Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ania-k napisał(a):
4 sklepy i 2 kioski :nonono2: i nie mam gazety :pissed: brak słów... :nonono2:

u mnie też nie :( , ani nawet w empiku największym :( no cóż mam nadzieje, że się w końcu pojawi.... ale za to dostałam dziś książke :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Posted

A ja dopiero wstałam , :lol: :lol: carotina peski suuuper ubranka też , a Cd obcnasz sama ? bo jak tak to prosze o węcej fotek i opis jak to zrobić :D :D bo myśle o podobnej fryzurce dla Yoko za wiosne, pociesze was , że u mnie też brak gazety :roll: :(

Posted

jakby co zbieram zamówienia na gazety :)

a może rzeczywiście jeszcze nie dowieźli? ja dzi o 6 rano wyciągałam ją z paczki jeszcze nie rozpakowanej z wystawy :)w kiosku Relay

Posted

tak Madzia, Cdiego moja mama strzyże sama.... aczkolwieg na pierwszym strzyżeniu był u psiego frzyjera (to było ponad trzy lata temu), teraz jest już zawsze strzyżony w domu, mniej więcej co 4 miesiące, bo szybko zarasta :lol: ... można strzydz maszynką (napewno jest szybciej), ale można także normalnie zwykłymi (no... prawie zwykłymi :wink: ) nożyczkami. Kiedyś kitke też ścinaliśmy, ale ostatnio zapuszcza :P :wink: , pozatym zostawiamy dłuższe włoski na końcu ogonka i na bródce - do wiosny /wbrew pozorą 8) w Gdańsku / jeszcze daleko, do tego czasu zrobie cdiemu sesje ze wszystkich stron, to dokładnie sobie obejrzysz :lol: :D :lol:

a tutaj wstawie dawno obiecaną fotke Vagabonda

Posted

carotina napisał(a):
anii napisał(a):
Carotina

Urodzily sie szczeniaki w hodowli solaris Avis, to z tego miotu bierzesz malutka? :lol:

tak :D

Gratuluje. Chyba sie nie chwailas, ze przyszly na swiat?!
Podobno jest jedna czarno-biala, ale pewnie Ty zechcesz bialo-czerwona :I

Posted

anii napisał(a):
W Wawie tez nie ma :cry:

Carotina
Zrecenzuj ksiazke. Ile ma stron??

78 stron, jeszcze tak naprawde jej nie czytałam, tylko elementy, które mnie od razu zaciekawiły, czyli troszke o shih-tzu w Polsce (co ciekawe okazało się, że tak naprawde pierwszy raz pojawiła się u nas ta rasa jeszcze przed wojną...; są oczywiście wymienione pieski, które zapisały się w historii, prócz tych starszych są wymienione m.in. te które my tu wymieniałyśmy :D
-w zasadzie książka już na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo interesująca, a napewno bije na głowe wszystkie poprzednie publikacje o shih-tzu wydane w Polsce :wink:
-bardzo dużym plusem są bardzo ładne ilustracje i zdjęcia

Posted

anii napisał(a):
carotina napisał(a):
anii napisał(a):
Carotina

Urodzily sie szczeniaki w hodowli solaris Avis, to z tego miotu bierzesz malutka? :lol:

tak :D

Gratuluje. Chyba sie nie chwailas, ze przyszly na swiat?!
Podobno jest jedna czarno-biala, ale pewnie Ty zechcesz bialo-czerwona :I

jedna jest ciemna, ale nie czarno-biała :wink: widziałam już pierwsze fotki maluchów, zresztą na stronie hodowli, też są, niedługo powinnam następne dostać :angel: :angel: :angel:

Posted

no i już są :D ... stawki z głogowa na fotkach :D (skopiowane ze strony hodowli bohemia acro )

psy młodzież

I-ONLY YOU FOREWER Bohemia Acro
II-Black Boy Coca Bast
III-Cody Grand Hajan Polonia

psy pośrdenia

I-HAMLET Bohemia Acro (BOB,BIG,BIS
:angel: )
II-Boccacio Grand hajan Polonia

psy otwarta

I-Magnat Acte :terazpol:
II-DAY BREK Bohemia Acro

porównanie o najlepszego psa w rasie

I-HAMLET Bohemia Acro

suki młodzieży

I-QUEEN STAR Bohemia Acro
II-?
III-?
IV-?

suki pośrednia

I-TORA Astarte Golg

porównanie o zwyc. rasy

inne akcenty z shihtziakami na wyst.

drugie miejsce w bis puppy
Chibo od Marysi
:angel:

na koniec zdjęcie z Bog...

i z bis... :laola:

Posted

Black Boy Coca Bast na zdjeciu wyglada dosyc ladnie.

Jesli idzie o porownanie psow to faktycznie Hamlet sie wyroznial. Ten pies ma ciekawe umaszczenie.

Bis puppy jest slodkie :lol:

Zdjecie Bis bardzo fajne, a do kogo nalezy ten amerykasnki spaniel, jest w polskich rekach?!

A jak tam Carotina u Twojej malej suczki?! Bedzie czerwono-biala pieknosc :wink: ?!

Posted

Carotina dzięki za fotki z wystawy,właśnie dzisiaj dostałam gazetę :lol: i muszę się przyznać,że w trakcie czytania tekstu(oczywiście o shih..) rozpoznałam na fotkach Hoshi,tylko na jeden go nie rzpoznałam bo inne światło było na fotce i kolorki miał inne :wink: ,oczywiście ostatnio od kiedy korzystam z forum często oglądam stronki hodowców,więc fotki niektóre zna się już na pamięć :oops: :oops: i też zaskoczyłąm z jakiej pochodzą hodowli :lol: ,wcale się nie chwalę-ale odkryłam,że wcale nie jestem taka ciemna jak mi się wydawało,poprostu nie miałam styczności wcześniej :evilbat: ,ale tak jak obiecałam:kształcę się :evilbat: .
Carotina gratuluję urodzenia "suczki" :drinking: :baby: :angel: będziemy mieli u ciebie niezłe przedszkole :thumbs:

Posted

A spod jakiego znaku sa Wasze shih tzu :wink: ?!
Jak pewnie zauwazyliscie na mojej stronie znajduje sie horoskop dla shih tzu. Sama go nie wymyslilam :wink:

Moj jest strzelcem.
Strzelec (22 listopad- 21 Grudzień)- Shih tzu spod tego znaku są cierpliwe i rozważne. Czeka spokojnie na swojego pana i nic nie broi. Często wybiera specyficzne miejsca do spania, rezygnując ze swojego legowiska.

Cierpliwy i rozwazny to on nie jest :evilbat:

Jednak faktycznie jak wychodze, to spokojnie czeka nawet kilka godzin i nie chce spac w swoim poslaniu, tylko tam gdzie mu wygodnie. :cool1:

Posted

Fajnie ze mozna bylo zobaczyc fotki z wystawy - pieski Bohemi sa faktycznie bardzo ladne. Ale mnie bardziej podobał się czarno biały Black Boy, który był drugi.
Anii, Carotina raczej nie może mieć biało-czerwonej suczki z SolarisAvis. Widziałam, ze matka jest taka szaro-złota z białym, a ojciec bardzo jasny-widziałam go na żywo - on ma kolor biszkopta. Więc skąd tam czerwony??? Czytałam na temat tego koloru u shih tzu (na necie na amerykańskich stronach) - on się bardzo trudno przekazuje, trudno go utrzymać i chyba dlatego jest taki atrakcyjny dla wielu hodowców i ewentualnych nabywców.

Posted

Anii ja cztalam ten horoskop juz dawno i bardzo mi sie podoba :lol: jest bardzo trafiony :lol:

Koziorożec (22 Grudzieńr-19 Styczeń)
Piesek spod tego znaku będzie zawsze serdecznie witał swojego pana i jego przyjaciół. Kocha dzieci i uwoelbia się z nimi bawić.Ten piesek musi być starannie tresowany, gdyż może przynieść swojemu panu w przyszłości kłopotów wychowawczych.

cd
Wodnik (20 Styczeń-18 Luty)- Shih tzu- wodnik jest przyjacielski i lojalny. Będzie się łasił i przytulał np. kiedy jego pan będzie oglądał TV. Piesek spod tego znaku jest niezależne i bywa też kapryśny, czasami cudaczny. Zawsze probuje znaleść nowy sposob na wyciagniecie zabawki spod sofy. Wodnik jest oddany swojemu panu w każdej sytuacji.

demi
Rak (21 czerwiec- 22 lipiec)- Przesympatyczny, ale niepewny otoczenia. Jest pieskiem jednego pana i jest wobec niego bardzo lojalny. Shih tzu spod tego znaku nie lubią hałasów i stresujących sytuacji np. wizyta u weterynarza, wystawy itd. Jest ostrożny, nieśmiały i nie lubi gości.
-prz niej zgadza sie poprostu calosc, idealnie :lol: , no moze oprocz tego ze nie lubi wystaw :wink: ...

Posted

Becca napisał(a):
Fajnie ze mozna bylo zobaczyc fotki z wystawy - pieski Bohemi sa faktycznie bardzo ladne. Ale mnie bardziej podobał się czarno biały Black Boy, który był drugi.
.

mi tez sie ten piesek podoba, ale tego z czech na zywo nie widzialam, wiec nie moge sie wypowiadac... :wink: jedyne co moge powiedziec, wydaje mi sie, ze na koncowy wyniki mogl miec duzy wplyw sposob wystawiania, pamietam, ze czesi sa dosyc dobrzy w te klocki :wink: :wink: , ich corka reprezentowala nawet w zeszlym roku Czechy na Cruft's....

Posted

Masz rację z tym sposobem wystawiania. Ja mysle, ze ogromny wplyw ma tez przygotowanie pieska. Czeskie zwykle wygladaja tak, jakby wyszly prosto z "salonu piękności" a polskie - mimo że sa często ładniejsze z budowy - wyglądają jakby ich nie zdążono wykąpać i wyczesać. Jeździłam troszkę po wystawach (zwłaszcza tych na południu Polski) i wiem, że niewiele polskich psów wygrywało z Bohemią, która ma psy bardzo ładne lub prawie b.ładne, ale zawsze są one perfekcyjnie przygotowane i nauczone wystawiania.
Carotina, a jak Twoja malutka suczka? Ja mam nadziję, że moja urodzi się juz niebawem :) Będziemy spotykać się na ringach - jeżeli jeździsz na południe Polski :fadein:

Posted

Becca napisał(a):

Anii, Carotina raczej nie może mieć biało-czerwonej suczki z SolarisAvis. Widziałam, ze matka jest taka szaro-złota z białym, a ojciec bardzo jasny-widziałam go na żywo - on ma kolor biszkopta. Więc skąd tam czerwony???

Moze mi sie wysnilo, ale myslalam, ze carotina marzy o bialo-czerwonej suczce?! Stad to zyczenie.
Skoro nie ten miot, to moze nastepny? :D

Moim zdaniem duzo zalezy od wybarwienia. Ja na poczatku wpisywalam, ze moj pies jest bialo-brazowy, teraz wiem, ze ma umaszczenie marmurkowe :wink:
Ani po mamusi, ani po tatusiu :wink:

Moim zdaniem Black Boy mogl wygrac, na tym zdjeciu wyglada swietnie.

Posted

Carotina, a jak Twoja malutka suczka? Ja mam nadziję, że moja urodzi się juz niebawem Będziemy spotykać się na ringach - jeżeli jeździsz na południe Polski

moja suczka, niestety jeszcze moja nie jest :wink: , mam nadzieje jednak, ze wlasnie trafi do nas (jestesmy na liscie "chetnych :wink: 8) ) :roll: i jezeli wszystko pójdzie dobrze, to koniec marca, poczatek kwietnia bedzie juz z nami :wink: :) :angel:
-co do wystaw na poludniu, to pewnie sie czasem spotkamy, bo co prawda na krajowki tak daleko nie jezdzimy, ale na miedzynarodowe owszem :lol: :wink: :D

Posted

carotina napisał(a):

moja suczka, niestety jeszcze moja nie jest :wink: , mam nadzieje jednak, ze wlasnie trafi do nas (jestesmy na liscie "chetnych :wink:

To jaki by miala kolor Twoja panienka'?

Posted

anii napisał(a):
carotina napisał(a):

moja suczka, niestety jeszcze moja nie jest :wink: , mam nadzieje jednak, ze wlasnie trafi do nas (jestesmy na liscie "chetnych :wink:

To jaki by miala kolor Twoja panienka'?

moja panienka bedzie bialo-brazowa prawdopodbnie :wink: az tak bardzo nie zalezy mi na bialo-czerwonej (chociaz musze powiedziec, ze na fotkach to troszke jakby jednak wpada w ten odcien :P ), bardziej bym chciala, zeby poprostu sunia miala ladne równomierne umaszcenie z siodelkiem :wink: 8) :lol: , wiem ze dwie sunie wlasnie takie sa, wiec jest duza szansa :angel: :angel:

Anii mam takie pytanie, bo nie bardzo sie na tym znam :oops: :roll: , chodzi o twoja strone... jak wchodzi sie w google, to wyswietla sie ona jako pierwsza, jak Ci sie to udalo? :P :wink: mojej wogule chyba tam nie ma... :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...