basia0607 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Podnoszę ! kto zachce pomóc tej rodzince ? Quote
beam6 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 malagos napisał(a): A kto sie skusi na tę najmniejsza sunie? to będzie mała przytulanka, tylko trzeba dac jej szansę :cool3: Potwierdzam w całej rozciągłości. Jeżeli pozwolicie to nadam jej imię dobrze? Niech już coś ma swojego :razz: Wg mnie pasuje do niej Funia :loveu: Jest malutka, wg mnie docelowo max.6-7 kg, nieśmiała, ostatnia zdecydowała się podejść do żarełka i ma najkrótszą sierść i najbardziej marznie i w ogóle. Gdybym mogła już by miała DT ale naprawdę nie mogę :shake: Może ktoś ma wolne metr/metr dla Funi ? Dla niej to byłyby salony - taka jest malutka i drobniutka. Quote
Bazyliah Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ciotki - jeśli szczeniury, które dziś do mnie przyjadą będą zdrowe, to od niedzieli mogę wziąć "pokurcza" ;) Funia rozumiem, że zdrowa? Więcej będę wiedziała wieczorem. Quote
beam6 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Bazyliah napisał(a):Ciotki - jeśli szczeniury, które dziś do mnie przyjadą będą zdrowe, to od niedzieli mogę wziąć "pokurcza" ;) Funia rozumiem, że zdrowa? Więcej będę wiedziała wieczorem. Jak dobrze :loveu: dzięki Wczoraj przeszła "przegląd techniczny" u lekarza w drodze do hoteliku i uzyskała ocenę zdrowa :multi:. Ma tylko jeden problem - przepuklinę pępkową wielkości wiśni. Narazie bez wskazania oberacyjnego - do wymasowania :razz: się ponoć nadaje. Została też odpchlona. Nie mam pewności czy odrobaczona ale sprawdzę i dam znać. Dziewczyny wybierają się w niedzielę do szczeniorów to pewnie będą mogły przywieść Funiaczka :lol: Quote
Bazyliah Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 U tak małego szczylka często udaje się rozmasować przepuklinę. Jeśli była odrobaczana, to dobrze gdybym dostała nazwę środka, który jej podano. Dobrze byłoby, jakby udało się ją w niedzielę przy okazji wizyty zabrać - ja ostatnio nieco uziemiona w domu jestem. Quote
esperanza Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Mała nie ma przepukliny z tego co pamiętam. Nie byłam niestety przy przeglądzie w lecznicy, więc nie wiem który jako 3 szczeniak ją ma. Beam6 sprawdzi info odnośnie odrobaczenia. Mam nadzieję, że w niedzielę się uda. Bazyliah podaj mi proszę swój numer telefonu i adres na pw. Dzięki, że chcesz malutkiej pomóc :p Quote
Bazyliah Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Telefon podam na wątku na wszelki wypadek: 600-817-205. Na pw adres. W niedzielę jestem dostępna od mniej więcej 15.00 lub 16.00. Wcześniej mam nalot rodziny - kolejny tymczas u mnie może ich dobić. Szczeniury, które dziś dostałam zdrowe, tłuste, już odpchlone, jutro odrobaczanie. Także, odpukać, wszystko w porządku. Ciotka Eva też w niedzielę nas odwiedzi, będzie miała co głaskać :cool3: Ze złych wiadomości: erka, która opiekuje się bezdomniakami miała wypadek - może macie jakiś pomysł? http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/ Quote
Aleksandra_B Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ja będę koło 10, 11 w niedzielę u maluchów. Esperanza jednak wybiera się do Białegostoku więc nie przybędzie. Quote
esperanza Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Jadę koty do adopcji wydać :placz: Bazyliah zadzwonię później, by omówić szczegóły. Kto jeszcze chętny na dt :razz: Quote
Bazyliah Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 esperanza napisał(a):Jadę koty do adopcji wydać :placz: I dlatego tak rozpaczasz? Może chcesz następne? :cool3: Koci katar w gratisie ;) Quote
Okamia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 esperanza napisał(a):Kto jeszcze chętny na dt :razz: Ja oferuje dt dla jednego futrzaka tylko z transportem kiepsko :roll: Poznań to nie wasze okolice :shake: Quote
malagos Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ale też nie konec świata, ten Poznań :p Zaraz lecę na wątek Erki, co za tragedia! Quote
Okamia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 malagos napisał(a):Ale też nie konec świata, ten Poznań :p Zaraz lecę na wątek Erki, co za tragedia! wiem wiem ale z transportem chyba krucho ;) Ale gdyby coś się znalazło to mogę dać dt jednej kruszynie Quote
esperanza Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Okamia wielkie dzięki :loveu: Podaj mi proszę swój numer na pw. Quote
Okamia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 esperanza napisał(a):Okamia wielkie dzięki :loveu: Podaj mi proszę swój numer na pw. Wysłałam ;) Quote
malagos Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 W górę, domki przed zimą poszukiwane! Quote
malagos Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 esperanza napisał(a):Jadę koty do adopcji wydać :placz: Bazyliah zadzwonię później, by omówić szczegóły. Kto jeszcze chętny na dt :razz: jakie koty, tak przez ciekawość? :cool3: Quote
esperanza Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Moje koty są w podpisie. Niedawno wróciliśmy z jednym- Grappą, Rakija została w nowym domu i teraz nazywa się Drapka, więcej info na wątku :p Czekamy na wieści z dt u Bazyliah :razz: Aleksandra_B wstawi nowe zdjęcia maluchów, a ja jutro podam ciekawy link :cool3: Quote
malagos Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no to czekamy na link... :evil_lol: A czarnego kotusia z długim wlosem dalam na miau.... Quote
EVA2406 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 A ja widziałam dzisiaj u Cioteczki Bazyliah maleńką Funię. Sunia jest przesłodka. To taka ufna kruszynka. Olu, Ty i Twój TZ jesteście wspaniałymi LUDŹMI. To wielka przyjemność mieć takich znajomych. Quote
Aleksandra_B Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Sunia 1 - najbardziej wystraszona, najbardziej przydałaby się socjalizacja w DT Quote
Aleksandra_B Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Sunia 2 - też trochę wystraszona, jest największa z rodzeństwa, chyba cała czarna, puchata Quote
Recommended Posts