Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Sa specjalne poradniki dla adoptujacych psy po przejsciach.
Psa trzeba stopniowo przyzwyczajac do samotnego zostawania w domu, najpierw pol godziny, potem godzina

Bardzo bym chciala wziac psinke do domu, niestety tym razem musze byc swiadoma tego czy bede musiala wyjechac z kraju na jakis czas czy nie. Ostatnim razem niestety musialam oddac mojego kochanego seterka w "dobre" rece:placz: Psinka musiala siedzec calymi dniami w 4 scianach bo wszyscy byli w pracy a nie moglam suchac o jego meczarniach w domu kiedy nie biegal:placz:. Niestety okazalo sie ze to byl blad :(:( Durna baba, ktora juz po 3 miesiacach go oddala w inne rece nie dajac mi znac, ze chce to zrobic. Teraz nie wiadomo gdzie psiak sie znajduje w 1000% Wlasnie jestem w trakcie wyjasniania tej spawy co sie teraz z pieskiem dzieje :placz::placz: Jezeli mnie rozumiecie nie chce popelnc nastepnego bledu:-(:-(:-(:-(

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli masz niestabilną sytuację i może zaistnieć konieczność wyjazdu wstrzymaj się z adopcją psa ,przecież kolejna zmiana miejsca dla schroniskowca to ogromny stres .
Co do oddawania psa w dobre ręce też różnie bywa jak sama piszesz :shake:.

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Jeżeli masz niestabilną sytuację i może zaistnieć konieczność wyjazdu wstrzymaj się z adopcją psa ,przecież kolejna zmiana miejsca dla schroniskowca to ogromny stres .
Co do oddawania psa w dobre ręce też różnie bywa jak sama piszesz :shake:.

Niestety bywa przeroznie, ludzie czasem sa straszliwie okropni :( Co do czarnulki masz racje, narazie musze sie wstrzymac :-( Mam nadzieje, ze do tego czasu znajdzie dobry domek:lol: A jezeli nie to postaram sie stworzyc jej kochajacy i cieply domek :lol::lol::lol:

Posted

Widzialam samca na samym poczatku:lol: Jest sliczny, biala labka z tego co czytalam daje sobie jakos rade;) Ale domu brak dla niej:-( Jak tylko zobaczylam sunie od razu wiedzialam, ze chce jej pomoc:placz: Czy wiadomo jak piesek miewa sie w tej chwili? Co do pomocy w poszukiwaniu pieska bardzo chetnie:lol: Mam nadzieje ze sunia znajdzie domek do tego czasu, bardzo mi jej szkoda, jest taka sliczna i kochana:placz::placz::placz:

Posted

Czy macie jej terazniejsze zdjecia?:lol: Czy moge cos znalezc odnosnie depresji schroniskowej? Jak zaczac wspolprace z takim pieskiem? Musze wiedziec o suni cos wiecej, czy wiecie jak trafila do schroniska:mad:? Czego sie boi? Mysle, ze samotnosc ja bardzo boli (zreszta jak wiekszosc psow:-(:-(:-(), boje sie, ze bedzie tak niespokojna po adopcji gdy zostanie sama w domu.:placz::placz::placz:

Posted

wiesz, dziwne to wszystko...

każdy pracuje i wszystkie psy praktycznie zostają same w domu...:roll:
wtedy zazwyczaj śpią...

po pracy idzie się na dłuuugi spacerek, na którym piesek możne się wybiegać.
No i oczywiście rano i wieczorem/po południu na kilka krótszych...

większość psów tak funkcjonuje i są szczęśliwe...

Nie myśl teraz o adopcji, najpierw unormuj swoje życie!
Jak wyjedziesz na miesiąc to co się z psem stanie? znowu go oddasz?
Takie tułaczki dla psa po przejściach to kolejne traumy...

a co zrobisz jak odnajdziesz swego poprzedniego psa? Dasz rade z dwoma pod jednym dachem?

Posted

[quote name='Sylwia K']wiesz, dziwne to wszystko...

każdy pracuje i wszystkie psy praktycznie zostają same w domu...:roll:
wtedy zazwyczaj śpią...

po pracy idzie się na dłuuugi spacerek, na którym piesek możne się wybiegać.
No i oczywiście rano i wieczorem/po południu na kilka krótszych...

większość psów tak funkcjonuje i są szczęśliwe...

Nie chodzi o to, ze nie bede miala dla pieska calkowicie czasu. Wiem w jaki sposob opiekuje sie psem:lol:. Boje sie jedynie o zachowanie psa, ktory zostanie zosawiony w domu. Nie mam doswiadczenia z psami ze schroniska. Dlatego te obawy..

[quote name='Sylwia K']Nie myśl teraz o adopcji, najpierw unormuj swoje życie!
Jak wyjedziesz na miesiąc to co się z psem stanie? znowu go oddasz?
Takie tułaczki dla psa po przejściach to kolejne traumy...

Jak juz napisalam wczesniej poczekam, az moja sytuacja sie ustabilizuje. Nie po to chce wziac psiaka zeby go pozniej oddac.

[quote name='Sylwia K'] a co zrobisz jak odnajdziesz swego poprzedniego psa? Dasz rade z dwoma pod jednym dachem?

Odnalazlam juz swojego poprzedniego psiaczka, jest w dobrych rekach. Nie moge go zobaczc bo nie chce wzbudzac u niego wspomnien. Tak postanowilam i wiem, ze tak bedzie lepiej. Nowi wlasciciele zreszta bardzo dobrze sie nim opiekuja wiec nie mam o co sie martwic:roll:

Posted

12-01-2009 21:31
[quote name='evebeve']Bardzo bym chciala wziac psinke do domu, niestety tym razem musze byc swiadoma tego czy bede musiala wyjechac z kraju na jakis czas czy nie. Ostatnim razem niestety musialam oddac mojego kochanego seterka w "dobre" rece:placz: Psinka musiala siedzec calymi dniami w 4 scianach bo wszyscy byli w pracy a nie moglam suchac o jego meczarniach w domu kiedy nie biegal:placz:. Niestety okazalo sie ze to byl blad :(:( Durna baba, ktora juz po 3 miesiacach go oddala w inne rece nie dajac mi znac, ze chce to zrobic. Teraz nie wiadomo gdzie psiak sie znajduje w 1000% Wlasnie jestem w trakcie wyjasniania tej spawy co sie teraz z pieskiem dzieje :placz::placz: Jezeli mnie rozumiecie nie chce popelnc nastepnego bledu:-(:-(:-(:-(

Dzisiaj 12:14
[quote name='evebeve']Odnalazlam juz swojego poprzedniego psiaczka, jest w dobrych rekach. Nie moge go zobaczc bo nie chce wzbudzac u niego wspomnien. Tak postanowilam i wiem, ze tak bedzie lepiej. Nowi wlasciciele zreszta bardzo dobrze sie nim opiekuja wiec nie mam o co sie martwic:roll:

:???::???::niewiem::niewiem:czyli sprawa Twojego poprzedniego psa wyjaśniona?

Posted

Tak, w pierwszy dzien kiedy napisalam posta zadzwonilam do pani, ktorej oddalam psa. Prosilam o numer i jakiekolwiek dane do pani, ktora jest wlasnie w posiadaniu pieska. Po jakims czasie dostalam smsa z numerem tel..
Zadzwonilam, dowiedzialam sie ze to Pani z Olsztyna. Piesek mial problemy ze zdrowiem, mial zabiegi. Dotychczasowa wlascicielka napisala mi smsa, ze nie chce abym zobaczyla psa(kiedy dzwonilam do niej pytalam sie czy jest taka mozliwosc, czy mozna psa odwiedzic i zobaczyc czy wszystko jest ok, poniewaz na slowo nie uwierze). Tego samego dnia skontaktowalam sie z Karolina z setery-adopcje, nie zostalo mi nic innego tylko tel. do wlascicielki. Obie stwierdzilysmy ze bedziemy dzwonic. Wlascicielka w niedziele zapewnila mnie ze piesek zdrowieje i nie mam sie o co martwic. Bede sie starac chociaz o zdjecia psiaka jak nie moge go zobaczyc, nic innego nie moge zrobic:-(:-(:-(

• 2 weeks later...
Posted

A biała Lady nadal czeka na swój domek:placz:
Trzeba przypomnieć że dziewczyna nadal tu jest.
Zaraz skołujemy kilka aktualnych fotek.

W górę śnieżna damo !!! :multi:

Posted

Biała sunia nadal w schronisku. Czy ktoś znajdzie dla niej dom? (zdjęcia z 18 stycznia)

Nasza Śnieżna Lady uwielbia, po prostu uwielbia być drapana, głaskana, przytulana. Taki kochany misio z niej jest:lol:

Nic nie zaszkodzi by wspólna zabawa zeszła do parteru ...:crazyeye:

Widać że dziewczyna jest mocno rozciągnięta i wygimnastykowana ;)

No i ta Jej minka :lol: Jakże pięknie komponuje się ze śniegiem-prawda?

Suczka nadal czeka na swego przewodnika. Jest przyjaznym psem o pogodnym usposobieniu. Czy ktoś może dać jej kochający dom???...

Posted

kosu32 napisał(a):

Czyż ona nie jest urocza?:loveu:
Dla mnie tot aka mieszanka labka z goldenem;)
Sunia to oaza spokoju w schronisku.
Jest grzeczna, nie jest nachalna, nie skacze na człowieka tylko delikatnie poliże po reku prosząc o pieszczoty...
Lubi wszystkich ludzi, nie interesuje się psimi awanturami.

Posted

Zapraszamy wszystkich którzy chcą znaleść prawdziwego przyjaciela do schroniska w Celestynowie
(w schronisku przebywa około 1.400 psów)
.:painting:

[FONT=Tahoma]Bo kochać wiernie i bezgranicznie potrafi tylko pies.[/FONT]
[FONT=Tahoma]:Dog_run::Dog_run::Dog_run:[/FONT]