Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no doooooobra to troszkę fotek na ukojenie nerwowych fanek :diabloti: fotki z czasów polowania na Sisi i jej właścicieli. Laseczka była u nas niestety na tyle krótko, że nie ma więcej fot

Posted

Cześć Moniek :evil_lol:
a tu.. świeżo po debiutanckiej wystawie, dzień później nam napadało, że hohiohio, aż z 5-10cm grubości śnieżku, oczywiście musiałam nafocić bo następna okazja pewnie za rok. heh, a podobno w PL teraz tyyyle puchu, ale Wam zazdroszczę :roll:

Posted

[quote name='Aga K']http://images36.fotosik.pl/62/177231ad7b908860med.jpg

baran .... baran ..... BUC ! :diabloti::grins:

no tak, mnie dzis znow zasypalo ;)

a ja siem zaraz zdolujem :( wszedzie boksie na spuszczeniu a moj oszolom nie :placz:

Witamy siem :cool3:

Hej Aguś. Ano właśnie miałam nadzieję, że już jakiś postęp jest. :mad: Heh, moje "w miarę" przychodzą. Dałabym im z 95% skuteczności w warunkach neutralnych i jeśli chodzi o dzidzie to 30-40% w przypadku "zostań" gdy widzi BIEGNĄCE dziecko lub psa oraz 70-80% w tych samych warunkach jeśli chodzi o Verona. Tak 2x w tyg, lub jak nie mam sił to koniecznie przynajmniej raz ćwiczymy.
Dobrym w moim przypadku ćwiczeniem posłuszeństwa okazała się taka zabawa:
rzucamy z 10 min piłeczką, frisbee, itp na hasło "aport", potem dzidzie siedzą mówię "zostań" i rzucam frisbee i mają zostać i nie biegnąć. to fajnie ćwiczy hamowanie Kenzakowego popędu za ruchomymi atrakcjami. Jeżeli Kenzo się ruszy to bez gadania, z totalną olewką biorę frisbee, usadzam psa wpierwotnym miejscu i jeszcze raz. Jeżeli się nie ruszy to mówię "przynieś" i leci jak szalony a potem kawał kiełbasy w supernagrodę. Veron już umie tą sztuczkę, więc w sumie skuteczna.

Posted

Niema postepow bo niebyliosmy na spacerkach dluzszych.
Tylko dzis bylismy na lince no i z kuyrakiem sie slucha :mad:
choc napoczatku tak jakby mi niewierzyl ze mam kuraka .....
WW domu robilismy cwiczenia takie zwykle - siad itp jak codzien, ale dzis pobawilismy sie troszke dluzej i intensywniej.
Tak - psy i dzieci, czy biegnaqce czy tez nie to taka mala zmora :mad:
Dzis wracajac ze spacerku zahaczyl dziewczynke z mama z naszego bloku :angryy: choc fakt, obniuchal nie skakal i wrocill do mnie. Ja maialam tak zmarzniete rece i mokra linke w lapie do tego :roll: wiec niemoglam jej szybko skrocic ...

Jeszcze raz dziekuje za porade, ale ja chyba pierw powinnam go nauczyc przynoszenia w aportowaniu. Heheh w domu - wiadomo - niema psow i ciekawszych zajec, ale na dworze4 juz niejest tak wesolo, co wiaze sie wlasnie z posluszenstwem ....

Posted

Hej Dziewczynki. Strasznie miło nam, że nas odwiedzacie regularnie. Tak jak pisałam wcześniej, jest u nas w domu Gość i średnio mam czasu na internet, dodatkowo ubiegły tydzień nie tylko obfitował u mnie w zwiększoną ilość godzin w pracy, ale także był bardzo wyczerpujący. Dziś mam dopiero wolne, ale i tak nici z wypoczywania i leniuchowania, bo byliśmy na długiej spacerowej wycieczce nad Oceanem ( zdjęcia w niedalekiej przyszłości).
Od poprzedniej wystawy pilnie trenujemy wystawianie w różnych hałaśliwych miejscach: rondo miejskie, recepcja hotelu, parking przy tesco, rynek, itp. Efekt posłuszeństwa i zwracania na mnie uwagi oceniam na 3+ a najbliższa wystawa już w niedzielę :crazyeye: Czas okropnie szybko mi zlatuje. Dodatkowo nie mam jak zwalczyć najpoważniejszej "usterki", którą wykryliśmy dopiero na pierwszej debiutanckiej wystawie - Kenzo warczy na zbliżających się podejrzanych facetów. Starałam się przez ten czas zachęcać wszystkich napotkanych obcych żeby dyskretnie Kenzo starali się dotknąć, itp, ale BARDZO marny efekt :placz: Ciężko kogoś namówic obcego do zbliżenia, tym bardziej skoro widzi warczącego psa.:shake:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Hej Dziewczynki. Strasznie miło nam, że nas odwiedzacie regularnie. Tak jak pisałam wcześniej, jest u nas w domu Gość i średnio mam czasu na internet, dodatkowo ubiegły tydzień nie tylko obfitował u mnie w zwiększoną ilość godzin w pracy, ale także był bardzo wyczerpujący. Dziś mam dopiero wolne, ale i tak nici z wypoczywania i leniuchowania, bo byliśmy na długiej spacerowej wycieczce nad Oceanem ( zdjęcia w niedalekiej przyszłości).
Od poprzedniej wystawy pilnie trenujemy wystawianie w różnych hałaśliwych miejscach: rondo miejskie, recepcja hotelu, parking przy tesco, rynek, itp. Efekt posłuszeństwa i zwracania na mnie uwagi oceniam na 3+ a najbliższa wystawa już w niedzielę :crazyeye: Czas okropnie szybko mi zlatuje. Dodatkowo nie mam jak zwalczyć najpoważniejszej "usterki", którą wykryliśmy dopiero na pierwszej debiutanckiej wystawie - Kenzo warczy na zbliżających się podejrzanych facetów. Starałam się przez ten czas zachęcać wszystkich napotkanych obcych żeby dyskretnie Kenzo starali się dotknąć, itp, ale BARDZO marny efekt :placz: Ciężko kogoś namówic obcego do zbliżenia, tym bardziej skoro widzi warczącego psa.:shake:

Gdybym byla facetem to bym tam do niego pojechala i bym go wymiziala mimo warczenia:evil_lol:Ale nie jestem facetem, nie jade do Was:placz:, pozatym my sie z Kenzo znamy przez neta przeciez:evil_lol:Wiec by na mnie nie warczal:loveu:

Trzymajcie sie babo i chlopaki zycze powodzenia;)

Posted

Pańciu, zobacz ile śnieżku wtaszczyliśmy do domku, teraz mamy w pokoju wieczną zimę, po troszkę będziemy teraz wysypywać z klatki na pokój, żeby było tak równomiernie:evil_lol:

Tak nas Pańcia wymęczyła, nie mam siły, nie mam :placz:

Mam już 7 metrów długości !!:roll: