WŁADCZYNI Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 cholera to nagrałam sobie odcinek z dzisiaj a nie z tą rozszarpującą pocztę? Apfff:angryy: Quote
Unbelievable Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 dzisiaj tłumaczyła ludziom zasadę działania klikera- wiecie, że trzeba klikać 1s po dobrym zachowaniu? :mdleje: Quote
WŁADCZYNI Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Tinka:) napisał(a):dzisiaj tłumaczyła ludziom zasadę działania klikera- wiecie, że trzeba klikać 1s po dobrym zachowaniu? :mdleje: chyba sobie kupie stope żeby nie przegapić tej sekundki:lol: Quote
anii Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):cholera to nagrałam sobie odcinek z dzisiaj a nie z tą rozszarpującą pocztę? Apfff:angryy: To byl fajniejszy odcinek niz z tymi dwoma labkami. Golym okiem bylo widac, ze pani traktuje suke jako substytut coreczki ksiezniczki rozpieszczonej do granic niemozliwosci. A ten pies, jesli to co pokazali w tym programie bylo prawda byl niezwykle inteligentny. Kazdy problem z ta suka, byl rozwiazywany w kilkanacie minut. Ojciec i synowie, ktorzy suczki nie tolerowali (ze wzgledu na jej wyglad:angryy:), nie mogli wyjsc z podziwu, ze ten bichonek tak szybko uczy sie sztuczek. Taki przykry problem jak sikanie i robienie kup w mieszkaniu, zostal rozwiazany tym, ze zaczeli ja karmic regularnie. :crazyeye: Quote
Chikinchan Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Tinka:) napisał(a):dzisiaj tłumaczyła ludziom zasadę działania klikera- wiecie, że trzeba klikać 1s po dobrym zachowaniu? :mdleje: Programu nie oglądałam, a i na klikerach się nie znam. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polega prawidłowe ich użycie?? :razz: Z góry dzięki ;) Quote
ewka i haker Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Tinka:) napisał(a):dzisiaj tłumaczyła ludziom zasadę działania klikera- wiecie, że trzeba klikać 1s po dobrym zachowaniu? :mdleje: :-o:-o boze i jak tu ludzie maja cos nauczyć psa i wogle zrozumieć metodę dzialania:shake::roll: Quote
WŁADCZYNI Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Chikinchan napisał(a):Programu nie oglądałam, a i na klikerach się nie znam. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polega prawidłowe ich użycie?? :razz: Z góry dzięki ;) żeby było bardzo obrazowo bo inaczej nie umiem - robisz 'zdjęcie' tego co chcesz żeby pies robił, lub elementu który jest składową większego zachowania. Klikasz dokładnie w momencie wystąpienia zachowania (y wydaje mi się że obrazowe było lepsze). Bo pies kojarzy to zachowanie/ruch/coś które trwało w czasie kliknięcia czyli zamiast np. dotykania przedmiotu, można sobie wyklikać cofanie łapy jak się opóźni o 1 sekundę kliknięcie. Quote
kredka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 a ja moje psiaki szkoliłam bez klikera :loveu: Quote
ewka i haker Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 ja mojego rok tez bez klikera szkoliłam teraz ponad pól roku z kliperem i efekty sa super Quote
Chikinchan Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):żeby było bardzo obrazowo bo inaczej nie umiem - robisz 'zdjęcie' tego co chcesz żeby pies robił, lub elementu który jest składową większego zachowania. Klikasz dokładnie w momencie wystąpienia zachowania (y wydaje mi się że obrazowe było lepsze). Bo pies kojarzy to zachowanie/ruch/coś które trwało w czasie kliknięcia czyli zamiast np. dotykania przedmiotu, można sobie wyklikać cofanie łapy jak się opóźni o 1 sekundę kliknięcie. Już kapuję :lol: Dzięki! :p Quote
WŁADCZYNI Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 odcinek koszmarny - zdziwiło mnie to że pan właściciel wogóle nie wierzył swojej dziewczynie że pies ją terroryzuje. Dalej: -za dużo o dominowaniu -bzdury o klikerze -nie widzę sensu eliminowania klikera ze szkolenia po nauczeniu kilku komend -klikery fajne i-clicki:loveu: -terapia szokowa ze schroniskiem bomba -boskie pokazanie hierarchi:lol: z obrazkami na lodówce - bardzo obrazowe -pomysł z jedzeniem z psiej michy moim zdaniem bez sensu Quote
dahme Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 oj ludzie ludzie ... wy tylko krytykować potraficie... :shake: ...... jeśli chodzi o ostatni odcinek to rozśmieszyło mnie gdy powiedziała że jest to jej najgorszy przypadek - niech zrobi sobie wycieczkę po polskich wsiach i zajrzy do przydomowych bud :roll: a tak na poważnie - lubię to oglądać ... mimo że mają ograniczony czas antenowy podają wiele więcej konkretów niż "psi psycholog" i mam nadzieję trafiają do tych którzy o szkoleniu psa nie mają pojęcia - chyba taki cel programu nie? Quote
WŁADCZYNI Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 no tak zapomniałam lepiej się pozachwycać bo jest lepiej niż w programach kręconych u nas? Jest lepiej, ale nie jest dobrze. Ktoś kto ma doświadczenie w pracy z psami i w UK i w USA /gdzie jednak klikanie jest i znane dłużej i bardziej popularne a i publikacji więcej/ nie powinien opowiadać głupot, zwłaszcza na antenie! Quote
Martyna&Zara Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 ja jednak nie mogłam oglądać ale dzisiaj są chyb powtórki, tylko o której ?? Quote
Martyna&Zara Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Sorry, ale psi psycholog i ja albo mój pies to całkiem inne programy, więc poszukaj w wyszukiwarce tematu nt. psiego psychologa Quote
dahme Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 wiem :evil_lol: już szukałam w google i cos mi nie poszło wiec pmyślałam że moźe tu mi ktoś powie. no nic trudno... właśnie leci it's me or the dog i troche jestem zawiedziona bo to powtórka o goldenach :angryy: dlaczego? Quote
jmw Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 leci teraz powtórka? kurczę, muszę zobaczyć, bo pierwszy raz będę oglądać. a to jest polski program, nie? i jaki w ogóle ma to numer na dekoderze (cyfra plus), bo ja TVN style to rzadko oglądam ;-) Quote
Marysia B. Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Teraz na TVN Style wszystko powtarzają :mad: Quote
jmw Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 kurczę, znalazłam numer na dekoderze i tu nagle BUM - zamiast tego 'ja albo mój pies' leci jakiś głupi film czy serial :shake: kiedy będzie następny odcinek? Quote
Unbelievable Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Sarah napisał(a):leci teraz powtórka? kurczę, muszę zobaczyć, bo pierwszy raz będę oglądać. a to jest polski program, nie? i jaki w ogóle ma to numer na dekoderze (cyfra plus), bo ja TVN style to rzadko oglądam ;-) 82 ;) ja nie widziałam- w poniedziałek o której leci? coś koło 10 chyba? Quote
bouvcia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 dahme napisał(a):oj ludzie ludzie ... wy tylko krytykować potraficie... :shake: ...... jeśli chodzi o ostatni odcinek to rozśmieszyło mnie gdy powiedziała że jest to jej najgorszy przypadek - niech zrobi sobie wycieczkę po polskich wsiach i zajrzy do przydomowych bud :roll: a tak na poważnie - lubię to oglądać ... mimo że mają ograniczony czas antenowy podają wiele więcej konkretów niż "psi psycholog" i mam nadzieję trafiają do tych którzy o szkoleniu psa nie mają pojęcia - chyba taki cel programu nie?Dokładnie. Program nie jest doskonały - rządzi się telewizyjnymi prawami, jest obliczony na przyciąganie widowni, a nie (niestety) na porządną edukację. Oglądając go mam wrażenie, że najciekawsze - z mojego punktu widzenia - rzeczy pominięto przy montażu, zostawiając tylko początek, parę uwag i efekt końcowy, który ma olśnić widza. A wtedy, olśniony widz poczuje, że może i z jego psem da się jeszcze coś zrobić (ten widz, który ma problematycznego psa) i poszuka sobie podobnej pani, która już w czasie rzeczywistym, nauczy jego i jego psa paru rzeczy. Jednak doceniam, że w ogóle takie programy są i że pojawiają się w telewizji, w której mają szanse dotrzeć do szerszego grona, nie zas tylko do psich maniaków (a tak się to ma z psią prasą czy portalami internetowymi). Ogólnie więc nie czepiałabym się drobiazgów, bo to trochę tak, jak zwracanie uwagi zwykłemu Kowalskiemu, że jego Azor nie idzie idealnie przy nodze, że na zawodach by nie wygrał itp. A Kowalski chce tylko, by pies go nie ciągną:) P.S.Dla zainteresowanych strona prowadzącej (jeszcze się nie wczytałam): http://www.victoriastilwell.com/ Quote
Katarina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 popieram :) od miesiąca mam szczeniaka i ten program jest dla mnie skarbnicą wiedzy (podobnie jak to forum ;) ) dobrze wiedzieć, że są tu jednak więksi fachowcy od tej treserki-będę miała się kogo radzić jak Majka zacznie mi sprawiać jakieś problemy :p Quote
prittstick Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 A kto prowadzi ten program w polskiej wersji? Wlasnie obejrzalam strone z linka. Wiem, ze nie powinno sie oceniac ludzi po wygladzie, dlatego wstrzymam sie :eviltong: mam dziwne wrażenie, ze sukcesem tej Pani, jako "jednego z najlepszych trenerów" jest jej image. na okładkach książek jest stylowa, ma ładne, modne ubrania, super figurę, ładna buzie, szeroki uśmiech, słodkiego kucyka i grzyweczke. na pewno dobrze prezentuje sie w tekewizji, jest medialna. ciekawe ile w tej cąłej jej sławie jest wiedzy i prawdziwego działania, a ile image'u. tzn co sprawia, ze jest taka wyjatkowa. jak nie zpaomne to moze obejrz jakis odcinek tej naszej polskiej wersji. Quote
Szamanka Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Przypadkiem trafiłam na odcinek o huskim, który terroryzował dziewczynę swojego pana ;) Bardzo mi się podobał program. I nawet nie wiedziałam, że w wychowywaniu mojego psa (też husky) zastosowałam tyle porad, które podała tam treserka ;) A wystarczyło skorzystać z wiedzy Dogomanii ;) Dobrze, że są takie programy. Quote
Recommended Posts