niki_ill Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 hej Jak dla mnei tez stanowczo za malo fotek :P Quote
aneczka23 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 no doooooobra to troszkę fotek na ukojenie nerwowych fanek :diabloti: fotki z czasów polowania na Sisi i jej właścicieli. Laseczka była u nas niestety na tyle krótko, że nie ma więcej fot Quote
Aga K Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 wreeeeszcie :multi::multi::multi: moje nerwy ukojone :cool3: ale nie na dlugo ;) fafluuuucie :) http://images44.fotosik.pl/66/5c479a6a3863cc1bmed.jpg slooodycz :) http://images47.fotosik.pl/65/dc27f84cd28d5d9bmed.jpg Quote
Moniek193 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 No i doczekalam sie:diabloti: Hehe sliczne fafluny:loveu: Wogole to czesc:oops: Quote
aneczka23 Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Cześć Moniek :evil_lol: a tu.. świeżo po debiutanckiej wystawie, dzień później nam napadało, że hohiohio, aż z 5-10cm grubości śnieżku, oczywiście musiałam nafocić bo następna okazja pewnie za rok. heh, a podobno w PL teraz tyyyle puchu, ale Wam zazdroszczę :roll: Quote
Aga K Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 http://images36.fotosik.pl/62/177231ad7b908860med.jpg baran .... baran ..... BUC ! :diabloti::grins: no tak, mnie dzis znow zasypalo ;) a ja siem zaraz zdolujem :( wszedzie boksie na spuszczeniu a moj oszolom nie :placz: Witamy siem :cool3: Quote
Aga K Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 swietne :) http://images44.fotosik.pl/66/4a48f739b637e28dmed.jpg aaaa oddawaj co tam masz :diabloti: http://images39.fotosik.pl/62/045a8e53fd3c7294med.jpg Quote
aneczka23 Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 [quote name='Aga K']http://images36.fotosik.pl/62/177231ad7b908860med.jpg baran .... baran ..... BUC ! :diabloti::grins: no tak, mnie dzis znow zasypalo ;) a ja siem zaraz zdolujem :( wszedzie boksie na spuszczeniu a moj oszolom nie :placz: Witamy siem :cool3: Hej Aguś. Ano właśnie miałam nadzieję, że już jakiś postęp jest. :mad: Heh, moje "w miarę" przychodzą. Dałabym im z 95% skuteczności w warunkach neutralnych i jeśli chodzi o dzidzie to 30-40% w przypadku "zostań" gdy widzi BIEGNĄCE dziecko lub psa oraz 70-80% w tych samych warunkach jeśli chodzi o Verona. Tak 2x w tyg, lub jak nie mam sił to koniecznie przynajmniej raz ćwiczymy. Dobrym w moim przypadku ćwiczeniem posłuszeństwa okazała się taka zabawa: rzucamy z 10 min piłeczką, frisbee, itp na hasło "aport", potem dzidzie siedzą mówię "zostań" i rzucam frisbee i mają zostać i nie biegnąć. to fajnie ćwiczy hamowanie Kenzakowego popędu za ruchomymi atrakcjami. Jeżeli Kenzo się ruszy to bez gadania, z totalną olewką biorę frisbee, usadzam psa wpierwotnym miejscu i jeszcze raz. Jeżeli się nie ruszy to mówię "przynieś" i leci jak szalony a potem kawał kiełbasy w supernagrodę. Veron już umie tą sztuczkę, więc w sumie skuteczna. Quote
Aga K Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Niema postepow bo niebyliosmy na spacerkach dluzszych. Tylko dzis bylismy na lince no i z kuyrakiem sie slucha :mad: choc napoczatku tak jakby mi niewierzyl ze mam kuraka ..... WW domu robilismy cwiczenia takie zwykle - siad itp jak codzien, ale dzis pobawilismy sie troszke dluzej i intensywniej. Tak - psy i dzieci, czy biegnaqce czy tez nie to taka mala zmora :mad: Dzis wracajac ze spacerku zahaczyl dziewczynke z mama z naszego bloku :angryy: choc fakt, obniuchal nie skakal i wrocill do mnie. Ja maialam tak zmarzniete rece i mokra linke w lapie do tego :roll: wiec niemoglam jej szybko skrocic ... Jeszcze raz dziekuje za porade, ale ja chyba pierw powinnam go nauczyc przynoszenia w aportowaniu. Heheh w domu - wiadomo - niema psow i ciekawszych zajec, ale na dworze4 juz niejest tak wesolo, co wiaze sie wlasnie z posluszenstwem .... Quote
Iza i Avanti Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Cześć Aneczko! Fajne zdjęcia, fajna okolica, w której mieszkacie! :lol: Przesyłam pączkowe pozdrowienia! Quote
Moniek193 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Witanko:loveu: Sliczne zdjeciochy:evil_lol: A te oczy:loveu:No panciu powiedz mu zeby mi to oddal bo to jest mojsze:loveu: http://images44.fotosik.pl/66/4a48f739b637e28dmed.jpg Quote
Patisa Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='aneczka23']oraz zdjęcie SPECJALNE : http://images38.fotosik.pl/62/3009abb7ad05659fmed.jpg Niesamowite :loveu: Pozdrawiamy! ;) Quote
Yana Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='aneczka23']oraz zdjęcie SPECJALNE : moja małpa też najbardziej nakręca się na takie latające zabawki :evil_lol: Quote
aneczka23 Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Hej Dziewczynki. Strasznie miło nam, że nas odwiedzacie regularnie. Tak jak pisałam wcześniej, jest u nas w domu Gość i średnio mam czasu na internet, dodatkowo ubiegły tydzień nie tylko obfitował u mnie w zwiększoną ilość godzin w pracy, ale także był bardzo wyczerpujący. Dziś mam dopiero wolne, ale i tak nici z wypoczywania i leniuchowania, bo byliśmy na długiej spacerowej wycieczce nad Oceanem ( zdjęcia w niedalekiej przyszłości). Od poprzedniej wystawy pilnie trenujemy wystawianie w różnych hałaśliwych miejscach: rondo miejskie, recepcja hotelu, parking przy tesco, rynek, itp. Efekt posłuszeństwa i zwracania na mnie uwagi oceniam na 3+ a najbliższa wystawa już w niedzielę :crazyeye: Czas okropnie szybko mi zlatuje. Dodatkowo nie mam jak zwalczyć najpoważniejszej "usterki", którą wykryliśmy dopiero na pierwszej debiutanckiej wystawie - Kenzo warczy na zbliżających się podejrzanych facetów. Starałam się przez ten czas zachęcać wszystkich napotkanych obcych żeby dyskretnie Kenzo starali się dotknąć, itp, ale BARDZO marny efekt :placz: Ciężko kogoś namówic obcego do zbliżenia, tym bardziej skoro widzi warczącego psa.:shake: Quote
Yana Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 i tak Cię podziwiam, że sama przygotowujesz się do wystawy, i że już jedną zaliczylaś, mnie by chyba nerwy zżarły :shake: Quote
Aga K Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 rowniez podziwiam za to ze nie zzeraja cie nerwy no i czekamy na foteczki :) Quote
Moniek193 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 aneczka23 napisał(a):Hej Dziewczynki. Strasznie miło nam, że nas odwiedzacie regularnie. Tak jak pisałam wcześniej, jest u nas w domu Gość i średnio mam czasu na internet, dodatkowo ubiegły tydzień nie tylko obfitował u mnie w zwiększoną ilość godzin w pracy, ale także był bardzo wyczerpujący. Dziś mam dopiero wolne, ale i tak nici z wypoczywania i leniuchowania, bo byliśmy na długiej spacerowej wycieczce nad Oceanem ( zdjęcia w niedalekiej przyszłości). Od poprzedniej wystawy pilnie trenujemy wystawianie w różnych hałaśliwych miejscach: rondo miejskie, recepcja hotelu, parking przy tesco, rynek, itp. Efekt posłuszeństwa i zwracania na mnie uwagi oceniam na 3+ a najbliższa wystawa już w niedzielę :crazyeye: Czas okropnie szybko mi zlatuje. Dodatkowo nie mam jak zwalczyć najpoważniejszej "usterki", którą wykryliśmy dopiero na pierwszej debiutanckiej wystawie - Kenzo warczy na zbliżających się podejrzanych facetów. Starałam się przez ten czas zachęcać wszystkich napotkanych obcych żeby dyskretnie Kenzo starali się dotknąć, itp, ale BARDZO marny efekt :placz: Ciężko kogoś namówic obcego do zbliżenia, tym bardziej skoro widzi warczącego psa.:shake: Gdybym byla facetem to bym tam do niego pojechala i bym go wymiziala mimo warczenia:evil_lol:Ale nie jestem facetem, nie jade do Was:placz:, pozatym my sie z Kenzo znamy przez neta przeciez:evil_lol:Wiec by na mnie nie warczal:loveu: Trzymajcie sie babo i chlopaki zycze powodzenia;) Quote
aneczka23 Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Pańciu, zobacz ile śnieżku wtaszczyliśmy do domku, teraz mamy w pokoju wieczną zimę, po troszkę będziemy teraz wysypywać z klatki na pokój, żeby było tak równomiernie:evil_lol: Tak nas Pańcia wymęczyła, nie mam siły, nie mam :placz: Mam już 7 metrów długości !!:roll: Quote
niki_ill Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Hiii fajne, fotki, skocznego masz zoltka :evil_lol: Pozdrawiam Quote
Recommended Posts