Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

oj, biedni,biedni :roll: -dlatego zdecydowliśmy się Cdiego posłać na sterylke (nie ma hodowlanki), przy jedenej suczce biedak się męczy (na dodatek jak tylko spróbuje się zbliżyć, to zostaje narażony na atak ze strony chakiego :evilbat: ), to co będzie przy dwóch............. :roll:

co do tych kulek to faktycznie udręka :P , moje mają zawsze przy samych łapkach, bo ubrane chodzą, ale i tak źle to się czyści.... zwłaszcza zawsze najgorzej Demi wygląda - jak bałwan poprostu, bo nurkuje cała w tym śniegu :lol:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

:niewiem: gdzie wszystkie kobietki ???może na sanki poszły z :Dog_run: ???? mam nadzieję,że to nie koniec z fotkami obiecanymi :sweetCyb: bo ciągle mało...

Posted

Ja jestem obecna :D :D
Yoko tak dzisiaj nurkował w zaspach ,że potem go musiałam nieść do domu bo sie tak poobklejał wyglądał jak kula śnegowa i iśc już ne mógł , Ania k jestem ze śląska ,no fotki boskie uwelbiam oglądąć, Ania k założymy fanklub jakiegoś shihtzaka heheh :D :D Ja uwielbiam Sunnego :wink:

Posted

wiesz Madzia ja nie jestem aż tak obeznana :oops: :lol: powiedzmy,że dopiero zaczynam dzięki dogomanii :lol: ,ale myślę,że dużo chętnych by się znalazło :lol: a dokładnie to skąd jesteś???kiedy zamieścisz fotki swojego pupilka???ja nie mogę się doczekać,ciągle mam mało :wink: twojego jeszcze niewidziałam!!!dawaj fotki!!

Posted

Dziewczyny, macie jakieś książki o shih-tzu?
ja mam narazie dwie "azjatycke psy ozdobne" i jeszcze taką krótką wydaną chyba z 12 lat temu :wink: .... no ale do rzeczy :P , wczoraj dowiedziałam się o nowej książce, wydana jakoś pod koniec roku... autorem jest sędzia, pan Redlicki. Podobno bardzo dobra książka, niestety nie można jej dostać w normalnej księgarni (dziś sprawdzałam...) można zamówić przez internet :D - oczywiście już zamówiłam :wink: Bardzo jestem jej ciekawa :lol:
podaje link:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/386627;jsessionid=0E5EDA816059B4272E094EA4FA8B14A3

z tego co piszecie to wynika, że u Was śnieg jest :D - zazdroszcze :wink: ... my tylko chlape i błoto mamy :evilbat:

Posted

Carotina u nas prawdziwa zima-może to niemożliwe,żeby w styczniu był śnieg ale uwierz mi na "śląsku" wszystko jest możliwe :lol: :wink: ,ja nie posiadam żadnej książki o shih tzu,wszystko co wcześniej szukałam o rasie to było na necie,stronki z hodowli (w szczególności naszych dwóch koleżanek :wink: ),różne fora dyskusyjne z których to jest :thumbs: ,Madzia przesyłka coś koło 10 zł pewnie zgadza się Carotina???

Posted

lhasa też mi się bardzo podobają,aczkolwiek dopiero na forum zobaczyłam jak wyglądają,Carotina powiedz ile ta przesyłka,może też sobie zamówię bo przydałaby się taka kasiążka :lol: ,ja ostatnio byłam w empiku w katowicach ale szczególnie o tej rasie nic właśnie nie było,tylko jakieś same encyklopedie o rasach i o wychowaniu psa...ble ble ble,ale o Shih tzu nic nie było(chodzi mi oczywiście o odrębną książkę),dzięki Carotina,że o nas pomyślałaś :calus:

Posted

Ania-k dokładnie - 9,50 8)
- ale tam gdzie Wam link podałam książka kosztuje 17,50, a na stronce np. pet-shop 25 zł, więc nie jest tak źle :wink: ... w każdym razie tak jak pisałam jestem bardzo ciekawa tej książki, bo ci co mają sobie chwalą :P , a te książki dwie które już mam nie są zbyt zajmujące :wink: ...

zazdroszcze wam tej pogody :wink: :oops: :( 8)

Posted

Fajnie, ze jest nowa ksiazka.
Ja sobie kiedys zrobilam prezent na urodziny i kupilam

Official book of the shih tzu autorstwa jo ann white
Azjatyckie psy ozdobne tez mam ;)

Moim zdaniem na okladce jest Challanger ;)

Posted

śniegu tyle, że psa mi niewidac jak sobie wskakujw w zaspy , przynajmniej on sie dobrze baw :) , właśne wróciliśmy ze spacerku :modla: całe szczęście że śnieg ne dzisiaj nie klei bo bym znowu miała kulke na smyczy :lol: od dzisiaj zaczynam ntensywnie męczyć TZ więć może wreszcze jakieś moje fotki będą :evil:

Posted

hmmmm... co do okładki Anii, to chyba masz racje :P , choć ja też widze coś tam z hoshiego... jestem ciekawa, co w środku będzie, bo podobno dużo ilustracji :angel: ...

madzia11, przestań, bo płakać będe :bigcry: :wink: :wink: :wink: , u nas nadal tylko błoto :evilbat: .... a co do fotek, to czekamy :angel: :angel: :angel:

a ja wstawie zdjęcie obrazka moich piesków :wink: 8) 8) 8)

Posted

tak, niebieska kokarda to Demi :lol: , chakie czerwona, a Cd po środku obcięty :wink: ....

a tak wogule, to co nowego słychać??? :P Ania-k Jędrek już po kąpieli? :wink:

a co do fotki Zadziorka, to napewno będzie, ale troche później, bo właścicielka ma mi przysłać :D ... W każdym razie, moge chyba już oficjlanie powiedzieć, że Demi jest w ciąży (co prawda badań potwierdzających nie robiliśmy i nie będziemy :wink: ) :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Posted

no to Demi trzymamy kciuki :angel: oby wszystko było jak najlepiej,gratulacje :wink: ,Jąderko(tak też na niego wołamy :lol: ) pachnący i czyściutki,bileszy niż ten śnieg na dworze,mam nadzieję,że północna Ppolska też ma zimę czy jeszcze nie??? :roll: :wink:

Posted

no to Demi trzymamy kciuki oby wszystko było jak najlepiej gratulacje

bardzo dziękujemy :D :angel:

,Jąderko(tak też na niego wołamy ) pachnący i czyściutki,bileszy niż ten śnieg na dworze

:roflt: fajne te wasze przezwiska :megagrin:
:angel: :angel: :lilangel: :angel: :angel:

mam nadzieję,że północna Ppolska też ma zimę czy jeszcze nie???

:shake: , nie nie ma... troche przymroziło, ale to pewnie tylko z rana :wink: ...

a tak wogule, to mam miłą informacje, że wczoraj w Głogowie shih-tzu z Bohemii Acro wygrało całą wystawe :laola: :laola:

Posted

carotina napisał(a):
a tak wogule, to mam miłą informacje, że wczoraj w Głogowie shih-tzu z Bohemii Acro wygrało całą wystawe :laola: :laola:

Super :lol:

A znasz moze stawke?!

Posted

anii napisał(a):
carotina napisał(a):

Super :lol:

A znasz moze stawke?!

bardzo prosze :D

Shih Tzu, sedzia: Lubov Ilinczina Tierientieva

kl. szczeniąt
CHAMPION od Marysi

kl. młodziezy
AMOR Imperial Bohemia
BLACK BOY COCA Bast
CODY GRAND Hajan Polonia
ONLY YOU FOREVER Bohemia Acro

kl.pośrednia
BOCCACIO GRAND Hajan Polonia
HAMLET Bohemia Acro

kl. otwarta
DAY BREK Bohemia Acro
MAGNAT Acte

SUKI
kl. szczeniąt
ADAMARIA Ademaria
CHIBO od Marysi

kl. młodziezy
ANABEL Imperial Bohemia
CARINA Bombers
CLEA Bombers
EXKLUSIVE Alikana
QUEEN STAR Bohemia Acro
Na przykład SIN

kl. pośrednia
BOLOGNA GRAND Hajan Polonia
BRANDY GRAND Hajan Polonia
OCARINA Acte
TORA Astarte Gold

kl. otwarta
ASTATE GOLD Bohemia Acro(wpisana pod nr 1281 i 1282; jakaś pomyłka organizatorów)
SOPHIE Grandiflora

-skopiowana z działu wystawy, gdzie po moim uciążliwym jęczeniu :wink: dostałam ją od Asiaczka :D

Posted

kurde przeczytałam listę i przyznaje się bez bicia,że nie znam żadnego psa :oops: ,ale mam nadzieję,że kiedyś napewno zakumam o jakie egzemplarze chodzi,dużo upłynie wody jeszcze ale...no nadzieja musi być :wink: ,Carotina bedzie miała pępkowe już na bank:podwójne bo za sunię która nie długo zadomowi sie u niej, drugie za kluseczki :angel: :angel: :angel: :drinking: oj będzie się działo,jak narazue jednak trzymamy kciuki :lol: ,zdradź kim są rodzice twojej przyszłej suni,swoją drogą ciekawe jakie imię będzie miała kruszynka i jak reszta ją przyjmie :roll: :wink: oj będzie się działo :evilbat: :lol:

Posted

Ania-k, może niedługo bedziemy mogły zobaczyć te wszystkie psiaki na fotkach z tej wystawy, bo Czesi u siebie na stronce zawyczaj bardzo obszerne fotoreportaże wstawiają z podpisami, więc wszystko będzie jasne :D :wink:

a co tam :P , moge zdradzić :wink: , tatuś to śliczny Sunny, którego możecie zobaczyć jakieś dwie strony wcześniej :wink: , a mama to Top lady love Bohemia Acro :D .... - kurcze mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze i już jakoś w marcu malutka bedzie z nami :angel: , troszeczke się tym denerwuje :wink: :oops: :lol: ...
A Demi, hmm... mam wrażenie, że coraz bardziej uparta się robi :wink: , no cóż, teraz ma prawo :lol: :lol: :lol:

Posted

w domu zajrzę na stronkę Bohemi bo tutaj w pracy to masakra,dzięki bogu,że to forum mi śmiga chociaż :angel: ,nawet obrazki mi nie chodzą :cry: te gdzie pisze więcej ikon :lol: ,za to w domu sobie posiedzę i poczytam,u mnie szpital w domu,ja się nie wyleczyłam do końca,jestem nadal "pociągająca"(czyt. katar),mała chora teżl leży z łóżka nie wstaje a pan domu,powiedział,żeby nam smutno nie było to on też już dzisiaj kicha,smarka(sory za słowa :lol: ),kaszle...tylko Jąderko jest niezmordowany i jak tylko otworzy oko to patrzy co by tu zmalować :evilbat: muszę iść popracować więc z domku napiszę narazie papa :wink:

Posted

pociesze Cię, że ja też jakoś wyjątkowo pociągająca ostatnio :wink: :lol: ... na dodatek gardło siada :roll: ...

to ja życze miłej pracy :P :wink: ... ja zresztą też zaraz wychodze, mam trening z małymi dziećmi :evilbat: .... pewnie znowu głos strace :evilbat: :wink: :wink: :wink:

cmok... cmok... cmok... dla wszystkich :wink: :calus:

Posted

Byłam na wczorajszej wystawie i mogę napisać, ze rasę, grupe i calego BiS wygrał Hamlet Bohemia Acro - jest w tm polski akcent, bo to wnuk Challengera :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...