Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ReiMar napisał(a):
Probowalam, co prawda bez gwizdka ale na przywolanie. Za kazdym razem jak przyszla dostawala smakolyk. Jakos slabo to na nia dziala... Reina jest strasznym niejadkiem i niestety nie jest lasa na smakolyki :roll:

I jak to wkoncu zrobilas? Reina przychodzi na zawolanie? Moja psica tez jest niejadkiem :roll: i nie ma wazniejszej rzeczy dla niej od innych psow z ktorymi moze sie pobawic :shake:

• 1 year later...
Posted

Stary topik, ale dość ciekawy: używa ktoś gwizdka, bo ja przyznam odpuściłam jak zgubiłam pod rząd 3 sztuki :roll: Jakoś tak dziwnie są one zrobione, że każdy mi się rozkręcił i zgubiłam..

• 2 weeks later...
Posted

Szamanka napisał(a):
Stary topik, ale dość ciekawy: używa ktoś gwizdka, bo ja przyznam odpuściłam jak zgubiłam pod rząd 3 sztuki :roll: Jakoś tak dziwnie są one zrobione, że każdy mi się rozkręcił i zgubiłam..

Kup sobie taki z czarna koncowka (tez metalowy)... Mam jeden juz od 2 lat i mi sie nie zgubil... Wyjelam niby regulacje tonow bo to "szajs" tak naprawde i ladni emi gwizdze bez tego gadzetu... Kosztowal jakies 6zl ;)
Ja bez gwizdka na spacer z psem sie nie ruszam bo mialam zapalenie krtani co drugi spacer :cool3: Takze polecam...

Posted

Odpowiadam z opoznieniem (sesja) ;)

Oto on: http://www.psiaki.pl/sklep/images/trixie/2257_g.jpg

Ta "cichosc" to pic na wode... Wywalilam wszystkie regulacje i mam normalny psi gwizdek bez zbednych "glupot" w postaci ultradzwieku... :lol:

Uwazam ze taki gwizdek w zupelnosci wystarcza... Psy i tak slysza duzo lepiej... A nawet jakbym chciala gwizdek glosniejszy to juz tylko mysliwski-a te profesjonalne kosztuja ok 50zl :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

witam . a jak piesek jest głuchy to taki gwizdek cos da ??????? w sumie chyba nie do konca głuchy ,,, bo jak w mieszkaniu jest cicho i krzyknę mocniej i głosniej to pies sie zachowuje jak by jakis dzwiek usłyszał... to może ten ultradzwiękowy. (moja psina tonie haski)

Posted

pies jest ze schroniska tam mi tak powiedziano ze nie słyszy . a u weterynarza tez byłam i stwierdził to samo.musi byc na prawde bardzo bardzo głosno zeby on na cos zareagował .czasamy mysle ze on moze czuje drgania poprostu. bo jak idziemy na spacer i obok nas przejerzda jakis motor typu scigacz to pies reaguje .juz sama nie wim. acha pies jest biały i ma dwa inne oczka to moze byc przyczyna głuchoty

• 1 month later...
Posted

Kasia.z.g napisał(a):
pies jest ze schroniska tam mi tak powiedziano ze nie słyszy . a u weterynarza tez byłam i stwierdził to samo.musi byc na prawde bardzo bardzo głosno zeby on na cos zareagował .czasamy mysle ze on moze czuje drgania poprostu. bo jak idziemy na spacer i obok nas przejerzda jakis motor typu scigacz to pies reaguje .juz sama nie wim. acha pies jest biały i ma dwa inne oczka to moze byc przyczyna głuchoty

Sa tez "gwizdki" dla psow nieslyszacych. Polegaja one na tym ze zamiast sygnalu dzwiekowego wysylaja sygnal swietlny-czyli zapala sie swiatelko... Nie wiem jak to dziala w praktyce ale widzialam cos takiego w sklepie zoo...