Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

'' Mylić się jest rzeczą ludzką, wybaczać - psią ''

[SIZE=2]Jak to było;
[SIZE=2] [SIZE=1]Gdy miałam ok. 7 lat, pojechałam z rodziną nad jezioro do znajomych za Zieloną Górę - do Ciborza. Od dłuższego czasu tam jeździliśmy. Było tam pare bloków, dwa sklepy i koniec. Pełno drzew, szyszek, lasków no i jezioro nad którym rozbijaliśmy namiot, pływaliśmy kajakami, łowiliśmy ryby. I postanowiliśmy odwiedzić wujka który ma tam domek, wielki wybieg dla psa, wielkie podwórko. Gdy weszłyśmy przywitało nas 9 małych psiaków przypominających Owczarki Niemieckie. Byłam zachwycona, bo przecież od dawna marzyłam o psie. Po zabawie ze szczeniorkami wyszliśmy i pierwsze słowa za bramką które wyszły z moich ust do mamy to było ' Mamuś. One są śliczne, weźmy jednego '. Wraz z bratem namawiałyśmy. Przez cały pobyt rodzice się zastanawiali, straszyli nas, że gdy nie będziemy grzeczni nie wezmą. ; ) Mój wujek przychodził z Leją która wtedy była przezywana ' świnka ' oraz z Gejszą jej ulubioną siostrzyczką. Cały miot to były samiczki był tylko jeden samiec. : D Przywiązaliśmy się i przygarnęlismy Leje. Moi rodzice zawsze chcięli samca ale niestety z 9 szczeniaków tylko nasza Świnka była do adopcji. Co roku jeździliśmy do Ciborka i chodziliśmy często do tego Wujka, do Soni - mamy Leji. Bawiły się, cóż raczej się nie poznały ale polubiły się. Niestety moja Ciocia do której zawsze jeździliśmy wyprowadziła się do Angli więc juz Soni raczej nie ujrze. Były bardzo podobne do siebie. ^ ^ Imie wzięło się od księżniczki Leji z gwiezdne wojen - by mój Tato.

[SIZE=2]
O niej;

[SIZE=2] [SIZE=1]Jest to dośc 'roztrzepana' ale kochana suczka.Jej gatunek to Kanapowiec leniwy. xd Nie lubi pieszczot, łóżko zajmuje Ona ale gdy ktoś inny chce zająć z Nią to ucieka. ;D Często jej charakter porównuje do kota - Leja to typ samotnika, mimo iż w domu nie lubi zostawać sama bo potrafi piszczeć bądź wyć - nie zdarza się to tak często ale jednak. Nienawidzi kotów i podobnych gatunków. xd To jest taka cwaniara zawsze szczeka ale nigdy nie gryzie i dobrze bo nie chcięlismy z niej robić przecież agresywnego psa. ^ ^ Nie przepada za dziećmi, ucieka od nich za szczeniakami również nie przepada. Potafi zabić... co najwyzej lizaniem. ; )
a reszte dowiecie się spędzając czas w naszej galeri!

.Zapraszamy.

[SIZE=2]

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, macie fotki. Mało bo mało. ; )) Ale to tak na początek, trzy fotki z pierwszego wyjazdu nad jeziorko w te wakacje.

Oczko...

Lejusz z piłką. <3

Zmęczony leń. ; ))

Najnowszyych fot nie będzie... Mój aparat, padł. T.T

Komciować. ; >

Posted

Już nie przesadzaj, że z niej taki leń jest ;) Potrafi mieć niezłą głupawkę. :D

A co do rasy to mogłaś nie pisać, że to mieszaniec. :cool3: Ja osobiście nigdy bym nie powiedziała, że ona coś z kundla ma. :eviltong:

Posted

RCookie napisał(a):
Fajna sunia :).
Skąd pomysł na nick? :cool3:

Na jaki nick.? Na nick 'Kibaa'. Hm... 'Kiba' to z japońskiego 'Kieł'. ; P I przyjaciółki mnie tak nazywają.:mdrmed:

Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi. Aż miło było przeczytać. Fotki wstawie prawodpodobnie dzisiaj wieczorem.:razz:

A i zapomniałam dopisać, że mój pies zabija osy po czym je zjada. :mad:

Posted

Kibaa napisał(a):
Na jaki nick.? Na nick 'Kibaa'. Hm... 'Kiba' to z japońskiego 'Kieł'. ; P I przyjaciółki mnie tak nazywają.:mdrmed:

A nie oglądałaś czasem Wolf's Rain? :cool3: Tam był właśnie taki biały wilk co się zwał Kiba :loveu:.

Kibaa napisał(a):
A i zapomniałam dopisać, że mój pies zabija osy po czym je zjada. :mad:

Oj, z osami to lepiej uważaj :shake:. Moja mała łapie muchy, po wymemłaniu je wypluwa. W lato to tylko trzeba patrzeć, czy osa nie wleciała, bo różnie to by się mogło skończyć.

Posted

A tu następne fotki mojego leniuszka. <3 :loveu: :*

Lejuszka nad jeziorkiem.

Mój psiak w samochodzie. <3

Lejusza, przyniosła mi do wyrzucenia pudełeczko po lodzie. Rozmazana fotka, ale strasznie mnie sie podoba. :loveu:

Posted

RCookie napisał(a):
A nie oglądałaś czasem Wolf's Rain? :cool3: Tam był właśnie taki biały wilk co się zwał Kiba :loveu:.
Oj, z osami to lepiej uważaj :shake:. Moja mała łapie muchy, po wymemłaniu je wypluwa. W lato to tylko trzeba patrzeć, czy osa nie wleciała, bo różnie to by się mogło skończyć.

Tak, tak oglądam. ^^ Ale moją najbardziej ulubioną postacią tam to Hige. :loveu:
A co do os, Lejcia jest ostrożna. Ona je tak 'je' jak ja bym miała zjeść za przeproszeniem kupe, miętoli je z niesmakiem, kłapie zębami żeby je zabić a potem dopiero dokończa. Głupek jeden. :shake:

Posted

Jezuniu, dziękuję za te wszystkie komplementy ze strony Lejci. :loveu: Niedługo będą następne fotki. Jak mi naprawią aparat i będzie zima to cóż kto wie, będzie Lejcia śnieżynkowa. ^^:lol: