Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):

A kto sie skusi na tę najmniejsza sunie? to będzie mała przytulanka, tylko trzeba dac jej szansę :cool3:

Potwierdzam w całej rozciągłości.

Jeżeli pozwolicie to nadam jej imię dobrze? Niech już coś ma swojego :razz:
Wg mnie pasuje do niej Funia :loveu:

Jest malutka, wg mnie docelowo max.6-7 kg, nieśmiała, ostatnia zdecydowała się podejść do żarełka i ma najkrótszą sierść i najbardziej marznie i w ogóle.

Gdybym mogła już by miała DT ale naprawdę nie mogę :shake:

Może ktoś ma wolne metr/metr dla Funi ? Dla niej to byłyby salony - taka jest malutka i drobniutka.

Posted

Ciotki - jeśli szczeniury, które dziś do mnie przyjadą będą zdrowe, to od niedzieli mogę wziąć "pokurcza" ;) Funia rozumiem, że zdrowa?
Więcej będę wiedziała wieczorem.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Ciotki - jeśli szczeniury, które dziś do mnie przyjadą będą zdrowe, to od niedzieli mogę wziąć "pokurcza" ;) Funia rozumiem, że zdrowa?
Więcej będę wiedziała wieczorem.

Jak dobrze :loveu: dzięki

Wczoraj przeszła "przegląd techniczny" u lekarza w drodze do hoteliku i uzyskała ocenę zdrowa :multi:. Ma tylko jeden problem - przepuklinę pępkową wielkości wiśni. Narazie bez wskazania oberacyjnego - do wymasowania :razz: się ponoć nadaje. Została też odpchlona. Nie mam pewności czy odrobaczona ale sprawdzę i dam znać.
Dziewczyny wybierają się w niedzielę do szczeniorów to pewnie będą mogły przywieść Funiaczka :lol:

Posted

U tak małego szczylka często udaje się rozmasować przepuklinę. Jeśli była odrobaczana, to dobrze gdybym dostała nazwę środka, który jej podano.

Dobrze byłoby, jakby udało się ją w niedzielę przy okazji wizyty zabrać - ja ostatnio nieco uziemiona w domu jestem.

Posted

Mała nie ma przepukliny z tego co pamiętam. Nie byłam niestety przy przeglądzie w lecznicy, więc nie wiem który jako 3 szczeniak ją ma.
Beam6 sprawdzi info odnośnie odrobaczenia.
Mam nadzieję, że w niedzielę się uda.
Bazyliah podaj mi proszę swój numer telefonu i adres na pw.
Dzięki, że chcesz malutkiej pomóc :p

Posted

Telefon podam na wątku na wszelki wypadek: 600-817-205. Na pw adres.
W niedzielę jestem dostępna od mniej więcej 15.00 lub 16.00. Wcześniej mam nalot rodziny - kolejny tymczas u mnie może ich dobić.
Szczeniury, które dziś dostałam zdrowe, tłuste, już odpchlone, jutro odrobaczanie. Także, odpukać, wszystko w porządku.

Ciotka Eva też w niedzielę nas odwiedzi, będzie miała co głaskać :cool3:

Ze złych wiadomości: erka, która opiekuje się bezdomniakami miała wypadek - może macie jakiś pomysł?

http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/

Posted

malagos napisał(a):
Ale też nie konec świata, ten Poznań :p
Zaraz lecę na wątek Erki, co za tragedia!

wiem wiem ale z transportem chyba krucho ;) Ale gdyby coś się znalazło to mogę dać dt jednej kruszynie

Posted

esperanza napisał(a):
Jadę koty do adopcji wydać :placz:

Bazyliah zadzwonię później, by omówić szczegóły.
Kto jeszcze chętny na dt :razz:

jakie koty, tak przez ciekawość? :cool3:

Posted

Moje koty są w podpisie.
Niedawno wróciliśmy z jednym- Grappą, Rakija została w nowym domu i teraz nazywa się Drapka, więcej info na wątku :p

Czekamy na wieści z dt u Bazyliah :razz:

Aleksandra_B wstawi nowe zdjęcia maluchów, a ja jutro podam ciekawy link :cool3:

Posted

A ja widziałam dzisiaj u Cioteczki Bazyliah maleńką Funię. Sunia jest przesłodka. To taka ufna kruszynka.
Olu, Ty i Twój TZ jesteście wspaniałymi LUDŹMI. To wielka przyjemność mieć takich znajomych.