Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak,ja sie wybieram ze swoja Venka.Moja mała chyba bedzie najstarsza w klasie baby,bo rowno 19 wrzesnia ma 6 miesiecy,wiec ledwo co ja zakwalifikowali.

Ponoc obsada jest taka,ze woli szczeniaki z obcietym uszkami i w lekkim typie,a moja to niestety megababy :-) ma juz 73 cm w klębie.A uszka niecięte.

A zostala strasznie pogryziona przez komary :-( i strasznie widac te bąbelki,ale co zrobicDzis ja wykape w specjalnych szamponach na podraznienia,moze to cos pomoze :-)

Z hodowli mojej suni bedzie az 6 szczeniaczkow na wystawie,prawie caly miot.Zobaczymy jak wypadniemy.

Ja sie boje,zeby cieczki nie dostala na dniach,bo ponoc jej mamusia bardzo wczesnie ja dostala-w wieku 6 miesiecy.

A czy chodzisz ze swoim dogusiem do jakiegos przedszkola dla piesiow?

My jestesmy zapisane od jutra do szkoly Cave Canem.I podobno sa 4 dogi,ale nie wiem dokladnie.

"Z domu Etny" GÓRĄ ! :-)

Posted

wrocilysmy z ocena najlepsza w klasie baby-czyli wybitnie obiecujaca :-) Venka zachowywala sie super na wystawie,a byla to jej pierwsza w zyciu-prezyla sie i stala najladniej ze wszystkich.Jestem z niej bardzo dumna :-)

wszystkie szczeniaczki z hodowli "Z domu Etny" dostaly wlasnie ocene doskonala,wiec chyba o czyms to swiadczy :-) Wrocilysmy z dyplomem i pucharkiem :-)

"z domu Etny" górą !!! :-)

Posted

miejsce trzecie z pieciu,ale i tak sie cieszymy.A jej sostra arlekinka 3 bis baby,wiec super.Jestem bardzo dumna :-) Bo Venka sie super czuje na wystawach,jak ryba w wodzie,tylko,ze poszla w tatusia,czli we francuska krew,a nie niemiecka jak mama,wiec musi poczekac na rozbudowe cialka :-)

Posted

miejsce trzecie z pieciu,ale i tak sie cieszymy.A jej sostra arlekinka 3 bis baby,wiec super.Jestem bardzo dumna :-) Bo Venka sie super czuje na wystawach,jak ryba w wodzie,tylko,ze poszla w tatusia,czli we francuska krew,a nie niemiecka jak mama,wiec musi poczekac na rozbudowe cialka :-)

Posted

każdy może mieć swoje wrażenia z wystawy

z tego co zaobserwowaliśmy (i mieliśmy szczęście poczuć) to inna hodowla zdominowała absolutnie klasę baby :D

jej osiągnięcia to:

I i II lokata wśród psów to były jedyne oceny w.o

i I lokata w suczkach (wszystkie suczki dostały ocenę w.o)

również BIS baby I i II lokata należała właśnie do tej hodowli z czego się bardzo cieszymy

Posted

oczywiscie ze gratuluje :-)

jednak mam tez swoje zdanie na temat tej hodowli "Modry efekt",ze akurat te psy,ktore widzialam i chyba tez mamy przyjemosc chodzic razem do tego psiego przedszkola.To psy dla mnie za drobne.Uwazam,ze sa w budowie bez prownania z nasza hodowla,przypomnij sobie Axela -tego plaszczowego psa.Jest ogromny.Poza tym nasze suczki sa tez sper zbudowane i sie bardzo z tego ciesze i nie wyrosna z nich zadne sarenki tylko prawdziwe dogi.

Nie obrazaj sie bron boze,to tylko moje zdanie.

Bo odebralam Twoja ostatnia wypowiedz jako niepotrzebne i zbytnie chwalenie sie.

Posted

Insomnia jesteś chodzącą reklamą hodowli w której Twoja suka sie urodziła. I bardzo Ci sie to chwali!! Ale jako właściciel i mozliwe przyszły hodowca rasy powinnaś nauczyć sie patrzeć obiektywnie na psy. Bo jak na razie Twoje oceny sa czysto subiektywne...

Nikt nie ujmuje urody Twojej suce i i innym szczeniakom pochodzącym z hodowli którą tak dzielnie reklamujesz, ale troszkę pokory w Twoich wypowiedziach by sie przydało...

Czarne szczenięta z hod "Modry Efekt" po prostu błyszczały na klubówce, mają bardzo fajną anatomię, śliczne główki z pięknym faflem. I co najważniejsze!! Mają styl, który ostatnio tak łatwo umyka wielu hodowlom... :(

Powiększanie masy nie jest rzeczą najważniejszą, nie hodujemy przecież mastifów tylko dogi które w swoim wzorcu mają podyktowaną elegancję...

Powiedz mi proszę jeśli anatomia dogów jest Ci tak bliską dziedziną. Co masz do zarzucenia Czarnemu psu CAIRO Modry Efekt, czy jego miotowej siostrze CZARINIE, która stała w klasie z Twoją suczką??

Może zauważyłaś coś czego nie zobaczył bardzo doświadczony sędzia stawiając ją na lokacie 1??

Ja osobiście gratuluje wszystkim którzy brali udział w wystawie, tym z lokatą pierwszą jak również ostatnią. Mam nadzieje że spotkamy sie na przyszłorocznym klubie...

Pochwalę sie jeszcze że FANTAZJA Korona Borealis, dostała CWC i tym samym ukończyła championat Polski.

Posted

Dzięki Korona :D W końcu ktoś coś napisał bo już myślałam, że zaczne walić głową w monitor. Insomnia nie wiedziałam, że Pani Dagmara założyła z tobą hodowle :-? Już nie mogłam dłużej siedzieć cicho bo jak osoba po pierwszej wystawie z taką łatwością wypowiada się o innych psach i innych hodowlach to mnie coś trafia. Dla każdego właściciela jego piesek jest naj ale nigdy się nie spotkałam żeby ktoś wychwalał swego pod niebiosa. Dziewczyno troszke skromności. Każdy może mieć swoie zdanie ale dlaczego z taką łatwością oceniasz inne psy??????? PRZYKRE

Pozdrawiam Sylwia i Cali ( najpiękniejsza suczka na wystawie :D )

Posted

kazdy ma prawo do wlasnego zdania,tak mi sie wydaje.I bede oceniala inne psy jak tylko mi sie bedzie podobalo.

Wcale nie wychwalam swojego psa pod niebiosy,cos ci sie pomylilo chyba.Poza tym niestety widocznie nie umiem oceniac obiektywnie.

A odnosnie klasy baby w czarnych to mial wygrac Axel-bo zachwycil sedziego i to bardzo,ale przegral przez utykanie,ale to niestety wina kogos innego.

Owszem,jestem przejeta swoja Vena,moze dlatego pisze tak a nie inaczej,ale chyba tez kazdy ma prawo do wyrazania swoich opinii.Z reszta nikogo tu nie obrazam,wyrazam wlasne zdanie.A ze wole dogi z niecietymi uszami badz z bardziej masywna budowa to juz chyba moja sprawa i nikt nie moze mi zarzucac tego.

Posted

sylwia,ale mozna chyba sokojnie sie wyrazac,prawda?a ty tego niestety nie robisz.Wcale nie mowie,ze nie oceniam innych hodowli,ale chyba mam do tego prawo,skoro ich nie obrazam,tylko wyrazam swoja opinie na ich temat.

Z reszta co ci to przeszkadza?niepotrzebnie sie unosisz i tyle.

ja podeszlam do tego wszystkiego bez nerwow,a to co po niektorzy zrobili z tego ogromna afere.Malo to ludzi sie chwali na forum swoimi psami...

Posted

Ja tu jestem calkiem obiektywnie, bo nie mam doga :wink: Chociaz tak jakbym miała wkrótce mieć żółte chrzesniaki :D

Jasne, Insomnia, że sie chwalimy, ale ludzie robią to w jakiś taki bardziej cywilizowany sposób, i robią to równiez żartując - nikt tu nie pieje nad wlasnym psem.

Po drugie, nie zaobserwowałam, żeby ktoś sie tutaj unosił oprócz Ciebie. Sorry. Mnie rowniez kiedyś odpowiedzialaś w napastliwy sposób, zupełnie bez powowdu.

Co do wyrażania opinii na temat różnych hodowli... I owszem, też to robimy, ale bez podawania nazwisk z reguły, a osoby zainteresowane i tak wiedzą, o kogo chodzi.

Więcj luzu i pokory, jak już ktoś tu powiedział.

Sabina, wybierz się na wystawe, fajnie jest :evilbat: Dzieki za pomoc :D

Posted

wiecie co,tak,jestem niecywilizowana i chamska,jasne !!! wiecie co-powiem krotko-robicie z igly widly,to wszystko.

mylisz sie,to nie ja sie unislam i ciekawa jestem kiedy ci w nieodpowiedni sposob odpowiedzialam.

przepisuje sie na liste dyskusyjna dogow,tam bede sie mogla "chwalic" dogiem ile tylko chce.

Na koniec dodam,ze nie mam absolutnie nic do hodowli o ktorej wczesniej pisalam,rowniez tak jak Korona uwazam ze sa ladne i eleganckie-i wcale tego nie podwazylam !!! ale wole inny typ doga,przykro mi.

I wcale nie uwazam,ze moj pies jest najbardziej super,a reszta to dno,to wcale nie jest tak!

przykre,ze mnie tak odebraliscie.

to wszystko.

i moim zdaniem nie pwinniscie narzucac mi albo innym osobom sposobu komentowania czegos badz oceniania.

ja to zrobilam po swojemu i tyle,a malo cywilizowani chyba jestescie wy skoro tak zareagowaliscie.dziekuje w kazdym razie...

Posted

dodam tyko,ze poki co zamykam ten temat,bo juz mnie nie bawia niemile slowa pod moim adresem.Nie chcialam zrobic niz zlego-jesli zle wyszlo to przepraszam,nie mialam ic zlego na mysli i nie chcialam obrazic zadnej hodowli.Moze nie tak jak trzeba uejalm swje mysli i spostrzezenia,trudn.nie chcialam.

Ale nie mowcie,ze brakuje mi pokory i skromnosci,bo nie liczy sie przeciez tylko moj pies.Umiem tez przeciez docenic inne.

W kazdym razie na koniec dodam,ze jestem z Veny bardzo dumna,na ringu sie poplakalam,bo nie myslalam ze zajdzie tak wysoko,w ogole na to nie liczylam.Przez to,ze ostatnio niestety nie moglam i nadal nie moge sie nia zajac tak jak trzeba-jestem po bardzo ciezkiej operacji i czasami jestem za bardzo oslabiona zeby z nia wyjsc,ale jakos to obie znosimy.Z reszta nie wazne,niepotrzebnie wam to pisze.

Temat zamkniety do odwolania ;-)

pozdrawiam

Posted

Insomnia zapraszamy na liste dyskusyjną :D

Sabina powinnaś pojechać na wystawe można spotkać się z gronkiem wielbicieli dożków i nie tylko. Do wystaw trzeba podchodzić z luzem bo tak to by oszalał :D

Czy ktoś by mógł by wstawić zdjęcie mojej Cali????

Pozdrawiam Sylwia

Posted

Insomnia na prawdę, aż miło patrzeć jak bardzo kochasz swoja sukę. Mam nadzieje że szybko dojdziesz do zdrowia...

Nie chcialam zrobic niz zlego-jesli zle wyszlo to przepraszam,nie mialam ic zlego na mysli i nie chcialam obrazic zadnej hodowli.Moze nie tak jak trzeba uejalm swje mysli i spostrzezenia,

To jest publiczne forum, a nie rozmowa z koleżanką przy kawce. Internet, jak wszyscy wiedzą ma ogromny zasięg, więc zanim wyda sie o kimś opinie należy ją dwa razy przemyśleć...

Sylwia wyślij mi na maila fotki, jak znajdę chwilę to wstawie...