Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć wszystkim. staram się od kilku dni zamontować jakiś filmik z walk moich bobasków. jak tylko mi się uda coś wkleić... :angryy:

proszę też o trzymanie kciuków za Veronka. Jutro vet - pierwszego kontaktu będzie się starał zmierzyć ze znalezieniem jądra w ciele. Mam nadzieję, że znajdzie, obiecał od razu wycinać i kastrować drugą sztukę. W przeciwnym wypadku czeka nas kosztowna operacja :placz: Boże będę calutki dzień płakać.

Niestety chyba na nowo Kenzo zaczyna objawy tego zapalenia pęcherza. Znów zaczyna sporo więcej pić, oby się to nie rozwinęło :placz: Same nieszczęścia.

Osobiście już jestem "po " rehabilitacji, zabiegi zakończone. W tyg idę na łącznie 20h do pracy. Niesamowity sukces, bo ostatnie 2 miesiące byłam w domu, z wyjątkiem sob sprzed 2 tyg, gdzie zaliczyłam 6h. :shake:

Mała boksinka w niedzielę jedzie na swoją pierwszą wystawę - jedyny pozytyw.

Posted

Witajcie :multi:
Troszkę nas znowu nie było. Dziękujemy nowym gościom za odwiedzinki. Zapraszamy często dziewczyny :bigok::Rose::Rose:
Najpierw troszkę poopowiadamy. Veronek spędził ostatnio cały dzień w klinice, był pod narkozą, ale obyło się bez cięcia. Doktor namacalnie nic nie wyczuł niestety. Psiunia się wybudziła i jak go odbierałam to wysiusiuniał wszystko co uzbierał na gabinetowe kafelki :eviltong::huh:
Jutro jedziemy daleko, daleko, do innej kliniki, bardziej specjalistycznej, gdzie będą go już cieli na bank.:placz: Biedak jeszcze nie wie co go czeka. Lekarz uznał, że te jajeczko może być takie małe, że nawet jak rentgen i ultrasonograf nic nie wykaże, to ono może wciąż być i żeby mieć pewność to będą rozcinać najpierw pachwiny, :chainsaw:a jak nic nie znajdą to jeszcze dotną jamę brzuszną. Słabo mi na samą myśl. :placz:

Tymczasem wczoraj byliśmy na Pierwszej Debiutanckiej Wystawie z Kenzakiem. W jego klasie Baby Puppy mój 5cio mies dzidziuś miał 13 konkurentów. Wygraliśmy trochę doświadczenia, nowych wrażeń i kilku kumpli :eviltong: Już dziś przygotowujemy się do kolejnej wystawy 10.1, tym razem jako pełnoprawny Puppy :lol:

Posted

Wiem, że na pewno czekacie na fotki z wystawy ale nie umiem jeszcze nowego aparatu dobrze obsługiwać (zoom + ostrość) i są naprawdę fatalnej jakości tu kilka fotek a resztę dodam na fotorelacji w dziale Wystawy Zagraniczne, zapraszam.

Posted

A doberek dziewczęta. musieliśmy dziś wcześnie wstać i pomykać 80 km do tej kliniki z Veronkiem. Już jest po operacji. Małe jajco znalezione, usunięte, pies jest już wykastrowany. Tak mi go szkoda :-( przecudnej urody, maści, figury i w ogóle i nie będzie miał dzidziusiów:placz: no i ta cena za zabieg... 300e. Na chwile obecną przy moich zarobkach od 3 mies. (100e w sumie) :placz: to dramat, ale już nie mogliśmy czekać. Przeraża mnie tylko to, że w sumie to wada genetyczna i tyle trza było zapłacić. Ogromna kasa, jeszcze o ile tj pies rodowodowy i swoje kosztował. Ale jak ludzie mają kundelki za darmo/ półdarmo i przychodzi płacić 300e za kastrowanie + usuwanie jajec to dramat. Smutno mi strasznie.
I jeszcze małemu kupiliśmy taką klatke na wystawy, to się Wam pochwalę Dog Cage Dog Cages Puppy Crates 2 door Crate

kolor czarny, ta największa.

A kawka była, nawet 2, pierwsza o 7 rano to się nie załapałaś :evil_lol: