Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneczka23 napisał(a):
Ja w sumie też nie widziałam "wrogo" nastawionych boxerów :roll: Wystawę z Panią Bogucką mamy 14.06 więc może coś nieco się zmieni.
Dziś był u nas zlot motocyklistów i przeszliśmy z małym przez tłum, jak ktoś się nami zainteresował to dostawał w nagrodę parówkę, którą mógł zaszczytnie obdarować Kenzo :eviltong::eviltong:

Najprawdopodobniej jutro odwiedzi nas psia behawiorystka. Z 1 strony się ogromnie cieszę, może problem się szybko uda rozwiązać.... z 2 strony jest mi przykro, że mimo starań sama nie potrafiłam sobie pomóc :cool1:

Aneczko! Czasami warto zapytać i poradzić się fachowca :multi:

Piękne zdjęcia... Nowofunland przepiękny... Miałam kiedyś :loveu:

Zauważyłam jedno: czy wszystkie boksy miały skopiowane ogony? :crazyeye: |Nie macie ogoniastych? :crazyeye:

Dobry wieczor! :loveu:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Jaki faflun mmm cisteczko:loveu::evil_lol: http://images39.fotosik.pl/101/de56a9d81b5ba580med.jpg

Ale fajne foty takie to ja lubie:loveu:

Hej, witam serdecznie. Dopiero dziś jestem na chwilkę w sieci. Uprzedzałam, że mnie nie będzie więc żeby umilić Wam oczekiwanie - tak licznie ufociłam ostatnią imprezę.
Pięknie dziękujemy za komplementy.

Patisa - to była międzynarodowa wystawa psów w Dublinie 11.04

Iza i Avanti napisał(a):
Aneczko! Czasami warto zapytać i poradzić się fachowca :multi:

Hm.. co do fachowca.. była u nas ta psia behawiorystka. Lokalny cud miód i orzeszki. Polecił mi ją hodowca, a miejscowy wet zachwalał jako bezkonkurencyjną pomoc....
Pani wiedziała do jakiego psa przyjeżdża, jaki u nas jest problem, wszystkie dane zebrała w wywiadzie telef. Po 5 min od wejścia Kenzo na nią warczał, gdzie kobieta nawet na niego nie zerknęła, czy dotknęła, żeby go nie prowokować. Uznała, że pies jest kompletnie nieposłuszny ( Veron też nawiasem mówiąc), że przejawia agresję wynikającą z dominacji i nie da się mu pomóc w sposób inny niż kastracja.
Jej wizyta trwała 3h, przy czym po 5 min od wystawienia diagnozy odesłała psa do innego pomieszczenia i instruowała mnie jak:
- podawać psu jedzenie ( co robiłam dotychczas identycznie), nie dopuszczając mnie do głosu... "A jak Pani mu podaje?"
- przywołać psa na komendę ( nie mam z tym większych kłopotów)
- w co się z nim bawić ( i bez jej wskazówek wiedziałam, że zabawy w przeciąganie nie są u nas wskazane)
- jak nauczyć komendy zostań itp.
Generalnie informacje pożyteczne.... jeśli ich ktoś nie posiadał :angryy:
Na moje pyt : co jeszcze mogę zrobić żeby go do wystaw przystosować - nic, nie ma po co., jeżeli w ciągu 2 tyg się nie poprawi to zalecałabym kastrację. Odradziła też karmić Kenzo jedzeniem przez obcych w trakcie ćwiczeń.
Żeby jeszcze śmieszniej było, to dodała, że w niemal każdym miocie zdarza się agresywne GENETYCZNIE szczenię i że to hodowca wcisnął mi kit i marketingowy bajer, że to niby nie wiedział, którego szczyla zostawić dla siebie.... Ręce opadają:mad:

Chyba nie muszę dodawać, że po 5 min "szkolenia" niemal chciało mi się ryczeć :placz:. Zapłacić swoje niestety musiałam, czego do tej pory przeboleć nie mogę.

Iza i Avanti napisał(a):
Zauważyłam jedno: czy wszystkie boksy miały skopiowane ogony? :crazyeye: |Nie macie ogoniastych? :crazyeye:

Wszystkie są jak dotąd kopiowane, z wyjątkiem 1, obecnie już Juniora. W tej samej hodowli dziś pojawiły się na wystawie 2 przepiękne szczeniorki - 11 tygodniowe i 5 miesięczne - również z niekopiowanym tyłkiem. Przepiękne :loveu:

Yana napisał(a):
ależ fotoreportaż :lol: czy oprócz wystawy były tam jakieś psie zawody ?

Witaj Yana :cool3: na fotoreportażu są nawet obrazki - prócz wystawy były zawody agility. Czasem też na championshipach jest Obedience + Agiliy

Selket napisał(a):
Cześć :loveu:
Ile fotek z pięknymi psiakami :loveu:

Cześć Piękny Wiosenny posłańcu Selkeciku:loveu:

Witaj Kasiu:loveu:
Kciuki nie poszły na marne.
Odniosłam mój największy do tej pory sukces wystawowy - Kenzo NIE warczał :multi::multi::multi:

Dziś przebrnęliśmy wzdłuż całą Irlandię, żeby
1 - dostać 2 pkr karne i 60 euro za przekroczenie prędkości o 30km/h
2 - w drodze powrotnej złapać gumę,tuż po tym jak wpadliśmy w JEDYNĄ, w przeciągu 2 lat dziurę na jezdni jaką spotkaliśmy
........................................................................................................................................

oraz 3 - na wystawie Munster Boxer Club Breed Championship w Waterford zająć ... 2 miejsce zaraz po naszym bracie z miotu w klasie 5 szczylów Minor Puppy Dog ( od 9-12 mies). Sukces jest o tyle wielki, że jest to pierwsza wystawa na której widać efekt moich treningów socjalizacyjnych :multi:

Posted

a co do tej behawiorystki, to rzeczywiście pomogła :razz: Ja też już się na własnej skórze przekonałam, że nie każdy co się szkoleniowcem zwie, ma odpowiednią wiedzę i predyspozycje do szkolenia psów.
Najważniejsze, że tym razem nie warczał :multi: czyli twoje przygotowania przyniosły efekt :multi:

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
No widzisz cioteczka ;), a nie mówiłam że nie trzeba się martwić na zapas ;) W niedziele Aki szepnie na uszko Kenzo jak ma się chłopak zachowywać na ringach ;)

Nie możemy się już doczekać. :evil_lol: Żeby się tylko nasze bachory nie zakochały, bo co im przyjdzie z takiej miłości na odległość :eviltong:. Przyszedł mi dziś nr startowy i rozpiska ringów. Powinniśmy się szybko wystawić, chodzicie jako 4 w Waszej grupie :lol:

Yana napisał(a):
a co do tej behawiorystki, to rzeczywiście pomogła :razz: Ja też już się na własnej skórze przekonałam, że nie każdy co się szkoleniowcem zwie, ma odpowiednią wiedzę i predyspozycje do szkolenia psów.
Najważniejsze, że tym razem nie warczał :multi: czyli twoje przygotowania przyniosły efekt :multi:

Hej Yanka. To babsko nawet nie szkoliło psów, tylko mnie pouczała jak mam go traktować w domu żeby spadł z pozycji alfa na koniec szeregu w stadzie :roll: Masakra po prostu.

Moniek193 napisał(a):
Dziendoberek:multi:
To ile Cie jeszcze nie bedzie :placz:Ja czekam na foty:roll:

Doberek również. Jestem już jestem, foty mówisz?:p Zaraz będą. Niestety tak byłam przejęta sprawą, że zapomniałam zdjęcia małemu robić i tylko mam jedno beznadziejnej jakości jak stoi na lokacie. :cool1: W ogóle to w szoku takm byłam ze szczęścia, że mi się coś naprawdę udało wypracować, że niemal nie całowałam stojących obok i kibicujących nam hodowców :diabloti:

Posted

aneczka23 napisał(a):

Doberek również. Jestem już jestem, foty mówisz?:p Zaraz będą. Niestety tak byłam przejęta sprawą, że zapomniałam zdjęcia małemu robić i tylko mam jedno beznadziejnej jakości jak stoi na lokacie. :cool1: W ogóle to w szoku takm byłam ze szczęścia, że mi się coś naprawdę udało wypracować, że niemal nie całowałam stojących obok i kibicujących nam hodowców :diabloti:

Trzeba bylo ucalowac:diabloti::D
Czekam na te super jakosci foty:evil_lol::loveu: