Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadzwonila do mnie pani z prosba o pomoc dla jej dwoch psow.
10-siecio letniej Saby i 7 letniego Baryły, jej syna.

Oba psy byly cale zycie strozujacymi psami, nie mieszkaly w domu, nie znają chodzenia na smyczach, sa psiakami ŁAGODNYMI. Wlasciele sprzedali teren gdzie psy strozowaly cale swoje zycie. Nowi nabywcy posesji obiecali, ze psy moga pozostac, bylo to w lipcu. Obecnie domagaja sie zabrania psow bo chca szczeniaczka:angryy:
Wlasciele psow caly czas psom dowozili jedzenie, nie moga psow zabrac do siebie. Nie chca tez psow oddac do schroniska, sami szukają im tez na wlasna reke domow. Prosilam aby chociaz Sabe zabrali do siebie, to bedzie cios w serce dla niej zmiana miejsca,ludzi. Cios na stare lata, dokladnie kilka lat byc moze, cios niedozniesienia:placz:. DLACZEGO tak musi byc??:placz: Przyslali mi dzis zdjecia obu psiakow. Serce mi peka jak zobaczylam te psy. Czy jest szansa aby chociaz Baryła znalazl dom a najlepiej razem, jakis cud??? Ciagle mam jednak nadzieje, ze Sabe jednak jakos wezma do siebie. Psiaki sa kolo Skierniewic.

Baryła i Saba. Moim zdaniem Saba jest w typie labka a Baryła goldena.

SABA

BARYŁA.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ŚLICZNIE prosimy, pomozcie nam! Saba i Baryła.
Wiemy,ze sa setki psow są w potrzebie ale nasza sytuacja moze byc rownie dramatyczna, pomozcie aby tak sie nie stało.

Baryła

Saba

Posted

I mysle sobie, ze te baranki szybko by sie nauczyly mieszkania w mieszkaniu,zachowania czystosci i chodzenia na smyczy, lagodnosc i madrosc bije z oczu.:-(

Posted

[quote name='epe']Zaczynam się załamywać!:placz::placz:
Szczeniaka chcą do pilnowania?:angryy:
A na szybko,czy umieszczenie ich na tym wątku ma sens? To wątek adopcyjny labko i retrievopodobnych.
http://www.dogomania.pl/forum/f65/adopcje-76402/
epe ma sens, wszystko ma sens aby psom i tym ludziom pomoc. Wiesz sama jak jest, zniecierpliwia sie i oddadza psy byle komu, znamy zycie:placz:

Tlumaczylam dlugo o suni, moze do nich dotarlo;ze przyklad dla dzieci,ze nie wiadomo jak sami skonczą na starosc i ze suni blizej juz za TM niz od TM, po co taki stres suni i brak poszanowania starosci-kazdego z nas to czeka, nie jestesmy wiecznie mlodzi. A zwierzeta nie poskarżą sie tylko serce im peknie z tesknoty i niezrozumienia sytuacji:placz:

Posted

clo napisał(a):
arko juz jestem udalo mi sie;)to sa cudne psiaki!trzeba szybko domku im szukac..narazie podnosze ale bede szukac tez.

Dzieki clo i niezapominaj o Nadii, smutna byla wczoraj, napisala wolontariuszka ze schroniska w watku Nadii:-(

Posted

arko a podrzuc mi linka do watku nadii bo jak klikam na zdjecie ktore masz to nie otwiera mi sie;/..o nadii nie zapomne moge jej sprobowac zrobic plakacik jak chcesz?taki w stylu co mikado zorbilam.tyle,ze jej watek mis ie zupelnie nie otwiera..pewnie dziewczynka ciezko znosi schron:(

Posted

Arko nie wyswietla mi sie twoj numer GG page not found hmmm
moze wklep moj tj GG 4752506 / mam nowe gg/ i wtedy przesle przez GG nastepny adres, tam tez pomoc labkom w potrzebie , schroniskowym i i nnym

a tutaj w tych gwiazdeczkach hmmm taz napisze przez GG co nalezy dodac

fridaoo juz niestety poszla z dogo, nim dostala moje PW ona oglasza labki etc

jeszcze napisze do Folen

Posted

Isadora7 napisał(a):
Arka może im allegro zrobić? Jakbyś napisała tekst (odpada mi 50% roboty) + dane kontaktowe to wystawiłabym wieczorem.

Juz sie robi a kontakt do mnie, musze zrobic weryfikacje;)

Posted

Saba i Baryła cale zycie byly razem do dzis, szczesliwe. Zycie to nie bajka i jak to w zyciu bywa ich los stoi pod wielkim znakiem zapytania.
Ich opiekunowie sprzedali posesje, nowi wlascieli obiecali psy zatrzymac ale po trzech miesiac zmienili zdanie.
10-cio letnia Saba i 7 letni Baryła szukają swojego nowego miejsca na ziemi, swojego nowego opiekuna aby dac mu jeszcze wiele milosci i okazywac swoją psią wiernosc.

Psiaki sa bardzo łagodne, od zawsze mieszkaly na duzym terenie. Co nie znaczy, ze nie dostosuja sie do warunkow domowych. Kazdy pies chce byc jak najblizej swojego czlowieka i okazywac mu wiernosc, taka to juz psia natura.
Ideałem byloby aby oba znalazy wspolny dom ale wiemy, ze zycie to nie bajka.

Izadoro ,ja zadzownie do tych Panstwa czy oplacą allegro "full wypas" ok?

Posted

[quote name='ARKA']Saba i Baryła cale zycie byly razem do dzis, szczesliwe. Zycie to nie bajka i jak to w zyciu bywa ich los stoi pod wielkim znakiem zapytania.
Ich opiekunowie sprzedali posesje, nowi wlascieli obiecali psy zatrzymac ale po trzech miesiac zmienili zdanie.
10-cio letnia Saba i 7 letni Baryła szukają swojego nowego miejsca na ziemi, swojego nowego opiekuna aby dac mu jeszcze wiele milosci i okazywac swoją psią wiernosc.

Psiaki sa bardzo łagodne, od zawsze mieszkaly na duzym terenie. Co nie znaczy, ze nie dostosuja sie do warunkow domowych. Kazdy pies chce byc jak najblizej swojego czlowieka i okazywac mu wiernosc, taka to juz psia natura.
Ideałem byloby aby oba znalazy wspolny dom ale wiemy, ze zycie to nie bajka.

Izadoro ,ja zadzownie do tych Panstwa czy oplacą allegro "full wypas" ok?

Ok na spokojnie bede robić po południu po powrocie z pracy