Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MusilliStraciatella napisał(a):
Jumping "0" - sędziowała bedzie Karolina i ona bedzie autorka toru dla zerówek - to ja bedę mogła wystartowac hahaha tak sobie wymysliłam;-)

Ale superowo :loveu: . Wiesz, że Cię kocham Diana :loveu: . Zrobię proste torki, obiecuję. Serio :) .

MusilliStaraciatella napisał(a):
Ola - Baster

Jest Agata & Baster - je do początkujących
A Olkę & Tashe (sznaucer mini) do zaawansowanych :) .
Jest jeszcze Agnieszka & Pluto ... one ćwiczą 2 miesiące, ale idzie im świetnie więc zapytam gdzie chcą być :)
I jeszcze Magda & Roofi, też zapytam do której grupy, ale raczej początkująca :)

Co do slalomu. Proponuję w zaawansowanych dać slalom, a w początkujących nie. Bo u nas dopiero zaczynamy slalom. I nie ma sensu psa na szybkiego uczyć ;) . A''0'' to A''0'' bez slalomu :eviltong: :D .

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A i jeszcze jedno .
My wspomożemy przeszkodami:
* tunel : długi i krótki
* 24 pastuchy ( z mopem na stacjonatę gdyby była taka potrzeba :) )

* jeśli samochodem ktoś będzie jechał to skok w dal i koło

A Wy jakie przeszkody macie - żebym wiedziała z czego torek ułożyć :) .

Posted

Karolek ale to slalom tunelowo 1 dzień i przebiegaja przez srodek przeciez szeroko zrobimy spoko ilez to roboty tu akurat wystarczy psom pokazac droge przez srodek tyczek i same beda ganiały więc nawet jak zaczynacie to u nas na prawdę są psy, które pare zajec dopiero miały . Ty lepiej dopilnuj, zeby ci burka pasztetem znowu nie nakarmili i mysl nad Brenną ;)

Posted

hahah świeta prawda marianno :lol: ja mogę przynieść tunel ... jezeli nikomu nie przeszkadza,ze jest brudny :cool3: Z resztą przeżył spotkanie agilitowe to czemu ma nei przeżyć zawodów :lol: A i Diana... ile będzie przebiegów ? :diabloti:

Posted

No dobrze to oficjalnie o przebiegach powiem , że zrobimy normalny jumping potem zmiana toru i jumping z zawiązanymi rękoma, potem mozemy z zaklejonymi ustami ale poniewaz niektórzy moga cierpiec przy odrywaniu tasmy , to umówimy sie , że nie bedziemy sie odzywali do psów w tym trzecim przebiegu. Podsumowując:
3 przebiegi każdy pies
jedna wspólna klasyfikacja dla 2 grup - o Puchar Noworoczny 2009
wpisowe 5zł

a nastepnie dla chetnych loteria, w której mozna wygra slalom pastuchowy;)

i tym samym zwiekszymy ilośc nagród

Posted

No i elegancko :roll::cool3: jak dobrze, ze ja juz przechodzilam przez bieganie bez mowienia, i bez rak :evil_lol: :lol:.(ale jeszcze pocwicze :eviltong:) ja przynosze tasme i przy przebiegu bez odzywania sie centralnie sobie zakleje usta, bo uwierzcie mi-nie umiem sie nie odezwac! wiec sobie zakleje ;) kiedys na treningu tak zrobilam;)

Posted

To Ty Sonia jak mój Hubert nawet przy jedzeniu z pełnymi ustami gada;) a swoja droga pewnie Hubert bedzie miał swój debiut bo w sumie powinien sie juz uczyc;) w kazdym razie będzie sporo śmiechu i o to chodzi a usta sobie mozecie zaklejać jak chcecie:)

Posted

Ale u nas w klubie tylko połowa uczy się tunelową metodą ... reszta na tu tam ... więc po co im mieszać :) Możemy zrobić tak, że w 1 z torów dam slalom. Hmm :) ? Ale liczę, że w openach będzie slalom. Powybija się Bogusiek po 10 :evil_lol: . Zrób w jednym torze 2 slalomy po 6 tyczek :modla: .

Jeśli chodzi o związane ręce i mówienie o przechodziłam to na plaży :cool3: :evil_lol: .

Jeśli chodzi o tory o będą na tyle poste że każdy będzie wstanie je przebiec .

Posted

co to za problem przestawic 6 tyczek szerzej do tunelowej a potem z powrotem dla tych co robia tradycyjnie albo juz pies bez problemu slalom pokonuje.
Dodajemy 10 sek . psom które pokonuja slalom metodą tunelową ponieważ zwykłe pokonanie slalomu trwa dłuzej niz przebiegniecie przez srodek rozstawionych tyczek i mysle , że tak bedzie sprawiedliwie

Posted

ja popieram palme :eviltong:
to troche nie fair by było gdyby psy biegające slalom na5-10 cm a inne 20-30 miały tak samo naliczany czas - 10 sekund
oczywiście istnieje prawo
1 sędzia nigddy się nie myli:cool3:
2 jeżeli sie myli patrz punkt 1:eviltong:

Posted

Open na pewo ma slalom, Ty z Figo robisz prawie w lini prostej, więc myślę, że nawet ten czas nie będzie doliczany, ale to zależy od Diany :) , ale chodzi tu o A0 :) . Bo sama wiesz że u nas większość jedzie tunelową, ale Aga i Wojtek na tu tam :)

Posted

A co do tych biegów: bez rąk, bez mówienia, to konieczne ? Ja bym chciała sobie zrobić taki trening przed zawodami, a na zawodach nikt mi nie zabroni krzyczeć i pokazywać ;) .

Posted

Otóż to. Ponawiam więc pytanie ;).
[LEFT]przebieg bez mówienia to w pewnym sensie dla mojego psa demotywacja. Gdyż ja zdzieram sobie gardło krzycząc "goł, goł" w efekcie otrzymując większą prędkość i "najaranie" :evil_lol:
My nie jesteśmy ani początkujący ani zaawansowani jeżeli o to chodzi. Karolina zresztą wie jaki jest nasz poziom. ;)

Ola i Tashka.
[/LEFT]