chicken Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ReiMar napisał(a):Probowalam, co prawda bez gwizdka ale na przywolanie. Za kazdym razem jak przyszla dostawala smakolyk. Jakos slabo to na nia dziala... Reina jest strasznym niejadkiem i niestety nie jest lasa na smakolyki :roll: I jak to wkoncu zrobilas? Reina przychodzi na zawolanie? Moja psica tez jest niejadkiem :roll: i nie ma wazniejszej rzeczy dla niej od innych psow z ktorymi moze sie pobawic :shake: Quote
Szamanka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Stary topik, ale dość ciekawy: używa ktoś gwizdka, bo ja przyznam odpuściłam jak zgubiłam pod rząd 3 sztuki :roll: Jakoś tak dziwnie są one zrobione, że każdy mi się rozkręcił i zgubiłam.. Quote
chicken Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Szamanka napisał(a):Stary topik, ale dość ciekawy: używa ktoś gwizdka, bo ja przyznam odpuściłam jak zgubiłam pod rząd 3 sztuki :roll: Jakoś tak dziwnie są one zrobione, że każdy mi się rozkręcił i zgubiłam.. Kup sobie taki z czarna koncowka (tez metalowy)... Mam jeden juz od 2 lat i mi sie nie zgubil... Wyjelam niby regulacje tonow bo to "szajs" tak naprawde i ladni emi gwizdze bez tego gadzetu... Kosztowal jakies 6zl ;) Ja bez gwizdka na spacer z psem sie nie ruszam bo mialam zapalenie krtani co drugi spacer :cool3: Takze polecam... Quote
Szamanka Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Chicken, a masz fotkę takiego gwizdka? Ciekawa jestem jak wygląda. Moje były metalowe. Quote
chicken Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Odpowiadam z opoznieniem (sesja) ;) Oto on: http://www.psiaki.pl/sklep/images/trixie/2257_g.jpg Ta "cichosc" to pic na wode... Wywalilam wszystkie regulacje i mam normalny psi gwizdek bez zbednych "glupot" w postaci ultradzwieku... :lol: Uwazam ze taki gwizdek w zupelnosci wystarcza... Psy i tak slysza duzo lepiej... A nawet jakbym chciala gwizdek glosniejszy to juz tylko mysliwski-a te profesjonalne kosztuja ok 50zl :eviltong: Quote
Kasia.z.g Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 witam . a jak piesek jest głuchy to taki gwizdek cos da ??????? w sumie chyba nie do konca głuchy ,,, bo jak w mieszkaniu jest cicho i krzyknę mocniej i głosniej to pies sie zachowuje jak by jakis dzwiek usłyszał... to może ten ultradzwiękowy. (moja psina tonie haski) Quote
Szamanka Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 Dlaczego uważasz, że pies jest głuchy? Skoro masz takie podejrzenia, to dziwię się, że od razu nie sprawdziłaś tego u weta..:roll: Quote
Kasia.z.g Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 pies jest ze schroniska tam mi tak powiedziano ze nie słyszy . a u weterynarza tez byłam i stwierdził to samo.musi byc na prawde bardzo bardzo głosno zeby on na cos zareagował .czasamy mysle ze on moze czuje drgania poprostu. bo jak idziemy na spacer i obok nas przejerzda jakis motor typu scigacz to pies reaguje .juz sama nie wim. acha pies jest biały i ma dwa inne oczka to moze byc przyczyna głuchoty Quote
chicken Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Kasia.z.g napisał(a):pies jest ze schroniska tam mi tak powiedziano ze nie słyszy . a u weterynarza tez byłam i stwierdził to samo.musi byc na prawde bardzo bardzo głosno zeby on na cos zareagował .czasamy mysle ze on moze czuje drgania poprostu. bo jak idziemy na spacer i obok nas przejerzda jakis motor typu scigacz to pies reaguje .juz sama nie wim. acha pies jest biały i ma dwa inne oczka to moze byc przyczyna głuchoty Sa tez "gwizdki" dla psow nieslyszacych. Polegaja one na tym ze zamiast sygnalu dzwiekowego wysylaja sygnal swietlny-czyli zapala sie swiatelko... Nie wiem jak to dziala w praktyce ale widzialam cos takiego w sklepie zoo... Quote
Recommended Posts