Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Sędziował nas w Wels w ostatni weekend. Nie jest przesadnym dentystą ale uzębienie sprawdza.Zwraca uwagę zarówno na ruch jak i na statykę..te dwie rzeczy muszą wypaść dobrze,żeby psa "docenił"..zauważa też dobrą prezentację.W opisie umiescił również info o temperamencie psa i ogólnym "wyrazie"..więc wnioskuję,że te elementy również maja wpływ na ocenę.
Przesympatyczny człowiek..nie spieszy sie z podejmowaniem decyzji i widać,że nie podejmuje jej na "chybił trafił".
Nie uzasadnia na głos oceny..ale po ocenie z przyjemnością odpowiada na pytania.
Zdecydowanie polecam.

Posted

Mnie tez sedziowal w Wels... i niestety sedziowanie przebieglo tak blyskawicznie, ze nawet nie zauwazylam kiedy moj pies juz mial ocene :-)
Nie jest dentysta, ale sprawdza zeby i oczy. Nie daje czasu na prezentacje psa. Ciezko mi ocenic czy zalezy mu bardziej na ruchu czy statyce, bo tak jak pisalam wszystko przebieglo bardzo szybko.
Ogolne wrazenie jest takie i wystawcow i widzow, ze sedzia wiedzial kto ma wygrac. Psy, ktore dzien wczesniej zakonczyly Intera, championat Austrii i ml. ch. Austrii zeszly z ocena bdb, ale za to mialy doskonale opisy (lepsze niz psy z ocenami doskonalymi, to chyba tak na otarcie lez ;-))

Posted

Jak zobaczylam tego sedziego to pomyslalam, ze to typ sedziego, ktory lubie- pod krawatem, usmiechniety, wygladal na fachowca, ktory wie, ze wystawy to show nie tylko dla wystawcy ale takze dla widzow... a pozniej sie okazalo jak bardzo sie mylilam ;-)
Taaak, mysle, ze to ta kolacja :-)

Od Wels nie opuszcza mnie wrazenie, ze gdyby ten sedzi znalazl sie w innym miejscu, na innej wystawie jego oceny bylyby zupelnie inne.
Dobrze, ze to po co pojechalam do Wels zdobylam w sobote :-)