agaga21 Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Natalia i Galwin napisał(a):Czy po zwymiotowaniu czuje się lepiej? Ja bym pędziła do weterynarza! Nie wiadomo co ten kasztan mógł narozrabiać w tym żołądku!!! Tego typu ciała obce w żołądku mogą doprowadzić do zatrucia organizmu, do skętu żoładka.. Jeżeli to był tylko jeden kasztan, to powinno być ok, ale jeżeli wiecej to nie jest zbyt ciekawie. Koniecznie musicie zrobić usg jamy brzusznej i to jak najszybciej! dziś przyjedzie do nas po południu weterynarz.sęk w tym że mieszkamy w małej mieścinie.Nie ma tu pożądnej kliniki, otwartej w niedzielę i nikt nie ma usg.nasz weterynarz przyjeżdża do nas z Leszna-ok.70 km stąd. jednego kasztana zwymiotował, później wydaje mi się że ta ślina wzięła się z podrażnionego żołądka.od rana jest spokój.pies śpi i nie wymiotuje.czekamy na weta-ok.17 będzie. Quote
agaga21 Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 on wogóle od zawsze ma bardzo wrażliwy żołądek.nawet jak czasem niechcący przeoczyłam jakąś maleńką kostkę z kurczaka np. z szyi-taką 1-cm to jemu już szkodziła i wymiotował.jak kiedyś obgryzał kije na spacerach i połknął choćby kawałek kory to też wymiotował.kiedyś cały dzień wymiotował(17 razy!!!) i w końcu zwrtócił maleńki kamyczek-wielkości paznokcia. Quote
Recommended Posts