brazowa1 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Czasem bywa i tak...maja ludzie suczke.Suczka dozywa u nich 7miu lat.Generalnie wszyscy ciesza sie w domu,ze suka czujna i obcego nie wpusci.Ale,gdy zwierze zbytnio sie zaangazuje w swoja role i pewnego dnia capnie sąsiadke machajaca zakupami,ktora tym raze nie daruje braku odpowiedzialnosci wlaścicielom,zaczyna sie dramat psa.Dramat psa,nie wlaścicieli.Bo wlaściciel moze powiedziec,ze obowiazkowa obserwacja psa na wścieklizne to zbyt kosztowna sprawa i wtedy ma prawo i obowiązek oddac psa na darmowa obserwacja do schroniska.Ba! taki właściciel moze nawet myslec,ze po dwoch tygodniach ja odbierze.moze nawet obiecywac.Ale jak tu odebrac psa po tylu dniach,jak sie juz wszyscy przyzwyczaili,ze suki w domu nie ma,a tu tyle nęcących ogloszeń o ślicznych szczeniakach do oddania?Pies w domu musi byc,to i prędko sie czlowiek pocieszy... I tak Trejsi,za kare wylądowala w schronisku. Agresywna? nieeeee,nawet zbyt szczekliwa nie jest. Biedna suka. Odbywa kare juz prawie rok. Hmmmmm,wkleilam powyższa fotke,ale teraz widze,ze to nie Trejsi,a jej kolega z boksu Baca.Trudno,też ładna fotka,niech zostanie. Trejsi jest pierwsza przy czlowieku.Bierze radosnie groszki,ale i tak najwazniejszy dla niej jest kontakt.Entuzjazm malo nie urwie jej ogonka. Ładnie dogaduje sie z psami z boksu. Zostala wysterylizowana ( dzieki Dogo). Można ja miziac,czesac-nie ma najmniejszego problemu.Nie jest "świezynka",ale jest w bardzo dobrej kondycji i nie trzeba sie obawiac nagłego zejscia smiertelnego po adopcji :cool1: Ładnie chodzi na smyczy,utrzymuje czystość. Wady? Trejsi jest zaborcza.Pokocha swoja rodzine i pewnie tylko ją,nie sądze,aby pałala miłoscia do gości,do sąsiadow.Ona i jest rodzina,a pozostały swiat moze sobie isc daleko,daleko... Jest wielkosci nieduzego spanielka,ma wyrazista mimike i przepieknie pozuje do fotek. Juz rok w schronisku tak własnie wyglada swojego domu:( prosba ogromna? ktos moglby podlinkowac banerek?bedziemy wdzieczni Quote
akucha Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Biedactwo. Ten tekst wysłać, a numer schroniskowy jaki? Myślałam, że to Tozka. Przez chwilę. Quote
brazowa1 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 nie potrafie,jak ja to pisalam,ze nic uciac nie potrafie :oops: Quote
akucha Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 :evil_lol: Ostatnio łyknęla jak leci, to odwazniejsza się zrobiłam. To ocenzuruj sama, czas wystawić tę biedę. Quote
brazowa1 Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 no co-wiezienie,dobrze wymyślili! Quote
akucha Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Czekam na tekst. Ona musi do domy, tak mi jej szkoda. Quote
Hoby Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 ...tylko tyle mogę zrobić... Nawet nie umiem podlinkować. Quote
brazowa1 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Hoby,dziekujemy! są piekne!!!do podlinkowania sprowadzimy specjalistke :) Quote
akucha Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Dałam samowolnie :roll: Podnoszę maludę! Quote
brazowa1 Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 wraz z calym swoim stadem,czyli Bacą i Alaska,zostaly przeniesione do duzego boksu,w sumie najlepszego w schronisku.Będą mialy fajnie.Alaska wrocila do punktu wyjscia,juz kiedys,za mlodu tam przebywała. Tylko Fanta szkoda,dostal eksmisje :shake: Quote
akucha Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Nie mogli go z dziewczynami dac? W górę, pokazujemy Trejsi. Quote
brazowa1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 nie wiem,czy mogli....chyba sie Baca niezbyt nadaje do Fanta,a Fant do Bacy:shake: Quote
brazowa1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 błyskawicznie przejela fuche Fanta-strózuje. Ale Fanta żal :( Quote
brazowa1 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 na apetyt nie może narzekac. Kiedys przeszkadzalo mi,ze w schronie sa grube psy-za grube.A po Dogo mi przeszlo.Poza jednym Canisem,ktory jest chorobliwie otyły i wyglada brzydko-reszta moze miec okragle boczki.Wole grubaski za krata sopocka,niz chudzielce i szkieleciory,jakie czasem widac w "schroniskach". Quote
akucha Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Tu masz raćję. No dobra, zawsze masz rację :p Myslałam, że ona z małych psów, a wyglada na średnią. Co oczywiście nie ujmuje jej uroku. Quote
brazowa1 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Ona ni srednia ni mała.Jak byla chudsza wygladala na mniejsza :roll: a,musze ja zmierzyc. Quote
Recommended Posts