Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od jutra bedzie u mnie kotka Majeczka , która po operacji przepukliny nie doszła do siebie . Weci chca ja uspic . Majeczka jest w tragicznym stanie . Jelita nie podjeły pracy . Majka wazy 1,5 kg i jest karmiona strzykawką . Córka pracuje i nie może karmic jej co godzine . Dlatego Maja bedzie u mnie .

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

biedna kicia :-(,mogę podac jej lek na te jelita,mógłby ktoś podjechać po niego? Trzeba podac jak najszybciej.
Gazety też zatrzymałam i mogę przekazać..

Posted

Poker napisał(a):
niech córka zadzwoni i się umówimy.A jak,lepiej coś z kicią?
Co z gazetami,trzymac czy wywalić?

Dla mnie kot ma niedroznosc jelit . Karmi sie go do pewnego momentu , potem kota zwraca cuchnąca tresć , Jak drożny odcinek jest pusty to znowy sie ja karmi , potem zwraca i tak w koło . Kilku wetów niczego nie stwierdziło , ale ja mam taka teorie . Kota jest tak wyniczczona , ze nie przetrzyma kolejnej oeracji . Zaraz jade z nia na kliniki , raczej celem uspienia , bo ratowac to raczej nie ma co .:-(to wrak kota . Ona nawet kontrastu nie przetrzyma , tak powiedzieli weci . Nie ma juz ratunku . :shake:
Ta stało sie po operacji przepukliny miesiąc temu . Od tamtej pory z kota została połowa . Szkoda ja dalej męczyc .

Posted

Majka jest poniekąd moja, przywiozła ja do mnie na dt Jola K. Majka i jej siostra - czarna wiewióra Maja mieszkały z nami kilka tygodni. Bardzo mi przykro, że młoda piękna Maja tak cierpi i choruje, ale jestem zdania, że niepotrzebnie nie będzie przedłużane cierpienie zwierzęcia. Bianko, jeśli nic sie nie da zrobić, wiesz, że jestem za eutanazją. :-(

Posted

To wszystko jest irytujace . Chodza z Majka co 3 dni do weta . Do róznych , zeby nie było ze do jednego . Wydali 1500zł i co ?
Kot jest bardziej marty jak zywy . Dzisiaj u mnie zwymiotowała trescia i zapachu kału . Skoro kot nie robi koopy , nie je , a karmiony na siłą strzykawka je 2 dni , a na 3 zwraca , to miom zdaniem ma niedrozne jelita . Napełniaja sie do pewnego momentu , nastepnie tresc jest zwracana . Przez to kot jeszcze bardziej sie odwadnia .
Dzisiaj lekarz nie daje nadziei . Majka ma wenflon i dostaje 2 razy dziennie ciepła kroplówke . Na moje pytanie czy moge dawac troche pasty energetycznej , wet mówi ze nie wie :shake: Nie wie czy i gdzie pasta zostaje wchłonięta .
To wyniki Maji z przed 2 dni , wczesniej miała rtg kontrolne . Nikt nir stwierdza niedroznoci . Nikt NICZEGO nie stwierdza . A Maja umiera :placz:
Jest zbyt wyniszczona na operacje . Jest teraz u mnie . Jak przezyje do poniedziałku , to jade z nia na klinike do kontroli .

zobaczcie na zalecenia :angryy:

Tak wygląda Maja :placz:

Posted

Niedrożność jelit to moja diagnoza . Według niektórych wetów kot jest zdrowy . a według innych chory nie wiadomo na co :mad:
Ten dzisiejszy był fajny , tyle ze ja powiedziałam o swoich podejrzeniach , a wet je potwierdził . choc nie jest pewien czy to zapętlenie , czy co insze . Operacji Maja nie przezyje .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
N :mad:
Ten dzisiejszy był fajny , tyle ze ja powiedziałam o swoich podejrzeniach , a wet je potwierdził . choc nie jest pewien czy to zapętlenie , czy co insze . Operacji Maja nie przezyje .

operacji może nie przeżyje, ale bez operacji na 100% nie przeżyje :angryy:

Posted

Nie robili jej kontrastu , bo stwierdzili ze nie przeżyje . Ona w moim odczuciu jest w agonii , a corka święcie wierzy , ze to stan chwilowy i że Majka bedzie zdrowa .:cool1: