Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 23 listopada nowy program "Ja albo mój pies" na TVN Style. Coś na kształt treserki psów pomagającej ludziom z ich psami.

Mam ogromne nadzieję, że program nie okaże się równie tandetny jak "Psi psycholog" :cool3:

• Replies 918
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie trochę zdziwił sposób przywoływania psa... Że niby trzeba się położyć i pies przybiegnie.. Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem

Posted

Marysia B. napisał(a):
No rewolucyjna to ta babka nie jest. A co do kładzenia się na trawie to przecież uległość... A przecież Ci państwo stracili pozycję lidera :cool1:

stawiam że wzięli ją z powodu całkiem niezłej prezencji- w końcu to telewizja ;) żałuję, że przegapiłam

Posted

Co do metod szkolenia to się nie wypowiadam, bo dużo na ten temat do gadania nie mam, moim zdaniem dobrze zrobiła, że poleciła właścicielom wykastrować te psy.

Toffuś napisał(a):
Załóżmy ze jesteśmy w garniturze albo sukni balowej. Pies uciekł nam z ogrodu.. I co wtedy położymy się na ziemi??:shake: Nie rozumiem
:icon_roc: W sukni balowej? ........Aż mnie zatkało...

Posted

dzisiaj obejrzałam i... porażka. Ta pani zaprezentowała piękne skupianie psa, ale na smakołyku a nie przewodniku. Za bardzo podkreśla rolę 'lidera' choć moim zdaniem to nie jest liderowanie kiedy to my narzucamy swoją pozycję.

Drażni mnie darcie ekhm znaczy uczenie 'eee' jak i tak w krytycznej sytuacji (pies skacze i chyba próbuje kopulować na dziecku które odwiedziło dom) drze paszczę z okrzykiem 'zostaw'.

Psy są niewychowane, niewybiegane, a nie dominujące. Fakt warto by je ciachnąć, a później zacząć z nimi pracować ale właściciele chyba liczyli na czarodziejską różdżkę:shake: No i odzielne spacery bo widać że właściciele nie są wstanie zapanować nad jednym psem, przy dwóch robi się masakra.

Pogreyzione obuwie to wina tylko i wyłącznie właścicieli - nie zabezpieczyli to niech cierpią za własną głupotę.

Po za tym psy straszliwie grube!

Nie podobało mi się również wspominanie o tym jak szkodliwe jest leżenie z psem na kanapie czy łóżku - pfff to czy leżymy razem na kanapie, czy śpimy w jednym łóżku i tak dalej nie ma wpływu na to co pies o nas sądzi jeżeli mamy normalne, zdrowe relacje.

Posted

Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;)

Posted

Justys95 napisał(a):
Moim zdaniem nawet bardzo doświadczona osoba często nie jest w stanie odwołać psa, który pobiegł za suką w cieczce. To normalne, że w takich sytuacjach najlepiej pomaga kastracja, więc jeśli o to chodzi, to ta pani dobrze postąpiła wg mnie. Do reszty się nie wypowiadam z takiego samego powodu, co wcześniej tzn niewiedzy ;)

Doświadczona osoba nie dopuści do sytuacji kiedy jej pies będzie bez kontroli.;)
Kastracja nie zawsze pomaga.
Samej kastracji się nie czepiam, choć nie jest to cudowna metoda na wszystko - chodzenia na smyczy na pewno psa nie nauczy;)

Posted

Zapomniałam dodać:diabloti:
Bania dla pani szkoleniowiec za:
-brak kontroli nad psami (kiedy jeden z psów nie wrócił na komendę, tylko poszedł molestować suki)
-źle wyregulowane szelki (wrzynające się pod pachy!)
-smycz automatyczną, przy psach nie umiejących chodzić na luźnej smyczy
-powtarzanie komend (puść,puść, PUŚĆ)

Kładzenie się na glebę metoda metoda całkiem całkiem, ale wątpie aby po pewnym czasie była skuteczna - pies zakuma że leżący właściciel to nic specjalnego.
A i wątpie aby ktoś wychodził z psami w sukni balowej;)

Guest Mrzewinska
Posted

Kiedyś, gdy chciano powstrzymać psy od pościgu za zwierzyną, wieszano im ciężki kół drewniany u szyi. Pies biegł, kołek tłukł po łapach, pies przestawał gonić, jakie proste, prawda?
Te szelki to zdaje się podobny wynalazek.

Co do reakcji na leżacego czlowieka - pies, ktory nie zna takiej pozycji ciała, moze zareagować bardzo nieufnie, lękowo.

Zofia

Posted

A ja myślę że z takich programów ludzie czerpią jakąś tam wiedzę i osobiście nie chciałabym spotkać takich ludzi z takimi pieseczkami.

Moon_light nie czepiam się Ciebie, po prostu jakoś nie mogę zrozumieć ideii easywalków wraz z flexi.