kwiatek82 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Jakie piękne "czipsy" :evil_lol: cudne zdjecia i te krajobrazy - mmmm super ! widzimy ze wycieczka sie udala ! pozdrawiamy modeli :multi: Quote
Selket Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Cudne fafelki:loveu: I jakie widoczki piękniaste:loveu::loveu: Zazdraszczam:oops: Quote
Iza i Avanti Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Piękne zdjęcia, Aneczko.. Kocham nadmorskie klimaty... A co z boksiem nr 3? Został? :evil_lol: Quote
aneczka23 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 [quote name='Patisa']jej, piękne zdjęcie z pięknymi bokserami! :loveu: P.S. To tło jest prawdziwe czy fotomontaż?:cool3: Tło prawdziwe, chociaż faktycznie wyglądają niektóre zdjęcie trochę sztucznie, ale to dlatego że stałam na takim wąskim cypelku, w głębi Oceanu i bryza naparzała, nie nadążałam z wycieraniem obiektywu aparatu i takie zamazane wszystko jest :roll: [quote name='Moniek193']3 boksery co za widok:loveu: http://images42.fotosik.pl/68/03d03536fdda8fb7med.jpg Wogole ladna okolica, ale w lecie musi byc tam slicznie :loveu: Całkiem ładnie, ale niewiele cieplej. Na tyle, że można na 10min pochlapać się w wodzie, ale o opalanku mowy nie ma:shake: [quote name='Yana']przepiękne zdjęcia, cudowne krajobrazy, ale boksy oczywiście najwspanialsze :loveu::loveu: :lol: dobrze to ujęłaś :diabloti: buziaki [quote name='kwiatek82']Jakie piękne "czipsy" :evil_lol: cudne zdjecia i te krajobrazy - mmmm super ! widzimy ze wycieczka sie udala ! pozdrawiamy modeli :multi: No przystojniaków od groma, ruch był niesamowity, szkoda że to ponad 100km drogi bo naprawdę super miejscówka:eviltong: Modele dziękują. Oczywiście resztę dnia przespały wymordowane :evil_lol: [quote name='Selket']Cudne fafelki:loveu: I jakie widoczki piękniaste:loveu::loveu: Zazdraszczam:oops: Hejka. Nie ma co zazdraszczać, trza się brać i przyjeżdżać :razz: [quote name='Iza i Avanti']Piękne zdjęcia, Aneczko.. Kocham nadmorskie klimaty... A co z boksiem nr 3? Został? :evil_lol: Cześć Ciocia Iza. Wyobraź sobie, że po ponad 2h spacerku wróciliśmy do auta i widzimy jak z 300m dalej lezie baba, zauważyła boxa swojego, zawołała, a że nie chciał do niej szczególnie iść to jej go podprowadziłam, nawet nic nie gadała, ani zła nie była, ani wystraszona, ani zadowolona :roll: Wczorajsza impreza do kitu że tak powiem :eviltong: Ja jestem chora, więc mój TZ był uprzejmy wystawić dzidzię i szło mu to świetnie, o wiele lepiej niż mnie. Nie chcę być marudna i nieobiektywna, więc powstrzymam się od oceny. Podam osobiste odczucia: Dzidzia wystawiała się PIĘKNIE. Znacznie lepiej niż ostatnio, stał idealnie, biegał super, może lekko za wolno, ale rytmicznie, nie rozglądał się, ze skupieniem słuchał Pana. Nie warczał na sędzinę, dał się oblukać z godnością, stał jak zahipnotyzowany. Zastosowaliśmy nową sztuczkę - wystawianie na kawałek surowej wołowiny, czego nie próbowaliśmy wcześniej na próbach :evil_lol: Psów w Szczeniorkach było 5 z nami. 3 zaczęły razem ( w tym brat Kenzo), 2 spóźnione doleciały w trakcie. Piesek nr 4 w ogóle nie chciał biegnąć,najpierw uciekł z ringu, potem biegł nieporadnie wystraszony z podkuloną pupunią. Piesek nr 2 nie chaiał dać się ustawić, wiercił się i kręcił................................................ a my zajęliśmy 5 OSTATNIE miejsce na 5 starujących. Było super. Wygrał pies nr 5 - spóźniony, który dołączył na ostatnie kółko. :multi: Quote
Moniek193 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Ale sie opisalas:evil_lol: My tu ladnie sie witamy i pytamy kiedy do nas wpadniecie co:diabloti:?? Quote
aneczka23 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Rough Collie Club of Ireland All Breed Open Show, Cloghran, Dublin, 1.03.09 Najpierw TZ wyszedl bez numerka startowego :eviltong: W stawce 3 psy - reszta dojdzie "w trakcie" Ostatni psiak na tej fotce byl naprawde cudny, btw - jedyny rudzielec imprezy:crazyeye: Quote
aneczka23 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Pierwszy z lewej to brat Kenzo, nizszy od dzidzi, a obok starszy od dzidzi o 3 tyg psiaczek, calkiem malutki Biegniemy:multi: Quote
Moniek193 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 No no jaki przystojniak:loveu: Lepiej Sarze nie pokaze bo sie zakocha i bede musiala do Was jechac:evil_lol: Quote
Iza i Avanti Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 aneczka23 napisał(a):Psów w Szczeniorkach było 5 z nami. 3 zaczęły razem ( w tym brat Kenzo), 2 spóźnione doleciały w trakcie. Piesek nr 4 w ogóle nie chciał biegnąć,najpierw uciekł z ringu, potem biegł nieporadnie wystraszony z podkuloną pupunią. Piesek nr 2 nie chaiał dać się ustawić, wiercił się i kręcił................................................ a my zajęliśmy 5 OSTATNIE miejsce na 5 starujących. Było super. Wygrał pies nr 5 - spóźniony, który dołączył na ostatnie kółko. :multi: hmmmmmmmmmm :crazyeye: czyżby działało "ostatni będą pierwszymi"...? :crazyeye: Quote
aneczka23 Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Iza, naprawde nie chcialabym byc zadufana egocentrzczka i WIELKA znawczynia tematu, rasy, itp, bo to w koncu nasza pierwsza wystawa, nie liczac meczu 3 tyg temu, ktory odbywal sie na zupelnie innych zasadach..... Ale szczerze staralam sie obiektywnie porownac konkurencje. Nie chwalac sie - sierc mial najpiekniejsza, blyszczaca, z wyjatkiem " za wolnego" biegu, wszystko wyszlo super. Dla mnie najwazniejsze ze wygladal pieknie i widac, ze sie psiak postaral, Pancia jest dumna. Oczywiscie nie dostalismy opisu wiec po zakonczonej imprezie zapytalam Pani Sedzi gdzie byl blad i co mozemz na przyszlosc poprawic- w psie i stylu wystawiania. Pani uznala " ze stawka byla rowna >buhaha, g. prawda:shake:>, i ze w Kenzo wszystko jej sie podobalo, i ze pewnie gdyby przyszlo jej sedziowac ta sama stawke nastepnego dnia to obsadzilaby inaczej :mad: :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
Iza i Avanti Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 aneczka23 napisał(a):Iza, naprawde nie chcialabym byc zadufana egocentrzczka i WIELKA znawczynia tematu, rasy, itp, bo to w koncu nasza pierwsza wystawa, nie liczac meczu 3 tyg temu, ktory odbywal sie na zupelnie innych zasadach..... Ale szczerze staralam sie obiektywnie porownac konkurencje. Nie chwalac sie - sierc mial najpiekniejsza, blyszczaca, z wyjatkiem " za wolnego" biegu, wszystko wyszlo super. Dla mnie najwazniejsze ze wygladal pieknie i widac, ze sie psiak postaral, Pancia jest dumna. Oczywiscie nie dostalismy opisu wiec po zakonczonej imprezie zapytalam Pani Sedzi gdzie byl blad i co mozemz na przyszlosc poprawic- w psie i stylu wystawiania. Pani uznala " ze stawka byla rowna >buhaha, g. prawda:shake:>, i ze w Kenzo wszystko jej sie podobalo, i ze pewnie gdyby przyszlo jej sedziowac ta sama stawke nastepnego dnia to obsadzilaby inaczej :mad: :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3: Niepowodzeniami się nie przejmuj.. W PL często wygrywają psy "ze stajni" sędziego... My także braliśmy udział w tego typu wystawach... I nie przejmowaliśmy się! Aneczka! Masz pięknego psa! Wystawiaj go! A jak Cię wkurzą to wracaj! Zawsze świeży narybek będzie mile widziany na naszych wystawach :p Quote
Yana Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 ale sposób wystawiania zupełnie inny niż w Polsce i widzę, że żółte razem z pręgowanymi A ten żółty piesek, to widać, że jakiś wystraszony i niepewny był. I on też został lepiej oceniony :crazyeye: Quote
Patisa Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Nie przejmuj się absolutnie! jak sama napisałaś, dopiero zaczynacie. Jaki kraj to by nie był...w te "kręgi" trzeba się wedrzeć. Często, szczególnie na początku, nie liczy sie to jaki pies tylko ile razy widziany był na ringu. trzeba cierpliwości. A że Kenzo to cudo na 4 boksiowych łapkach to sukces ma w kieszeni b:loveu:;) Pozdrawiam Pati:p Quote
aneczka23 Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Moniek193 napisał(a):No no jaki przystojniak:loveu: Lepiej Sarze nie pokaze bo sie zakocha i bede musiala do Was jechac:evil_lol: Jak to "będę musiała" :-o to chyba sama przyjemność a nie konieczność :eviltong: Iza i Avanti napisał(a):Niepowodzeniami się nie przejmuj.. W PL często wygrywają psy "ze stajni" sędziego... My także braliśmy udział w tego typu wystawach... I nie przejmowaliśmy się! Aneczka! Masz pięknego psa! Wystawiaj go! A jak Cię wkurzą to wracaj! Zawsze świeży narybek będzie mile widziany na naszych wystawach :p Właśnie poczytałam sobie "podobne" historie na Dogo i znacznie mnie to pocieszyło, że nie zostałąm jakoś zbytnio wykiwana :diabloti: Oczywiście, że nie mam zamiaru rezygnować, jesteśmy już i tak zapisani na 9 wystaw póki co :multi:, ale jak na tych 9 ciągle będziemy obrywali ostatnie miejsce to zacznę się zastanawiać:p Dziękujemy za komplement, skoro się Wam Szanowne Panie podoba, to wiem, że warto bo prędzej czy później ktoś się na nas pozna :sg168::megagrin::sg168::megagrin: I na polskie wystawy kiedyś przyjdzie czas .... Yana napisał(a):ale sposób wystawiania zupełnie inny niż w Polsce i widzę, że żółte razem z pręgowanymi A ten żółty piesek, to widać, że jakiś wystraszony i niepewny był. I on też został lepiej oceniony :crazyeye: No inny fakt, my tylko tak umiemy:oops: Ciekawa jestem czy jak wystąpimy z takim stylem na polskiej arenie mierząc się z psiakami wystawianymi po polsku to będzie to za głupio wyglądało:cool3: Żółty piesek w ogóle nie chciał biegnąć, uciekł z ringu 2x. heh, 3 miejsc zajął. Ale był śliczny, więc pewnie Pani nie zwróciła uwagi na te ucieczki, w końcu to Puppy klasa:roll: Patisa napisał(a):Nie przejmuj się absolutnie! jak sama napisałaś, dopiero zaczynacie. Jaki kraj to by nie był...w te "kręgi" trzeba się wedrzeć. Często, szczególnie na początku, nie liczy sie to jaki pies tylko ile razy widziany był na ringu. trzeba cierpliwości. A że Kenzo to cudo na 4 boksiowych łapkach to sukces ma w kieszeni b:loveu:;) Pozdrawiam Pati:p Dzięki Patrycja :laugh2_2: Po ogłoszeniu wyniku stałam w osłupieniu nie mogąc się ruszyć, taki szok, ale już ochłonęłam i ćwiczymy sobie dalej. Moje CUDO dało z siebie wszystko, bardzo dobrze współpracował, więc się nie martwię i wiem, że kiedyś damy radę :evil_lol: Quote
Moniek193 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Pobyt u Was to sie zgodze:loveu:ale podroz:diabloti:o nie nie, no chyba ze mi prywatny odrzutowiec wynajmiesz:loveu: Quote
Patisa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 aneczka23 napisał(a): Dzięki Patrycja :laugh2_2: Po ogłoszeniu wyniku stałam w osłupieniu nie mogąc się ruszyć, taki szok, ale już ochłonęłam i ćwiczymy sobie dalej. Moje CUDO dało z siebie wszystko, bardzo dobrze współpracował, więc się nie martwię i wiem, że kiedyś damy radę :evil_lol: No jasne, że dacie radę! Ja to wiem :cool3: Quote
Iza i Avanti Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 A cóż tu taaaaaaaaaaaaaaka cisza? Gdzie jesteście??? :loveu: Quote
Iza i Avanti Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... A tu dalej nic... Quote
apple Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 dawno mnie nie było......ale jestem.....foty widziałam......ale was nie ma:roll:....hmmmmmm chyba se znowu pójde i przyjde jak wrócicie:roll:....chyba tak zrobię...hmmmmmm:roll: Poprosze troche tego w butelkach:diabloti: http://images40.fotosik.pl/70/af07319907740cd4med.jpg Quote
aneczka23 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Iza i Avanti napisał(a):A cóż tu taaaaaaaaaaaaaaka cisza? Gdzie jesteście??? :loveu: tu i tam:evil_lol::evil_lol: niestety na Dogo brakło miejsca w grafiku ;) ale miło, że Wy byliście u nas :multi: Moniek193 napisał(a):Witanko:multi: :sweetCyb::sweetCyb: siemano apple napisał(a):dawno mnie nie było......ale jestem.....foty widziałam......ale was nie ma:roll:....hmmmmmm chyba se znowu pójde i przyjde jak wrócicie:roll:....chyba tak zrobię...hmmmmmm:roll: Poprosze troche tego w butelkach:diabloti: http://images40.fotosik.pl/70/af07319907740cd4med.jpg Oj dawno dawno :placz: Już my myślili żeś se o nas zapomniała i nas nie kochasz. My jesteśmy, więc wracajta.... a to w butelkach..... nie dla psa kiełbasa :megagrin: Psy zdrowe, Kenzo ma ogromne karczycho, rośnie jak na drożdżach, 3cm większy obwód szyi niż Veron. Nic u nas kompletnie ciekawego nie było. Nawet nei wypakowałam torby po ostatniej wystawie :cool1: Nic nie trenujemy, tylko spacer i frisbee, ale jakoś tak bez życia nam to idzie. Chandra czy cuś :roll: Quote
Iza i Avanti Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 A zdjęcia? Zdjęcia gdzie? Chociaż te domowe... Quote
Recommended Posts