Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:happy1: Hej Patisa, serdecznie witamy :laola:

Cześć Izuniu. Dziękuję, mamy się różnie :lol: - pieski świetnie, ja fatalnie. Wczoraj Veron miał wyciągane szwy. Wszystko super się potoczyły w zasadzie, tylko ten szew wygląda jeszcze brzydko. Mam nadzieję, że mój model szybko wróci do formy. Szaleją już tak, że nie nadążam :diabloti: szczególnie po nich sprzątać :mad: Już zdemolowały prezenty świąteczne:evil_lol:

Ja natomiast mam potwornie dość po dniu dzisiejszym wszelkich :
- telefonów
- dokumentów
- wystaw
- mrozu
- korków ulicznych
- a przede wszystkim otępiałych pracowników działu informacji
:mad::mad::shithappens:

Posted

a Teraz KRÓTKA historyjka z moich przygotowań Kenzo do wystawy w Belfaście.

12.12 ukazało się ogłoszenie o wystawie (pt)
15.12 Jako, że nie ma w sieci żadnych danych prócz daty i miejsca to dopiero w poniedz udało mi się dodzwonić pod nr pana C. odpowiedzialnego za organizację. Pan obiecał przysłać mi pocztą formularz i wszelkie niezbędne dla mnie info.
29.12 Jako, że wysyłka z zagranicy a święta po drodze to wzięłam poprawkę no ale ile można czekać na list?? dzwonię ponownie. Pan C. mówi, że on się tym show nie zajmuje (??), nie wie czemu jego dane są podane i daje mi nowe namiary na Panią L. Pani L. zadaje podstawowe pyt.; " Czy pies ma wyrobiony ATC" - nr upoważniający do udziału w wystawie pod licencją angielskiego KC, psom zarejestrowanym w innych związkach (mój to IKC). Oczywiście Kenzo nie ma, bo skąd to mogłam wiedzieć.
30.12 Z samego rańca dzwonię do KC żeby mi poradzili co muszę mieć dokładnie, bo wystawa tuż tuż (10.01). No że mam im wysłać formularz na ten ATC + certyfikat 3 stopnia rodowodu. Tłumaczę Pani, że mogę nie zdąrzyć, bo Nowy Rok po drodze.... że jej wyślę dziś dokumenty, ale żeby wzięła moje zgłoszenie także przez tel, żeby już sprawa w toku była i nr nadany. Niezmiernie uprzejma Pani odmawia - takie mają zasady i wyłącznie dla mnie wyjątku robić nie mogą. Ewentualnie mogę sobie radzić z faxem.

Posted

Mknę więc do kafejki, drukuję formularz, kopiuję w kolorze rodowód, lecę faxować. Lecę na pocztę, wysyłam pocztą dodatkowo, dzwonię po pół h czy dostali. Nie dostali i tu cytat: " przecież fax nie dochodzi tak szybko" :crazyeye: hmmm.. to nie wiem jak to działa u nich ale jak wysyłam fax to jest za max minutę. Pani każe dzwonić za godzinę. Ponowna próba - faxu nie ma :mad:. No ups może i by był gdyby ktoś w KC wsadził PAPIER do maszyny. uff, udało się dotarło .....ale nie ten formularz miałąm wysłać. " po co to Pani wysłała, kto Pani kazał". nie żebym się dowiedziała u źródła 2h wcześniej :mad: Proszę przysłać FORMULARZ A4 I Certyfikat 5 stopnia. Mknę do domu - dopadam certyfikat (który jakimś cudem zamówiłam 3 mies temu - tak dla pewności, że mam wszystko), mkną do kafejki drukować kolejny formularz ( który jak w mordę strzelił nie jest do tego co ja chcę - poczytałam dokłądnie oba i widać że ten ATC, ten sam, o który pytał Pani L. jest właściwy), lecę na fax, potem na pocztę, płacę prócz poprzednich 12 funtów, kolejne 20. Łącznie od godz 10 rano do 17 po południu byłam dziś w fantastycznej agonii. Po drodze na formularzach jest adnotacja, że jest zakaz absolutny wystawiania psów w kopiowanymi uszami i jakieś niejasne info i kopiowanych ogonach. żeby rozwiać moje wątpliwości poszłam w międzyczasie do veta się dowiedzieć. Pani poradziła nic sobie z tego zarządzenia generalnie nie robić. :cool3::cool3:. żeby się troszkę podbudować zapytałam mojego hodowcy jak ta sprawa wygląda.

Posted

Wg niego jest to tak:
jeżeli show w Uk jest organizowane "under the license of IKC" to może Kenzo z obciętą pupą wystąpić, jeżeli show ma miejsce na terenie UK + jest organizowane pod licencją KC to nie może. Oczywiście na mój ponowny tel do Pani L. z pyt. czy ta konkretna wystawa jest pod KC czy IKC, do tej pory nie oddzwoniła.
Więc:
skoro w Uk nie może to po co kazali mi się zarejestrować do związku, skoro w żadnym show tego związku i tak nie wezmę udziału ( chodzi o formularz Application for the registration of an imported dog from overseas)??

łeb mi pęka od chaosu

Posted

aneczka23 napisał(a):
Wg niego jest to tak:
jeżeli show w Uk jest organizowane "under the license of IKC" to może Kenzo z obciętą pupą wystąpić, jeżeli show ma miejsce na terenie UK + jest organizowane pod licencją KC to nie może.

łeb mi pęka od chaosu

Ojej, nie wiedziałam,z ę są juz aż takie problemy z wystawianiem kopiowanych psów!
Nie obraź się, ale się trochę cieszę. Mimo,z ę kopiowane podobają mi się kosmicznie, to jednak jestem za tym, aby zwierząt nie kopiować.
Niemniej trochę dziwi mnie, że skoro jest taki problem z wystawianiem kopiowanych bokserów hodowle nadal kopiują szczeniętom ogonki...:shake:

Posted

Siemanko w Nowym Roku:multi:
Dziękuję Dziewczyny za życzonka. Jagódko szczęścia nam ostatnio brakuje, także chętnie poproszę większy zapas.
Patisa no mnie właśnie też podobają się kosmicznie :loveu: Anglicy mają jakieś właśnie skrzywienie w tej dziedzinie. W ogóle bez sens dla mnie taki zakaz. No ale różne są tu gusta i poglądy. Niech każdy robi sobie po swojemu ale nie ogranicza innych. Osobiście wolałabym cały mój przyszły miot obciąć, a tu się jeszcze okaże, że nie będzie nabywców, bo sami miłośnicy nieobciętych, jakiś dziwny trend. Od lat Ci sami ludzie do tej pory hodowali psy z obciętymi pupkami.

Kilka Noworocznych fotek w prezencie. Wszystkie archiwalne, postaram się w ciągu paru dni załączać "JUŻ" te listopadowe.:lol:

Posted

Patisa napisał(a):
jakie skupienie na mordzie Żółtaska :cool3:

Frisbee tj. moja tajna broń. :diabloti: Zaczarowane narzędzie. Veron pragnący dorwać frisbiaka zrobi dosłownie wszystko. Jego uwagi nie da się rozproszyć :razz:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Frisbee tj. moja tajna broń. :diabloti: Zaczarowane narzędzie. Veron pragnący dorwać frisbiaka zrobi dosłownie wszystko. Jego uwagi nie da się rozproszyć :razz:

A zdradzisz mi jak zaszczepiłeś w Veronie taką miłość do frisbee? Bo moje zgredy o ile wogóle się zainteresują rzuconym frisbee to najwyżej pobiegają do niego, obwąchują i..koniec. idą sobie, bądź wesoło do mnie powracają :shake:

Posted

:razz::razz: Szczerze to było to tak:
- kupienie frisbee (Kong)
- wyjście na boisko
- rzucenie frisbee z komenda aport
- jak pies dopada frisbee mówię noga - przynieś
- z czasem olewam "noga"
- z czasem olewam "przynieś", bo i tak przynosi żeby mu rzucać wciąż i wciąż

:multi::multi::multi::multi:

Naprawdę myślałam, że psy rodzą się z umiejętnością biegania za rzuconymi przedmiotami. Cokolwiek im rzucam - butelkę, kijka, piłeczkę - działa tak samo - ale frisbiak leci najdalej :razz::razz:

Może jak nie chcą przynosić to im jakoś bliziutko rzucaj - do pół metra od psa, najlepiej jeszcze posmaruj pasztetem - wtedy wezmą w paszczę, a potem im odbieraj z pyszczka na hasło "zostaw". Nie wiem czy to coś da, ale ja bym tak próbowała. Ewentualnie klikerem zadziałaj. Nie jestem specjalistką od uczenia komend :cool3: Ale jakoś mi wychodzą niektóre sztuczki.

Posted

Witaj Mońku :diabloti: Chyba Koleżanka jeszcze niewyspana :grab::hmmmm: bo na poprzednich stronkach nowych fotek od groma :razz: ..... ale i tak dzień dobry z rana :eviltong:

YouTube - The Story So Far

A tu mam dla Was fotorodowód Kenzo.Ta ostatnia sunia "Millie" Last Chance Saloon Rathbride to mamunia Kenzo. Ma tam swoje foto z młodości, gdzie wypisz wymaluj moje Kenzunio :loveu:

A tu prezent dla Wszystkich moich regularnych i przyszłych Gości. Cud jak się patrzy.

YouTube - Dog Birth - Part 1- Pregnant, Expecting, in Labor and Birth!

Posted

:razz::razz: czesc Izunia. Jeju jak Wy wczesnie wstajecie :crazyeye:
literki mi sie poprzestawialy, nie mam polskich znakow.
Mamy w planach od dzis cwiczyc styl wolny pozycji wystawowej. Nie bardzo nam to wzchodzilo na pierwszej probie rano. nie reagowal ani na rzucane smaki, ani stukanie w sciane, ani inne rzucane przedmioty :shake: macie jakies inne pomysly?

Posted

aneczka23 napisał(a):
:razz::razz: czesc Izunia. Jeju jak Wy wczesnie wstajecie :crazyeye:
literki mi sie poprzestawialy, nie mam polskich znakow.
Mamy w planach od dzis cwiczyc styl wolny pozycji wystawowej. Nie bardzo nam to wzchodzilo na pierwszej probie rano. nie reagowal ani na rzucane smaki, ani stukanie w sciane, ani inne rzucane przedmioty :shake: macie jakies inne pomysly?

No jak to wcześnie? :crazyeye: 9.45! :evil_lol: