Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

idac za cytowanym postem do watku kociakow zywieckich (klikajac na niebieska strzalke przy cytacie halbiny), pozniej beda kolejne o nich informacje, kolejne zdjecia, nawet moj tata sluzyl jako "trzymacz" bo male sie przemieszczaly i zdjec dobrych nie moglam zrobic....
http://www.dogomania.pl/forum/f486/mam-30-kotow-na-dt-w-tym-kilka-bardzo-chorych-mozesz-nam-pomoc-olbrzymi-dlug-74681/index23.html#post9029755

ech
pamietam je doskonale

dodam, ze dotarlam do kobiety (w miejscowosci Swinna), ktora ma ich matke, kotka jest juz po sterylce, nie miala kolejnych dzieci

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Kiciunia biedna...

BIANKO - bardzo mi przykro i bardzo Wam współczuję.
To najgorsze nie móc nic poradzić... za żadną cenę... Wiem coś o tym...

za zadna cene
jak Okruszka [']
mala czarna kicia [']
......

Posted

HALBINKO , PROSZĘ NIE WKLEJAJ JEJ ZDJEĆ
Dopiero świt , a ja juz zryczana :-(
Kot na oczach tłumu wetów umarł z głodu .
samuch wpisów w ksiażeczce jest 19 , do tego karteczki z zaleceniami , potwierdzeniem wizyt , badaniami .
Szlag mie trafia normalnie jak pomysle o tym :angryy:
Dziękuje Wszystkim za słowa współczucia i otuchy . Ciagle myslę o Majeczce .

Posted

Bianko, mogłabyś mi napisać na PM u jakiego lekarza na naszych klinikach byłaś?
Jestem przekonana, że miała to samo, co moja Kleo. Dostawała 3 razy dziennie kroplówki, sama w mieszkaniu jej aplikowałam. Jechała na przeciwbólowych, przeciwgorączkowych, przeciwzapalnych.. Wszystkim, czym tylko było można. Nie wymiotowała jedzeniem, tylko białą pianą, do tego dołączył się bardzo nieprzyjemny zapach z pyszczka, ale i nie wypróżniała się.
Byłam obecna przy jej sekcji (to nie jest miły widok, szczególnie, gdy to Ty sam rozcinasz własne maleństwo.. miała zaledwie 3 miesiące..) i widziałam te ogromne białe grudy w jej jelitach, które zaczopowały całe wejście. Pojawiało się zapalenie otrzewnej, nagromadzony płyn (to dlatego miała taki wielki, miękki brzuchol, czego się, niestety, domyślaliśmy). Nadostre zapalenie jelita nie jest przyjemną sprawą, a niestety, w zasadzie nieuleczalną, szczególnie u bardzo młodych kotków, które operacji po prostu nie przeżyją.. Nie wiem czemu, ale objawy Mai wydają mi się niezwykle podobne. Leczyłam ją od soboty wieczora do środy nad ranem i nigdy nie zapomnę tych dni, podczas których walczyłam o nią całą sobą.
Jedyne co mnie pociesza to fakt, że umarła na moich rękach, garnąc się do mnie, choć nieprzytomna i dysząca, to jednak podświadomie łaknąca ciepła i mojego zapachu. Bianko, daliście jej bardzo dużo. Swoją miłość, ciepło, zaufanie. Dla niej nie było nic ważniejszego.

Posted

Dzięki.
Wybacz mi moją ciekawość:oops: Po prostu w przyszłości będę mieć do czynienia z podobnymi przypadkami, także z kolegami po fachu o różnych poglądach na świat zwierząt (mam np. takich, którzy uważają, że jedynie koń jest wart uwagi, kot na polu ma myszy łapać, a pies.. po co szczepić? sterylizować? broń boże! jak zachoruje, to umrze i będzie następny.. Tak, tak, oni za jakiś czas będą weterynarzami:angryy:).
Takie tematy, szczególnie u kotów są bardzo trudne i zawiłe, dlatego chciałabym nauczyć się jak najwięcej, by móc pomóc.

Posted

Bianeczko, przepraszam Cię... wkleiłam te fotki, bo nie każdy znał historię MAjeczki i widział ją, kiedy była zdrowym kociakiem... dopiero kiedy sie zobaczy tę różnicę, widać, jak wiele wycierpiało to kociątko, mimo wspaniałej opieki! :-(

Posted

Córka z Zieciem przygarneli dzisiaj z wrocławskiego schroniska sparalizowana koteczke . Kocia jest po wypadku . ciagnie za soba cały tył . Jest śliczna i dumna .Prawdziwa arystokratka .

Posted

halbina napisał(a):
piękna! istna Madam... :loveu:

bardzo ładne imię :evil_lol:,dla ślicznej koci
Miała szczęście,oj miała.
Bianko,skąd Ty takiego zięcia wytrzasnęłaś :crazyeye: