Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej Dziewczyny.
Witam po długim niebycie. Stęskniłam się za Wami, ależ Dogociotki uzależniają :evil_lol: Dziękuję za wsparcie.
Mam tyle zaległości, że nie wiem kiedy to wszystko ogarnę :cool1:
Przedwczoraj wróciłam z urlopiku w Polsce. Króciutki wypad tygodniowy, ale wrażenia, emocje i przyjemność nie do opisania. Kto by przypuszczał, że wypad do Katowic będę milej wspominać niż wakacje w Grecji na przykład :eviltong:
Tym razem (na szczęście) nic sobie nie złamałam, nie skręciłam :multi:

W Polsce byłam kompletnie od kompa odcięta, więc nie miałam jak do Was przypełznąć. A odkąd wróciłam nie zdążyłam nawet torby rozpakować. Raz, że w pracy pełno godzin, a 2 - w niedzielę mamy European Dog Show i Kenzo zaniedbany w treningach musi szybko nadrobić formę. TZ upasł go niemiłosiernie :roll:, do tego stopnia, że po powrocie psa poznać nie mogłam.

Miła niespodziewanka natomiast po powrocie jest taka, że sąsiedzi kupili sobie boksia. Ma już gnidek 6 miesięcy, wczoraj Kenzo go gnębił, przy najbliższej sposobności porobię foty.
Niestety na kompa pozostaje mi tyko do pół h wolnego czasu dziennie, więc w miarę możliwości będę do Was zaglądać. Dziś dniówka 14-24 :razz:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Hej Dziewczyny.
Witam po długim niebycie. Stęskniłam się za Wami, ależ Dogociotki uzależniają :evil_lol: Dziękuję za wsparcie.
Mam tyle zaległości, że nie wiem kiedy to wszystko ogarnę :cool1:
Przedwczoraj wróciłam z urlopiku w Polsce. Króciutki wypad tygodniowy, ale wrażenia, emocje i przyjemność nie do opisania. Kto by przypuszczał, że wypad do Katowic będę milej wspominać niż wakacje w Grecji na przykład :eviltong:
Tym razem (na szczęście) nic sobie nie złamałam, nie skręciłam :multi:

W Polsce byłam kompletnie od kompa odcięta, więc nie miałam jak do Was przypełznąć. A odkąd wróciłam nie zdążyłam nawet torby rozpakować. Raz, że w pracy pełno godzin, a 2 - w niedzielę mamy European Dog Show i Kenzo zaniedbany w treningach musi szybko nadrobić formę. TZ upasł go niemiłosiernie :roll:, do tego stopnia, że po powrocie psa poznać nie mogłam.

Miła niespodziewanka natomiast po powrocie jest taka, że sąsiedzi kupili sobie boksia. Ma już gnidek 6 miesięcy, wczoraj Kenzo go gnębił, przy najbliższej sposobności porobię foty.
Niestety na kompa pozostaje mi tyko do pół h wolnego czasu dziennie, więc w miarę możliwości będę do Was zaglądać. Dziś dniówka 14-24 :razz:

Hejo:multi:Ale Ci fajnie ze sobie wypoczelas bo ja juz sie ledwo na nogach trzymam:shake:Wczoraj przyszlam taka zmeczona ze zasnelam przed drzwiami do domu bo nie mialam sily zadzwonic dzwonkiem:roll::evil_lol:
No to Kenzo czeka teraz trening, ja oczywiscie ciagle kciuki trzymam:loveu:
A na fotki tego malolata:evil_lol:Tez czekam z niecirpliwoscia, on musi byc cudasny:loveu:

No Ty tam pracuj pracuj dzielnie ja tu na Cie poczekam:diabloti::loveu:

Posted

http://images45.fotosik.pl/134/724358e5cd4bd6bemed.jpg Jakie misiaczki kochane:loveu: Jakbym mogla to bym je teraz na smierc zacalowala:diabloti::loveu:
http://images37.fotosik.pl/130/21361ee56823debd.jpg Haha:D a co to :evil_lol::loveu:
http://images38.fotosik.pl/130/3442c268e658f917med.jpg Bracie:multi::evil_lol:
http://images37.fotosik.pl/130/bbdbf6203875293amed.jpg Zlap mnie no zlap hehe:D Kezno jaka mina :evil_lol:

Posted

super foteczki, jak się fajnie chłopaki bawią razem :loveu: aż mi szkoda, że Yana nie ma takiej siostrzyczki do towarzystwa :roll:

Posted

Yana napisał(a):
super foteczki, jak się fajnie chłopaki bawią razem :loveu: aż mi szkoda, że Yana nie ma takiej siostrzyczki do towarzystwa :roll:

Oj Yanka zawsze mozna to nadrobic:cool3::diabloti:

Posted

Chwilowo zaznaczę.. Jak tylko znajdziemy z TŻ chwilkę, z przyjemnością będziemy podziwiać te cuda :loveu:
kolejny dowód na to, że tylko bokser :cool1:

Posted

Siema Moniek. Miło, że się stęskniłaś za moimi paszczurami :multi:

[quote name='Yana']super foteczki, jak się fajnie chłopaki bawią razem :loveu: aż mi szkoda, że Yana nie ma takiej siostrzyczki do towarzystwa :roll:

Yana.. już wkrótce się to zapewne zmieni :loveu:

[quote name='ageralion']Wracam, a ty taaaaaaaakie fotki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: I jak tu nie pokochac tych Twoich krow? :loveu::loveu::loveu::loveu:

U nas świeże fotki częściej są niż ich nie ma. Niestety nie ma ich kto wstawiać, bo coraz więcej w pracy jestem, a przed i po jestem z krowami. Komp jest teraz na ostatnim miejscu na liście dnia. A kiedy już go włączam to najpierw sprawdzam co gdzie i jak u bokserów, a potem dopiero dogo :cool1:

[quote name='Patisa']http://images45.fotosik.pl/134/724358e5cd4bd6bemed.jpg
piękne! :loveu::loveu::loveu:

Dziękujemy za wizytę :multi:

Soema: Nie ma co podziwiać :eviltong: ale zapraszamy do siebie mimo wszystko często:cool3:

Posted

aneczka23 napisał(a):

Soema: Nie ma co podziwiać :eviltong: ale zapraszamy do siebie mimo wszystko często:cool3:

Jutro.. wezmę TŻ coś do picia :eviltong: komp na kolana i oglądniemy całą - kazał mi na siebie czekać, bo pozwoliłam sobie jedno zdjęcie ściągnąć i mu wysłać :)
Boskie są, mam nadzieję, że w przyszłym roku pochwalimy się własnym :)

Posted

Dopiero dziś jestem na dłużej, więc śmiało mogę się nareszcie podzielić z Wami wrażeniami z wystawy europejskiej w Dublinie 30-1.06.
Boksery wystawiały się 2 dnia imprezy, 3 pod względem liczebności rasa w liczbie ok 80 sztuk ( jednak nie wszystkie dotarły).
W klasie Kenzo startowało 19 Juniorów, z tego 10 od Pani sędzi Ann Ingram z Irl Północnej, otrzymało ocenę Bdb, a 9 Dosk. Mój wieprzunio znalazł się szczęśliwie w tej 9 i uzyskał 6 lokatę :cool3:, więc całkiem przyzwoicie zważywszy na klasę konkurentów i ich wiek ( wyższe lokaty były min 4 mies starsze) ;);)
Bejbe prezentowało się całkiem w porządku, bez rewelacji, ale przyzwoicie.
Jak zwykle rozemocjonowana Pańcia nie stanęła na wysokości zadania i mam 1 (słownie jedną) fotkę z ringu :oops::roll:
Impreza bardzo udana, szkoda, że musiałam się migulcem zbierać do pracy i nie skorzystałam bardziej. Odbywało się Obedience, Agility, Taniec z Psem. Psów, szczególnei ras rzadko spotykanych było też całkiem sporo, jednak popisałam się i nie robiłam fot :cool1: Nie wiem czemu. Nie zabijajcie. Mam tylko kilka fot bokserów.:roll:

Posted

i jeszcze raz ta hodowla, tym razem Intermediate Dog: Starr Attraction at Glenauld:

to pieski z pośredniej, po lewej - Norwatch Sunhawk Spotlight at Dibrid:

2 miejsce w Juniorach - Ergo Pecinksa Ruse Von Dibrid

i jakieś zaplątane :evil_lol::evil_lol: na pierwszym planie Kenzo paszczur:

Posted

teraz kilka ujęć naprawdę zjawiskowego pieska - INT CH. Crom Dei Centurioni at Zenmaxkay:

Crom jest pieskiem naprawdę nieprzeciętnej urody. Nasz hodowca wypatrzył go kiedyś na wystawie w Belfaście i posłał mi foty. Zachwycaliśmy się nim aż do dnia kiedy moglismy go poznać osobiście. Jego właściciel - szalenie z psa dumny, nie pozwalał nikomu zbliżać się do psa. Traktował go jak wysokiej klasy ewenement, na który nikt nawet patrzeć nie może. Przechodząc na samym początku wystawy między klatkami, natknęłam się na 1 kompletnie szczelnie obłożoną folią termiczną. Pies na mnie nie zareagował, a właściciel ni z tego ni z owego naskoczył na mnie wrzeszcząc, że mam się odsunąć od psa jak najdalej. Zamurowało mnie kompletnie. Żebym choć stała jakoś blisko klatki, coś do psa mówiła. :crazyeye: Nic kompletnie. Facet darł się jak nawiedzony, że głucha jestem i mam sobie iść :cool1: Zaciekawiona, co też tam trzyma w klatce obserwowałam jegomościa. Z nikim nie gadał ( choć Angol), łaził tam i wefte zdenerwowany. Zrobiłam wywiad wśród 'normalnych' hodowców i okazało się, że Crom trafił do Tego Typa z Włoch........za 11 tys euro. :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Licznba imponująca. Polecam wejść na stronkę tejże hodowli angielskiej na Z. by przyjrzeć się rodowodowi Croma i innych tamtejszych psów. Co więcej Crom nie tylko piękny ale i mądry, nawet IPO zaliczył.
.....
No i przyszedł czas na ringowe starcie. Wśród zgłoszonych piesków w klasie Championów znalazł się także ubiegłoroczny ZW. Świata Twinkle Star v. Eurozone, którego ogromnie podziwiam.. ale niestety nie dojechał :placz:
Najsilnejszym konkurentem Croma miał być zatem angielski champion Winuwuk Lust At First Sight ( którego ojciec jest też dziadkiem Kenzo).
Crom trzymany pod tą folią chyba dostał jakiegoś udaru bo latał po ringu jak oszalały wlokąc za sobą swojego "Pana". Może i miało to pryzpominać ueropejski styl wystawiania bokserów... :roll: ale wzbudziło jedynie żałosne komentarze i salwy śmiechu. Crom biedaczek był nie do opanowania.
Najpierw Pan starał się skorzystać z pomocy kumpla spoza rinfu, który go tam nawoływał. Skończyło się na upomnieniu sędziny i groźba usunięcia z ringu. Potem właściciel desperacko szczuł Croma na Winuwuka. Efekt jak się można było spodziewać - skok na psa i pana. Uciekał z ringu, wlókł człowieka za sobą. Jedna wielka katastrofa. Nie musze dodawać, że wygrała hodowla Winuwuk, przy czym zgarnał on nie tylko Best of Breed, ale także zwyciężył w grupie drugiej.:loveu::loveu:

Posted

[quote name='Justy$ka']Witanko ! :loveu:
W końcu fotki obu kroowek :multi:
Ohh... Jak ja uwielbiam tu zaglądac i ogladac zdjecia :loveu:

Witamy również. Bardzo nam miło ;)

[quote name='Soema']Jutro.. wezmę TŻ coś do picia :eviltong: komp na kolana i oglądniemy całą - kazał mi na siebie czekać, bo pozwoliłam sobie jedno zdjęcie ściągnąć i mu wysłać :)
Boskie są, mam nadzieję, że w przyszłym roku pochwalimy się własnym :)

No nie wierzę :crazyeye: Aż tak się Wam spodobały moje krowy? To Wam podrzucę jeszcze jakiś zestaw leniucha za chwilkę.