Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

To super, ze Lump jest też z tej hodowli z której jest mój aniołeczek :lol:
Carotina, z jakiej hodowli będzie Twoj nowy shitzak - doczytałam się ze też oczekujesz na kolejnego członka psiej rodzinki :kciuki:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

z Solaris-avis :D
a tak wogule, to pochwale się, że nasza Demi wreszcie dostała cieczke 8), w związku z czym sami będziemy mieli za jakiś czas maluchy :D :D :D

Posted

Czy widziałaś "na żywo" ojca szczeniaczków z których weżmiesz sobie maleństwo? To będzie suczka?
Fajnie że Twoja Demi ma cieczkę - dla mnie to zupełna egzotyka. Mam samczyka - na dodatek jest jeszcze za młody na spotkania z dziewczynami :roll: Czym kierujesz się wybierając dla niej partnera? Czy to będzie Twój piesek czy też gdzieś z nią pojedziesz? Dla mnie to szalenie ekscytujące takie podejmowanie decyzji. To musi być ogromnie trudne - miałabym w takiej sytuacji niemaly problem:niewiem:

Posted

Jedziemy z naszą sunią na dopuszczenie do bydgoszczy, ona będzie dopuszczana już po raz trzeci (i ostatni...), poprzednie dwa razy była kryta Vagabondem. Moim zdaniem psem wspaniałym, świetnym impotem, który zapisał się w historii rasy w Polsce. Niestety piesek ten jest już w tej chwili nieosiągalny :roll: .
Czym kierujemy się wybierając partnera???? hmmm... po pierwsze tak naprawde wrażeniem ogólnym... budową; gatunkiem i jakością włosa no i umaszczeniem, to dla nas bardzo istotne (podoba nam się umaszczenie naszej Demi i chcemy aby partner miał zbliżone...), oczywiście ważne są także osiągnięcia i tytuły tego psa (ale napewno nie najważniejsze...) - czym jeszcze, sama nie wiem, bo tak naprawde akurat ten wybór należy do mojej mamy :wink: i ona bardziej się na tym zna :P

Becca czekamy na fotki twojego chłopca :D
gdzie planujesz debiuty? :P

Posted

ale fajnie carotina ja bym chętnie nabyła twojego szczeniaczka ale teraz to niemozliwe ,Demi jest poprostu cudnai maluszki po niej to czysty skarb :P no ale nic nie poradze planuje poważnie następnego rozrabiake ale w tym roku to raczej z moich planów niteczki :cry: , tak mnie kusi upiec te ciasteczka wątrobiane , tylkoo jak ja słysze ciasteczka to reaguje zupełnie jak Yoko i i chyba bym mu wszystkie wrąbała :oops: i kupiliście ta gazetke z shih tzu bo ja jej jeszcze nie trafiłam?

Posted

hmmm... ja też gazety jeszcze nie znalazłam, dziś sprawdze w empiku, chociaż to pewnie poprostu za szybko i numer drugi jeszcze nie jest sprzedawany
co do ciasteczek, to zamiast upiec psie, upiekłam całkiem ludzkie piwne 8) , za którymi i tak psinki się poprostu trzęsą, Demi to od stołu nie odchodzi :wink: .... no oczywiście tylko nie nasz kochany arystokrata (czyt. Chakie...), który nimi poprostu gardzi (i dobrze więcej dla nas :wink: :lol: :P :oops: ), ciekawa jestem jak właściwie zareaguje na te wątrobowe (jak w końcu dostane weny, albo raczej minie leń :oops: i się za nie zabiore)

Posted

co do szelek to się dostosuję do was,bo przecież jesteście znawczyniami :lol: ,a taką obróżke to szukałam właśnie w zoo ale nie było,były tylko super cieniutkie albo bardzo grube,w tych wysyłkowych widziałam ale jakoś nie mogę się odważyć żeby zamówić przez neta,wolę widzieć co kupuję :-? ile jest hodowli shih tzu w Polsce??z tych hodowli co macie pieski to znam tylko "je" ze stronek :lol: wogóle to jest mało ich chyba w Polsce...??

Posted

ja też nie lubie zamawiać przez internet takich rzeczy, zamawiam tylko kosmetyki, bo to konieczność :wink:
co do hodowli w Polsce, to fakt bardzo dużo ich nie ma... oczywiście nie wszyscy mają też stronki, np. hodowle z Bydgoszczy... jest tylko jakaś stara ogólna stronka... :roll:
Ja wiem, że są hodowle w Toruniu, Bydgoszczy, Warszawie, Krakowie, Gdańsku :wink: , Elblągu, Łodzi, Zakopanym, Wrocławiu, Poznaniu i hmmm... pewne gdzieś jeszcze :P

Posted

carotina to będziesz miala małe skarby w domeczku :angel: Mam nadzieję ,że nie raz nie dwa pochwalisz się maleństwami w naszej galerii!
tak Wam trochę zazdroszczę ,że możecie sobie pogadać o waszych pupilkach a bichonów jak na lekarstwo i prawie nikt się nie odzywa :(

Posted

Karka no pewnie, że się pochwale :D :wink: , już się doczekać nie moge tych szkrabów, ostatni miot był u nas, ho... ho... cztery lata temu...
a pogadać zawsze u nas na topicu możesz :) , wiem jak to jest :wink: , bo przez długi czas też byłam sama od mojej rasy na forum :wink:

Posted

Karka wstaw jakieś fotki tych piesków,chętnie je zobaczymy,to fakt o nich jest niewiele na forum i nikt chyba nie pisze,ale chętnie sobie poczytamy i pooglądamy,dziewczyny napewno będą zgodne :wink: :lol: ,Carotina z tego co napisałaś to uzbierało by się trochę tych hodowli,zapomniałam o tym,że przecież internet nie wszyscy mają :oops: :-?

Posted

Ania-k, jaki z Ciebie ranny ptaszek :wink: :) ....
tych hodowli w polsce kilka jest, tak ja napisałam, ale to wcale nie jest zbyt dużo, zwłaszcza że tak naprawde większość z nich opiera się na jednym psie.... :wink:

Posted

Carotina a brałaś pod uwagę "czas" na dogo???to była 6.40-w pracy byłam na 6 :wink: ,powklejajcie fotki do galerii :wink: chciałabym pooglądać wasze skarby :o :lol:

Posted

Carotina wstaję o 4.30 :placz: czasem to tak strasznie mi się nie chce... :wink: za to o 14 koniec :wink: i to przemawia za tym,żeby rano wstać :evilbat:,byłam dzisiaj sobie kupić taką obroże ,ale były tylko brązowe :-? a ja sobie zażyczyłam czerwoną,podobno pani przywiezie na czwartek,zobaczymy czy jest słowna :lol: ,szkoda,że przed pracą rano nie mogę skoczyć :wink: to by się kobietka zdziwiła,dla zainteresowanych koszt całkowity takiej obróżki(można powiedzieć na zamówienie) wynosi 8 zeta !!!!,teraz mamy obróżkę taką na zwykłe zapinanie i źle mi się jemu to zakłada ponieważ bardzo wplątuje mu się to we włosy i zanim trafię w dziurkę to jego też trafia ale szlag :evilbat: :evilbat:

Posted

ojjj... biedna jesteś z tym wstawaniem :roll: , no ale to że tylko do 14.00, to fakt może być pociechą :) a mam takie pytanie, wyprowadzasz Jędrka tak wcześnie, czy poprostu później ktoś z nim wychodzi?? Bo przyznam się że moje to wychodzą pierwszy raz koło 10-11.00... i całkiem im to odpowiada :lol: One nienawidzą wstawać rano 8) , moja mama musi Demi siłą budzić (a raczej ją poprostu na fotel przenosi...) gdy ścieli łóżko.... Jak ja wstaje przykładowo o tej szóstej, to one nawet nosa nie podniosą :wink:... A najgorzej jak na wystawe jedziemy i trzeba o 5-6.00 wyjechać, Chakie poprostu odgrywa takie przedstawienie.... :lol: jak już dojdzie do smochodu, łaskawie wsiądzie, to rozwala się na pół siedzenia (kładąc się, aż wzdycha 8) ) i po pół minuty chrapie tak, że nam radio zagłusza :lol: :lol: :lol: :lol:

a co do obróżki to faktycznie, niezła cena :) ... na wystawie są (jak to na wystawie :wink: ) droższe

Posted

rano niestety pędzę na złamanie karku na autobus :lol: ,mąż później jak idzie z małą do przedszkola to go zabiera,w sumie on wstaje razem ze mną (Jędrula) bo jak usłyszy budzik a ja próbuje sobie drzemkę jeszcze walnąć to on od razu drapie w drzwi i zaczyna sobie beztrosko szczekać,a że nie jest to najlepsza pora na szczekanie więc z bólem serca muszę się podnieść i wyjść do Jaśnie Pana Jędrka :wink: ,myślę że bez problemu by ze mną wyszedł ale mąż go zabiera potem,więc ja od razu gnam do pracy 8) już go widzę jakby się rozbrykał i potem miał zostać sam -obudziłby chyba cały dom,a tak ja wychodzę a on zasypia dalej :lol: ,fajnie,że masz pieszczochy przyzwyczajone do późnej pory rannego spaceru,możecie sobie pospać bo przyznam że 10 to w weekend u mnie już prawie drugi raz zaliczamy ,pierwszy tak koło 8 później o 11 a potem to zależy od dnia... :roll:
a co do obroży to moze twoja jest z innego jakiegoś materiału,zresztą różnie bywa,w tej cenie widziałąm też na allegro,ta co ma mi kobietka przywieźć ma ok.ma na oko tak ze 2 cm albo 3 cm,nawet niewiem,ja kupowałam (raczej zamówiłam sobie) na oko :lol:

Posted

Carotina, jesteś długo shitzomaniakiem :D masz chyba największe rozeznanie - o jakim jednym psie piszesz na którym opierają się wszystkie hodowle. Ja znam Vagabonda vom Paenbruch o którym pisałaś (wiem, że teraz jest w Danii - zrobił tam championat), znam Krishnę vom Heydpark, Hoshego z Bohemi Acro i oczywiście Tuscany's Challenger at Acte. Ale żaden z nich nie miał wyłączności na dzieci :P

Posted

Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k. Ania-k czy mozesz napisac cos wiecej na ten temat. To dla mnie bardzo interesujace. Ja dopiero zaczynam w tym temacie ...

Posted

Becca wymieniłaś, same najlepsze najbardziej znane psiaki. Moim bezwględnym faworytem jest w tym gronie Hoshi :loveu: ... no i Vagabond, do którego mam sentyment (ojciec koguta :wink: :P ). Dorzuciłabym do tego grona jeszcze Copiada i Zakochanego Zadziorka :D , są to równierz bardzo utytułowane psy. Warto także wspomnieć o Sunnym, o którym pewnie jeszcze będzie głośno :great: ....

Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k.

:hmmmm: hmmmm... a nie przypadkiem Anii...??

Ania-k czy mozesz napisac cos wiecej na ten temat. To dla mnie bardzo interesujace.

no właśnie, dla mnie też... o ile pamiętam, chodziło o psa z zagranicy :hmmmm: .... czy nie???? jeżeli nie, to owy piesek został pewnie wymieniony w naszym szanownym gronie... i nawet się domyślam o kogo chodzi... :thinkerg:

Posted

[quote name='carotina']

Sorki Carotina - o jednym psie na którym opiera sie hodowla pisala ANIA-k.

:hmmmm: hmmmm... a nie przypadkiem Anii...??

A nie przypadkiem carotina :wink:

[quote name='carotina']Ania-k, jaki z Ciebie ranny ptaszek tych hodowli w polsce kilka jest, tak ja napisałam, ale to wcale nie jest zbyt dużo, zwłaszcza że tak naprawde większość z nich opiera się na jednym psie....

Ja tego nie napisalam :lol: :scared:

Posted

no jasne.... :lol: tylko, że mi chodziło o to, że w większości polskich hodowli shih-tzu jest tylko jeden piesek (dokładnie suczka :wink: ), bo to przecież wystarczy, do tego żeby mieć przydomek hodowlany... no i dzieciary :evilbat: raz na rok... :evilbat:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-nie chodziło mi o żadnego konkretnego psa :laugh2_2: ... źle zrozumiałyście :wink: - ja też się pomyliłam, bo przypomniał mi się wątek (z przed 10 stron chyba...) jak któraś z nas pisała o jakimś znanym, "popularnym" psie

Posted

carotina napisał(a):
-nie chodziło mi o żadnego konkretnego psa :laugh2_2: ... źle zrozumiałyście :wink: - ja też się pomyliłam, bo przypomniał mi się wątek (z przed 10 stron chyba...) jak któraś z nas pisała o jakimś znanym, "popularnym" psie

Ale nie z Polski...
Tak napisalas, jakby wszystkie hodowle bazowaly na jednym psie :wink: .

Moim zdaniem bardzo ladnym psem jest Yantar Acte. Jest to bialo-zloty piesek, ma naprawde bardzo ladna budowe (lekki, wysmukly), i bardzo dobra siersc, a przy tym samcza glowe. Dawno go nie widzialam, ale mysle, ze to swietny egzemplarz rasy.

I jakbym miala suczke w podobnym typie, to powaznie bym sie tym psem zainteresowala.

Posted

anii napisał(a):
carotina napisał(a):

Ale nie z Polski....

a zdradzisz coś więcej???? :wink: :evilbat: :P

a co Yantara, to widziałam go tylko na fotce, więc wypowiadać się nie moge :wink:

a co do tego bazownia na jednym psie, to jeszcze raz Was bardzo przepraszam :oops: , bo nie chciałam nikogo w błąd wprowadzać.... :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...