Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aneczka23']
Wiem Kiłi jaki to ból, bo mój Veron bezkonkurencyjne cudo też nie ma ma co startować ze swoim wnętrostwem. No chyba żeby jedynie dostać dyskwalifikację :cool1:
Uma fajnie stoi przecież, a mogłabyś ją podtrzymać tak jak ja Kenzaka - 1 ręka przy głowie żeby się nie ruszała a drugą jej tylnie nogi ustawiać. Heh, widziałam już tyle technik przeróżnych.. nawet na kliker pieski sa wyśmigane i przestawiają nnogi na komendę lea przód, tylnia tył. Tu dopiero jest co podziwiać. Ja moje i tak niezbyt ustawiam, bo prawidłowo to powinno wyglądać tak : Winuwuk Boxers Home Page proszę wejść w zakładkę SHOW TEAM.
(nawiasem mówiąc to jest hodowla, z której najprawdopodobniej będzie moja następna dzidzia)

Próbowałam ją podtrzymywać, ale ta małpa od razu się skręca sprawdzając co ja jej tam z tyłu robie:evil_lol:
Chciałam ją tak ustawić (na fotce mama Umy, Lulu):
http://www.bokserbenignus.republika.pl/nowy/lula.1.jpg
ale ona strasznie nie lubi nóg do tyłu brać.
Mam w planach w przyszłości wybrać się na jakąś wystawe białych bokserów, ale na razie to tylko plany:evil_lol:
Pozdrawiam;)

Posted

Dziewczyny Wy nie macie na co narzekac:diabloti:Sprobujecie sobie moją Sare choc w podobny sposob ustawic:diabloti: Jedna noga do tylu to ona siada, puszcze na chwile obroze juz biegnie ode mnie swoimi podskokami , trwa to dluzej niz 5min jest taka znudzona ze specjalnie wszytsko robi zle to sie nazywa charakterek a Wasze boskie to sie cudnie ustawiaja wg mego skromnego zdania:oops:W porownaniu do mojej to jest rewelacja:evil_lol:

Posted

[quote name='Kiłi']Próbowałam ją podtrzymywać, ale ta małpa od razu się skręca sprawdzając co ja jej tam z tyłu robie:evil_lol:
Chciałam ją tak ustawić (na fotce mama Umy, Lulu):
http://www.bokserbenignus.republika.pl/nowy/lula.1.jpg
ale ona strasznie nie lubi nóg do tyłu brać.
Mam w planach w przyszłości wybrać się na jakąś wystawe białych bokserów, ale na razie to tylko plany:evil_lol:
Pozdrawiam;)

spróbuj uczyć ją wystawiania w ten sposób, że jedna osoba trzyma ją na smyczce, a druga w pewnej odległości pokazuje coś atrakcyjnego np. zabawkę. Pies automatycznie się napina, wyciąga (smyczka go hamuje) i wyciąga nogi do tyłu. Jak ładnie stanie chociaż na parę sekund w nagrodę spuszczasz ze smyczki i bawisz się zabawką, którą machałaś przed psem. W taki sposób pies szybko się uczy, nawet na wystawach tak się robi, jedna osoba wystawia, a druga za ringiem woła psa po imieniu i macha jego ulubioną zabawką :evil_lol:

Posted

eh, niestety u nas double handling jest surowo zakazany :razz: a za jakiekolwiek próby nakręcania psa jesteś wyrzucona z ringu i płacisz karę 130e :loveu:

obiecane foty i nawet 2 filmiki ukażą się niedługo. okazało się, że to nie tylko sterowników nie mam do nowej karty, ile to, że zakupiony 2 lata temu laptop nie ma już tak zaawansowanej technologii i jego czytnik małych kard nie chce współpracować z tą nową kartą, więc dopiero czekam na zamówiony mały adapter do kart :roll:

Na jednym z filmików widać jak musiałam się ewakuować z mojej miejscówki filmowca, żeby dekoncentrujący się Kenzo nie wypadł z wystawy, właśnie za pomoc spoza ringu :shake:

Posted

w Polsce takie wystawianie bokserów jest powszechne i dopuszczalne i chyba większość tak właśnie uczy boksie wystawiania się :lol:

Posted

No niby tak, ale swoją drogą, to chyba pewnego rodzaju brak profesjonalizmy w wystawianiu boksiów...:roll:

i to się tyczy wszystkich wystawiających boksery( nie żebym do Yaneczki biła czy coś :roll:)

Posted

Patisa napisał(a):
No niby tak, ale swoją drogą, to chyba pewnego rodzaju brak profesjonalizmy w wystawianiu boksiów...:roll:

i to się tyczy wszystkich wystawiających boksery( nie żebym do Yaneczki biła czy coś :roll:)

taki sposób wystawiania ma chyba na celu pokazanie pięknej, umięsnionej sylwetki psa, której nie widać tak dobrze gdy stoi sobie "na luzie", jeśli jest to ogólnie przyjęte i akceptowane przez sędziów i organozatorów, to chyba jest ok.
dla mnie bardziej nieprofesjonalne są inne zabiegi jakim poddawane są psy np. przyczernianie, wybielanie i inne poprawianie wyglądu

Posted

aneczka23 napisał(a):
eh, niestety u nas double handling jest surowo zakazany :razz:

U nas też jest chyba zakazany, ale nikt tego nie respektuje:evil_lol:
Ja ją na zabawke tylko do zdjęć ustawiam, ostatnio próbuje podtrzymywać i coraz lepiej wychodzi:p

Posted

Dla wszystkich wspaniałych ciotek, które nas odwiedzają i do nas piszą.. oraz dla tych które odwiedzają i nie piszą.. oraz dla tych, które nas dopiero mają zamiar odwiedzić... :loveu:

Zajączka pięknego,
dyngusa mokrego,
koszyczka pełnego,
śniadania smacznego,
pisanek kolorowych,
świąt wesołych i zdrowych,
palemki ozdobnej,
owieczki modnej.
Wesołych Świąt życzą Aneczka, Sebastian, Veron i Kenzo

Posted

Dziękuje i
WESOŁEGO
ALLELUJA!!!

..........$...$...$...$..
........$..................$
.....$.......................$
...$..........................$
..$.000000........۩۩۩۩...$
.$.0▒0▒0▒0....۩۩۩۩۩۩...$
$.§▓§§▓§§▓..۩۩۩۩۩۩۩۩.$
$.♥♥♥♥♥♥♥♥.۩۩۩۩۩۩۩۩۩$
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
.$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
..▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
...$$$$$$$$$$$$$$$$$$
....▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
.....,,▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Kiedy Wielka Noc nastanie,
życzę wam na
Zmartwychwstanie
dużo szczęścia i radości,
które niechaj zawsze gości
w dobrym sercu,
w jasnej duszy
i niech wszystkie żale zgłuszy.

..\\//...\\//......\\//...\\//....\\//...
..\\/..(▒)(▒)...\\//.....(▒)(▒)..\\//
///..(▒)(█)(▒)..\\//..(▒)(█)(▒)..\/
\\//...(▒)(▒)...\\//.....(▒)(▒)..\\/
.\\//..\\/...\\////...\\//...\\\\//..\\//..

Pozdrawiam cie w trochę większym gronie
Marlena, Max, Lola, Drops, Gucia, Feta, Kropka, Siwa, Murza,Rudy
Jak tyle życzy CI wesołych świąt to musza być udane :D

Posted

Yana napisał(a):
taki sposób wystawiania ma chyba na celu pokazanie pięknej, umięsnionej sylwetki psa, której nie widać tak dobrze gdy stoi sobie "na luzie", jeśli jest to ogólnie przyjęte i akceptowane przez sędziów i organozatorów, to chyba jest ok.
dla mnie bardziej nieprofesjonalne są inne zabiegi jakim poddawane są psy np. przyczernianie, wybielanie i inne poprawianie wyglądu

No jeśli sędziowie to akceptują... to ok. ja nie wiem jak jest dokładnie, bo nie wystawiam bokserów( póki co :p ).
Owszem wygląda fajnie, ale ciekawe co an to w innych krajach? gdzieś na zachodzie? Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania - tam jest tak samo?:cool3:

Jejku, Wy już sobie życzenia składacie...ja jeszcze nie mam wierszyka. Ale postaram się jakiś wykombinować :p

Posted

Żeby śmiały się pisanki,
uśmiechały się baranki,
mokry Śmigus zraszał skronie,
dużo szczęścia sypiąc w dłonie.

Wesołego Alleluja.

**___**
_**___**_________*** *
_**___**_______**___ ****
_**__**_______*___** ___**
__**__*______*__**__ ***__**
___**__*____*__**___ __**__*
____**_**__**_**____ ____**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*#o
___oo_______o#$#o
__o##o______o####o
_o#$###o__o#$#$#$#o
o#####$o@@o########o
o#$#$#o@@o##o#####o
_o##__o##o_o##o
____o#$#o___o#$#o
__o#$$#o_____o####o
__o#$#o_____o######o
_o###o_______o#o#o#o
_o#o#o________o###o
__o###o________o#o
___o#o#________o
____o#o# o
____o### o

Posted

Ohhh.... W końcu trafiłam do galeryjki Twoich Piękności :loveu:
Jakie słodziaki... No cud, miód malina! :loveu::loveu::loveu:

Wesolutkich, cieplutkich i rodzinnych swiąt oraz mokrego dyngusa dla Ciebie i Twoich Serduszek :loveu: