Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aaaaale świetna relacja!
jej, mieliście naprawdę świetne wakacje, zazdroszczę. I to z psiakiem... Nie ma nic fajniejszego :loveu:.
Leja jak i pańcia chyba bardzo szczęśliwe ;).

POZDRAWIAMY!

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dariette. napisał(a):
aaaaale świetna relacja!
jej, mieliście naprawdę świetne wakacje, zazdroszczę. I to z psiakiem... Nie ma nic fajniejszego :loveu:.
Leja jak i pańcia chyba bardzo szczęśliwe ;).

POZDRAWIAMY!

bardzo szczęśliwe. ; ) < 3333333
tak bo dzięki takiemu wyjazdowi możesz poznać swojego psa z innej strony, możesz się dowiedzieć jak się będzie zachowywał w innych warunkach i wgl. ^ ^

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, przepraszam, przepraszam. ;DDD ogarne jutro jakieś zdjęcia i wam wstawie, wybaczycie mi? :placz:
z ostatnich dni nie ma fot bo Leja ma cieczkę. :-(

Posted

Hej. :eviltong:
co do szkoły - ugh. Totalna masakra. nie mogę ogarnąć się do tej nauki. mam już chyba z 3 jedynki. -.- W drugim tygodniu się rozchorowałam, ale ogółem uwielbiam moją szkołę. (; Uwielbiam ludzi.
Nauczyciele w tym roku wyjątkowo działają mi na nerwach. Zmienił w tym roku nam się ksiądz ( i od tego roku nienawidzę religii ) gdy ktoś gada to ksiądz mierzy Go wzrokiem i mruży oczy ( przerażające, zresztą cały jest jakiś dziki o.O ) gada przez 45 minut a potem zabiera nam przerwę na zapisanie notatki z lekcji i modlitwę.
Pani od Fizyki z roku na rok robi się coraz gorsza - mamy nowy temat a ta dyktuje definicje po czym każe nam zadanka robić i mówi, że póki nie zrobimy to nie wyjdziemy z klasy. Oczywiście wszyscy siedzą i się w nią wpatrują bo niestety ale nie wytłumaczyła nam jak to robić i się na nas bulwersuje żebyśmy poczytali definicje z podręcznika.
Pan od WF również z roku na rok jest gorszy. Ostatnio wymyślił sobie, że dziwne, że akurat zachorowałam na cały tydzień wtedy kiedy w Piątek był dzień sportu a i powiedział, że zmówiłam się z moją Renatą, że Ona na dzień sportu nie cwiczyła i miała zwolnienie (i bezczelnie chciał mi wstawić jedynke :angryy:)
i pani nowa od Histy mi działa na nerwy.
więc dzieje się w tej szkole, dzieje. :shake:
Leja przez ostatni czas miała cieczkę ale dziś zauważyliśmy, że kropek już nie ma a wiec sunia wróciła na swoje włości. :multi:
a teraz fotki z jakiegoś tygodnia; (nie przerabiałam fot! :mad: tylko ramke zrobiłam. (; )

:loveu:

Posted

widzieliście kiedyś tęcze na chmurze? ja widziałam u nas drugi raz w życiu. :loveu:

mam manie na motory. (kupi mi ktoś crossa? :razz:)
poszłyśmy na spacer za wały i natknęłyśmy się na tor motorowy, porobiłam owemu owemu chłopaczkowi pare fot. (; miał strasznie małego crossa, zresztą sam był bardzo niski. :evil_lol:

ale niestety w drodze za torem dopadł nas leń i siedziałyśmy sobie tak z jakąś godzinkę. (Po lewej moja dobra kumpelka a po prawej przyjaciółka ;) )

Posted

[quote name='Dariette.']Oj tam, nikt Cię nie pogania, prowadzenie galerii ma być przyjemnością, a nie przymusem ;).
U mnie też szkoła działa mi na nerwy, ciężko jest zdobyć dobrą ocenę, a te złe same wskakują do dziennika... A w której jesteś klasie? :)

wrr. złe oceny to zuo. ;D a chciałabym się dorobić lustrzanki na święta. :shake: nie wiem jak to będzie.
2 gimnazjum. : <

wczoraj jeszcze była taka piękna noc, że przesiedziałam troche z aparatem w oknie. ;) (zdjęcia BEZ flesza. :d)

moje osiedle. :razz:

a księżyc zakrywały takie cieniutkie chmury ale i tak był piękny jak widać na zdjęciach. :loveu:

w tygodniu nie mam czasu. może się pojawie ale to moze. ;p
w Środe idę na zajęcia fotograficzne od 14 do 17. hihi. ^^
a w Piatek kończe lekcje po 13 po czym od razu jedziemy na zajęcia, z zajęć wracamy po 17 a na 17 mamy spotkanie w kościele po książeczki - czyli w domu mnie nie będzie przez cały dzień. kto wymyślił to bierzmowanie i to na dodatek przez 3 lata?! :shake:
ale ogółem to jestem uśmiechnięta i staram się szukać pozytywów w życiu. :razz:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
odwrocona kolczatka.

Po co jej wogole te kolec?? okropnie wygladaja na zdjeciu:eviltong:

nie namówię rodziców na inną obroże. :roll: a kolczatke ma do dobrych paru lat, zresztą czasami się przydaje jak Leja ma swoje 'fazy' i zaczyna strasznie ciągnąć na smyczy.

Posted

deer_1987 napisał(a):
wiem ze to odwrocona ale pytalam sie w sensie po co bo to chyba w ogole sensu nie ma`?

czy ja wiem czy sensu nie ma, mi tak polecal szkoleniowiec, jak Ares rzucał sie na wszystko na początku kolce, a pozniej odwrocone, zeby tylko na sam dzwiek reagowal, a po czasie calkowite wyeliminowanie i do tej pory to sie sprawdza, chodzi na obrozach/ szelkach, czasami cos mu odbije i wlansie ma taka swoja faze, wystarczy na 5min zalozyc odwrocona kolczatke i pies znowu spokojny, nawet na obrozy

Posted

deer_1987 napisał(a):
Aaa rozumiem. No bo ja sie nie znam na tym i myslalam ze odwrocone to i tak pies nie reaguje a moze w zabawie z innym krzywde zrobic..

tak i to duza...:shake: dlatego zdejmuje jak ma miec kontakt z innym psem(tzn bez smyczy) to sie zdejmuje, albo odwraca

Posted

Leja gdy była młodsza, rzuciły się na nią dwa psy (chodziły bezpańsko po osiedlu i zagryzły jamnika kolegi :angryy: ) to obroża ją po części uratowała ponieważ miała odwrócone kolce w stronę psów.
w sumie to trochę nie ma sensu ale czasami naprawdę się przydaje gdy zaczyna ciągnąć. ;)
osobiście wolałabym normalną obroże ale rodziców nie przekonam. O.o
u nas jest wszystko dobrze.
lekcje, lekcje, lekcje.
dziś byłam obgadać z kolesiem zajęcia fotograficzne. od następnej Środy o 16 zaczynamy. jestem ja i moje trzy kumpelki, półtorej godziny raz w tygodniu. trochę teorii po czym praca z photoshop'em i cykanie fot. 20 zł miesięcznie. mnie się podoba. :razz: