aneczka23 Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 a tu Kenzo po zawodach w doświadczonych rękach :eviltong: ( nawet zaczynał Boxera przypominać :p) z hodowcą, Jego córką i moim TZ Quote
Moniek193 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Jaki faflun mmm cisteczko:loveu::evil_lol: http://images39.fotosik.pl/101/de56a9d81b5ba580med.jpg Ale fajne foty takie to ja lubie:loveu: Quote
Iza i Avanti Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 aneczka23 napisał(a):Ja w sumie też nie widziałam "wrogo" nastawionych boxerów :roll: Wystawę z Panią Bogucką mamy 14.06 więc może coś nieco się zmieni. Dziś był u nas zlot motocyklistów i przeszliśmy z małym przez tłum, jak ktoś się nami zainteresował to dostawał w nagrodę parówkę, którą mógł zaszczytnie obdarować Kenzo :eviltong::eviltong: Najprawdopodobniej jutro odwiedzi nas psia behawiorystka. Z 1 strony się ogromnie cieszę, może problem się szybko uda rozwiązać.... z 2 strony jest mi przykro, że mimo starań sama nie potrafiłam sobie pomóc :cool1: Aneczko! Czasami warto zapytać i poradzić się fachowca :multi: Piękne zdjęcia... Nowofunland przepiękny... Miałam kiedyś :loveu: Zauważyłam jedno: czy wszystkie boksy miały skopiowane ogony? :crazyeye: |Nie macie ogoniastych? :crazyeye: Dobry wieczor! :loveu: Quote
Smile of Red Witch Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Jeszcze tydzień i osobiście poznam tego przystojniaczka ;) Mam nadzieję, że chłopak polubi Rudzie ;) Quote
Yana Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 ależ fotoreportaż :lol: czy oprócz wystawy były tam jakieś psie zawody ? Quote
Moniek193 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Piękny pies http://images42.fotosik.pl/101/422f78d87a7ddb77med.jpg :loveu: A u nas tez taki samo piekny a siedzi w schronisku:shake: http://img150.imageshack.us/img150/9931/zmianarozmiarureexposurm.jpg http://imgcash2.imageshack.us/Himg144/scaled.php?server=144&filename=zmianarozmiarureexposurgjz.jpg&xsize=640&ysize=480 Quote
Selket Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Cześć :loveu: Ile fotek z pięknymi psiakami :loveu: Quote
Patisa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 ojej ile foteczek!:cool3: a powiedz mi Aneczka proszę, bo aj nie w temacie :oops:, co to za impreza była? Quote
Smile of Red Witch Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Aniu trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wystawkę ;) Na pewno będzie dobrze ;) Quote
aneczka23 Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Moniek193 napisał(a):Jaki faflun mmm cisteczko:loveu::evil_lol: http://images39.fotosik.pl/101/de56a9d81b5ba580med.jpg Ale fajne foty takie to ja lubie:loveu: Hej, witam serdecznie. Dopiero dziś jestem na chwilkę w sieci. Uprzedzałam, że mnie nie będzie więc żeby umilić Wam oczekiwanie - tak licznie ufociłam ostatnią imprezę. Pięknie dziękujemy za komplementy. Patisa - to była międzynarodowa wystawa psów w Dublinie 11.04 Iza i Avanti napisał(a):Aneczko! Czasami warto zapytać i poradzić się fachowca :multi: Hm.. co do fachowca.. była u nas ta psia behawiorystka. Lokalny cud miód i orzeszki. Polecił mi ją hodowca, a miejscowy wet zachwalał jako bezkonkurencyjną pomoc.... Pani wiedziała do jakiego psa przyjeżdża, jaki u nas jest problem, wszystkie dane zebrała w wywiadzie telef. Po 5 min od wejścia Kenzo na nią warczał, gdzie kobieta nawet na niego nie zerknęła, czy dotknęła, żeby go nie prowokować. Uznała, że pies jest kompletnie nieposłuszny ( Veron też nawiasem mówiąc), że przejawia agresję wynikającą z dominacji i nie da się mu pomóc w sposób inny niż kastracja. Jej wizyta trwała 3h, przy czym po 5 min od wystawienia diagnozy odesłała psa do innego pomieszczenia i instruowała mnie jak: - podawać psu jedzenie ( co robiłam dotychczas identycznie), nie dopuszczając mnie do głosu... "A jak Pani mu podaje?" - przywołać psa na komendę ( nie mam z tym większych kłopotów) - w co się z nim bawić ( i bez jej wskazówek wiedziałam, że zabawy w przeciąganie nie są u nas wskazane) - jak nauczyć komendy zostań itp. Generalnie informacje pożyteczne.... jeśli ich ktoś nie posiadał :angryy: Na moje pyt : co jeszcze mogę zrobić żeby go do wystaw przystosować - nic, nie ma po co., jeżeli w ciągu 2 tyg się nie poprawi to zalecałabym kastrację. Odradziła też karmić Kenzo jedzeniem przez obcych w trakcie ćwiczeń. Żeby jeszcze śmieszniej było, to dodała, że w niemal każdym miocie zdarza się agresywne GENETYCZNIE szczenię i że to hodowca wcisnął mi kit i marketingowy bajer, że to niby nie wiedział, którego szczyla zostawić dla siebie.... Ręce opadają:mad: Chyba nie muszę dodawać, że po 5 min "szkolenia" niemal chciało mi się ryczeć :placz:. Zapłacić swoje niestety musiałam, czego do tej pory przeboleć nie mogę. Iza i Avanti napisał(a):Zauważyłam jedno: czy wszystkie boksy miały skopiowane ogony? :crazyeye: |Nie macie ogoniastych? :crazyeye: Wszystkie są jak dotąd kopiowane, z wyjątkiem 1, obecnie już Juniora. W tej samej hodowli dziś pojawiły się na wystawie 2 przepiękne szczeniorki - 11 tygodniowe i 5 miesięczne - również z niekopiowanym tyłkiem. Przepiękne :loveu: Yana napisał(a):ależ fotoreportaż :lol: czy oprócz wystawy były tam jakieś psie zawody ? Witaj Yana :cool3: na fotoreportażu są nawet obrazki - prócz wystawy były zawody agility. Czasem też na championshipach jest Obedience + Agiliy Selket napisał(a):Cześć :loveu: Ile fotek z pięknymi psiakami :loveu: Cześć Piękny Wiosenny posłańcu Selkeciku:loveu: Witaj Kasiu:loveu: Kciuki nie poszły na marne. Odniosłam mój największy do tej pory sukces wystawowy - Kenzo NIE warczał :multi::multi::multi: Dziś przebrnęliśmy wzdłuż całą Irlandię, żeby 1 - dostać 2 pkr karne i 60 euro za przekroczenie prędkości o 30km/h 2 - w drodze powrotnej złapać gumę,tuż po tym jak wpadliśmy w JEDYNĄ, w przeciągu 2 lat dziurę na jezdni jaką spotkaliśmy ........................................................................................................................................ oraz 3 - na wystawie Munster Boxer Club Breed Championship w Waterford zająć ... 2 miejsce zaraz po naszym bracie z miotu w klasie 5 szczylów Minor Puppy Dog ( od 9-12 mies). Sukces jest o tyle wielki, że jest to pierwsza wystawa na której widać efekt moich treningów socjalizacyjnych :multi: Quote
Smile of Red Witch Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 No widzisz cioteczka ;), a nie mówiłam że nie trzeba się martwić na zapas ;) W niedziele Aki szepnie na uszko Kenzo jak ma się chłopak zachowywać na ringach ;) Quote
Yana Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 a co do tej behawiorystki, to rzeczywiście pomogła :razz: Ja też już się na własnej skórze przekonałam, że nie każdy co się szkoleniowcem zwie, ma odpowiednią wiedzę i predyspozycje do szkolenia psów. Najważniejsze, że tym razem nie warczał :multi: czyli twoje przygotowania przyniosły efekt :multi: Quote
Moniek193 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Dziendoberek:multi: To ile Cie jeszcze nie bedzie :placz:Ja czekam na foty:roll: Quote
Iza i Avanti Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Nooooooo... Behawiorysta pełną doopą :shake: Aneczko! Gratuluję sukcesu na wystawie! :multi: Quote
aneczka23 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Smile of Red Witch napisał(a):No widzisz cioteczka ;), a nie mówiłam że nie trzeba się martwić na zapas ;) W niedziele Aki szepnie na uszko Kenzo jak ma się chłopak zachowywać na ringach ;) Nie możemy się już doczekać. :evil_lol: Żeby się tylko nasze bachory nie zakochały, bo co im przyjdzie z takiej miłości na odległość :eviltong:. Przyszedł mi dziś nr startowy i rozpiska ringów. Powinniśmy się szybko wystawić, chodzicie jako 4 w Waszej grupie :lol: Yana napisał(a):a co do tej behawiorystki, to rzeczywiście pomogła :razz: Ja też już się na własnej skórze przekonałam, że nie każdy co się szkoleniowcem zwie, ma odpowiednią wiedzę i predyspozycje do szkolenia psów. Najważniejsze, że tym razem nie warczał :multi: czyli twoje przygotowania przyniosły efekt :multi: Hej Yanka. To babsko nawet nie szkoliło psów, tylko mnie pouczała jak mam go traktować w domu żeby spadł z pozycji alfa na koniec szeregu w stadzie :roll: Masakra po prostu. Moniek193 napisał(a):Dziendoberek:multi: To ile Cie jeszcze nie bedzie :placz:Ja czekam na foty:roll: Doberek również. Jestem już jestem, foty mówisz?:p Zaraz będą. Niestety tak byłam przejęta sprawą, że zapomniałam zdjęcia małemu robić i tylko mam jedno beznadziejnej jakości jak stoi na lokacie. :cool1: W ogóle to w szoku takm byłam ze szczęścia, że mi się coś naprawdę udało wypracować, że niemal nie całowałam stojących obok i kibicujących nam hodowców :diabloti: Quote
Moniek193 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 aneczka23 napisał(a): Doberek również. Jestem już jestem, foty mówisz?:p Zaraz będą. Niestety tak byłam przejęta sprawą, że zapomniałam zdjęcia małemu robić i tylko mam jedno beznadziejnej jakości jak stoi na lokacie. :cool1: W ogóle to w szoku takm byłam ze szczęścia, że mi się coś naprawdę udało wypracować, że niemal nie całowałam stojących obok i kibicujących nam hodowców :diabloti: Trzeba bylo ucalowac:diabloti::D Czekam na te super jakosci foty:evil_lol::loveu: Quote
Recommended Posts