Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

kurcze to można boki zrywać ze śmiechu :sweetCyb: a swoją drogą to sobie myślę czy jak nikogo nie ma w domu to czy on tak samo warczy i szczeka???muszę zapytać sąsiadeczki :wink: ,bo jakby mi miała tak cała trójca(hehe nie długo będziesz qwadro miała) miała imprezować to by chyba oszaleli :evilbat: sąsiedzi :lol: ,to faktycznie mnie pocieszyłaś :angel: ty to potrafisz :evilbat: hehe

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie Yoko też czasem robi przeprowadzki ciągnie łapami swoje gąbkowe łóżeczko po całym pokoju ,wyrzuca kołderke :lol: A wczoraj próbowałam sił we fryzjerstwie i zmaścłam psu uszy i ogon :roll: :roll: :evil: dla mne wygląda poprostu zabawnie miał uszka do ziemi a teraz ma takie jak mały prosiaczek :oops: tylko jak go zobaczyła moja mama to tak nad nm ubolewała :evil: fakt że uszka wyglądaja troche śmiesznie w porównaniu z reszta która jest raczej długa, ale jak begnie to podskakują jak małej śwince :D :D .Tata z kolei nie umiał uczek wcale znależć , Yoko oczywiście skożystał bo dostał od niego 4 ciasteczka ( no bo ta magda znowu męczyła :evil: )

Posted

Madzia kiedy w koncu zobacze Yoko?! :evilbat:

U mnie Lumpek ma swira na punkcie mrozu i chce latac bez wzgledu na niska temperature.

Dzis spotkalam shih tzu na spacerze. Sunke, poznalam z daleka, ale wlascicielka nie chciala rozmawiac, a sunia taka zalekniona. :errrr:

Nie wiem czemu, ale moj pies reaguje na shih tzu lekka obojetnoscia. Za kazdym innym psem dostaje wariacji, a dzis jak spotkalismy te sunie, to sie nawet nia nie zainteresowal :cooldevi:
Zauwazylam to nie tylko na spacerach, ale i wystawach.

Jak to jest...?! :thinkerg:

Nie chce przyznawac sie do rodziny?! :wink: :D :D

Posted

gdzie sie wszyscy podzali ???? :( nikogo nie ma, szkoda że niemieszkamy blizko siebie bo mogłybyśmy spotkanie zorganzować oczywśce z psiakami :P no i jeszcze szkoda że ne mamy tu żadnego shihtzowego faceta nawet rodzyneczka :-? :wink:

Posted

:hand: ja jestem :grins:

Dzis spotkalam shih tzu na spacerze. Sunke, poznalam z daleka, ale wlascicielka nie chciala rozmawiac, a sunia taka zalekniona.

ja tez zawsze z daleka mordki wypatrze :lol: Dziwne, ze wlascicelka nie chciala pogadac, zwlaszcza ze z Lumpikiem bylas... :roll:

Tak sie ostatnio zastanawialam na temat filmów w których mozna shih-tzu zobaczyc, chocby przez chwile... pamietacie cos? bo ja tylko "Ace-ventura psi detektyw" 8) :lol: 8) (tam na poczatku on poszukuje zaginionego shih-tzu :P ) i bardzo fajny film "Medal dla miss", który przedstawia w lekko krzywym zwierciadle :wink: wystawy psów w USA, jedna z prezentowanych ras jest tam shih-tzu :D :D :D

PS :P wlasnie jem kolacje i co widze 8) , wielkie maslane oczy cdiego :puppydog: i chakiego :puppydog:
:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='carotina']:hand: ja jestem :grins:

Dzis spotkalam shih tzu na spacerze. Sunke, poznalam z daleka, ale wlascicielka nie chciala rozmawiac, a sunia taka zalekniona.

ja tez zawsze z daleka mordki wypatrze :lol: Dziwne, ze wlascicelka nie chciala pogadac, zwlaszcza ze z Lumpikiem bylas... :roll:

Troche szkoda, ale nie spotkalam jeszcze takiego fana tej rasy jak ja. Ludzie po prostu maja shih tzu i tyle.

Bedac na wczasach w Sopocie, wprost sie rzucilam na jedna suczke. Wlascicielka byla w szoku, ze mi sie tak jej pies podoba. A ja po prostu jak widze shih tzu to sie bardzo ciesze. Czesciej spoytkam suczki niz pieski.
Niby w Warszwie jest tyle tych pieskow, a rzadko je widuje. :bigcry:

Wytlumaczcie mi lepiej obojetnosc Lumpa wobec innych shih tzu?! :roflt:

Posted

kiedyś była taka reklama chyba maszynki do golena nóg i był tam shh tzu nemiał co prawda kiteczki ale był słodziutki nestety pokazywaki go tylko przez chwlke Yoko leży teraz do góry brzuchem i śp w najlepsze oj już niedługo bo zaraz na spacerek :lol: :lol:

Posted

madzia_11 napisał(a):
kiedyś była taka reklama chyba maszynki do golena nóg i był tam shh tzu nemiał co prawda kiteczki ale był słodziutki nestety pokazywaki go tylko przez chwlke Yoko leży teraz do góry brzuchem i śp w najlepsze oj już niedługo bo zaraz na spacerek :lol: :lol:

Przypominam sobie, tylko jak Heidi Klum zaproponowala wydepilowac shih tzu, to mnie troche zmrozilo :eek: , bo to byl depilator!

Bardzo lubie film "Medal dla Miss" shih tzu w tym filmie sa swietne. Nie tylko ladne, ale i zrownowazone, graly wysmienicie.

Zabawne, ze one na co dzien nosily wystawowe kucyki :wink:

Posted

Lumpek poprost uważa że jest najpiękniejszym przedstawcelem tej rasy i nie będzie z dziadami rozmawał :lol: a co do suczek no to poprostu macho z niego i tyle :wink: takich facetów ponoć dziewczyny kochają na zabój :lol: teraz mi sie przypomniało pare dni temu Yoko zobaczył sie w lustrzanych drzwiach pewnej firmy stał tak i sie przeglądał a ludzie poprostu umierali ze śmiechu , odmieniło mu sie bo jak był mały to bał sie swojego odbicia :P :P

Posted

madzia_11 napisał(a):
Lumpek poprost uważa że jest najpiękniejszym przedstawcelem tej rasy i nie będzie z dziadami rozmawał :lol: a co do suczek no to poprostu macho z niego i tyle :wink: takich facetów ponoć dziewczyny kochają na zabój :lol: :P

Madzia, ale super to opisalas :biggrina: :biggrina:

Moze cos w tym jest :hmmmm:
:biggrina:

Posted

Chakie tez przeglada sie w lustrze i to nalogowo od malego (mamy takie duze w przedpokoju), dlatego tez ma w imieniu "the mirror omen" :wink: :evilbat:

To z tym ze Lumpik nie reaguje na inne, moze wynikac troszke ze specyfiki rasy :wink: , widze po swoich, Demi i Cd ciesza sie zwykle na widok innych psów, Chakie za to jest calkowicie obojetny, nawet nie spojrzy 8) ... ma tylko jedna "przyjaciolke" :lol: australianke 8) 8) Zarouzumialec z niego :lol: :lol: :lol: :lol: (ale co, ma prawo wd. wzorca :wink: :D 8) :lol: :lol: :P )

Teraz kojarze reklame, fakt :D ... jeszcze w nowej piosence gwen stefani wystepuje jej shih-tzu, tez obstrzyzone :P

Posted

:oops: a ja nie pamiętam ani reklamy,ani w filmie jak grały(sam film gdzies mi przeleciał w pamięci),ani piosenki ,poprostu żenada połączona z katastrofą 8) nic tyl,ko się schować :scared: hehe,narazie to ja już zmykam spać,na piosenkę będę polować na jakim najszybciej kanale muzycznym ją znajdę???będe szukać do skutku :modla: :crazyeye:

Posted

Lump na lustro nie reaguje w ogole.

Lump do psow i innych stworzen jest bardzoo pozytywnie nastawiony. Jak zobaczy psa to koniecznie musi sie z nim przywitac. Dodam, ze woli wieksze psy od siebie To podstawa.

A jak spotka shih tzu, to wcale mu nie zalezy. Moze za rzadko je spotyka?!
:hmmmm:

Zastanawiam sie jak zareaguje na szczeniaka. Chcialabym, zeby bawili sie razem, zeby byli przyjaciolmi.

Carotina Twoje shih tzu lubia sie ze soba bawic, tworza zgrana paczke, czy to typowi indywidualisci!?
Napisz jak starsze psy reagowaly na nowego szczeniaka w stadzie?!

Posted

mysle ze na mtv :D "what you waiting fot"
Ania najlepiej dopadnij ten film :wink: naprawde superowe te shih-tzu tam :D , a jacy fajni hodowcy :wink: 8) :wink: Kiedys lecial na hbo, a jakis czas temu na tvn7

Posted

Carotina Twoje shih tzu lubia sie ze soba bawic, tworza zgrana paczke, czy to typowi indywidualisci!?
Napisz jak starsze psy reagowaly na nowego szczeniaka w stadzie?!

Demi i Chakie bardzo lubia sie ze soba bawic, nawet w tej chwili szaleja :P :D . Oni ogólnie mozna powiedziec, ze trzymaja sie razem :wink: , Chakie jest przywódca w trójcy, ale Demi ma u niego wiele przywilejów :wink: (pozwala jej wchodzic czasem 8) do swojej budki, bawic sie zabawkami). Cd od nich odstaje, bawi sie zawsze sam, smiejemy sie i mówimy ze to "typowy jedynak" :P . Oni szaleja w jednym pokoju, Cd w drugim sam (albo stoi i sie patrzy jak oni sie bawia)

Jezeli chodzi o szczeniaka, to pamietam Cd byl bardzo zazdrosny, mimo ze poswiecalismy mu jeszcze wiecej czasu niz zwykle :wink: . Na dodatek, slowo daje biedaczek popadl w kompelks w momencie gdy mial jakies 1,5 roku (a Chakie pól) i go obstrzyglismy... dla niego to byl szok, bo wlosy mial naprawde niesamowite, w wieku 1,5 roku spokojnie ciagal je po ziemi :D a nagle zyskal fryzurke na 5 mm, i jeszcze wokolo biegal maly puchaty, zarozumialy gremlin :evilbat: .... z dluzszymi wloskami :wink:

Posted

carotina aż mi sie żal Cd zrobiło wycałj go odemnie i poprzytulaj chyba smtno mu usi byc tak samemu :roll: no ale zaniedługo będzie miał nową siastrzyczke i może sie zaprzyjażnią :D trzymam juz kciuki

Posted

od kiedy jestem na dogo to tv może dla mnie nie istnieć :evilbat: ale postaram się znaleźć ten teledysk dla samego psa rzecz jasna :evilbat: ,mój piech nie bardzo wogóle lubi bawić się z innymi psami,znajoma ma bullteriera(12tyg),bulik skakał koło niego i szalał jak dziki osioł :evilbat: a Jąderko usiadł sobie i jak tylko ten za blisko podskoczył to mój robił tylko wrrr... :evil: ,znowu jak dopadł spanielkę(miał chyba z 7tyg. wtedy) od razu chciał ją zmolestować,mimo iż wskakiwał jej na zadek i lądował z bólem szło mu nieźle :evilbat: ale ogólnie to nie przepada za innymi psami :(

Posted

[quote name='Ania-k']mój piech nie bardzo wogóle lubi bawić się z innymi psami,znajoma ma bullteriera(12tyg),bulik skakał koło niego i szalał jak dziki osioł :evilbat: a Jąderko usiadł sobie i jak tylko ten za blisko podskoczył to mój robił tylko wrrr... :evil: ,znowu jak dopadł spanielkę(miał chyba z 7tyg. wtedy) od razu chciał ją zmolestować,mimo iż wskakiwał jej na zadek i lądował z bólem szło mu nieźle :evilbat: ale ogólnie to nie przepada za innymi psami :(

Oj cos tu niezly charakterek wyczuwam ;)
Mały dominancik. :evilbat:

Aniu
Wejdz na http://www.gwenstefani.com/ wcisnij media i tam jest ten teledysk do obejrzenia "What you waiting for?"

Posted

[quote name='anii']
Aniu
Wejdz na http://www.gwenstefani.com/ wcisnij media i tam jest ten teledysk do obejrzenia "What you waiting for?"
no śliczne dzieki :angel: tylko ja to zrobię w domu bo ten komp w pracy to staruszek,piszę czasem szybko bez przecinków nawet żeby mi się nie zawiesił :evilbat: na innym kompie nie mam sieci niestety,więc jak tylko dotrę do domu to odrazu rzucę się na kompa :wink: ,w sumie malutko jest ich w tv,może dlatego że takie ruchliwie i troudno od nich czegokoliwke wymagać???no może za ciasteczko lub za cokoliwke co nadaje się do żołądka :evilbat: chociaż mój mnie zaskakuje bo na siad reaguje i na łapkę..ale już słowem magicznym dla niego jest masz, to słowo potrafi czynić z nim cuda :oops: :lol: :wink:

Posted

Anii mam prośbę żebyś mi podała link do kociego forum tego o persikach :angel: ,wiem,że tu podawałaś ale wybacz mi bo na tym kompie szukałabym tego tydzień a sama wiesz,że czas w pracy to pieniądz :evilbat: a tak serio to raz:mam lenia,a dwa:to na tym kompie stronki chodzą koszmarnie i domyślalam się,że ty będziesz szybsza :lol: Madzia pozdrów brata :wink: ,a ja jutro uderzam do sąsiadeczki :wink:

Posted

[quote name='Ania-k']Anii mam prośbę żebyś mi podała link do kociego forum tego o persikach :angel: ,wiem,że tu podawałaś ale wybacz mi bo na tym kompie szukałabym tego tydzień a sama wiesz,że czas w pracy to pieniądz :evilbat :

http://forum-persja.prv.pl

Posted

[quote name='madzia_11']carotina aż mi sie żal Cd zrobiło wycałj go odemnie i poprzytulaj chyba smtno mu usi byc tak samemu :roll: no ale zaniedługo będzie miał nową siastrzyczke i może sie zaprzyjażnią :D trzymam juz kciuki

Madzia Cd wysciskany :P , przesyla merdniecia :wink: i lapke :wink: :lol: :angel: ja tez mam nadzieje, ze sie z nia chociaz bedzie trzymal :P :roll:

Posted

carotina napisał(a):
Cd wysciskany :P , przesyla merdniecia :wink: i lapke :wink: :lol: :angel: ja tez mam nadzieje, ze sie z nia chociaz bedzie trzymal :P :roll:

Heh
To mi przypomina jak jednym z powodow zakupu kota mialo byc towarzsytwo dla psa :wink:

CD jest super! I trzymam kciuki, zeby sie polubili, tak na zaboj ;)

Carotina
A zdjec suczki nie masz?!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...