Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
I tu się Aneczko zgadzamy! Moimi faworytami też są europejskie boksery! Amerykańskie są dla mnie: "za chude, za długie, za delikatne, za bardzo wymuskane".... :evil_lol:

Hej Izuniu, też lubię "kawał chłopa". Veron jest tego rzetelnym przykładem 34kg żywej wagi.:cool3::cool3:

Akadna napisał(a):
Hej! ;)
Już 33 strony... Coś mnie chyba ominęło. xd

Hej Akadna. A jakże co myślałaś. Kotka nie ma myszki harcują. Ale nie myśl sobie, bo my zdjęcia Vectora obejrzeliśmy i wszystko śledzimy na bieżąco. Wpadaj częściej :cool2:

123mariszka napisał(a):
ja jestem zwolenniczką tylko europejskich bokserów, pies wg. mnie powinien być psem , a nie kolejną pseudo maskotką czy wyimaginowaną "lalą"

Mariszka nie mogę się zgodzić. Pseudo maskotką nie można nazwać pięknych zadbanych boxiów, w dodatku multichampsów, ja przynajmniej chętnie widziałabym u siebie dzidzie po takim np. Uniehttp://www.shanamor.co.uk/Uno.html i raczej co jak co ale "lalą" bym Go nie nazwała, ale to moje zdanie.

kwiatek82 napisał(a):
czesc , jesteli to bylo do mnie to jestem Agnieszka :)

Cześć Aguś :Rose:

123mariszka napisał(a):
aneczko kiedy znowu wstawisz fotki swoich ślicznych bokserków???:lol:

Nawet się teraz do tego zamierzałam ale fotosik padł i klops, może jutro się uda

Wyjątek napisał(a):
Hej hej! :)
Tak dyskutujecie tu o gustach i guścikach dot. boksiów... Skorzystam :diabloti:

Może jesteście w stanie polecić jakąś hodowlę?
Do tego może orientujecie się, w której można spodziewać się szczeniaków na przełomie czerwiec-sierpień? :razz:

Ja znam. Dzidzie będą rodzą się za 2 tyg, dostępne za 8, a z oczekiwaniem na szczepionkę p. wściekliźnie - za 3 miesiące, czyli koło maja. Może być? Pedigree bogate w champ.

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneczka23 napisał(a):

Ja znam. Dzidzie będą rodzą się za 2 tyg, dostępne za 8, a z oczekiwaniem na szczepionkę p. wściekliźnie - za 3 miesiące, czyli koło maja. Może być? Pedigree bogate w champ.

Więcej info? Z jakiego skojarzenia dzieciaki? Jakieś zdjęcia, prześwietlenia, szkolenia? ;)
Co prawda nie wiem, czy maj to nie za wcześnie (myślałam o wzięciu na wakacje, kiedy będę mieć wolne), ale może jak zobaczę i poczytam to się skuszę:evil_lol: Max na koniec lutego będę wiedziała, czy w październiku zaczynam studia w Hiszpanii czy też nie i wtedy zapadnie ostateczna decyzja:roll:

Posted

Jesli chodzi o mioty to zapraszam na str Klubu Boksera - w dziale hodowla są mioty urodzone i mioty planowane :)
Klub Boksera w Polsce
jest podana tez zawsze strona www hodowli a tam mozna zobaczyc zdj przyszej mamy i taty szczeniorkow (ich wystawy, osiagniecia, badania itp)
jak na razie wakacje to dosc odlegly termin, planowane mioty pokazuja sie zazwyczaj na poczatku/ w polowie ciąży :) wtedy pewne jest juz krycie i przyjscie na swiat maluchów !

Posted

tu jest stronka hodowli Ojca, czołowa hodowla irlandzka - z tej samej pochodzi ojciec mojego Kenzo:
Uno's Page - konkretnie jest to
[SIZE=2]Am Ch. Araby American Flyer to Jimbren
matka pochodzi z hodowli angielskiej:
Ojcem jest: Ir Ch, Keopas Parting Shot. Grandparents: GB Ch Ashgate Able Seaman of Seefeld, GB Ch Sugarwood Didjano, Ch Fairyhouse Pearly Twist. GR Grandparents: GB Ch Eight Bells of Seefeld, GB Ch Rayfos Cock Robin, GB Ch Faerdorn Fineas Fogg. Gr Gr Grandparents: GB Ch Rupik Bellringer of Seefeld, IR GB Ch Tirkane Toy Boy, Ch Fairyhouse Star Turn.

Posted

[quote name='kwiatek82']Jesli chodzi o mioty to zapraszam na str Klubu Boksera - w dziale hodowla są mioty urodzone i mioty planowane :)
Klub Boksera w Polsce
jest podana tez zawsze strona www hodowli a tam mozna zobaczyc zdj przyszej mamy i taty szczeniorkow (ich wystawy, osiagniecia, badania itp)
jak na razie wakacje to dosc odlegly termin, planowane mioty pokazuja sie zazwyczaj na poczatku/ w polowie ciąży :) wtedy pewne jest juz krycie i przyjscie na swiat maluchów !

No tak, ale są to tylko polskie hodowle :eviltong:

Posted

Hej Aneczko!
Mam wspaniałą nowinę, która poprawiła mi troszkę nastrój...:cool3:

Otóż... znalazłam właśnie w Polskich hodowlach dwa, wspaniałe reproduktory, jeden interchampion, a drugi zapewne lada chwila nim zostanie i oba NIE MAJA BIAŁYCH PYSKÓW!:loveu:

Bardzo podobają mi się te z białymi mordami, ale jak wcześniej sobie trochę pisałyśmy... nie dobrze jest kojarzyć suki z dużą ilością białych znaczeń z takim samym psem, bo wychodzi sporo białasków.

Pierwszy, który uradował me serce to OMAR dei Centurioni z hodowli Kierskie Ustronie
( Kierskie Ustronie )

Oto on:
http://www.boxermania.com.pl/Omar/ottavio_10_06_04_2%20copy.jpg

A drugi to PAVAROTTI Nostrum ( http://strony.psy.pl/boksery )
oto on:
http://strony.psy.pl/boksery/szekla_zima_12.jpg

No...i humor mi się polepszył ( troszkę ) .
Pozdrawiam ;]

Posted

kwiatek82 napisał(a):
tak wiem ale wydawalo mi sie ze Wyjatek mieszka w Warszawie :) i szuka polskiego pieska :)

heh, no mieszka, mieszka.. ja tylko mówię, że znam "taką" hodowlę, co to do opisu pasowała, a przecież psiaka można zagranicznego mieć :cool3::cool3:, to znów nie takie trudne:loveu:

Posted

[quote name='Patisa']Hej Aneczko!
Mam wspaniałą nowinę, która poprawiła mi troszkę nastrój...:cool3:

Otóż... znalazłam właśnie w Polskich hodowlach dwa, wspaniałe reproduktory, jeden interchampion, a drugi zapewne lada chwila nim zostanie i oba NIE MAJA BIAŁYCH PYSKÓW!:loveu:

Bardzo podobają mi się te z białymi mordami, ale jak wcześniej sobie trochę pisałyśmy... nie dobrze jest kojarzyć suki z dużą ilością białych znaczeń z takim samym psem, bo wychodzi sporo białasków.

Pierwszy, który uradował me serce to OMAR dei Centurioni z hodowli Kierskie Ustronie
( Kierskie Ustronie )

Oto on:
http://www.boxermania.com.pl/Omar/ottavio_10_06_04_2%20copy.jpg

A drugi to PAVAROTTI Nostrum ( http://strony.psy.pl/boksery )
oto on:
http://strony.psy.pl/boksery/szekla_zima_12.jpg

No...i humor mi się polepszył ( troszkę ) .
Pozdrawiam ;]

Oba piękna, Ustronianin bardziej do mnie przemawia :loveu:, ale osobiste moje zdanie: troszkę groźnie i poważnie wyglądają czarnomaskowe boxy. Co oczywiście nie ujmuje nic ich urokowi.:razz:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Szukam przede wszystkim w Polsce. Nie wykluczam hodowli zagranicznych ale nie mam zielonego pojęcia jak się z nimi wszystko załatwia :oops:

O polskiego Boxinka, to tak jak już pisał Kwiatek, najlepiej pytać na stronie Boksera. Jeżeli zdecydowałabyś się na Irlandczyka to chętnie służę pomocą i radą.

Posted

aneczka23 napisał(a):
O polskiego Boxinka, to tak jak już pisał Kwiatek, najlepiej pytać na stronie Boksera. Jeżeli zdecydowałabyś się na Irlandczyka to chętnie służę pomocą i radą.

Dziękuję, będę pamiętać :)

Wiem jedno na pewno: musi być to żółtek :loveu: Pies, z białymi znaczeniami na mordce :razz: Otis Junior po Otisku ['] moim...
:) :) :)

Posted

Och to się Otis musiał w sercu Pańci nieźle wyryć :loveu:
[*] Kochana psinka co? w/w wspominany miot będzie zgodny z Twoimi potrzebami. Oczywiście nie namawiam, (nawet nie mam w tym żadnego interesu :eviltong: ) tylko tak sugeruję nieśmiało. Oczywiście informuj jeśli coś postanowisz

Posted

A teraz troszkę o Dinożabie. Pies wybitny. Ur 10.2006. Jego zacne imię : Diner. Jest to niestety "cudowne" dziecko pseudohodowli i nieświadomych właścicieli. Oto jego historia...
Jest następcą boxera Wybitnego Roniego, dumy naszej rodziny, który odszedł od nas w wieku 8,5 roku. Tata tak do Roniego przywiązany, nie mógł po Jego śmierci dojść do siebie, normalnie depresja :placz: Aby mu pomóc postanowiłyśmy z mamą i siostrą kupić nowego psa. Był to przełom listopada/ grudnia. Po obdzwonieniu najpierw wszystkich hodowli ze Śląska, potem już desperacko z dalszych zakątków Polski, po przejrzeniu wszytkich ogłoszeń w sieci i prasie, zdesperowane szukałyśmy pieska w schronisku. Tata o innej niż bokse rasie nie chciał słyszeć. Ostatecznie "udało" nam się dotrzeć do miejsca ( zupełnie przypadkiem), gdzie kilka lat wcześniej kupiliśmy Roniego. Jednymi bokser, który był "na zbyciu" to nasz obcny ADHDowiec Diner. Diner jest psem kochanym w rodzinie, na szczęście, odpukać, zdrowym. Prócz dziwnego, skrzywionego chodu, wiecznej "trzęsawki" i skrętu pociesznego nic mu nie dolega. Jest "typowym" wesołym pieskiem w typie boxa. Mam tylko 2 jego zdjęcia niestety.

Dopiero po wejściu w szczęśliwe posiadanie Kenzo dowiedziałam się o Dogo i wielkiej wadze nie tyle Rodowodu ile pracy włożonej w walkę z pseudo. Przyznaję, że ( pewnie jak mnóstwo osób) nie zdawałam sobie sprawy z wagi Rasowości.Smutne jest to, że niestety takich jak ja osób jest do dziś mnóstwo. I smutne jest to, że takich piesków "produkuje" się tak wiele. Na ten temat jest sporo na Forum, chciałam tylko w tym miejscu ( a' propos szukania szczeniąt i aktualnego tematu w mojej Galerii) podziękować tym, którzy angażują się w pomoc psom ze schronisk, walczą z pseudo i propagują słuszny wybór psa z doświadczonych rąk.

Posted

Bokserom pasują różne porypane ksywki...to jest niemal zapisane w ich genach... ja jak patrzę na moje Paskudztwo( też w typie), to nie mogę się powstrzymać by nie rzucić wiązanką takich pieszczotliwych słówek typu" Ty stary Grzybie", " Choć tu do mnie Sraczko jedna", albo " Ty stara Purchawko" ...najlepsze, że Sara bardzo sie cieszy gdy mówię do nei w ten sposób :lol:

Dinożaba jest dobre...hehe...chyba mojego dalmata zacznę tak nazywać, bo często rozkłada mi się na podłodze po żabiemu :lol:
Ale to by musiało brzmieć "Smrodożaba" ( Frodo-Smrodo :evil_lol: )

Dobranoc;)

Posted

aneczka23 napisał(a):

Dopiero po wejściu w szczęśliwe posiadanie Kenzo dowiedziałam się o Dogo i wielkiej wadze nie tyle Rodowodu ile pracy włożonej w walkę z pseudo. Przyznaję, że ( pewnie jak mnóstwo osób) nie zdawałam sobie sprawy z wagi Rasowości.Smutne jest to, że niestety takich jak ja osób jest do dziś mnóstwo. I smutne jest to, że takich piesków "produkuje" się tak wiele. Na ten temat jest sporo na Forum, chciałam tylko w tym miejscu ( a' propos szukania szczeniąt i aktualnego tematu w mojej Galerii) podziękować tym, którzy angażują się w pomoc psom ze schronisk, walczą z pseudo i propagują słuszny wybór psa z doświadczonych rąk.

aneczka, ja miałam dokładnie to samo... Niestety przed wejściem w posiadanie Otisa['] jeszcze nie do końca zdawałam sobie sprawę, że rasowy= rodowodowy i pod żadnym pozorem nie należy propagować pseudohodowli.:oops: Na szczęście Otis['] był zdrowym, wesołym psem w typie :) Spotkało go inne nieszczęście ale minęło już tyle czasu, że nie będę rozmapietywać. Wiem tylko, że dalej jest w moim sercu i każdy boksik, którego widzę, wywołuje uśmiech na mej twarzy i przypomina o bokserowirozie :evil_lol:
Gama jest już psem z rodowodem. Miałam z nią związane plany wystawowe, niestety nie wyszło, bo mamy nieczyste stawy...:shake: Ale i tak jest teraz moim oczkiem w głowie. Rozważałam jej wzięcie towarystwa ze schroniska ale ze względu na jej charakterek, zdecydowałam się na szczeniora. I dlatego zaczynam poszukiwania wczęściej bo mam pewne wymagania co do tego przyszłego malucha.
W każdym bądź razie brawo dla wszystkich, którzy wybierają schronisko lub psy rodowodowe!

A zmieniając temat: Dinożaba wspaniała! :)
Dawaj zdjęcia Kenzo i Verona!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

p.s.ostatnie pytanie ;) Jak poznać czy w miocie będą żółtki i czy będą one z białymi znaczeniami? Rozumiem, że chociaż jedno z rodziców musi być żółtkiem., ale czy coś jeszcze?

Branoc!!!