje nawiewu firmy babyliss.
co do osotatniego pytania. Obciazamy i prostujemy prostownica.
Jesli chodzi o kosmetyki, niestety trzeba probowac, bo zlotego srodka nie ma. Z prostownica nikt sie nie kryje, w ksiazce Jo Ann White, jest pokazany obrazek, jak sie psu prostuje siersc.

Prostownice tez mam z babyliss, taka delikatna, ze zbiorniczkiem na wode. Sama mam wlosy lekko falowane, wiec czasami je prostuje. Wtedy, zeby efekt byl idealny tez trzeba uzywac kosmetykow wygladzajactch i prostujacych wlos.

Posted

Obiecalam fotki Lumpika w nowym uczesaniu i prosze oto one.

Pierwsza fotka jest dla Madzi, zeby sobie popatrzyla na mamurkowe ubarwienie, chyba je widac :wink:

Ząbek :evilbat:

Na trzecim zdjeciu Lumpa patrzy sie z blyskiem w oku na ciastko marchwiowe, ktore mu pieke na zmiane z watrabianymi :wink:

A dzis byc moze beda tez zdjecia ze spaceru:)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...