Dog Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Cześć ;) Przeczytalam cały wątek.. Nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą tak krzywdzić zwierzęta.. :shake: Kaja była tak zaniedbana, nie wiem jak można było dopuścić psa do takiego stanu :-( Ale na szczęscię trafiła w ręce dobrych ludzi i teraz nie moge uwierzyć własnym oczom, jak pięknym i Kochanym jest pieskiem ;) Dałaś jej tyle szczęscia co niemiara :multi: 3maj tak dalej :) Pozdrawiam wszystkich Dogomaniaków.. ;) Quote
Agnieszka & Figo Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 dogg napisał(a): Kaja była tak zaniedbana A nie Kika? ;) Quote
BobowitaMW Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 dogg napisał(a):Cześć ;) Przeczytalam cały wątek.. Nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą tak krzywdzić zwierzęta.. :shake: Kaja była tak zaniedbana, nie wiem jak można było dopuścić psa do takiego stanu :-( Ale na szczęscię trafiła w ręce dobrych ludzi i teraz nie moge uwierzyć własnym oczom, jak pięknym i Kochanym jest pieskiem ;) Dałaś jej tyle szczęscia co niemiara :multi: 3maj tak dalej :) Pozdrawiam wszystkich Dogomaniaków.. ;) Witaj! :) Ja myślę, że to COś co tak strasznie skrzywdziło Kikę (nie Kaję :eviltong:) to nie człowiek, lecz kreatura. Miło mi, że moje Złotko Ci się podoba. Oprócz bycia kochanym i pięknym psem, Kika jest jeszcze baaaardzo mądra, inteligentna, sprytna, sprawna, grzeczna i przymilna. W zasadzie jej jedyną wadą jest "terroryzowanie" mnie :evil_lol: :diabloti: . Dziękuję za miłe słowa. ;) Pozdrawiam! I zapraszam do regularnego odwiedzania naszego tematu. :cool3: Quote
BobowitaMW Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Nowe zdjęcia. :) Sznurowo - zabawowo Prezentacja nowych szeleczek. Quote
Dog Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 BobowitaMW napisał(a):Witaj! :) Ja myślę, że to COś co tak strasznie skrzywdziło Kikę (nie Kaję :eviltong:) to nie człowiek, lecz kreatura. Miło mi, że moje Złotko Ci się podoba. Oprócz bycia kochanym i pięknym psem, Kika jest jeszcze baaaardzo mądra, inteligentna, sprytna, sprawna, grzeczna i przymilna. W zasadzie jej jedyną wadą jest "terroryzowanie" mnie :evil_lol: :diabloti: . Dziękuję za miłe słowa. ;) Pozdrawiam! I zapraszam do regularnego odwiedzania naszego tematu. :cool3: Ups :oops: przepraszam miałam na myśli Kika napisałam Kaja.. Po przeczytaniu całego wątku nie przecze, ze nie jest mądra :) Jest bardzo pojętnym pieskiem.. Teraz będe częstym gościem :) Pozdrawiam Cię :) Quote
Dog Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 http://images36.fotosik.pl/5/45ea0d1c2a9d30b6.jpg jaki słooodziak :loveu::loveu::loveu: Quote
Agnieszka & Figo Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ale ładne szeleczki :p Gosia wybierasz się na to agilitowe zakończenie wakacji w sobotę?? Mnie niestety nie będzie, ale Edyta z Walusiem chyba przyjadą to by Ci przekazali książki. Quote
BobowitaMW Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 dogg - ależ nie masz za co przepraszać. ;) Zwykłe "przejęzyczenie". Dzięki za miłe słowa o Kiśce! :) Cieszę się, że zyskamy kolejnego gościa! :D BTW - ślicznego masz pieska w avatare, czy to Twój? Aga - szeleczki do kompletu. :cool3: Tylko czekam jeszcze na 2 Quick Taga (nie chce mi się przepinać z obroży na szelki i z powrotem, więc zamówiłam drugiego). Oj, nie... W sobotę nie mogę. :shake: Gdybym mogła to bym się pochwaliła w temacie. ;) Ale książkami się nie przejmuj! Na pewno będzie jeszcze jakaś niejedna okazja. :cool3: Przydały się? Wykorzystasz "tą metodę"? Pozdrowionka! Gosia & Kisia Quote
snuszak Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ja tylko czekam na ruda pieknosc w rudych jesiennych lisciasch, to bedzie piekne! Quote
BobowitaMW Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 snuszkak napisał(a):Ja tylko czekam na ruda pieknosc w rudych jesiennych lisciasch, to bedzie piekne! A koło nas rośnie dużo pięknych drzew liściastych, nie tylko rude liście. Mamy też żółte, pomarańczowe i "multicolor". :cool3: Ale się sesyjki szykują! :loveu: :cool3: Quote
Agnieszka & Figo Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Oświeć mnie co to Quick Tag :eviltong: A przydały się, przydały. Widać efekty :loveu:. Trochę ciężko się czyta, ale dałam radę. Chociaż trzeba przyznać, że miejscami strasznie wzruszająca :oops: EDIT: aaa. już wiem. też muszę coś takiego Fisiowi kupić, gdzie zamawiasz? :) Quote
BobowitaMW Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 [quote name='Figo_94']Oświeć mnie co to Quick Tag :eviltong: A przydały się, przydały. Widać efekty :loveu:. Trochę ciężko się czyta, ale dałam radę. Chociaż trzeba przyznać, że miejscami strasznie wzruszająca :oops: EDIT: aaa. już wiem. też muszę coś takiego Fisiowi kupić, gdzie zamawiasz? :) Cieszę się, że już widać efekty!! :multi: :multi: Oby tak dalej! :cool3: Fakt, niektóre fragmenty trzeba przeczytać kilka razy, aby zrozumieć - ale jak widzisz warto! Jak je czytałam też mi się niejednokrotnie łezka w oku zakręciła. A przyznam szczerze, że od śmierci Nuki źle znoszę czytanie fragmentów o pożegnaniach z psiakami. Ale z drugiej strony jest tam też parę fragmentów, przy których "spadam z krzesła" ze śmiechu. :eviltong: Quick Taga zamawiam z ich strony --> http://quicktag.pl/ (wchodzisz w odbiorców detalicznych i dalej wybierasz wg. upodobania - kształt, kolor, awers i rewers ;) ) Quote
Asia & Ginger Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 http://images36.fotosik.pl/5/45ea0d1c2a9d30b6.jpg Ten nochalek, mnnnniammmmmmmmmmmm.... :loveu: :loveu: :loveu: Gingerka też ma Quick Taga, robiliśmy w zoologu. ;) Quote
BobowitaMW Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Asia & Ginger napisał(a):http://images36.fotosik.pl/5/45ea0d1c2a9d30b6.jpg Ten nochalek, mnnnniammmmmmmmmmmm.... :loveu: :loveu: :loveu: Gingerka też ma Quick Taga, robiliśmy w zoologu. ;) Dzięki! :) A ja zamówiłam drugiego (do szeleczek) i już ponad tydzień czekam i nic! :( Ale to pewnie przez te problemy z pocztą ;) . Quote
BobowitaMW Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [SIZE=2]Co nowego? Przyszedł Quick Tag do szeleczek. :multi: Kika przegania mnie na torze :evil_lol: . Ledwo za nią momentami nadążam! :cool3: :multi: Na 90% w listopadzie jedziemy do Poznania na ten długi weekend! :multi: Rodzice się zgodzili, więc pomijając sytuacje losowe, bądź narzucone odgórnie przez "siłę wyższą" 8 i 9.11 podbijamy Poznań, wraz z jego wystawą. Nie chcę zapeszać, ale mam nadzieję, że tym razem jednak pojedziemy do Poznania. ;) A teraz.... :cool3: NOWE FOTKI!!! :cool3: Daaaaaaaaaawno nic nie dawałam. Nadrabiając zaległości sesyjka "nad stawem", ale bez stawu. Staw jest głęboki i ma bardzo strome zbocze, więc Kika chcąc nie chcąc nie może tam pływać. c.d.n. Quote
BobowitaMW Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Hi hi hi - tak czasem odpoczywamy! :D Qniec. :) Enjoy! Quote
Agnieszka & Figo Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Śliczna Kisia!! :loveu: [SIZE="1"]Nie chcę zapeszać, ale możliwe, że i my pojawimy się na wystawie... Tzn. ja, bez Fisia niestety. Quote
BobowitaMW Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='Figo_94']Śliczna Kisia!! :loveu: Nie chcę zapeszać, ale możliwe, że i my pojawimy się na wystawie... Tzn. ja, bez Fisia niestety. Dzięki. :) Fajnie by było się spotkać! Ja nie wiem czy będę brać Kikę na samą wystawę. Bo to jednak jest halówka i te wszystkie psie odgłosy "zamknięte" będą mogły ją wystraszyć.Ale cały czas nad tym myślę. Quote
Asia & Ginger Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Jaka musztra. :cool3: http://images37.fotosik.pl/10/1fd702c408aeb2e1.jpg W lewo patrz. :evil_lol: http://images42.fotosik.pl/10/5d5ebfc894183417.jpg W prawo patrz. :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
BobowitaMW Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Jaka musztra. :cool3: http://images37.fotosik.pl/10/1fd702c408aeb2e1.jpg W lewo patrz. :evil_lol: http://images42.fotosik.pl/10/5d5ebfc894183417.jpg W prawo patrz. :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu: Wiadomo, w końcu Kika to szkolony pies. :lol: :cool3: Quote
BobowitaMW Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Trochę nowości z niedalekiej przeszłości. ;) Zaczynając od złej wieści: Kika źle znosi zostawanie w domu. :( Zaczęła niszczyć rzeczy. Niby nic wielkiego się nie stało (zaszyta już dziura w łóżku, rozpruta poduszka, stłuczony dzbanek). Ale to się robi trochę niebezpieczne. Czasami zdarzało się jej coś zdemolować np. powyrzucać jabłka z koszyka itp. ale to było najczęściej raz na miesiąc. A ostatnio się nasiliło i w przeciągu 2 tygodni nastąpiły ww zniszczenia. :shake: Ona nie robi tego z nudy - rano robię jej intensywny biegany spacer, a na samotność dostaje gnata + jakąś zabawkę (kulę - smaklule itp., gryzaka, gumową piszczałkę, sznur etc.). Do dyspozycji ma mój pokój, kuchnię, łazienkę i korytarz. Zostaje sama na (max.!) 6 godzin zegarowych. Przed wakacjami nie było problemu... Niestety podejrzewam, że to moja wina. Ona po prostu za mną tęskni. Dlatego od dziś zaczynamy nad tym pracować - jak jestem w domu to Kika i tak musi się zajmować sobą przez np. czas gdy odrabiam lekcje, czytam itd. (wcześniej towarzyszyła mi np. siedząc przy mnie, bądź mi na klanach). Przyznaję - trochę ją od siebie uzależniłam. Dlatego nie obwiniam jej za zniszczenia. Niestety jak z każdym lękiem, praca będzie długa i żmudna, ale mam nadzieję, że będą efekty - inaczej pójdę z torbami. :lol: A teraz dobre wieści. Kika baaaaaardzo rozwinęła się agilitowo! Przyspieszyła, stała się dokładniejsza, daje się wysyłać! :multi: Ostatnio na treningach jedyne błędy popełniam ja - ale cóż poradzę na to, że mam tylko 2 nogi i biegam wolniej :evil_lol: po prostu czasem nie wyrabiam i nie nadążam za Kiką! :cool3: Postaram się jutro o jakieś filmiki. :razz: Kika odkryła swoje miejsce na ziemi - tzn. moją pufę. :lol: Co będzie widać na zdjęciach. ;) W sumie to by było na tyle jeśli chodzi o nowości. ;) Czas na focie! Królewna na tronie Quote
Recommended Posts