aneczka23 Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 Iza i Avanti napisał(a):I tu się Aneczko zgadzamy! Moimi faworytami też są europejskie boksery! Amerykańskie są dla mnie: "za chude, za długie, za delikatne, za bardzo wymuskane".... :evil_lol: Hej Izuniu, też lubię "kawał chłopa". Veron jest tego rzetelnym przykładem 34kg żywej wagi.:cool3::cool3: Akadna napisał(a):Hej! ;) Już 33 strony... Coś mnie chyba ominęło. xd Hej Akadna. A jakże co myślałaś. Kotka nie ma myszki harcują. Ale nie myśl sobie, bo my zdjęcia Vectora obejrzeliśmy i wszystko śledzimy na bieżąco. Wpadaj częściej :cool2: 123mariszka napisał(a):ja jestem zwolenniczką tylko europejskich bokserów, pies wg. mnie powinien być psem , a nie kolejną pseudo maskotką czy wyimaginowaną "lalą" Mariszka nie mogę się zgodzić. Pseudo maskotką nie można nazwać pięknych zadbanych boxiów, w dodatku multichampsów, ja przynajmniej chętnie widziałabym u siebie dzidzie po takim np. Uniehttp://www.shanamor.co.uk/Uno.html i raczej co jak co ale "lalą" bym Go nie nazwała, ale to moje zdanie. kwiatek82 napisał(a):czesc , jesteli to bylo do mnie to jestem Agnieszka :) Cześć Aguś :Rose: 123mariszka napisał(a):aneczko kiedy znowu wstawisz fotki swoich ślicznych bokserków???:lol: Nawet się teraz do tego zamierzałam ale fotosik padł i klops, może jutro się uda Wyjątek napisał(a):Hej hej! :) Tak dyskutujecie tu o gustach i guścikach dot. boksiów... Skorzystam :diabloti: Może jesteście w stanie polecić jakąś hodowlę? Do tego może orientujecie się, w której można spodziewać się szczeniaków na przełomie czerwiec-sierpień? :razz: Ja znam. Dzidzie będą rodzą się za 2 tyg, dostępne za 8, a z oczekiwaniem na szczepionkę p. wściekliźnie - za 3 miesiące, czyli koło maja. Może być? Pedigree bogate w champ. Quote
Wyjątek Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 aneczka23 napisał(a): Ja znam. Dzidzie będą rodzą się za 2 tyg, dostępne za 8, a z oczekiwaniem na szczepionkę p. wściekliźnie - za 3 miesiące, czyli koło maja. Może być? Pedigree bogate w champ. Więcej info? Z jakiego skojarzenia dzieciaki? Jakieś zdjęcia, prześwietlenia, szkolenia? ;) Co prawda nie wiem, czy maj to nie za wcześnie (myślałam o wzięciu na wakacje, kiedy będę mieć wolne), ale może jak zobaczę i poczytam to się skuszę:evil_lol: Max na koniec lutego będę wiedziała, czy w październiku zaczynam studia w Hiszpanii czy też nie i wtedy zapadnie ostateczna decyzja:roll: Quote
kwiatek82 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Jesli chodzi o mioty to zapraszam na str Klubu Boksera - w dziale hodowla są mioty urodzone i mioty planowane :) Klub Boksera w Polsce jest podana tez zawsze strona www hodowli a tam mozna zobaczyc zdj przyszej mamy i taty szczeniorkow (ich wystawy, osiagniecia, badania itp) jak na razie wakacje to dosc odlegly termin, planowane mioty pokazuja sie zazwyczaj na poczatku/ w polowie ciąży :) wtedy pewne jest juz krycie i przyjscie na swiat maluchów ! Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 tu jest stronka hodowli Ojca, czołowa hodowla irlandzka - z tej samej pochodzi ojciec mojego Kenzo: Uno's Page - konkretnie jest to [SIZE=2]Am Ch. Araby American Flyer to Jimbren matka pochodzi z hodowli angielskiej: Ojcem jest: Ir Ch, Keopas Parting Shot. Grandparents: GB Ch Ashgate Able Seaman of Seefeld, GB Ch Sugarwood Didjano, Ch Fairyhouse Pearly Twist. GR Grandparents: GB Ch Eight Bells of Seefeld, GB Ch Rayfos Cock Robin, GB Ch Faerdorn Fineas Fogg. Gr Gr Grandparents: GB Ch Rupik Bellringer of Seefeld, IR GB Ch Tirkane Toy Boy, Ch Fairyhouse Star Turn. Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='kwiatek82']Jesli chodzi o mioty to zapraszam na str Klubu Boksera - w dziale hodowla są mioty urodzone i mioty planowane :) Klub Boksera w Polsce jest podana tez zawsze strona www hodowli a tam mozna zobaczyc zdj przyszej mamy i taty szczeniorkow (ich wystawy, osiagniecia, badania itp) jak na razie wakacje to dosc odlegly termin, planowane mioty pokazuja sie zazwyczaj na poczatku/ w polowie ciąży :) wtedy pewne jest juz krycie i przyjscie na swiat maluchów ! No tak, ale są to tylko polskie hodowle :eviltong: Quote
kwiatek82 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 aneczka23 napisał(a):No tak, ale są to tylko polskie hodowle :eviltong: tak wiem ale wydawalo mi sie ze Wyjatek mieszka w Warszawie :) i szuka polskiego pieska :) Quote
Wyjątek Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Szukam przede wszystkim w Polsce. Nie wykluczam hodowli zagranicznych ale nie mam zielonego pojęcia jak się z nimi wszystko załatwia :oops: Quote
Patisa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Hej Aneczko! Mam wspaniałą nowinę, która poprawiła mi troszkę nastrój...:cool3: Otóż... znalazłam właśnie w Polskich hodowlach dwa, wspaniałe reproduktory, jeden interchampion, a drugi zapewne lada chwila nim zostanie i oba NIE MAJA BIAŁYCH PYSKÓW!:loveu: Bardzo podobają mi się te z białymi mordami, ale jak wcześniej sobie trochę pisałyśmy... nie dobrze jest kojarzyć suki z dużą ilością białych znaczeń z takim samym psem, bo wychodzi sporo białasków. Pierwszy, który uradował me serce to OMAR dei Centurioni z hodowli Kierskie Ustronie ( Kierskie Ustronie ) Oto on: http://www.boxermania.com.pl/Omar/ottavio_10_06_04_2%20copy.jpg A drugi to PAVAROTTI Nostrum ( http://strony.psy.pl/boksery ) oto on: http://strony.psy.pl/boksery/szekla_zima_12.jpg No...i humor mi się polepszył ( troszkę ) . Pozdrawiam ;] Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 kwiatek82 napisał(a):tak wiem ale wydawalo mi sie ze Wyjatek mieszka w Warszawie :) i szuka polskiego pieska :) heh, no mieszka, mieszka.. ja tylko mówię, że znam "taką" hodowlę, co to do opisu pasowała, a przecież psiaka można zagranicznego mieć :cool3::cool3:, to znów nie takie trudne:loveu: Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 [quote name='Patisa']Hej Aneczko! Mam wspaniałą nowinę, która poprawiła mi troszkę nastrój...:cool3: Otóż... znalazłam właśnie w Polskich hodowlach dwa, wspaniałe reproduktory, jeden interchampion, a drugi zapewne lada chwila nim zostanie i oba NIE MAJA BIAŁYCH PYSKÓW!:loveu: Bardzo podobają mi się te z białymi mordami, ale jak wcześniej sobie trochę pisałyśmy... nie dobrze jest kojarzyć suki z dużą ilością białych znaczeń z takim samym psem, bo wychodzi sporo białasków. Pierwszy, który uradował me serce to OMAR dei Centurioni z hodowli Kierskie Ustronie ( Kierskie Ustronie ) Oto on: http://www.boxermania.com.pl/Omar/ottavio_10_06_04_2%20copy.jpg A drugi to PAVAROTTI Nostrum ( http://strony.psy.pl/boksery ) oto on: http://strony.psy.pl/boksery/szekla_zima_12.jpg No...i humor mi się polepszył ( troszkę ) . Pozdrawiam ;] Oba piękna, Ustronianin bardziej do mnie przemawia :loveu:, ale osobiste moje zdanie: troszkę groźnie i poważnie wyglądają czarnomaskowe boxy. Co oczywiście nie ujmuje nic ich urokowi.:razz: Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Wyjątek napisał(a):Szukam przede wszystkim w Polsce. Nie wykluczam hodowli zagranicznych ale nie mam zielonego pojęcia jak się z nimi wszystko załatwia :oops: O polskiego Boxinka, to tak jak już pisał Kwiatek, najlepiej pytać na stronie Boksera. Jeżeli zdecydowałabyś się na Irlandczyka to chętnie służę pomocą i radą. Quote
Patisa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 aneczka23 napisał(a):Oba piękna, Ustronianin bardziej do mnie przemawia :loveu: No jane , ze bardziej przemawia, bo pręgulek( najpiękniejsze) :loveu: Quote
Wyjątek Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 aneczka23 napisał(a):O polskiego Boxinka, to tak jak już pisał Kwiatek, najlepiej pytać na stronie Boksera. Jeżeli zdecydowałabyś się na Irlandczyka to chętnie służę pomocą i radą. Dziękuję, będę pamiętać :) Wiem jedno na pewno: musi być to żółtek :loveu: Pies, z białymi znaczeniami na mordce :razz: Otis Junior po Otisku ['] moim... :) :) :) Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Och to się Otis musiał w sercu Pańci nieźle wyryć :loveu: [*] Kochana psinka co? w/w wspominany miot będzie zgodny z Twoimi potrzebami. Oczywiście nie namawiam, (nawet nie mam w tym żadnego interesu :eviltong: ) tylko tak sugeruję nieśmiało. Oczywiście informuj jeśli coś postanowisz Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 A teraz troszkę o Dinożabie. Pies wybitny. Ur 10.2006. Jego zacne imię : Diner. Jest to niestety "cudowne" dziecko pseudohodowli i nieświadomych właścicieli. Oto jego historia... Jest następcą boxera Wybitnego Roniego, dumy naszej rodziny, który odszedł od nas w wieku 8,5 roku. Tata tak do Roniego przywiązany, nie mógł po Jego śmierci dojść do siebie, normalnie depresja :placz: Aby mu pomóc postanowiłyśmy z mamą i siostrą kupić nowego psa. Był to przełom listopada/ grudnia. Po obdzwonieniu najpierw wszystkich hodowli ze Śląska, potem już desperacko z dalszych zakątków Polski, po przejrzeniu wszytkich ogłoszeń w sieci i prasie, zdesperowane szukałyśmy pieska w schronisku. Tata o innej niż bokse rasie nie chciał słyszeć. Ostatecznie "udało" nam się dotrzeć do miejsca ( zupełnie przypadkiem), gdzie kilka lat wcześniej kupiliśmy Roniego. Jednymi bokser, który był "na zbyciu" to nasz obcny ADHDowiec Diner. Diner jest psem kochanym w rodzinie, na szczęście, odpukać, zdrowym. Prócz dziwnego, skrzywionego chodu, wiecznej "trzęsawki" i skrętu pociesznego nic mu nie dolega. Jest "typowym" wesołym pieskiem w typie boxa. Mam tylko 2 jego zdjęcia niestety. Dopiero po wejściu w szczęśliwe posiadanie Kenzo dowiedziałam się o Dogo i wielkiej wadze nie tyle Rodowodu ile pracy włożonej w walkę z pseudo. Przyznaję, że ( pewnie jak mnóstwo osób) nie zdawałam sobie sprawy z wagi Rasowości.Smutne jest to, że niestety takich jak ja osób jest do dziś mnóstwo. I smutne jest to, że takich piesków "produkuje" się tak wiele. Na ten temat jest sporo na Forum, chciałam tylko w tym miejscu ( a' propos szukania szczeniąt i aktualnego tematu w mojej Galerii) podziękować tym, którzy angażują się w pomoc psom ze schronisk, walczą z pseudo i propagują słuszny wybór psa z doświadczonych rąk. Quote
Moniek193 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Hahaha genialne:evil_lol: http://images31.fotosik.pl/449/5d09c31fe76dc71fmed.jpeg Quote
aneczka23 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Stąd właśnie ksywka Dinożaba:eviltong::eviltong: Quote
Patisa Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Bokserom pasują różne porypane ksywki...to jest niemal zapisane w ich genach... ja jak patrzę na moje Paskudztwo( też w typie), to nie mogę się powstrzymać by nie rzucić wiązanką takich pieszczotliwych słówek typu" Ty stary Grzybie", " Choć tu do mnie Sraczko jedna", albo " Ty stara Purchawko" ...najlepsze, że Sara bardzo sie cieszy gdy mówię do nei w ten sposób :lol: Dinożaba jest dobre...hehe...chyba mojego dalmata zacznę tak nazywać, bo często rozkłada mi się na podłodze po żabiemu :lol: Ale to by musiało brzmieć "Smrodożaba" ( Frodo-Smrodo :evil_lol: ) Dobranoc;) Quote
Wyjątek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 aneczka23 napisał(a): Dopiero po wejściu w szczęśliwe posiadanie Kenzo dowiedziałam się o Dogo i wielkiej wadze nie tyle Rodowodu ile pracy włożonej w walkę z pseudo. Przyznaję, że ( pewnie jak mnóstwo osób) nie zdawałam sobie sprawy z wagi Rasowości.Smutne jest to, że niestety takich jak ja osób jest do dziś mnóstwo. I smutne jest to, że takich piesków "produkuje" się tak wiele. Na ten temat jest sporo na Forum, chciałam tylko w tym miejscu ( a' propos szukania szczeniąt i aktualnego tematu w mojej Galerii) podziękować tym, którzy angażują się w pomoc psom ze schronisk, walczą z pseudo i propagują słuszny wybór psa z doświadczonych rąk. aneczka, ja miałam dokładnie to samo... Niestety przed wejściem w posiadanie Otisa['] jeszcze nie do końca zdawałam sobie sprawę, że rasowy= rodowodowy i pod żadnym pozorem nie należy propagować pseudohodowli.:oops: Na szczęście Otis['] był zdrowym, wesołym psem w typie :) Spotkało go inne nieszczęście ale minęło już tyle czasu, że nie będę rozmapietywać. Wiem tylko, że dalej jest w moim sercu i każdy boksik, którego widzę, wywołuje uśmiech na mej twarzy i przypomina o bokserowirozie :evil_lol: Gama jest już psem z rodowodem. Miałam z nią związane plany wystawowe, niestety nie wyszło, bo mamy nieczyste stawy...:shake: Ale i tak jest teraz moim oczkiem w głowie. Rozważałam jej wzięcie towarystwa ze schroniska ale ze względu na jej charakterek, zdecydowałam się na szczeniora. I dlatego zaczynam poszukiwania wczęściej bo mam pewne wymagania co do tego przyszłego malucha. W każdym bądź razie brawo dla wszystkich, którzy wybierają schronisko lub psy rodowodowe! A zmieniając temat: Dinożaba wspaniała! :) Dawaj zdjęcia Kenzo i Verona!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: p.s.ostatnie pytanie ;) Jak poznać czy w miocie będą żółtki i czy będą one z białymi znaczeniami? Rozumiem, że chociaż jedno z rodziców musi być żółtkiem., ale czy coś jeszcze? Branoc!!! Quote
123mariszka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 wklejajcie zdjęcia bokserów i nie odbiegajcie od tematu..przypomnę: to nie jest pseudo pogadanka tylko galeria bokserów, więc gdzie te zdjęcia:lol: Quote
Patisa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Ale miło popatrzeć na te wielkie boksiowe fafelki... uhh, wycałowałabym takie :loveu: Zrób to w moim imieniu :cool3: Quote
Recommended Posts