BobowitaMW Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 No dzielna ta nasza królewna. ;) Chociaż dzisiaj jak byłam na kontroli ( a właściwie w celu oddania materiału badawczego na kontrolę ;) ), to była poddenerwowana. Wyniki będą w poniedziałek. :) Parę nowych fociątek. :] Najpierw seria z nowym gryzakiem. I moja klateczka. Kupiłam klatkę z Trixie. Zapłaciłam 169 zł - w sumie najtaniej jak znalazłam. ;) Wymiary: 78 x 54 x 62. Z założenia jedno drzwiowa - realnie - dwu ;) . A tak wygląda moje "cacko" zapakowane. :] Bez kartonu Rozłożona No i kolejne etapy zapoznawania z Kiką. I to by było na tyle. :P Więcej fotek na razie nie będzie, gdyż klatos kupiona została jedynie na wyjazdy itp. (a konkretnie na obóz agility). Ostateczne oswajanie w czerwcu. ;) Aktualnie "cacko" spoczywa w mojej szafie. :] Quote
Asia & Ginger Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 http://images26.fotosik.pl/189/09f549f1c0b0e726.jpg Widzę, że Kikunia dostała gryzaczek do czyszczenia ząbków. :cool3: http://images30.fotosik.pl/189/3cd5902985498255.jpg Widzę, że klatka została zaakceptowana. :cool3: :multi: :p Zanim doszłam do końca Twojego postu, przypomniało mi się, że właśnie na obóz agility trzeba mieć klatkę. Tylko zastanawia mnie to, po co tak włłaściwie? :roll: Quote
BobowitaMW Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Asia & Ginger napisał(a):http://images26.fotosik.pl/189/09f549f1c0b0e726.jpg Widzę, że Kikunia dostała gryzaczek do czyszczenia ząbków. :cool3: http://images30.fotosik.pl/189/3cd5902985498255.jpg Widzę, że klatka została zaakceptowana. :cool3: :multi: :p Zanim doszłam do końca Twojego postu, przypomniało mi się, że właśnie na obóz agility trzeba mieć klatkę. Tylko zastanawia mnie to, po co tak włłaściwie? :roll: No tak, czyści nim sobie ząbaski, ale i tak dzisiaj jej kupię szczoteczkę i pastę (oczywiście psie ;) ) No polubiła, na szczęście. ;) Klatka jest potrzebna, bo nie wszędzie możesz ze sobą zabrać psa - np. posiłki; więc jest to zabezpieczenie przed zniszczeniami. I jeszcze taka sprawa, że ja jadę na Need4Speed, więc śpimy w namiocie... A Kika mogłaby się nudzić w namiocie w nocy, otworzyłaby go sobie i fiu nie ma psa. ;) Ale te obozy, gdzie się śpi w dokach/pokojach też wymagają klatek - bo wtedy w jednym pomieszczeniu jest kilka psów i aby bez właścicieli sobie "zia-zia" nie zrobiły. ;) Quote
supergoga Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ciekawe jakie zdanie o klatce ma Kikulinka. Hmmm, niech nam cos napisze lub wyszczeka.;) Quote
snuszak Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 :cool3: szczekanie kiki potrafilo odpedzic od miski nawet mojego potwora, wiec moze lepiej niech pisze bo jeszcze wszystkich wystraszy :p Quote
BobowitaMW Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 W sumie to nie wiem. Podejrzewam, że jej się podobało, bo nigdy wcześniej nie dostała takiej ilości smakołyków (w tym także parówek) co w klatce. :D Szczekać raczej nie będzie bo właśnie je. ;) Co również w pisaniu przeszkadza. ;) Quote
BobowitaMW Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Dzisiaj były wyniki kontrolnej koopki. NO niestety wet znalazł jeszcze pojedyncze jaja... Ale Kik dostanie tabletkę i zobaczymy - a z tym dziadostwem można "się bujać" nawet pół roku! No i mamy wstępny termin sterylki - 20.05. Jest to jednocześnie termin korekty oczka - jak już pisałam jedna dłuższa narkoza jest lepsza niż dwie krótsze w krótkim odstępie czasu. ;) To w sumie na tyle. :) Może wstawię jutro jakieś fotki. ;) Quote
Asia & Ginger Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 BobowitaMW napisał(a):Dzisiaj były wyniki kontrolnej koopki. NO niestety wet znalazł jeszcze pojedyncze jaja... Ale Kik dostanie tabletkę i zobaczymy - a z tym dziadostwem można "się bujać" nawet pół roku! No i mamy wstępny termin sterylki - 20.05. Jest to jednocześnie termin korekty oczka - jak już pisałam jedna dłuższa narkoza jest lepsza niż dwie krótsze w krótkim odstępie czasu. ;) To w sumie na tyle. :) Może wstawię jutro jakieś fotki. ;) Gingerka też przy okazji sterylki miała operowaną przepuklinę. ;) Wet nawet nic więcej za to nie policzył. :-o :cool3: :loveu: Quote
BobowitaMW Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 To fajnego masz weta! Czy masz weźmie podwójnie - zobaczymy ;) Na razie 3 nowe foteczki Kikulki. :) Gryziemy patyczek :] Jaki on smaczny! I Kika ze swoją brzydką pańcią. :P No właśnie, wstawiałam już kiedyś zdjęcie na którym mnie tak widać? Czy raczej byłam "wielką niewiadomą"? ;) (ja jej wcale nie duszę!! ;) ) Quote
snuszak Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 ja 20.05 mam ostatni egzamin maturalny juz nie moge sie doczekac!! fajnie z kika wygladacie :) Quote
snuszak Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 no i ja wierze ze nie dusilas tylo staralas ja chociaz chwile utrzymac stabilna poze Kikuni :D:D bo dziewczyna bardzo ruchliwa Quote
BobowitaMW Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 snuszkak napisał(a):ja 20.05 mam ostatni egzamin maturalny juz nie moge sie doczekac!! fajnie z kika wygladacie :) No to będziecie miały wspólny dzień stresu. ;) Dzięki. :) Quote
Asia & Ginger Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 http://images28.fotosik.pl/194/3a93371a4fba9914.jpg Cudnie razem wyglądacie. :cool3: :loveu: :p Obie z blond czuprynkami. :cool3: :evil_lol: ;) Quote
BobowitaMW Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 [quote name='snuszkak']no i ja wierze ze nie dusilas tylo staralas ja chociaz chwile utrzymac stabilna poze Kikuni :D:D bo dziewczyna bardzo ruchliwa Oj bardzo ruchliwa. ;) Ale to dobrze! (czyt. agility :cool3:) [quote name='Asia & Ginger']http://images28.fotosik.pl/194/3a93371a4fba9914.jpg Cudnie razem wyglądacie. :cool3: :loveu: :p Obie z blond czuprynkami. :cool3: :evil_lol: ;) Dzięki :) No, i obie mamy taki kolorek naturalny :razz: . Quote
BobowitaMW Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Mam nadzieję, żę nie zabijecie mnie za ilość fotek. Hehe. :D Standard - płochacz na tropie. 8) Luna, która ukradła nam jeża. :lol: Kika & Luna & Fido -psiak mojej babci. Kiksia. Na tropie cd. Kika & Fido ... razem na tropie. Wciągnęło ją... No, ale bez przesady. ;) Biegusiem do paniusi! :D ZA drzewami. :] Kika & Fido Quote
BobowitaMW Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Drzewa part 2. Kłusikiem :] I galopem. :] Wracająca Kikuszka. :] Najeżona. :lol: Bieganie cd. Wracanie agin. Bieganie raz kolejny. Luna. :D Niuch niuch. Wąchacze dwa. Ładna jest Luna nie? :D Wąchacze ep. 2. :] Haszczak. Rozmazane :/ pozowanko :] Zwrot Szczęśliwy spaniel. Przy ulubionym zajęciu. Quote
BobowitaMW Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 A co tam tak hałasuje? Ja Cię pędze! Kłoda! :shock: Więcej kłód. Na trasie. Drzewo! Zmęczony pies. Spała przez godzinę!! :shock: I jeszcze filmiki. :] 1. Kładka cz.1 http://pl.youtube.com/watch?v=xYmwgy5r16M 2. Kładka cz.2 http://pl.youtube.com/watch?v=-uBNCEP6qc0 3. Nasz pierwszy "torek"!! :D http://pl.youtube.com/watch?v=HgGaVXOEYZY Enjoy. :] Quote
supergoga Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Nie mogę się napatrzec na fotki Kiki i zawsze wtedy mam w oczach psiaka, którego Kasia wywlekała ze schronu, obraz nędzy i rozpaczy. A teraz błysk w oku i cwaniaka kawał. I szczęście wielkie. :multi: Nic tylko skakać. Udało się panience. Dzięki Wam dziewczyny - za Kikę. I złe na zdjęcia nie będziemy, uwielbiamy je ogladać. NIgdy nie mamy dość. Quote
BobowitaMW Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 supergoga napisał(a):Nie mogę się napatrzec na fotki Kiki i zawsze wtedy mam w oczach psiaka, którego Kasia wywlekała ze schronu, obraz nędzy i rozpaczy. A teraz błysk w oku i cwaniaka kawał. I szczęście wielkie. :multi: Nic tylko skakać. Udało się panience. Dzięki Wam dziewczyny - za Kikę. I złe na zdjęcia nie będziemy, uwielbiamy je ogladać. NIgdy nie mamy dość. Dzieki. To co piszesz jest bardzo miłe. :p Skoro lubicie fotki Kisiaka, to będę Was nimi zasypywać. :evil_lol: Uwielbiam ją fotografować. ;) Faktem jest, że kika bardzo się zmieniła. Przeglądałam ostatnio te zdjęcia ze schroniska i własnego psa nie poznałam. Gdybym nie widziała ich wcześniej, wyśmiałabym tego, kto twierdziłby, że to mój pies... Ale grunt, to że Kik jest szczęśliwa! :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 http://images28.fotosik.pl/195/ed063d96134a4bb0.jpg Kikunia tak wypiękniała, że rzeczywiście ciężko uwierzyć, że kiedyś była taka smutna biedulinka. :-o :loveu: :loveu: :loveu: Quote
BobowitaMW Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 No, wypiękniała, wypiękniała. :razz: Jak to dziś na spacerku rano wymyśliłam: Kika to diament, który trzeba doszlifować. :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 BobowitaMW napisał(a):No, wypiękniała, wypiękniała. :razz: Jak to dziś na spacerku rano wymyśliłam: Kika to diament, który trzeba doszlifować. :loveu: O tak, piękne porównanie. :cool3: A z Kikuni już zaczyna wyłaniać się piękny brylancik. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
snuszak Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 a mnie to filmiki zachwycily :cool3: fajny ten ostatni bo widac na placyku duzo pieskow i wszystkie w zgodzie, super! mnie wlasnie czesto innego psiego towarzystwa brakuje na spacerach jeszcze raz super super super, jak ja sie ciesze a na 1 filmiku to widac jak Kika intensywnie macha swoja krotka kita :loveu: Quote
BobowitaMW Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Asia & Ginger napisał(a):O tak, piękne porównanie. :cool3: A z Kikuni już zaczyna wyłaniać się piękny brylancik. :loveu: :loveu: :loveu: A jaka jestem dumna z mojego brylancika! Gdy jesteśmy na spacerze - nie ciągnie, gdy przychodzą goście - nie skacze itd. a mnie duma rozpiera. :loveu: snuszkak napisał(a):a mnie to filmiki zachwycily :cool3: fajny ten ostatni bo widac na placyku duzo pieskow i wszystkie w zgodzie, super! mnie wlasnie czesto innego psiego towarzystwa brakuje na spacerach jeszcze raz super super super, jak ja sie ciesze a na 1 filmiku to widac jak Kika intensywnie macha swoja krotka kita :loveu: Dzięki. No psiaków było sporo. Ale Kika się grzecznie nie rozpraszała. :razz: Nie mogę się nadziwić jaka ona jest kochana! Skoro brakuje Ci 2 kudłaczka, to czemu się jakimś nie zaopiekujesz. :cool3: Tyle psiaków czeka na kochający domek. ;) Oj macha tym swoim "kikutkiem" macha. Wczoraj tak usiadła na podłodze, że jej się włoski na ogonku tak rozproszyły wkoło. NO i Kika zaczęła machać... wyglądało to jakby odkurzał podłogę taką szczoteczką z piórek. :loveu: Quote
snuszak Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 narazie jestem na etapie w ktorym nie wiem jak potoczy sie dalej moje zycie wiec pozostaje przy jednym ;) ale bardzo chetnie bym jakiegos zagarnela a i jeszcze jako ze mieszkam z rodzicami to musze sie liczyc z ich zdaniem, no i te 2 moje kicie to juz w domku 3 zwierzaki na 4 ludzi, chociaz zawsze uwazam ze trzeba zachowac jakas prawidlowosc czyli powinno byc 4 na 4 :evil_lol: Quote
Recommended Posts