Becca Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 To super, ze Lump jest też z tej hodowli z której jest mój aniołeczek :lol: Carotina, z jakiej hodowli będzie Twoj nowy shitzak - doczytałam się ze też oczekujesz na kolejnego członka psiej rodzinki :kciuki:
carotina Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 z Solaris-avis :D a tak wogule, to pochwale się, że nasza Demi wreszcie dostała cieczke 8), w związku z czym sami będziemy mieli za jakiś czas maluchy :D :D :D
Becca Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Czy widziałaś "na żywo" ojca szczeniaczków z których weżmiesz sobie maleństwo? To będzie suczka? Fajnie że Twoja Demi ma cieczkę - dla mnie to zupełna egzotyka. Mam samczyka - na dodatek jest jeszcze za młody na spotkania z dziewczynami :roll: Czym kierujesz się wybierając dla niej partnera? Czy to będzie Twój piesek czy też gdzieś z nią pojedziesz? Dla mnie to szalenie ekscytujące takie podejmowanie decyzji. To musi być ogromnie trudne - miałabym w takiej sytuacji niemaly problem:niewiem:
carotina Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Jedziemy z naszą sunią na dopuszczenie do bydgoszczy, ona będzie dopuszczana już po raz trzeci (i ostatni...), poprzednie dwa razy była kryta Vagabondem. Moim zdaniem psem wspaniałym, świetnym impotem, który zapisał się w historii rasy w Polsce. Niestety piesek ten jest już w tej chwili nieosiągalny :roll: . Czym kierujemy się wybierając partnera???? hmmm... po pierwsze tak naprawde wrażeniem ogólnym... budową; gatunkiem i jakością włosa no i umaszczeniem, to dla nas bardzo istotne (podoba nam się umaszczenie naszej Demi i chcemy aby partner miał zbliżone...), oczywiście ważne są także osiągnięcia i tytuły tego psa (ale napewno nie najważniejsze...) - czym jeszcze, sama nie wiem, bo tak naprawde akurat ten wybór należy do mojej mamy :wink: i ona bardziej się na tym zna :P Becca czekamy na fotki twojego chłopca :D gdzie planujesz debiuty? :P
madzia_11 Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 ale fajnie carotina ja bym chętnie nabyła twojego szczeniaczka ale teraz to niemozliwe ,Demi jest poprostu cudnai maluszki po niej to czysty skarb :P no ale nic nie poradze planuje poważnie następnego rozrabiake ale w tym roku to raczej z moich planów niteczki :cry: , tak mnie kusi upiec te ciasteczka wątrobiane , tylkoo jak ja słysze ciasteczka to reaguje zupełnie jak Yoko i i chyba bym mu wszystkie wrąbała :oops: i kupiliście ta gazetke z shih tzu bo ja jej jeszcze nie trafiłam?
carotina Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 hmmm... ja też gazety jeszcze nie znalazłam, dziś sprawdze w empiku, chociaż to pewnie poprostu za szybko i numer drugi jeszcze nie jest sprzedawany co do ciasteczek, to zamiast upiec psie, upiekłam całkiem ludzkie piwne 8) , za którymi i tak psinki się poprostu trzęsą, Demi to od stołu nie odchodzi :wink: .... no oczywiście tylko nie nasz kochany arystokrata (czyt. Chakie...), który nimi poprostu gardzi (i dobrze więcej dla nas :wink: :lol: :P :oops: ), ciekawa jestem jak właściwie zareaguje na te wątrobowe (jak w końcu dostane weny, albo raczej minie leń :oops: i się za nie zabiore)
anushka Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 co do szelek to się dostosuję do was,bo przecież jesteście znawczyniami :lol: ,a taką obróżke to szukałam właśnie w zoo ale nie było,były tylko super cieniutkie albo bardzo grube,w tych wysyłkowych widziałam ale jakoś nie mogę się odważyć żeby zamówić przez neta,wolę widzieć co kupuję :-? ile jest hodowli shih tzu w Polsce??z tych hodowli co macie pieski to znam tylko "je" ze stronek :lol: wogóle to jest mało ich chyba w Polsce...??
carotina Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 ja też nie lubie zamawiać przez internet takich rzeczy, zamawiam tylko kosmetyki, bo to konieczność :wink: co do hodowli w Polsce, to fakt bardzo dużo ich nie ma... oczywiście nie wszyscy mają też stronki, np. hodowle z Bydgoszczy... jest tylko jakaś stara ogólna stronka... :roll: Ja wiem, że są hodowle w Toruniu, Bydgoszczy, Warszawie, Krakowie, Gdańsku :wink: , Elblągu, Łodzi, Zakopanym, Wrocławiu, Poznaniu i hmmm... pewne gdzieś jeszcze :P
Karka Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 carotina to będziesz miala małe skarby w domeczku :angel: Mam nadzieję ,że nie raz nie dwa pochwalisz się maleństwami w naszej galerii! tak Wam trochę zazdroszczę ,że możecie sobie pogadać o waszych pupilkach a bichonów jak na lekarstwo i prawie nikt się nie odzywa :(
carotina Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Karka no pewnie, że się pochwale :D :wink: , już się doczekać nie moge tych szkrabów, ostatni miot był u nas, ho... ho... cztery lata temu... a pogadać zawsze u nas na topicu możesz :) , wiem jak to jest :wink: , bo przez długi czas też byłam sama od mojej rasy na forum :wink:
anushka Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Karka wstaw jakieś fotki tych piesków,chętnie je zobaczymy,to fakt o nich jest niewiele na forum i nikt chyba nie pisze,ale chętnie sobie poczytamy i pooglądamy,dziewczyny napewno będą zgodne :wink: :lol: ,Carotina z tego co napisałaś to uzbierało by się trochę tych hodowli,zapomniałam o tym,że przecież internet nie wszyscy mają :oops: :-?
carotina Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Ania-k, jaki z Ciebie ranny ptaszek :wink: :) .... tych hodowli w polsce kilka jest, tak ja napisałam, ale to wcale nie jest zbyt dużo, zwłaszcza że tak naprawde większość z nich opiera się na jednym psie.... :wink:
anushka Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Carotina a brałaś pod uwagę "czas" na dogo???to była 6.40-w pracy byłam na 6 :wink: ,powklejajcie fotki do galerii :wink: chciałabym pooglądać wasze skarby :o :lol:
carotina Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 fakt, zegar na dogo... 8) no ale, i tak podziwiam :D , ja mam wielki problem żeby wstać o 6.00 rano, a co dopiero, gdybym miała na 6.00 :wink: :o :P
anushka Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Carotina wstaję o 4.30 :placz: czasem to tak strasznie mi się nie chce... :wink: za to o 14 koniec :wink: i to przemawia za tym,żeby rano wstać :evilbat:,byłam dzisiaj sobie kupić taką obroże ,ale były tylko brązowe :-? a ja sobie zażyczyłam czerwoną,podobno pani przywiezie na czwartek,zobaczymy czy jest słowna :lol: ,szkoda,że przed pracą rano nie mogę skoczyć :wink: to by się kobietka zdziwiła,dla zainteresowanych koszt całkowity takiej obróżki(można powiedzieć na zamówienie) wynosi 8 zeta !!!!,teraz mamy obróżkę taką na zwykłe zapinanie i źle mi się jemu to zakłada ponieważ bardzo wplątuje mu się to we włosy i zanim trafię w dziurkę to jego też trafia ale szlag :evilbat: :evilbat:
carotina Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 ojjj... biedna jesteś z tym wstawaniem :roll: , no ale to że tylko do 14.00, to fakt może być pociechą :) a mam takie pytanie, wyprowadzasz Jędrka tak wcześnie, czy poprostu później ktoś z nim wychodzi?? Bo przyznam się że moje to wychodzą pierwszy raz koło 10-11.00... i całkiem im to odpowiada :lol: One nienawidzą wstawać rano 8) , moja mama musi Demi siłą budzić (a raczej ją poprostu na fotel przenosi...) gdy ścieli łóżko.... Jak ja wstaje przykładowo o tej szóstej, to one nawet nosa nie podniosą :wink:... A najgorzej jak na wystawe jedziemy i trzeba o 5-6.00 wyjechać, Chakie poprostu odgrywa takie przedstawienie.... :lol: jak już dojdzie do smochodu, łaskawie wsiądzie, to rozwala się na pół siedzenia (kładąc się, aż wzdycha 8) ) i po pół minuty chrapie tak, że nam radio zagłusza :lol: :lol: :lol: :lol: a co do obróżki to faktycznie, niezła cena :) ... na wystawie są (jak to na wystawie :wink: ) droższe
anushka Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 rano niestety pędzę na złamanie karku na autobus :lol: ,mąż później jak idzie z małą do przedszkola to go zabiera,w sumie on wstaje razem ze mną (Jędrula) bo jak usłyszy budzik a ja próbuje sobie drzemkę jeszcze walnąć to on od razu drapie w drzwi i zaczyna sobie beztrosko szczekać,a że nie jest to najlepsza pora na szczekanie więc z bólem serca muszę się podnieść i wyjść do Jaśnie Pana Jędrka :wink: ,myślę że bez problemu by ze mną wyszedł ale mąż go zabiera potem,więc ja od razu gnam do pracy 8) już go widzę jakby się rozbrykał i potem miał zostać sam -obudziłby chyba cały dom,a tak ja wychodzę a on zasypia dalej :lol: ,fajnie,że masz pieszczochy przyzwyczajone do późnej pory rannego spaceru,możecie sobie pospać bo przyznam że 10 to w weekend u mnie już prawie drugi raz zaliczamy ,pierwszy tak koło 8 później o 11 a potem to zależy od dnia... :roll: a co do obroży to moze twoja jest z innego jakiegoś materiału,zresztą różnie bywa,w tej cenie widziałąm też na allegro,ta co ma mi kobietka przywieźć ma ok.ma na oko tak ze 2 cm albo 3 cm,nawet niewiem,ja kupowałam (raczej zamówiłam sobie) na oko :lol:
Becca Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Carotina, jesteś długo shitzomaniakiem :D masz chyba największe rozeznanie - o jakim jednym psie piszesz na którym opierają się wszystkie hodowle. Ja znam Vagabonda vom Paenbruch o którym pisałaś (wiem, że teraz jest w Danii - zrobił tam championat), znam Krishnę vom Heydpark, Hoshego z Bohemi Acro i oczywiście Tuscany's Challenger at Acte. Ale żaden z nich nie miał wyłączności na dzieci :P
Becca Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k. Ania-k czy mozesz napisac cos wiecej na ten temat. To dla mnie bardzo interesujace. Ja dopiero zaczynam w tym temacie ...
carotina Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Becca wymieniłaś, same najlepsze najbardziej znane psiaki. Moim bezwględnym faworytem jest w tym gronie Hoshi :loveu: ... no i Vagabond, do którego mam sentyment (ojciec koguta :wink: :P ). Dorzuciłabym do tego grona jeszcze Copiada i Zakochanego Zadziorka :D , są to równierz bardzo utytułowane psy. Warto także wspomnieć o Sunnym, o którym pewnie jeszcze będzie głośno :great: .... Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k. :hmmmm: hmmmm... a nie przypadkiem Anii...?? Ania-k czy mozesz napisac cos wiecej na ten temat. To dla mnie bardzo interesujace. no właśnie, dla mnie też... o ile pamiętam, chodziło o psa z zagranicy :hmmmm: .... czy nie???? jeżeli nie, to owy piesek został pewnie wymieniony w naszym szanownym gronie... i nawet się domyślam o kogo chodzi... :thinkerg:
anii Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 [quote name='carotina']Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k. :hmmmm: hmmmm... a nie przypadkiem Anii...?? A nie przypadkiem carotina :wink: [quote name='carotina']Ania-k, jaki z Ciebie ranny ptaszek tych hodowli w polsce kilka jest, tak ja napisałam, ale to wcale nie jest zbyt dużo, zwłaszcza że tak naprawde większość z nich opiera się na jednym psie.... Ja tego nie napisalam :lol: :scared:
carotina Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 no jasne.... :lol: tylko, że mi chodziło o to, że w większości polskich hodowli shih-tzu jest tylko jeden piesek (dokładnie suczka :wink: ), bo to przecież wystarczy, do tego żeby mieć przydomek hodowlany... no i dzieciary :evilbat: raz na rok... :evilbat: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -nie chodziło mi o żadnego konkretnego psa :laugh2_2: ... źle zrozumiałyście :wink: - ja też się pomyliłam, bo przypomniał mi się wątek (z przed 10 stron chyba...) jak któraś z nas pisała o jakimś znanym, "popularnym" psie
anushka Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 a już się wystraszyłam :roll: ,że jakieś głupoty popisałam :oops: :lol: ,to się narobiło :wink: , :wink:
anii Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 carotina napisał(a):-nie chodziło mi o żadnego konkretnego psa :laugh2_2: ... źle zrozumiałyście :wink: - ja też się pomyliłam, bo przypomniał mi się wątek (z przed 10 stron chyba...) jak któraś z nas pisała o jakimś znanym, "popularnym" psie Ale nie z Polski... Tak napisalas, jakby wszystkie hodowle bazowaly na jednym psie :wink: . Moim zdaniem bardzo ladnym psem jest Yantar Acte. Jest to bialo-zloty piesek, ma naprawde bardzo ladna budowe (lekki, wysmukly), i bardzo dobra siersc, a przy tym samcza glowe. Dawno go nie widzialam, ale mysle, ze to swietny egzemplarz rasy. I jakbym miala suczke w podobnym typie, to powaznie bym sie tym psem zainteresowala.
carotina Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 anii napisał(a):carotina napisał(a):-nie chodziło mi o żadnego konkretnego psa :laugh2_2: ... źle zrozumiałyście :wink: - ja też się pomyliłam, bo przypomniał mi się wątek (z przed 10 stron chyba...) jak któraś z nas pisała o jakimś znanym, "popularnym" psie Ale nie z Polski.... a zdradzisz coś więcej???? :wink: :evilbat: :P a co Yantara, to widziałam go tylko na fotce, więc wypowiadać się nie moge :wink: a co do tego bazownia na jednym psie, to jeszcze raz Was bardzo przepraszam :oops: , bo nie chciałam nikogo w błąd wprowadzać.... :roll:
Recommended Posts