:) Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 slaweknowicki napisał(a):Myślę ,że nie można tak wszystkiego generalzować .Jeśli twoja znajoma kupiła już dorosłego psa z wadami , to faktycznie hodowca zrobił ją w konia , natomiast jeśli było to kilkutygodniowe szczenie , to raczej nie miałbym zbytnich pretensji do samego hodowcy ( zakładając że w dniu sprzedaży szczenie nie miało widocznych wad), nikt , kto sprzedaje 8-10 tygodniowe szczenię nie da Ci gwarancji że to "czempion w kołysce" sam kilka razy miałem szczeniaki i wiem iż często zdaża się tak , że w momencie sprzedaży szczenie dobrze rokuje jako pies wystawowy a po kilku miesiącach wychodzą pewne wady , za które hodowca nie odpowiada (na przykład zgryz czy motoryka ) Jako przykład tego można podać hodowców którzy importują psy z innych krajów , gdzie chętniej sprowadza sie psy kilkumiesięczne (u których można już wykluczyć pewne wady powstające (ujawniające się ) w czasie rozwoju psa ), niż szczenięta . Jeśli chodzi o stan zdrowia psa , to warto zadać sobie pytanie czy sczenie faktycznie było chore już w momencie kupna ?. No i na koniec takie spostrzeżenie , jeśli ktoś kupuje psa rasowego z myślą o jego karierze wystawowej , powinien przynajmniej przeczytać wzorzec , żeby choć mniej więcej wiedzieć jak powinien on wyglądać ,a jak sama piszesz znajoma twoja nie zna się na wzorcu ... Kiedy ja kupowałem swojego pierwszego psa rasowego ( miałem wtedy 15 lat) za oczywisty uważałem fakt zapoznania się z wzorcem , bo zależało mi na psie typowo wystawowym .Mimo wszystkich faktów wskazujących na to , że szcznię jest bardzo poprawne , zgodne z wzorcem i nie ma widocznych wad , hodowca z góry zaznaczył , że nie daje mi gwarancji na to czy pies po okresie wzrostu będzie spełniał wszystkie warunki przedstawione we wzorcu. Każda sytuacja jest inna i należy traktować ją indywidualnie więc nie odbieraj proszę mojego posta jako obrone ów hodowcy , bo nie znam sprawy i faktycznie mogło być tak ,że twoja znajoma została najzwyczajniej w świecie oszukana... pozdrawiam Panie Slawku... Pies w momencie kupna mial 6 miesiecy... Rozumiem rowniez Panskie stwierdzenie odnosnie wzorca-zgodze sie z Panem,ze znajoma popelnila blad nie zapoznajac sie ze wzorcem... Tak,czy owak,dziekuje za slowa zrozumienia :) pozdrawiam :)
SuperGosia Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Mini fotoreportaż z wystawy :smile: Na Przyklad NEFRETETE: MARYLIN MONROE Z Tangulskiej Gory: Suczki - mlodziez: NEFRETETE :) Na Przyklad NEFRETETE - Zw. Mlodziezy, Najlepszy Junior i... ... BOB!!! :multi: CINNABARIS Grandiflora (ponizej), czyli moj Tysiek, dostal CWC :multi: Necia odpoczywa :loveu: Gospodyni ringu ;) I bonusy dla Lonki :) :loveu: :loveu: :loveu:
flashka-g Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Gratulacje dla Lonki i Neci:) Oraz Patki która wygrała młodsza grupe w Młodym Prezenterze!!!
:) Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 flashka-g napisał(a):Gratulacje dla Lonki i Neci:) Oraz Patki która wygrała młodsza grupe w Młodym Prezenterze!!! Ja sie dolaczam do gratulacji.. Loniu... GRATULUJE!! :*
pumilo2 Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Trochę zdjęć z: -http://pumilo.pl/s/wystawy/wwa062.html Warszawy -http://pumilo.pl/s/wystawy/przemysl06.html Przemyśla -http://pumilo.pl/s/wystawy/czestochowa06.html i Częstochowy. ;)
SuperGosia Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Pumilka, mozna cos podkrasc?? Plizzzz... Jak Ci sie cos mojego podoba, to tez bierz :)
Dora32 Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='pumilo2']Trochę zdjęć z: -http://pumilo.pl/s/wystawy/wwa062.html Warszawy -http://pumilo.pl/s/wystawy/przemysl06.html Przemyśla -http://pumilo.pl/s/wystawy/czestochowa06.html i Częstochowy. ;) Agatko ogromne gratulacje za wzięcie rasy w Przemyslu:multi: . Dziewczyny prezentowały sie super.:lol:
slaweknowicki Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Wielkie gratulacje dla wszystkich:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: a tutaj ręcznie wykonana (przeze mnie ) figurka shih-tzu :cool3:
pumilo2 Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='SuperGosia']Pumilka, mozna cos podkrasc?? Plizzzz... Tak, można ;) Dora32, dziękujemy! :)
karolayna Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 zgłoszenia wysłane do: Nowego Dworu Mazowieckiego Kielc i oczywiscie na swiatówke :) z kim sie zobacze:)?
SuperGosia Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='pumilo2']Tak, można ;) Dora32, dziękujemy! :) :loveu: Dziękuję bardzo :loveu: Na następnej wystawie wezmę pod obstrzał fotograficzny również Wasze młe cudeńka. Karolayn, w NDM zobczysz się ze mną ;)
resuruss Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Mam kilka foteczek z ringu w Chorzowie :
dianthus Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='slaweknowicki']a tutaj ręcznie wykonana (przeze mnie ) figurka shih-tzu :cool3: No Ty to masz talent. Ja sie baaardzo mocno do Ciebie Sławeczku uśmiecham....ja tak bym chciala mieć takie rękodzieło :Rose: :sweetCyb: . Pozdrawiam
slaweknowicki Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='dianthus']No Ty to masz talent. Ja sie baaardzo mocno do Ciebie Sławeczku uśmiecham....ja tak bym chciala mieć takie rękodzieło :Rose: :sweetCyb: . Pozdrawiam Nienadąże ich robić :evil_lol: ... napisz jakiego chcesz angielski , amerykański ?? i jaki kolor wstawiam zdjęcia kilku moich pseudo dzieł :lol:
lonka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Dziękuje bardzo za gratulacji w imieniu mojej Paty i Neci!!!!!!!!!!!!!!;) Supergosia świetne foty:thumbs: !!!!!!!! Pumilki gratuluje wystawy w Przemysłu!!!!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :klacz: :laola: Gratulacji mojej faworytce Mo-Li Na przykład !!!!!!!!!:bye: :Rose: Dziekuje osobom kibicujacym nam w Warszawie
AngelOfDeath Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ja wstawie jeszcze jedna fotke z Chorzowa Ch.Fr.USIAO de Dewa Thang w chorzowie wywalczyl CWC , BOB , BOG I , BIS III Przepiekny pies :loveu::loveu::loveu::loveu: GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
resuruss Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Cudo po prostu!!!!!!Gratuluje przygotowania - super!!!!!Wiedziałam ,ze wezmie finał BiS :multi:
lonka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Na nastepny dzien po warszawie Necia z Patką pojachaly na wystawe na MP i Pata wywalczyla 2 miejsce w swojej grupie:loveu: :loveu: :loveu:
lonka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='AngelOfDeath'] Ja wstawie jeszcze jedna fotke z Chorzowa Ch.Fr.USIAO de Dewa Thang w chorzowie wywalczyl CWC , BOB , BOG I , BIS III Przepiekny pies :loveu::loveu::loveu::loveu: GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niestety mnie nie bylo na tej wystawie i nie moglam ogladac na zywo tego pieska(zostaja same foty:mad: )
Marcin M Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='slaweknowicki']Nienadąże ich robić :evil_lol: ... napisz jakiego chcesz angielski , amerykański ?? i jaki kolor wstawiam zdjęcia kilku moich pseudo dzieł :lol: Sławku ja też chcę takie rękodzieło :cool3:
Marcin M Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='AngelOfDeath'] Ten przepiękny pies będzie w Poznaniu. Aż się nie moge doczekać żeby go zobaczyć:lol:
AngelOfDeath Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 wcale sie nie dziwie , ze nei mozesz sie doczekac:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
:) Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='slaweknowicki']Nienadąże ich robić :evil_lol: ... napisz jakiego chcesz angielski , amerykański ?? i jaki kolor wstawiam zdjęcia kilku moich pseudo dzieł :lol: Jestem pelna podziwu... Gratuluje zdolnosci manualnych :) :) :)
Marcin M Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 AngelOfDeath napisał(a):wcale sie nie dziwie , ze nei mozesz sie doczekac:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Ten pies powala z nóg. Jest on moim faworytem na światówce:lol:
Recommended Posts