Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oo, byłoby super. dzięki. dobrze, jakbyś zapytała czy jest ścisłą dentystką :evil_lol: ;) chociaż mam wielką wiarę i mam nadzieję, że już na następnej wystawie mi się uda uniknąć warczenia. To będzie klubowy Championship Boxerów :razz:
Dziś wieczór jedziemy do szkółki gdzie mały chodził na obedience, żeby dorwać trenera do praktykowania pokazu szczęki.
Wiem coś na temat złych szkół bo mi 1 facet kazał bić psa po nosie za każde warczenie. Efekt był taki: facet wziął Kenzo na smycz, ktoś inny podszedł do dzidzi, on warknął a ten "handler" mu po nosie. I niemal pół ręki nie odgryzione. :cool1:
Ja stosuje tylko nagradzanie kurczakiem i w sumie efekt jest na dzień dzisiejszy taki, że warczy od niechcenia, dużo słabiej ciszej i tylko przez chwilę

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneczka23 napisał(a):
Sunia będzie na pewno, pytanie tylko kiedy. Pół roku, rok... Głównie zależy kiedy Kenzo będzie już na tyle odchowany żeby mógł być nowy piesek.
No ja nie jestem jeszcze żadnym hodowcą, ale jak już coś mam robić w tym kierunku to nie "po łebkach" i bez nastawienia na zysk. Tak po prawdzie to nie wiem jak można w tej "branży" zarobić skoro 1 wystawa to 20e za wstęp + dojazd 50e itp, a gdzie reszta "gadżetów" :eviltong:

No to Kenzo dojrzewaj szybciutko bo dziewczyna czeka:loveu::evil_lol:
A wiesz juz jakie umaszczenie dzidzi bys chciala?? pregusek czy zólteczko:loveu:
A ze Ty masz profesjonalne podejscie do hodowli to ja w 100% wiem, a ze zysku z tego nie ma to tez wiem, to jest poprostu pasja tylko szkoda ze niektorzy sie łudzą i mysla ze zarabia milony ( czy tam ó:roll:) a potem sie okazjuje ze nie ma zysku to sie robi pseudohodowle i kasa jest:shake:

Posted

Oj przyjdzie czas, że będziesz miała boxerka z powrotem ;);) Masz Agenta i mama pewnie nie jest jeszcze gotowa na szczeniaka i kolejne zamieszanie.
Mnie się Nikita i Nelson ogromnie podobają. Heh, z chęcią bym sobie taką dzidzię przywiozła, ale niestety nie mogę kupić szczeniaka z Polski, co najwyżej z Anglii :cool1:

Posted

Moniek193 napisał(a):
No to Kenzo dojrzewaj szybciutko bo dziewczyna czeka:loveu::evil_lol:
A wiesz juz jakie umaszczenie dzidzi bys chciala?? pregusek czy zólteczko:loveu:
A ze Ty masz profesjonalne podejscie do hodowli to ja w 100% wiem, a ze zysku z tego nie ma to tez wiem, to jest poprostu pasja tylko szkoda ze niektorzy sie łudzą i mysla ze zarabia milony ( czy tam ó:roll:) a potem sie okazjuje ze nie ma zysku to sie robi pseudohodowle i kasa jest:shake:

Mońku póki co to wszystko to, są odległe plany, ja w tej dziedzinie dopiero raczkuje, wszystkiego się uczę. Do hodowli, itp to kilka lat doświadczenia mi jeszcze brakuje. Ale każdy od czegoś zaczynał sądzę. Jako, że Kenzo to mój pierwszy pies wystawowy a ja dopiero od kilku miesięcy drążę temat to sporo wody musi upłynąć.
Dużo więcej porad i cennych uwag na pewno można usłyszeć od Niki czy Nelsona ;)
A kolor dzidzi mi właściwie obojętny, aczkolwiek jeśli były by 2 równie doskonałe szczeniory to skłoniłabym się do złotego :p

Posted

aneczka23 napisał(a):
Mońku póki co to wszystko to, są odległe plany, ja w tej dziedzinie dopiero raczkuje, wszystkiego się uczę. Do hodowli, itp to kilka lat doświadczenia mi jeszcze brakuje. Ale każdy od czegoś zaczynał sądzę. Jako, że Kenzo to mój pierwszy pies wystawowy a ja dopiero od kilku miesięcy drążę temat to sporo wody musi upłynąć.
Dużo więcej porad i cennych uwag na pewno można usłyszeć od Niki czy Nelsona ;)
A kolor dzidzi mi właściwie obojętny, aczkolwiek jeśli były by 2 równie doskonałe szczeniory to skłoniłabym się do złotego :p

Odlegle ,nie odlegle o boksiach to ja sobie uwielbiam marzyc:loveu::evil_lol:
W mojej bardzo dalekiej przyszlosci takze planuje piekna, zoltkowa rodowodowa boksie w celu jej wystawainia rzecz jasna:loveu: Ale nie napalam sie za bardzo bo wiem ze potzreba duzo czasu posiwecic takiemu przyszelmu championowi :D
A co do Niki i Nelsonka:loveu:Moje idealy no i te szczeniaki teraz:loveu:
Tylko malo zdjec:diabloti:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Oj przyjdzie czas, że będziesz miała boxerka z powrotem ;);) Masz Agenta i mama pewnie nie jest jeszcze gotowa na szczeniaka i kolejne zamieszanie.
Mnie się Nikita i Nelson ogromnie podobają. Heh, z chęcią bym sobie taką dzidzię przywiozła, ale niestety nie mogę kupić szczeniaka z Polski, co najwyżej z Anglii :cool1:

Nie... Moja Mama na psa się zgadza, ale nie na boksera :p
Za to mój Tata mówi, ze jak pies to boxer...
No, ale to mama jest szyją rodziny (szyja oczywiście kręci głową - którą jest Tata :evil_lol:) to do niej należy ostatnie słowo...

Mi szczególnie Nikita serce podbiła :loveu:
I te cudne szczylki...
No cudo...:loveu::loveu::loveu:

PS: Ja tu niezłą reklamę tej hodowli zrobiłam :evil_lol:

Posted

Justy$ka napisał(a):
Nie... Moja Mama na psa się zgadza, ale nie na boksera :p
Za to mój Tata mówi, ze jak pies to boxer...
No, ale to mama jest szyją rodziny (szyja oczywiście kręci głową - którą jest Tata :evil_lol:) to do niej należy ostatnie słowo...

Mi szczególnie Nikita serce podbiła :loveu:
I te cudne szczylki...
No cudo...:loveu::loveu::loveu:

PS: Ja tu niezłą reklamę tej hodowli zrobiłam :evil_lol:

Justyna! Powiem Ci, że dla mnie Nelson jest jednym z najpiękniejszych samców w PL... :loveu:

Posted

Aneczko! Pani Bogucka jest sprawiedliwym sędziom... Avantiego oceniała parę dobrych lat temu (jakieś 9 :roll: Tylko nie wiem, co z Kenzia warczeniem... Osobiście nie spotkałam się z przypadkiem gulgoczącego na sędziego boksa...

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Aneczko! Pani Bogucka jest sprawiedliwym sędziom... Avantiego oceniała parę dobrych lat temu (jakieś 9 :roll: Tylko nie wiem, co z Kenzia warczeniem... Osobiście nie spotkałam się z przypadkiem gulgoczącego na sędziego boksa...

Ja w sumie też nie widziałam "wrogo" nastawionych boxerów :roll: Wystawę z Panią Bogucką mamy 14.06 więc może coś nieco się zmieni.
Dziś był u nas zlot motocyklistów i przeszliśmy z małym przez tłum, jak ktoś się nami zainteresował to dostawał w nagrodę parówkę, którą mógł zaszczytnie obdarować Kenzo :eviltong::eviltong:

Najprawdopodobniej jutro odwiedzi nas psia behawiorystka. Z 1 strony się ogromnie cieszę, może problem się szybko uda rozwiązać.... z 2 strony jest mi przykro, że mimo starań sama nie potrafiłam sobie pomóc :cool1:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Ja w sumie też nie widziałam "wrogo" nastawionych boxerów :roll: Wystawę z Panią Bogucką mamy 14.06 więc może coś nieco się zmieni.
Dziś był u nas zlot motocyklistów i przeszliśmy z małym przez tłum, jak ktoś się nami zainteresował to dostawał w nagrodę parówkę, którą mógł zaszczytnie obdarować Kenzo :eviltong::eviltong:

Najprawdopodobniej jutro odwiedzi nas psia behawiorystka. Z 1 strony się ogromnie cieszę, może problem się szybko uda rozwiązać.... z 2 strony jest mi przykro, że mimo starań sama nie potrafiłam sobie pomóc :cool1:

Ja tez bym chciala dac mu parowke:evil_lol:
Z moja Sara jest duzo gorzej:shake:Do tej pory 1!! osoba miala do niej tyle cierpliwosci zeby namawiac ja 1 godz i dac jej zjesc pol paczki swoich herbatnikow a Sara i tak nie podeszla:shake:
Ja juz starcilam nadzieje ze sama moge sobie pomoc i dlatego wybieram sie na jakies szkolenie zeby Sara miala kontakt zarowno z psami jak i ludzmi bo przy psach Sara jest 1000razy odwazniejsza:crazyeye:Nie wiem od czego to zalezy ale jak widzi psa to juz nic jej niestraszne:roll:A potem znow wpada w panike:shake:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Ja tez bym chciala dac mu parowke:evil_lol:
Z moja Sara jest duzo gorzej:shake:Do tej pory 1!! osoba miala do niej tyle cierpliwosci zeby namawiac ja 1 godz i dac jej zjesc pol paczki swoich herbatnikow a Sara i tak nie podeszla:shake:
Ja juz starcilam nadzieje ze sama moge sobie pomoc i dlatego wybieram sie na jakies szkolenie zeby Sara miala kontakt zarowno z psami jak i ludzmi bo przy psach Sara jest 1000razy odwazniejsza:crazyeye:Nie wiem od czego to zalezy ale jak widzi psa to juz nic jej niestraszne:roll:A potem znow wpada w panike:shake:

ojej :crazyeye: aż tak u nas się na <tfu tfu> nie rozwinęło. mały burknie, fuknie, ale jak go namawiam to weźmie od razu. w przyszłym tyg powinna mi też przyjść z Polski ta książka "Strachopies" i "Okiem psa"
Może Sarka jest odważniejsza bo inny pies odwraca jej uwagę od "zagrożenia" i już się nim tak nir przejmuje

Posted

W pracy mam dużo zajęć i niestety na Dogo czasu mniej...Dużo czasu z dzieciakami spędzam, głównie się po mieście z małym wałęsamy...

A tu mam PARE fotek z wystawy Wielkanocnej 11.04.09 Combined Canine International Show, na której bejbe było 4/5 Juniorów.
Mam nadzieję, że zaspokoję Wasze fotkowe potrzeby na min tydzień:cool3::cool3:

Tu kat Puppy Dog:

ten piesek wczoraj nota bene wygrał stawkę 7 szczeniorów